Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > MINI > Zona Tehnica MINI

Reply

Thread Tools
Old 12-05-12, 20:25   #1
roby.tase

Stage 1

roby.tase's Avatar

Default Ajutor !!! swap supercharger cu turbo

Salut si respect detinatorilor de mini ! am si eu nevoie de putin ajutor din partea cuiva care stie bine ce se afla sub capota la cooper s ( r53 si r56 ) ...
Ideea este ca intentionez in cel mai scurt timp sa imi achizitionez un cooper s , din pacate nu imi permit modelul turbo si optez pt kompressor care am inteles ca este mai distractiv de condus decat cel turbo , mai autentic ; dar performanta si posibilitatea de a creste puterea este mai slaba decat la turbo . ( consuma si mai multa benzina si consuma si din caii motorului )

P.S. : Ce Piese imi trebuie sa schimb kompresorul cu un turbo ?
stiu ca respectivul kompresor este un EATON ROOTS SUPERCHARGER , m55 parca ,adica un model care are deja intercooler , deci imi trebuie doar soft turbina si trasee ? sau am nevoie si de alt calculator , pistoane forjate si altele piese ? . astept raspunsuri , multumesc anticipat
roby.tase is offline   Reply With Quote
Old 21-06-12, 22:09   #2
teddyb
Ford Driver

Stage 5

teddyb's Avatar

Member of:
[FORD]
Default Re: Ajutor !!! swap supercharger cu turbo

ti-am raspuns la postul celalalt!un sfat,daca tot ai intentie sa iei r53,ia varianta restyle,cea cu 170hp!conduce,vezi cum ti se pare,si daca e sa ii pui cai,crede-ma ca ai de unde sa alegi piese aftermarket de crestere a puterii!!nu are nimic de invidiat turbinei,din contra!imi place mult mai mult ca versiunea turbo si nu regret ca am ales supercharger!bani sa fie ca de performante este loc!imagineaza ca se scot si 300+hp p mini!cu 5-6000e o duci la 250+hp.daca nu,cu 1000e bagati in ea deja incepe sa se schimbe masina in si mai bine!
bafta
teddyb is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -