| VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC |
|
View Poll Results: ST sau RS? new sau old?
|
|
focus ST
|

|
10 |
55.56% |
|
focus RS
|

|
8 |
44.44% |
18-01-08, 09:48
|
|
 Stage 4
Member of: [Opel]
|
ford focus rs vs ford focus st (old vs new)
|
|
|
18-01-08, 10:10
|
|
 Stage 5
|
Re: ford focus rs vs ford focus st (old vs new)
In versiuni stock RS e ceva mai rapid pe circuite decat ST http://www.fastestlaps.com/index.php...=45c462fdc7c6f asta pina a aparut situatia lui pe Nordschleife, care nu e definitivata, adica timpul sau e "manufacturer claim", nu un timp practic, scos de vre-un pilot.In conditiile astea nu cred ca nu ar fi mai rapid chiar decat ST-ul...asta ar fi lista http://www.fastestlaps.com/track2.html si vom vedea in viitor update-ul lui, cand va fi testat.Pe de alta parte am inteles (nu am condus nici unul din ele) ca ST este mai placut oarecum la condus, mai confortabil, interior mai finisat, marog...per ansamblu mai frumos si mai comod in driving.Posibilitati de tuning si de performante in urma tuningului ar fi aproximativ egale, iata cam ce se poate scoate dintr-un RS tunat, ceva ce face praf un Audi 4.2TDI (am facut de curiozitate niste comparatii de linie dreapta si cu cat creste viteza ceruta : test 0-100, 0-200, 0-vit maxima, 70-vit maxima, cu atata diferenta in favoarea lui creste exponential) https://www.youtube.com/watch?v=xvZuK...related.Totusi tinand cont ca ST are motor de 2.5, iar RS de 2.0, cred ca tot mai departe se poate ajunge cu ST, stoarse fiecare la maxim.Am auzit de ST-uri de 320cp care au performante excelente si se comporta excelent pe drum.Daca ar fi eu sa aleg, dupa deliberari nu foarte usoare  , as alege ST-ul.Bineinteles este foarte interesant de vazut viitorul RS, dar asta e alt capitol.
|
|
|
18-01-08, 13:34
|
|
 Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by carutasu
In versiuni stock RS e ceva mai rapid pe circuite decat ST http://www.fastestlaps.com/index.php...=45c462fdc7c6f asta pina a aparut situatia lui pe Nordschleife, care nu e definitivata, adica timpul sau e "manufacturer claim", nu un timp practic, scos de vre-un pilot.In conditiile astea nu cred ca nu ar fi mai rapid chiar decat ST-ul...asta ar fi lista http://www.fastestlaps.com/track2.html si vom vedea in viitor update-ul lui, cand va fi testat.Pe de alta parte am inteles (nu am condus nici unul din ele) ca ST este mai placut oarecum la condus, mai confortabil, interior mai finisat, marog...per ansamblu mai frumos si mai comod in driving.Posibilitati de tuning si de performante in urma tuningului ar fi aproximativ egale, iata cam ce se poate scoate dintr-un RS tunat, ceva ce face praf un Audi 4.2TDI (am facut de curiozitate niste comparatii de linie dreapta si cu cat creste viteza ceruta : test 0-100, 0-200, 0-vit maxima, 70-vit maxima, cu atata diferenta in favoarea lui creste exponential) https://www.youtube.com/watch?v=xvZuK...related.Totusi tinand cont ca ST are motor de 2.5, iar RS de 2.0, cred ca tot mai departe se poate ajunge cu ST, stoarse fiecare la maxim.Am auzit de ST-uri de 320cp care au performante excelente si se comporta excelent pe drum.Daca ar fi eu sa aleg, dupa deliberari nu foarte usoare  , as alege ST-ul.Bineinteles este foarte interesant de vazut viitorul RS, dar asta e alt capitol.
|
vad ca esti foarte bine informat....dupa performante e clar superior st-ul,dar nush...rs-ul are ceva care ma atrage....nush...albastrul ala ma inebuneste...cred ca de multe ori noul bate vechiul ,dar in cazul asta parca totusi......
|
|
|
18-01-08, 13:35
|
|
 Stage 4
|
|
|
|
18-01-08, 14:33
|
|
 Stage 5
Member of: [Insomnia] [Honda] [SUBARU]
|
Quote:
Originally Posted by gigi galagie
vad ca esti foarte bine informat....dupa performante e clar superior st-ul,dar nush...rs-ul are ceva care ma atrage....nush...albastrul ala ma inebuneste...cred ca de multe ori noul bate vechiul ,dar in cazul asta parca totusi...... 
|
te atrage RS-ul pt ca esti subiectiv si ai aceeasi caroserie si culoare apropiata...so cut the bullshit...RS-ul a fost mult mai masina decat ST-ul la vremea lui
|
|
|
18-01-08, 17:30
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by gigi galagie
|
Superior nu stiu, in orice caz nu clar superior....cum spuneam timpul ala pe Nordschleife nu reprezinta nimic la RS, pentru ca nu este inregistrat intr-un test.De exemplu pina de curand, aceeasi chestie a fost la ST la Oshersleben, era trecut un timp apreciat de producator si anume 2.14 si puteai casca ochii mari "wow, ce lent e ST fata de RS".In urma testelor practice insa a ajuns la 1.54.xx timp real.Deci stock inca eu zic ca bunicutul RS e putin mai rapid (si cum spunea ZGB, a fost mai masina la vremea sa).Prin tuning dus la maxim cine stie, poate ST-ul sa ajunga intr-un oarecare avantaj....pina la urma din 2.5L tot scoti mai mult decat din 2.0, trenul de rulare se poate modifica etc.Per ansamblu ST e si ceva mai aratos, un interior mai nou....poate fi deci mai atractiv.
|
|
|
22-01-08, 09:28
|
|
 Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by zGb
te atrage RS-ul pt ca esti subiectiv si ai aceeasi caroserie si culoare apropiata...so cut the bullshit...RS-ul a fost mult mai masina decat ST-ul la vremea lui
|
KIAR NU ARE NICI O TREABA FAPTUL CA AM FOCUS ALBASTRU CU OPTIUNEA MEA.CE AM IO NU SE COMPARA CU RS-UL.DAR DE CURIOZITATE UITE TE PE MOBILE.DE SI VEZI CAT E CEL MAI EFTIN RS LA EI?O SA VEZI CE E UNDEVA PE LA 15-17 K DIN 2003.DACA NU S A DEPRECIAT KIAR MULT ,ASTA SPUNE CEVA,NU?
POATE LA FEL VA FI SI CU ST-UL DAR PANA ATUNCI.....
|
|
|
|
|