Go Back   Forum 4Tuning > Hobby & Pasiuni Comune > MOTO > Motociclete > Discutii generale moto

Reply
 
Thread Tools
Old 12-06-09, 15:15   #1
Cosmin Arsene

Stage 5
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 468
Member of:
[REDACTOR 4TUNING]
Default Show de zile mari sâmbătă la Bucureşti: vin băieţii de la Red Bull X-Fighters

Show de zile mari sâmbătă la Bucureşti: vin băieţii de la Red Bull X-Fighters


Dacă mai deunăzi scriam despre ultima etapă a Campionatului Mondial Red Bull X-Fighters 2009, desfăşurată în Canada, cine credea atunci că aceeaşi rideri vor poposi şi la Bucureşti. Ei da, nebunia se mută în 4 iulie, în piaţa Constituţiei, începând cu ora 19.00. Atunci va avea loc primul show de FMX din România, intitulat Red Bull X-Fighters Exhibition.

Cei care vor vrea să vadă pe viu schemele de care s-au minunat atâta la televizor nu vor plăti nimic, intrarea fiind liberă.

4 rideri, concurenţi în celebra competiţie internaţională Red Bull X-Fighters, cu opriri în Mexic, Canada, SUA, Spania şi Marea Britanie, vor prinde "aripi" şi vor zbura cu motocicletele lor adaptate pentru astfel de show-uri. Ei vor executa trick-uri dintre cele explicate mai jos.


CLIFFHANGER

Click image for larger version

Name:	cliffhanger.jpg
Views:	2100
Size:	23.3 KB
ID:	960971

Riderul se desprinde de motocicletă, agățând ghidonul cu picioarele. În zilele noastre, acest trick e pus în practică în diferite variațiuni față de original. O modalitate constă în prinderea furcii cu piciorul, pentru un control mai bun. Mâinile sunt ridicate deasupra capului într-o extensie cât mai amplă a corpului.

CLIFFHANGER FLIP

Click image for larger version

Name:	cliffhangerflip.jpg
Views:	2090
Size:	19.5 KB
ID:	960972

Unul din cele mai demențiale trickuri: o combinație de backflip și cliffhanger.

BACKFLIP

Click image for larger version

Name:	backflip.jpg
Views:	2047
Size:	76.8 KB
ID:	960969

Acest trick presupune executarea de către rider a unei rotații complete în spate în plan vertical.

HEEL-CLICKER FLIP

Click image for larger version

Name:	HEEL-CLICKER FLIP.jpg
Views:	1991
Size:	51.7 KB
ID:	960978

Heel-clicker flip a fost unul din primele combo-uri care presupune un backflip: riderul execută un heel-clicker în timpul unui backflip.

SWITCHBLADE

Click image for larger version

Name:	SWITCHBLADE.jpg
Views:	2044
Size:	21.7 KB
ID:	960984

Switchblade este un trick inventat de Mike Metzger, care în timpul unui no foot can-can își rotea picioarele în spate. Din această poziție, riderul dă din picioare imitând mișcările unor foarfece. Trucul este numit swithcblade (briceag) datorită asemănării dintre modul în care se mișcă picioarele și schimbarea lamei la un briceag.

CORDOVA FLIP

Click image for larger version

Name:	Cordovaflip.jpg
Views:	1995
Size:	88.1 KB
ID:	960973

Cu mâinile pe gripuri, sportivul aduce picioarele sub ghidon, atinge pieptul cu genunchii, după care se arcuiește pe spate privind spre aripa roții motoare. Toate acestea se petrec în timpul executării unui backflip. Adam Jones a fost
primul rider care a reușit acest trick într-o competiție.

TSUNAMI

Click image for larger version

Name:	TSUNAMI.jpg
Views:	2057
Size:	19.9 KB
ID:	960985

Similar cu un handstand în aer realizat deasupra ghidonului, ținând motocicleta în poziție dreaptă, orizontală.

DEAD BODY

Click image for larger version

Name:	DEAD BODY.jpg
Views:	2050
Size:	59.3 KB
ID:	960974

Riderul ia picioarele de pe scărițe și le extinde printre brațe și peste ghidon, ținând corpul într-o poziție orizontală.

LAZY FLIP

Click image for larger version

Name:	lazyflip.jpg
Views:	2033
Size:	87.5 KB
ID:	960980

Riderul execută un backflip în timp ce stă întins pe șa cu mâinile îndreptate spre aripa spate. La jumătatea rotației, corpul sportivului stă paralel cu linia motocicletei.

WHIP

Click image for larger version

Name:	WHIP.jpg
Views:	2007
Size:	20.1 KB
ID:	960987

Un whip este realizat prin împingerea motocicletei spre lateral în aer, motocicleta fiind perpendiculară direcției săriturii. Această figură este des întâlnită în competițiile de BMX.

HEART ATTACK

Click image for larger version

Name:	HART ATTACK.jpg
Views:	2059
Size:	14.6 KB
ID:	960977

Denumit astfel după legendarul Carey Hart, primul care a pus în scenă acest trick, presupune un handstand cu ambele picioare întinse spre cer. Riderul ține o mână pe șa și cu cealaltă ține motocicleta de seat-grab. Dacă privirea sportivului este îndreptată în spate, trick-ul este lookback Hart attack.

KISS OF DEATH FLIP

Click image for larger version

Name:	kissofdeath.jpg
Views:	2028
Size:	18.5 KB
ID:	960979

Combinarea unui backflip cu un kiss of death (sărutul morții). Atletul execută un handstand pe motocicletă, după care își coboară capul ca și cum ar săruta aripa față.

SUPERMAN DOUBLE GRAB

Click image for larger version

Name:	SUPERMAN DOUBLE GRAB.jpg
Views:	2030
Size:	11.9 KB
ID:	960983

În timpul acestui trick, în prima instanță sportivul nu mai atinge cu nicio parte a corpului motocicleta, plutind deasupra acesteia. Urmează să prinda șaua cu ambele mâini și revine în poziție normală.

UNDERFLIP

Click image for larger version

Name:	UNDERFLIP.jpg
Views:	2000
Size:	69.5 KB
ID:	960986

Un Underflip este un backflip în timpul căruia riderul întoarce motocicleta la 90 de grade. Cu cât motocicleta este într-o poziție mai apropiată de orizontală, cu atât sportivul primește mai multe puncte.

RULER

Click image for larger version

Name:	RULER.jpg
Views:	1998
Size:	129.8 KB
ID:	960981

Ruler (rigla) este un trick în genul kiss of death dus la extrem. Sportivul iese de pe rampă și extinde picioarele în sus concomitent cu împingerea părții posterioare a motocicletei spre sol. Corpul riderului și motocicleta se aliniază
pe o direcție verticală.

9´0 CLOCK NAC INDIAN (INDY)

Click image for larger version

Name:	9´0 CLOCK NAC INDIAN (INDY).jpg
Views:	2016
Size:	298.7 KB
ID:	960968

Un indian air este o variațiune care poate fi adusă mai multor trickuri și presupune o mișcare de forfecare a picioarelor. Așadar poate fi executat
concomitent cu un 9’o clock nac, un backflip sau un hart attack. Dacă totul se întâmplă în timp ce atletul privește spre partea posterioară a motocicletei, atunci trick-ul este numit un lookback indian air.

SCORPION

Click image for larger version

Name:	SCORPION.jpg
Views:	1990
Size:	18.7 KB
ID:	960982

Atletul ridică picioarele deasupra capului și își arcuiește spatele și picioarele, imitând un scorpion în poziție gata de atac.

DOUBLE HEART ATTACK

Click image for larger version

Name:	double heart.jpg
Views:	2041
Size:	76.1 KB
ID:	960996

Este un trick care îmbină elementele definitorii ale unui Superman double grab cu cele ale unui Hart attack.

BACKFLIP SUPERMAN (SUPERFLIP)

Riderul execută un backflip, ridică picioarele de pe scărițe și le întinde spre partea din spate ținând corpul paralel cu șaua motocicletei. Cea mai mare problemă este revenirea în poziția de aterizare, mișcarea de rotație a motocicletei îngreunând această operațiune.

Click image for larger version

Name:	BACKFLIP SUPERMAN (SUPERFLIP).jpg
Views:	1970
Size:	46.6 KB
ID:	960970


Motociclete concurente sunt:

Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki. Producătorii din Japonia domină Red Bull X-Fighters Series. Singura excepție vine din Austria: KTM. Setările motocicletelor sunt practic aceleași atât pentru antrenament, cât și pentru competiție.

Pentru a îndeplini așteptările înalte ale Red Bull X-Fighters există totuși anumite modificări care trebuie făcute motocicletelor de serie înainte de a fi pregătite să își ducă riderii în înaltul cerului.

Aripa spate. Mulți rideri își scurtează aripa din spate pentru a avea mai mult loc să își execute trickurile pe această parte a motocicletei.

Șaua. O parte din spuma de sub șa este înlăturată pentru a le oferi riderilor mai mult spațiu pentru trickuri precum no-footed cans și pentru a reduce riscul de a rămâne agățat de șa în zbor.

Ghidonul. Toți riderii FMX folosesc ghidoane mărite, care, spre deosebire de cele standard, nu sunt îndoite și nu au alte atașamente între cele două leviere. Asta le oferă riderilor mai mult spațiu pentru diferite trickuri, precum: barhop, candybar and dead body.

Suport plăcuță înmatriculare. Unii rideri își taie suporturile pe laterale și apoi le acoperă, ca și pe lateralele șeii și furca, cu grip-tape de skateboard. Zonele astfel create oferă aderență crescută pentru a-i ajuta în anumite trickuri (gen Cliffhanger).

Aripa față. Pentru motive pur estetice, mulți rideri își taie aripa din față pentru a da motoarelor silueta tipică FMX.

Șasiu. Șasiul se referă și la furcă și amortizoare. Acestea trebuie ajustate pentru aterizări în forță, pentru a absorbi cât mai mult din impact la aterizările lungi și înalte, mai ales când riderii fac erori și aterizează fie prea departe, fie prea aproape pe zona de aterizare.

Scărițele. Cei mai mulți rideri au scărițe mai lungi, pentru a obține o poziție cât mai stabilă în timpul trickurilor. În plus, acestea ajută la o mai bună distribuție a forțelor de impact asupra piciorului în timpul aterizărilor.

Mânerele. Mânerele apar în diferite forme. Una dintre metodele favorite printre rideri este să găurească lateralele carcasei de plastic. Alți rideri adaugă mânere în diferite locuri pe motocicletă. Aceste zone sunt necesare pentru a nu pierde contactul cu motocicleta în diferite trickuri, precum seat grabs. Uneori se adaugă grip-tape la aceste mânere, pentru creșterea aderenței.

Aşa că vă aşteptăm pe toţi la un show mare.

Last edited by Cosmin Arsene; 03-07-09 at 09:20.
Cosmin Arsene is offline   Reply With Quote
Old 12-06-09, 17:56   #2
Gadfather

Stock
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2
Default Re: Show de zile mari în iulie la Bucureşti: vin băieţii de la Red Bull X-Fighters

O sa fie show FMX in exclusivitate(Red Bull iti da aripi de aceea pot sa faca riderii supermenul)
Gadfather is offline   Reply With Quote
Old 12-06-09, 18:00   #3
alexonlylove

Stage 2
 
alexonlylove's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 45
Default Re: Show de zile mari în iulie la Bucureşti: vin băieţii de la Red Bull X-Fighters

respect pt oameni ce practica acest hobby extrem de periculos dar foarte profitabil
alexonlylove is offline   Reply With Quote
Old 12-06-09, 19:28   #4
Bobby boss
VW Driver

Stage 5
 
Bobby boss's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 1,254
Member of:
[Observator 4tuning]
[NoSpeedLimit Romania Club]
[Echipa de sprijin]
[VW]
Default Re: Show de zile mari în iulie la Bucureşti: vin băieţii de la Red Bull X-Fighters

Super frumos e bine ca apar si pe la noi abia astept.
Bobby boss is offline   Reply With Quote
Old 12-06-09, 19:39   #5
oMs^13

Stage 3
 
oMs^13's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 117
Default Re: Show de zile mari în iulie la Bucureşti: vin băieţii de la Red Bull X-Fighters

Da da da
oMs^13 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-09, 19:55   #6
al1ca

Stage 4
 
al1ca's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 177
Default Re: Show de zile mari în iulie la Bucureşti: vin băieţii de la Red Bull X-Fighters

misto...dar o sa fie intrarea gratis?...sau daca e cu plata..stie cineva cam pe unde ar fii preturile?
al1ca is offline   Reply With Quote
Old 12-06-09, 20:40   #7
Iuli_90

Stage 4
 
Iuli_90's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 186
Default Re: Show de zile mari în iulie la Bucureşti: vin băieţii de la Red Bull X-Fighters

Citez "Cei care vor vrea să vadă pe viu schemele de care s-au minunat atâta la televizor nu vor plăti nimic, intrarea fiind liberă. "
__________________
"Nu goni mai repede decat poate zbura ingerul tau pazitor!"....

"The faster the speed,the bigger the mess"
Iuli_90 is offline   Reply With Quote
Old 13-06-09, 09:41   #8
deniel
Dacia Driver

Stage 5
 
deniel's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 677
Member of:
[DACIA]
[FORD]
Default Re: Show de zile mari în iulie la Bucureşti: vin băieţii de la Red Bull X-Fighters

De cand asteptam asta ....
deniel is offline   Reply With Quote
Old 13-06-09, 11:37   #9
z$olt

Stage 4
 
z$olt's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 185
Member of:
[2 Roti]
Default Re: Show de zile mari în iulie la Bucureşti: vin băieţii de la Red Bull X-Fighters

Quote:
Originally Posted by alexonlylove View Post
respect pt oameni ce practica acest hobby extrem de periculos dar foarte profitabil
nu e un hobby, ei din asta traiesc!
z$olt is offline   Reply With Quote
Old 14-06-09, 21:13   #10
ionutz.xu

Stage 2
 
ionutz.xu's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 64
Default Re: Show de zile mari în iulie la Bucureşti: vin băieţii de la Red Bull X-Fighters

dabia astept
ionutz.xu is offline   Reply With Quote
Old 15-06-09, 13:15   #11
DJ_Primaru

Stage 4
 
DJ_Primaru's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 170
Default Re: Show de zile mari în iulie la Bucureşti: vin băieţii de la Red Bull X-Fighters

Super tare...sper si eu sa ajung pe akolo...
DJ_Primaru is offline   Reply With Quote
Old 16-06-09, 07:37   #12
merriva

Stage 2
 
merriva's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 65
Default Re: Show de zile mari în iulie la Bucureşti: vin băieţii de la Red Bull X-Fighters

din cate vad pe site lor nu pomenesc nimic de Romania
merriva is offline   Reply With Quote
Old 03-07-09, 10:09   #13
ady_grassu

Stage 2
 
ady_grassu's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 31
Default Re: Show de zile mari în iulie la Bucureşti: vin băieţii de la Red Bull X-Fighters

frumos....:P
ady_grassu is offline   Reply With Quote
Old 03-07-09, 10:24   #14
YGD-sef

Stage 5
 
YGD-sef's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,260
Default Re: Show de zile mari în iulie la Bucureşti: vin băieţii de la Red Bull X-Fighters

Show mare!
YGD-sef is offline   Reply With Quote
Old 03-07-09, 12:42   #15
pushtiu_teribil_22

Stage 4
 
pushtiu_teribil_22's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 177
Default Re: Show de zile mari în iulie la Bucureşti: vin băieţii de la Red Bull X-Fighters

distractie
pushtiu_teribil_22 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -