Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

Reply

Thread Tools
Old 13-06-08, 19:19   #1
george@thewheel

Stage 1

Arrow Impreza WRX vs. Golf R32

salutare,
de 6 luni citesc post-uri pe site aici si m-am gandit ca ar fi vremea sa imi fac si un cont.trecand peste asta, zilele astea multe siteuri de specialitate spun ca noua generatie de WRX (2,5 turbo 225 cp) e mai slaba decat precedenta.
in schimb avem in productie un golf R32 (sa zicem in 5 usi) care e considerat un varf de gama ff bun si are si acel v6 3200 240cp ca sa dovedeasca acest lucru.
Sa zicem ca suma pe care o ai in buzunar e de 33.000 euro. adica exact pretul celor doua masini
pe care o alegi? as dori daca se poate ca discutia sa se poarte la un nivel mai inalt, lasand la o parte care arata mai bine. as vrea sa postati daca aveti cunostinte despre transmisie, motoare, diferentiale (x vs y cu bune si rele si ce inseamna asta in viatza de zi cu zi), cutii de directie, fiabillitate in folosire, potential de upgrade... am sa revin cu informatii detaliate despre amandoua modelele, si cifre seci pentru cine e interesat...
george@thewheel is offline   Reply With Quote
Old 13-06-08, 19:27   #2
george@thewheel

Stage 1

Default Re: Impreza WRX vs. Golf R32

si cate o poza cu candidatele noastre la "best 33k car"
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	golfM_m.jpg
Views:	116
Size:	53.1 KB
ID:	562096   Click image for larger version

Name:	subaru.wrx.340.jpg
Views:	109
Size:	41.8 KB
ID:	562097  
Old 13-06-08, 19:31   #3
george@thewheel

Stage 1

impreza wrx vs mazda 3 mps tractiune. https://www.youtube.com/watch?v=i6PGMi89qRo
r32 in actiune https://www.youtube.com/watch?v=4gbtRi02ukQ (cu dsg dar putem sa ignoram asta)
https://www.youtube.com/watch?v=YtlkNeazzvw avem aici un s3 vs r32
Old 13-06-08, 20:41   #4
Nautilus

Stage 5

Subaru. Golful V e greoi, modelul cu 5 usi are aproape 1600kg

~Nautilus
Nautilus is offline   Reply With Quote
Old 13-06-08, 21:43   #5
zGb

Stage 5

zGb's Avatar

Member of:
[Insomnia]
[Honda]
[SUBARU]

wrx-ul 2008 de asemeni este gunoi...este incredibil de MOALE...am auzit ca l-a rusinat GTI-ul simplu de 200cp pe circuit...dar oricum as lua oricand in fata lui R32, asta daca nu mai ai vreo 10.000euro de bagat in el sa-l faci racheta
Old 13-06-08, 22:26   #6
robertinho
VW Driver

Stage 5

robertinho's Avatar

Member of:
[VW]

r 32 are 250 de cai nu 240...este intradevar f greoi dar are un potential extraordinar
robertinho is offline   Reply With Quote
Old 14-06-08, 00:35   #7
unchiulNOS
Banned

Stage 4

Quote:
Originally Posted by zGb View Post
wrx-ul 2008 de asemeni este gunoi...este incredibil de MOALE...am auzit ca l-a rusinat GTI-ul simplu de 200cp pe circuit...
da..mi-a spus si mie tzatza floarea de la 1 chestia asta si a fost confirmata de tzatza agaia )

pai ce diferente sunt intre cele 2 la sasiu, pozitive la wrx....

nu are cum gti-ul sa faca noul wrx la nici un capitol, poate estetic, dar si acolo relativ din pct de vedere al gustului!
unchiulNOS is offline   Reply With Quote
Old 14-06-08, 06:28   #8
zGb

Stage 5

zGb's Avatar

Member of:
[Insomnia]
[Honda]
[SUBARU]

check the net...ce-mi place la wrx-ul nou fata de modelul vechi este doar interiorul inainte sa-l conduc ma asteptam in mod normal la ceva mai tare decat modelul precedent dar am ramas profund dezamagit
zGb is offline   Reply With Quote
Old 14-06-08, 12:10   #9
george@thewheel

Stage 1

se stie ca fiabilitatea subaru este legendara, prima mea masina, un subaru allrad din 1986 nu a avut deloc o viata usoara nici cu fostul proprietar, nici cu subsemnatul dar nu s-a stricat niciodata. e adevarat ca de atunci am mai avut un golf (sau doua daca e sa il pun la socoteala si pe al parintilor) dar s-a mai intamplat sa calce stramb pe ici- colo.
Old 14-06-08, 12:29   #10
UNLORD

Stage 5

UNLORD's Avatar

Impreza fara ezitare! E mult mai performanta decat tancheta aia de R32 (va mai amintiti megatestul cu hothatchuri de pe autocar unde R32 s-a cam facut de rusine) si sa nu mai zicem de potentialul de tuning (WRX e turbo pe cand r32 e aspirat).
UNLORD is offline   Reply With Quote
Old 15-06-08, 02:15   #11
george@thewheel

Stage 1

eu ma gandeam ca suspensiile/franele se pot schimba... sa zicem ca la inceput o sa fie singura masina si va si de serviciu si de touring... mai tarziu urmand ca sa fie upgradate partile aceastea care fac actuala generatie de impreza WRX sa para mai moale... upgrade la suspensii si la frane plus un tunning la motor ar scoate in evidenta toate acele subtilitati ale sasiului care eu consider ca nu sunt prezente in acceasi masura si la golf...
ideea e ca masina ar trebui sa fie fiabila si performanta si in cazul in care e singura masina si trebuie sa fie si docila pentru mers la serviciu si prin tara si trebuie sa aiba un potential de tunning cat de cat ridicat in momentul in care va deveni a doua masina pentru iesirile in weekend cand va trebui sa ofere performante satisfacatoare
Old 15-06-08, 10:42   #12
TURBOSS

Stage 5

TURBOSS's Avatar

impreza wrx este infinit mai performanta decat testoasa aia de golf.prea grea pt a se comporta exemplar pe un circuit din cauza celor 1.6 t care le joaca feste in curbe!

bmw 325=amanta mea
TURBOSS is offline   Reply With Quote
Old 16-06-08, 19:33   #13
george@thewheel

Stage 1

si stie cineva daca exista kit-uri de upgrade pentu WRX... evacuare.... soft... nu e chiar atat de nou modelul
Old 16-06-08, 20:41   #14
george@thewheel

Stage 1

zGb are dreptate cand zice ca ".dar oricum as lua oricand in fata lui R32, asta daca nu mai ai vreo 10.000euro de bagat in el sa-l faci racheta''
cred ca vb despre kitul de la HPA pentru motorul de golf... da... se pare totusi ca ai fost optimist in privinta banilor pentru ca pe siteul oficial scrie ca upgradeul complet merge undeva in 14k euro. sunt sigur ca prodrive sau chiar o alta firma si de la noi din tara poate sa scoata un plus de putere si cuplu din WRX cu costuri mai scazute.
Old 17-06-08, 00:43   #15
vacaroz

Stage 5

vacaroz's Avatar

Member of:
[VW]

motorul wrx`ului nu e deja cam dus la extrem?si cel de golf e mai mare, automat si capabilitatea unei puteri mai mari. sa ne lamureasca cine e mai in tema
vacaroz is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -