Go Back   Forum 4Tuning > Hobby & Pasiuni Comune > MOTO > Motociclete > Discutii generale moto

Reply

Thread Tools
Old 20-01-06, 17:12   #1
TazzY

Stage 5

TazzY's Avatar

Member of:
[Moderators]
[2 Roti]
Default Cele 10 porunci ale motociclistului

1. Vei saluta orice motociclist
2. Iti vei instrui pasagerul/pasagera
3. Vei fi paranoic
4. Iti vei face simtita prezenta
5. Vei fi treaz
6. Vei purta protectii
7. Te vei odihni
8. Vei face reviziile la timp
9. Vei respecta legile
10. Vei respecta automobilistii
#

1. Vei saluta orice motociclist

Alegeti intre V-ul cu degetele, sau un semn cu piciorul in depasire. Totul depinde de cat de bine stapaniti motorul. In orice caz, nu lasati ghidonul liber ! De asemenea, multumiti unui automobilist care v-a favorizat (de exemplu, v-a lasat un loc liber).

2. Iti vei instrui pasagerul/pasagera

Trebuie instruiti mai ales cei care se urca prima oara pe o motocicleta, pentru a evita sa-i pierdeti la primul demaraj

3. Vei fi paranoic

Mai ales in privinta automobilistilor (si nu doar cei ce vorbesc la telefon), si mai ales atunci cand mergi printre masini; in plus, atentie mare la uleiul de motor, capacele de canalizare si scurgere, ploaie, marcaje pe asfalt, drumuri cu piatra cubica, flash-uri.

4. Iti vei face simtita prezenta

Cu farul, claxonul, sau orice alt mijloc necesar, pentru ca pinguinul din fata sa nu manevreze brusc, fara a semnaliza, si eventual in timp ce vorbeste la telefon. Veste buna: de cateva saptamani, telefonul la volan si manevrele nesemnalizate se amendeaza.

5. Vei fi treaz

Pe langa aspectul legal, alcoolul diminueaza reflexele, iar pe motocicleta acest lucru are efecte negative mult mai importante decat intr-o masina.

6. Vei purta protectii

Geaca, manusile, pantalonii, casca, cizmele, combinezonul de piele... fiti mereu protejati. Evitati dublurile de nailon care provoaca arsuri in caz de alunecare. Mai bine sa distrugeti o geaca si un bluzon noi decat pielea proprie. Evitati sireturile. Sunt o tampenie. Cand se agata in schimbatorul de viteze, inseamna un necaz sigur. Am testat. Nu mai port incaltaminte cu sireturi pe motocicleta.

7. Te vei odihni

Oboseala vine repede, si inca odata - nu ai o caroserie care sa te protejeze in caz de accident. O oprire sau odihna inainte de plecare este de preferat.

8. Vei face reviziile la timp

Pentru a prelungi viata motocicletei. Franele slabe, piese care se desprind din cauza vibratiilor... mai bine sa previi.

9. Vei respecta legile

Vorbim de cele obligatorii: permisul, asigurarea si codul rutier: mai ales semafoarele rosii si chiar galbene (pentru a-i evita pe cei care pleaca din lateral pe galben), luminile de semnalizare (omologate, altfel nu vor fi usor vazute), stopuri arse, depasiri pe partea dreapta.

10. Vei respecta automobilistii

Fara a reveni la eterna discutie, o lovitura in oglinda retrovizoare pentru ca automobilistul nu v-a lasat sa depasiti nu va schimba nimic, dar va inrautati imaginea proasta a motociclistilor. Nota: puteti totusi sa-i explicati greseala la urmatoarea oprire la semafor.
TazzY is offline   Reply With Quote
Old 09-05-07, 14:08   #2
vladyx0104

Stock

Default Re: Cele 10 porunci ale motociclistului

salut....cum trebuie instruit pasagerul care urca prima data pe o motocicleta?
vladyx0104 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-07, 20:21   #3
MeHiGH

Stage 5

MeHiGH's Avatar

Foarte frumos TazzY ! Felicitari pentru rabdarea si rationamentul corect de care dai dovada ! Am o singura intrebare : daca , de exemplu , ma duc la scoala pe motor , nu cred ca ar fi comod sa ma imbrac cu un combinezon , sa ma incalt cu cizme...Ce mi-ai recomanda sa port in loc de echipamentul special conceput ?
Mentionez ca mai am 6 luni pana la implinirea varstei de 16 ani , dar , pentru a-mi putea achizitiona un motor , trebuie sa stiu si de cati bani trebuie sa dispun !
Asfalt uscat tuturor !

MeHiGH is offline   Reply With Quote
Old 09-05-07, 22:38   #4
TazzY

Stage 5

TazzY's Avatar

Member of:
[Moderators]
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by MeHiGH View Post
Foarte frumos TazzY ! Felicitari pentru rabdarea si rationamentul corect de care dai dovada ! Am o singura intrebare : daca , de exemplu , ma duc la scoala pe motor , nu cred ca ar fi comod sa ma imbrac cu un combinezon , sa ma incalt cu cizme...Ce mi-ai recomanda sa port in loc de echipamentul special conceput ?
Mentionez ca mai am 6 luni pana la implinirea varstei de 16 ani , dar , pentru a-mi putea achizitiona un motor , trebuie sa stiu si de cati bani trebuie sa dispun !
Asfalt uscat tuturor !
Multzam.

In primul rand sa ai pe tine protectia de spate, manusi, casca si geaca. Pentru mine asta sunt sfinte. In fiecare zi cand ies in oras am asa ceva pe mine. La drumuri lungi echipamentul complet. De bani nu stiu ce sa zic.. Nu cunosc preturile in romania dar cu 300-400€ ar trebui sa iti iei un echipament de oras modest. Despre motocicleta totul depinde de tine. Daca vrei un enduro, il poti lua si cu 1500€ +/-. Daca vrei vitezana, te ajunge undeva pe la 4000€ +/-.

Numai bine!
TazzY is offline   Reply With Quote
Old 14-05-07, 11:07   #5
juana_man
No Limits racing team Member

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[No Limits racing team]
[VW]

Quote:
Originally Posted by TazzY View Post
Multzam.

In primul rand sa ai pe tine protectia de spate, manusi, casca si geaca. Pentru mine asta sunt sfinte. In fiecare zi cand ies in oras am asa ceva pe mine. La drumuri lungi echipamentul complet. De bani nu stiu ce sa zic.. Nu cunosc preturile in romania dar cu 300-400€ ar trebui sa iti iei un echipament de oras modest. Despre motocicleta totul depinde de tine. Daca vrei un enduro, il poti lua si cu 1500€ +/-. Daca vrei vitezana, te ajunge undeva pe la 4000€ +/-.

Numai bine!
tin sa te felicit pt gandirea ta si inafara d un punct is de acord cu tine,in legatura cu "boxatu oglinzilor"nu e frumos dar....acu o vreme am decis sa fac o plimbare prin judet cu prietena si p DN intre satu mare - baia mare am avut un caz destul d urat kre din fericire a iesit fara victime,faza era urmatoare,in timp c am fost depasit de un TT cabrio cu nr de Italia,soferul respectiv sa gandit k ar fi misto sa bage spaima in noi si a trasa volanu brusc spre dreapta cu toate k nu venea nici o masina din sens opus si a inceput sa rada.ok am zis bine,are impresii in cap si chef d glume,dar taranului respecdtiv nu ia fost destul in momentul in kre a ajuns iarasi p banda lui,adik in fata mea ,a franat brusc si mi-a aratat degetelu din mijloc.in momentu ala am franat si eu brusc d la viteza de 140 aproape la 50 si am lasat sa se faca un pic de loc intre noi dupa kre........am pakatuit.p o portiune de drum mai drept si asa a ramas un TT fara oglinda.
juana_man is offline   Reply With Quote
Old 14-05-07, 14:58   #6
sebaaa

Stage 5

sebaaa's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

Quote:
Originally Posted by juana_man View Post
tin sa te felicit pt gandirea ta si inafara d un punct is de acord cu tine,in legatura cu "boxatu oglinzilor"nu e frumos dar....acu o vreme am decis sa fac o plimbare prin judet cu prietena si p DN intre satu mare - baia mare am avut un caz destul d urat kre din fericire a iesit fara victime,faza era urmatoare,in timp c am fost depasit de un TT cabrio cu nr de Italia,soferul respectiv sa gandit k ar fi misto sa bage spaima in noi si a trasa volanu brusc spre dreapta cu toate k nu venea nici o masina din sens opus si a inceput sa rada.ok am zis bine,are impresii in cap si chef d glume,dar taranului respecdtiv nu ia fost destul in momentul in kre a ajuns iarasi p banda lui,adik in fata mea ,a franat brusc si mi-a aratat degetelu din mijloc.in momentu ala am franat si eu brusc d la viteza de 140 aproape la 50 si am lasat sa se faca un pic de loc intre noi dupa kre........am pakatuit.p o portiune de drum mai drept si asa a ramas un TT fara oglinda.
la faza asta si-o cauta omu..
tu doar te-ai razbunat..dar e naspa k razbunarea asta se poate rasfrange asupra altor motociclisti
am si eu o intrebare in legatura cu scoala pe motor:
intentionez sa fac scoala in vara asta pt categoria A ; nu am casca si nici un fel de echipament..o sa imi dea ei casca knd ma duc la scoala de soferi?
si o sa primesc acea eventuala casca si la examen knd inchiriez motocicleta?
de asemenea.. puneti si voi o mica instructie pt pasageri pe motocicleta..take your time..cu poze cu cva..ar fi frumos si util totodata..
eu n-am mers niciodata pe un motor..si mi-am dorit de mic treaba asta..
si as vrea sa stiu cum stau..pe motor..nu pe un scuter k pot sa ma tin si eu pe unu d-ala..
sebaaa is offline   Reply With Quote
Old 20-05-07, 22:57   #7
XoRRo
Opel Driver

Stage 5

XoRRo's Avatar

Member of:
[Opel]
[VW]

idee super buna cu topicu asta...
ar fi bine sa explicati cum trebuie sa se tina pasagerii... (mai detaliat)
eu ma tin de rezervor si in acceleratii mai mari ma tin de pilot... in viraje trebuie sa te apleci odata cu motocicleta... sa te sincronizezi dupa ea, sa incerci sa nu il lovesi pe pilot cu casca ta... il poti speria.... sunt absolut necesare manusile pt pasager, sa aiba priza cand se tine de rezervor in franari...

si mai e ceva... nici pasageru nu trebuie sa fie baut, poate avea efecte grave si chestia asta....

asfalt uscat... dabea astept A-ul
- Copyright 2026 4Tuning -