Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

Reply

Thread Tools
Old 13-05-07, 22:59   #1
cenakee

Stock

Default Ford Focus ST vs. Seat Leon Cupra vs. VW Golf GTI

Ei, ce parere aveti?

Eu lucrez la ford deci s-ar putea sa nu fiu foarte impartial.

Da uite parerea mea:

VW Golf: cel mai nasol, nu se distinge cu mai nimic de un Golf normal, in afara de jante.

Focus ST imi place cel mai mult la look, poate Leon arata mai bine din fata, insa la jante, culoare si forme e campion.

La motor, tot asa, cu toate ca ST ia suta in 6.8 iar Cupra in 6.4, il vad un pic mai bine la raspuns.

ST are cuplu max intre 1600 si 4000 rpm.

Am mers cu ea, trebuie sa o tii in 3200 - 5000 ca sa dea ce tot poate.

Si apropo, uitati-va la prezentarea lui Cupra - cu mustele.

La interior, recunosc, ST e cel mai nasol. Nu s-au straduit prea mult la finisaje, inafara de volan. Dotari corecte, chiar peste celealte, dar finisaje naspa. Scaune super, recaro din standard - vezi golf gti la care mai dai bani pt ele.

Iar apoi - sunetul. Daca aveti ocazia luati un ST si dati-i jar. Sunetul e extraordinar, zici ca esti cel putin intr-un v6 turbo.

Cu Cupra si cu GTI nu am avut ocazia sa ma dau, asa ca astept pareri...

cenakee is offline   Reply With Quote
Old 13-05-07, 23:51   #2
axel20

Stage 1

Default Re: Ford Focus ST vs. Seat Leon Cupra vs. VW Golf GTI

parerea mea e ca u aici gresesti , un test facut de top gear a aratat ca GTI-ul este pe locul 2 la top hatchbacks si un GTI este f diferit fata de un Golf normal , avand grilele schimbate , jantele si mai multe, si isi face simtita prezenta ST-ul nu stiu ce are in plus fata de focus!!!......
axel20 is offline   Reply With Quote
Old 13-05-07, 23:55   #3
cenakee

Stock

cand ziceam ca nu iese in evidenta GTI-ul ma refeream la design

stiu de motor si suspensii, e normal sa le aiba

st-ul are f multe chestii diferite fata de modelele standard, dar pun pariu ca tu nici nu stii ce motor are Focus ST. Are un T5 (turbo, cinci in linie) preluat de la volvo.

am citit in auto motor si sport test intre ST si Golf R32 si la general l-a batut pe R32. Tot asa, test intre ST si Leon 2.0 TFSI 200 cp - de pe Golf GTI si tot asa, l-a batut
cenakee is offline   Reply With Quote
Old 14-05-07, 00:04   #4
axel20

Stage 1

nu stiam !; dar oricum nu stiu ST-ul mi se pare o mashina ieftina nu stiu d c dar asha mi se pare si prefer GTI-ul! asha zicea si Jeremy Clarkson, cea mai buna este GTI-ul !
Old 14-05-07, 02:48   #5
SirNenea

Stage 5

SirNenea's Avatar

Member of:
[Moderators]
[X-Team Racing Club]
[Observator 4tuning]
[DACIA]

si daca Jeremy Clarkson asta iti zice sa te arunci de pe bloc ca asa e bine u ce faci te arunci ca asa a zis ala nu ???
oricum votul meu se duce la focus ST din simplu motiv ca vw a inceput sa faca in ultimul timp niste jeguri de masini din punct de vedere al intretinerii si al fiambilitatii si seatul nu imi place nici la exterior si nici la interior

SirNenea is offline   Reply With Quote
Old 14-05-07, 09:51   #6
Cosmin255

Stage 5

Cosmin255's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AUDI]

Si eu prefer ST , daca s-ar fi pus in discutie si Type R era altceva...
Cosmin255 is offline   Reply With Quote
Old 14-05-07, 10:55   #7
FIGHET

Stage 5

FIGHET's Avatar

Member of:
[Opel]

eu as merge pe mina la golf gti suna mai bine cu toate ca si st este o masina de luat in seam a si imi place foarte mult dar dau votul pt GTi
FIGHET is offline   Reply With Quote
Old 14-05-07, 11:18   #8
AlecsM
Dream Squad Member

Stage 5

AlecsM's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Dream Squad]
[4Rally]

inainte sa-mi cumpar leonul cupra...am testat toate acete 3 hot hatch uri...la gti ca "-" nu mi-a placut interiorul, exteriorul .....e prea comun cu orice golf V
ca "+" trage ft bine masina pt 200 cp
la st "-" interior si cum trage ...ma asteptam poate la prea mult
"+" exteriorul si sunetul
iar la cupra mi-a placut la interior scaunele si cam atat insa era ceva in plus fata de celelalte la interior, masina chiar trage pt 240 cp, exteriorul arata ft bine, sunetul a fost lucrat si se aude asta (cand am zis sunt m-am referit la evacuare) ..insa si instalatia audio suna neasteptat de bine
deocamdata nu mi pare rau pt alegerea facuta ....aaaa si suspensia si franele pe cupra ...sunt cam top !
din pacate in testele hot hatch din top gear ...cupra a iesit pe 20 ...si ceva ...si asta pentru ca se astepta mult mai mult de la "cupra" ...parerea mea !!!

@cenakee - reclama cu tzantzarul mi se pare geniala - poate k nu ai prins ideea !

Last edited by AlecsM; 14-05-07 at 11:20.
AlecsM is offline   Reply With Quote
Old 14-05-07, 11:59   #9
cheet

Stage 4

astra opc si type r sunt peste toate aceste modele
daca ai gasi un gti edition 30(care a fost pe 2 in topu gear, gti normal fiind pe 4, dupa st)ar fi perfect
si eu am o dilema: intre opc, type r si st..
cheet is offline   Reply With Quote
Old 14-05-07, 13:03   #10
AlecsM
Dream Squad Member

Stage 5

AlecsM's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Dream Squad]
[4Rally]

Quote:
Originally Posted by cheet View Post
si eu am o dilema: intre opc, type r si st..

....CUPRA

glumeam ...fiecare cu parerea lui ...insa type r mi-a dat multe batai de cap ca si design interior exterior si d c nu ...performante ...insa mi-am dorit neaaparat turbo !
opc e putzin cam exagerat dupa parerea mea ...oricum sunetul e tare
AlecsM is offline   Reply With Quote
Old 14-05-07, 13:12   #11
cheet

Stage 4

nu gasesc deloc butonu de edit, sry
ma refer la type r nou
cheet is offline   Reply With Quote
Old 14-05-07, 17:59   #12
axel20

Stage 1

Quote:
Originally Posted by SirNenea View Post
si daca Jeremy Clarkson asta iti zice sa te arunci de pe bloc ca asa e bine u ce faci te arunci ca asa a zis ala nu ???
oricum votul meu se duce la focus ST din simplu motiv ca vw a inceput sa faca in ultimul timp niste jeguri de masini din punct de vedere al intretinerii si al fiambilitatii si seatul nu imi place nici la exterior si nici la interior
eu cred ca la experienta lui si la cate cunoaste despre mashini cred ca e bine sa-l asculti , nu cred ca esti u vreun mare cunoscator !
Old 14-05-07, 18:06   #13
SirNenea

Stage 5

SirNenea's Avatar

Member of:
[Moderators]
[X-Team Racing Club]
[Observator 4tuning]
[DACIA]

nu contest cunostintele lui doar ca nu stiu cat de corecte sunt de multe ori emisiunile si cat de mult vor sa ridice o firma si cat vor sa o infunde pe alta daca intelegi ce vreau eu sa zic
asa ca daca as avea ocazia sa stau de vb cu el pers si sa imi zica parerea lui proprie da las crede dar asa in timpul misiunii nu prea
SirNenea is offline   Reply With Quote
Old 14-05-07, 19:31   #14
bakal

Stage 5

bakal's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Nissan]

CUPRA, dintre cele doua pt ca pare ceva mai bine facuta, detaliile fiind mai bine puse la punct......
ST-ul ce-i drept are bine pus la punct capitolul motor si ca mai tine de mecanica, beneficiind de o suspensie performanta...........

daca banii nu ar fi o problema, si ar trebui sa aleg un hot-hatch......... probabil as alege BMW 130i..... care chiar daca e ceva mai lent decat un R32, cred ca are potential ......
Old 14-05-07, 20:21   #15
pharaon

Stage 4

Imi place si Cupra destul de mult dar ma enerveaza forma de monovolum. Asadar merg pe Focus St pt ca are cel mai mare potential de tuning (motor de 2.5) + plus aspectul exterirorul cel mai misto plus tinuta de drum cea mai buna! Asta este si alegerea celor de la Autocar dupa ce am citit un review la Cupra au zis: "The Cupra is strong enough to fend off the Astra VXR and Mazda 3 MPS, but it won’t tempt us from the similarly priced and still more appealing Focus ST or Mégane R26".
pharaon is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -