Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

Reply
 
Thread Tools
Old 26-10-13, 09:20   #16
babone
Honda Driver

Stage 5
 
babone's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 918
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]
Default Re: VW Vento vs. Honda Civic ?

Comparatia mi se pare simpla,pe langa diferenta de bani destul de mare intre vento si honda ,civic-ul are A/C .Apoi motorul diesel dupa vento consuma mai putin insa este un motor turbo cu peste 300k km cel mai probabil ,nu zic ca cel de honda ar avea mai putin,nu se stie insa probabilitatea de a se strica ceva la diesel este mult mai mare fiind turbo.Honda are motor aspirat,ii schimbi filtru,uleiul,bujiile,distributia si cam aia e ,insa la tdi-u ala sa nu crape turbo sau injectoarele,nu stiu ce preturi au dar este un risc in plus fata de honda.Apoi mai vine problema daca masina o vrei inscrisa pe RO si care dintre cele 2 sunt inscrise sau nu,daca trebuie ambele inscrise atunci clar taxa va fi mai mare la vento ,la honda ar fi un pret decent cred ca undeva pe la 500-600e.
babone is offline   Reply With Quote
Old 26-10-13, 14:12   #17
GTR

Stage 5
 
GTR's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 3,394
Default Re: VW Vento vs. Honda Civic ?

Quote:
Originally Posted by Dennis_TL View Post
Cu ce e mai fiabila honda civic decat vw vento ? La ce ? De curiozitate...
Oricum vento ala mi se pare mult prea scump la aproape 3000 euro iar honda aia chiar ieftina la 1350.In cazul asta eu as merge pe civic dc nu faci km multi si iti convine sa te tarai cu 10% consum in oras.
LA ABSOLUT TOT ESTE MAI FIABILA HONDA, de la butoane, plasticaraie, mecanica/tren rulare, motorizare, electrica, clante/incuietori, macarale geamuri, motor, cutie, etc..

Dupa cum se si vede in comentarii, "la VW gasesti piese peste tot", la Honda nu prea ai nevoie, mai ales la generatiile astea mai vechi, iar cand ai nevoie, se gasesc si nu sunt scumpe.
__________________
Mazda MX5 ND 2.0 Revolution

BMW 535d(E60)- 2005

Nissan Pathfinder 2.5 dci - 2006 (Sold)
GTR is offline   Reply With Quote
Old 31-10-13, 00:23   #18
Bong
Suzuki Driver

Stage 5
 
Bong's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 876
Member of:
[Suzuki]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: VW Vento vs. Honda Civic ?

la Vento mecanica este comună cu Golf3, deci piese se găsesc gârlă pe toate drumurile, cum au mai scris și alți colegi. Dacă-l treci pe numele tău cu cu mențiunea „motor fără serie” în carte, motoare 1.9 se potrivesc și de pe generații mai noi, cutii în 6 trepte și puteri stock până la 150cp.

Vento consumă mai puțin, fiind 1.9 TDi, și (nu m-am urcat într-un civic sedan până acum) pare ceva mai spațios.

pe de altă parte, un recondiționat de turbină este 1200 ron, injectoarele mai pică dacă s-a mers cu prost și\sau cu motorină proastă, revizia ceva mai scumpă, și aspectul interiorului este de o monotonie și lipsă de personalitate greu de descris în cuvinte.

Civic-urile au o reputație de a nu se strica. În majoritatea cazurilor este adevărat, deși se mai strică și astea, nu sunt chiar nemuritoare.
Tabla este groaznică la japoneze din clasa mică în general. Aripi\pasaje spate, chiar aripi față au tendințe de rugină, dar prevenit fenomenul din timp nu creează probleme. Nici vento nu e prea măreț aici, fiind totuși o vechitură.

La civic-ul de 1.5...un motor de schimb în cazul în care acesta nu mai funcționează în parametri ok...dacă stai să-l cauți, cu tot cu manoperă cistă cam cât recondiționatul de turbină la Vento, iar dacă vrei putere lista motoarelor ce se pot pune fără probleme este destul de mare... meritând amintite aici 1.6 125cp 1.6 150, 1.6 160, 1.6 185cp...etc etc etc...care cu aceeași șmecherie cu cartea pot fi schimbate după bunul plac, ele arătând în mare parte la fel.

Sunt câțiva băieți pe aici pe forum care într-adevăr aduc piese de Honda la un nivel pe care volksvaginiștii nici nu-l visează...la modul ai lăsat mașina cu motor de 1.5 la ei la garaj...dai o tură prin oraș bei o cafea...în câteva ore ai motorul 1.6 160cp (sau altul, după preferințe) pe mașină 100% funcțional, nu vorbesc de posibilități de îmbunătățire al suspensiei, frâne etc. la Craiova se întâmplă asta...niște oameni foarte buni pe Honda fiind și în Timișoara, București și Galați.

Date fiind posibilităție de modificare, de asemenea fiabilitatea, costuri de întreținere și costuri de achiziție, AC-ul fiind un accesoriu ușor și relativ ieftin de montat pe Vento, deci nu ar fi un criteriu după mine, CLAR aș alege Honda.

Românii au oroare de japoneze pentru că „nu se găsesc piese”. Astea sunt sechele și folclor din anii '90...când într-adevăr era o problemă. În era în care trăim, cea mai nasoală chestie care se poate întâmpla când comanzi o piesă de japoneză e să nu fie pe stoc și să aștepți 5-7 zile. Chiar acum aștept 5-7 zile după niște bucși de la bara stabilizatoare...pentru că nu le are nimeni pe stoc. După rulmenți de cutie originali MADE IN JAPAN am așteptat 10 zile. Nu e o tragedie dacă vrei piese noi să aștepți puțin după ele, mai ales că „dacă și-ar lua toți maneliștii ăștia japoneze în loc de nemțoaice aș muri de foame” - un prieten mecanic.
__________________

If you gotta go down...GO LOUD!
GO STRONG!
GO PROUD!
GO ON!
GO HARD OR GO HOME!
Bong is offline   Reply With Quote
Old 31-10-13, 02:57   #19
roli

Stage 5
 
roli's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,304
Member of:
[Honda]
[Competitor CNCA]
Default Re: VW Vento vs. Honda Civic ?

Quote:
Originally Posted by MaxX_82 View Post
Am avut vento. Avantaje ar fi piesele ieftine din dezmembrari, piese noi nu cred ca mai gasesti si mecanicii majoritatea stiu sa le repare, dezavantaje ar fi caroseria care rugineste oricat de bine este sau a fost intretinuta masina (praguri,aripi...).
Honda nu am avut (am visat la prelude...) dar din cate stiu, motoarele sunt fiabile dar nu prea cunosc mecanici care sa le repare si daca vrei si un v-tec se complica treaba destul de mult. Piese numai la comanda in caz ca mai gasesti noi...pe la dezmembrari cam slabe sanse...
Vtec ul ala se stie ca e problematic ( probabil in mintea fanilor vw), iar piese gasesti in tara la pret de nimic in magazine + ca la craiova si la tm au baietii orice vrei in dezmembrari.
Romanu inca traieste cu mentalitatea de pe vremea lu tata ( japoneza, daca se strica tr sa sun la aia cu ochii mici si galbejiti )

Serios acuma, masina o cumperi ca ti-o place !
__________________
roli is offline   Reply With Quote
Old 31-10-13, 12:58   #20
MaxX_82

Stage 4
 
MaxX_82's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 293
Default Re: VW Vento vs. Honda Civic ?

Eu cand am zis de v-tec am concluzionat cam ce posteaza nemtii pe forumurile specifice Honda, la reprezentanta la schimburile de distributie o sa vezi ca multi (spre bucuria lor) s-au ales cu motoare noi pt. ca mecanicii nu si-au facut treaba cum trebuie. Si pe mobile sunt care mai scriu chestiile astea cand vand masina.
Am schimbat Motor de vento acu 2 ani 1,8 benzina cumparat cu 600 lei, acum probabil e si mai ieftin. Nu stiu cat costa unul de Honda...
Binenteles ca la noi toate sunt roz si se gasesc de toate si e plin de experti ca altfel nu s-ar numi tara asta Romania.
@Bong-nu ne zici niste preturi daca tot esti pe punctu de a le cumpara sau eventual piese pe care le-ai mai cumparat pana acum, asa se poate face o diferenta de pret
__________________
MaxX_82 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-13, 13:57   #21
Bong
Suzuki Driver

Stage 5
 
Bong's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 876
Member of:
[Suzuki]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: VW Vento vs. Honda Civic ?

Quote:
Originally Posted by MaxX_82 View Post
@Bong-nu ne zici niste preturi daca tot esti pe punctu de a le cumpara sau eventual piese pe care le-ai mai cumparat pana acum, asa se poate face o diferenta de pret
nu cred că are relevanță aici, fiind vorba despre piese de Suzuki , nu de Honda.
dădeam un exemplu de disponibilitate în România, fiind vorba despre piese de japoneze, care nu se caută așa mult. filtre etc. găsești pe stoc în permanență la majoritatea furnizorilor cam pentru orice mașină europeană sau japoneză.
un motor de Honda 1.5 găsești pe la 100-150 eur, nefiind prea căutate sau valoroase. cele de 1.6 vtec sunt mai scumpe, dar sunt geniale. ai putere de VR6 și ture de CBR pe un motor de 1.6 aspirat, care la mers domol, chiar consumă ca un 1.6 aspirat.

.

Last edited by Bong; 31-10-13 at 14:00.
Bong is offline   Reply With Quote
Old 31-10-13, 14:24   #22
Manasel

Stage 5
 
Manasel's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 686
Default Re: VW Vento vs. Honda Civic ?

ce are in plus un motor vtec fata de unul normal de la honda?pai un solenoid si axa sau dupa motor axele care au in plus lobii de vtec,pe parte de distributie e la fel,plus ca distributia la honda nu necesita cale pentru blocaju axelor si ai semne atat pe fulia de jos de la vibrochen si pe axe .
Un newbie e clar sa se sperie de vtec crezand ca e cine stie ce tehnologie japoneza controlata de Darth Vader.
__________________
Drop the mouse and pick up a wrench
Manasel is offline   Reply With Quote
Old 02-11-13, 16:22   #23
Vali_lj

Stage 5
 
Vali_lj's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 408
Member of:
[Honda]
Default Re: VW Vento vs. Honda Civic ?

Nu cumparati honda , nu are rost .... tot nemtestile sunt mai bune. La japoneze dureaza mult procurarea de piese , nu se gasesc decat la reprezentante si preturi astronomice. Daca ai noroc sa gasesti un magazin piesele dureaza mai bine de 2 luni pentru orice reper, mecanicii care stiu sa repare japoneze sunt putini sau deloc si nu se baga la orice . Japonezele se strica repede , ruginesc si mai repede , nici nu apuci 250 mii km cu ele... Asa ca ramaneti la ce va recomanda prietenii cunoscatori in ale europenelor. Pentru ce atata aroganta ... sa rada cartierul de tine si sa se uite stramb la japoneza ta? Poate se deoache si nu mai pleci cu ea de pe loc :
Poate se educa lumea si raman la masinile germane.
Atata aroganta domnle auzi japoneza le trebuie....
__________________


“If Honda does not race there is no Honda.” by Soichiro Honda
Vali_lj is offline   Reply With Quote
Old 05-11-13, 12:19   #24
MITSU
Honda Driver

Stage 5
 
MITSU's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 808
Member of:
[Honda]
Default Re: VW Vento vs. Honda Civic ?

subscriu la postul de sus genial ...
MITSU is offline   Reply With Quote
Old 05-11-13, 13:34   #25
franz34sm
Banned

Stage 5
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 718
Default Re: VW Vento vs. Honda Civic ?

Quote:
Originally Posted by Vali_lj View Post
Nu cumparati honda , nu are rost .... tot nemtestile sunt mai bune. La japoneze dureaza mult procurarea de piese , nu se gasesc decat la reprezentante si preturi astronomice. Daca ai noroc sa gasesti un magazin piesele dureaza mai bine de 2 luni pentru orice reper, mecanicii care stiu sa repare japoneze sunt putini sau deloc si nu se baga la orice . Japonezele se strica repede , ruginesc si mai repede , nici nu apuci 250 mii km cu ele... Asa ca ramaneti la ce va recomanda prietenii cunoscatori in ale europenelor. Pentru ce atata aroganta ... sa rada cartierul de tine si sa se uite stramb la japoneza ta? Poate se deoache si nu mai pleci cu ea de pe loc :
Poate se educa lumea si raman la masinile germane.
Atata aroganta domnle auzi japoneza le trebuie....
Auzi, da tu crezi ca piesele pt masinile germane - Made in Germany se fac in Romania ca si piesele de Dacii ? Nuuu ! Atit piesele Made in Germany cit si cele Made in Japan - daca nu sint pe stoc, atunci astepti pina ti le aduce din Germania. De ex la un VW am vrut sa cumpar un EGR Ventil ( care costa 270 de euro ) si nici macar nu l-au avut pe stoc, mi-au zis ca dureaza si o saptamina pina mii le aduce din Germania. Apoi tot la VW mia trebuit ceasuri plasma pt ca bordu e luminat cam slab, si am fost in 100 de magazine si 100 de tuning shopuri, nimeni nu a avut pe stoc asa ceva. Raspunsul lor a fost - tre sa astepti o saptamina pina mii le aduce. M-am enervat si le-am comandat de pe ebay, pina cind mii lea adus postasu a durat tot o saptamina. Si la masini germane astepti dupa piese, nu numai dupa alea japoneze. Discuri, placute de frine, bujii, filtre, rulmenti, la orice marca de masina le gasesti pe stoc, pt ca asa ceva se cer non stop. Magazinele de piese auto nu pot sa aiba pe stoc toate piesele de la toate marcile de masini. Ei aduc ce le cer clientii, atit la motociclete cit si la masini. Daca ar fi vorba de Dacii, daaa, orice piesa iti trebuie le gasesti pe stoc. Dar cind e vorba de masini straine, indiferent ca e frantuzeasca sau germana sau japoneza, daca nu este pe stoc cea ce-ti trebuie tie, atunci astepti.
Apropo de mecanici. Mecanicii astia din Romania care n-au nici o pregatire in domeniul auto, au reparat si ei citeva Dacii la viata lor si se cred mecanici, is plini atelierele de astfel de oameni care se cred mecanici. Si cind le duci o masina straina, fac experiente pe ea, te pune sa schimbi pe ea si ce nu trebuie. S-apoi ne miram ca, aaaaaa ma pus mecanicu ala sa schimb asta si aia, si tot nu merge masina.
Deci ideea e, ca japoneza tot japoneza ramine. si deci nu stiu cum sa ma exprim, da o japoneza nu se prea strica, si eu cred ca asta conteaza cel mai mult.
Dar daca baiatu vrea spatiu mai mare, consum mai mic, portbagaj mai mare, piesele putin mai ieftine, atunci ...........
franz34sm is offline   Reply With Quote
Old 05-11-13, 15:01   #26
!41!
Banned

Stage 5
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,397
Member of:
[Freehand Design Usergroup]
[Honda]
Default Re: VW Vento vs. Honda Civic ?

Quote:
Originally Posted by franz34sm View Post
Apropo de mecanici. Mecanicii astia din Romania care n-au nici o pregatire in domeniul auto, au reparat si ei citeva Dacii la viata lor si se cred mecanici, is plini atelierele de astfel de oameni care se cred mecanici. Si cind le duci o masina straina, fac experiente pe ea, te pune sa schimbi pe ea si ce nu trebuie. S-apoi ne miram ca, aaaaaa ma pus mecanicu ala sa schimb asta si aia, si tot nu merge masina.
Off dar foarte adevarat.
!41! is offline   Reply With Quote
Old 05-11-13, 16:45   #27
Tweety_rzw
VW Driver

Stage 5
 
Tweety_rzw's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,554
Member of:
[VW]
[Opel]
Default Re: VW Vento vs. Honda Civic ?

Si eu daca ar fii sa imi vand acum vw....mi-as lua ori un eg3 ori un ej9....sunt satul de nemtesti pana peste cap....vorba aia piese noi si daca nu stii ce sa cumperi te tine putin..

Sii la vento ai probleme pe tabla...ca si la civic deci nu e problema...

Parerea mea e sa alegi HONDA!
Tweety_rzw is offline   Reply With Quote
Old 05-11-13, 17:32   #28
cretzu194

Stage 4
 
cretzu194's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 239
Member of:
[VW]
Default Re: VW Vento vs. Honda Civic ?

Am avut civic MA8 dupa care am luat un VW (golf 4). Asta a fost una din cele mai mari prostii facute in viata mea.Acum o sa ma reintorc la honda MB2. Dupa parerea mea ia-ti honda , in aproape 40000 km sa schimbi doar ulei , placute si un burduf de planetara (care a costat 40 lei ) e ceva. Si de piese nu prea se pune problema sa dureze mai mult de 2 zile pana ajung (cel putin in Brasov) de exemplu am comandat kit de distributie si in cateva ore a venit.In schimb cu golful am avut numai probleme , am schimbat rulmenti , pivoti , ambreiaj , tampon motor . Si tin sa precizez ca piesele pentru honda nu sunt cu mult mai scumpe ca la vw , poate 10-15 lei +. Si tinand cont ca acel VENTO este diesel cred ca piesele sunt mai scumpe decat la o Honda pe benzina.
cretzu194 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-13, 12:49   #29
b01uxd

Stage 5
 
b01uxd's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,524
Member of:
[Oltcit]
[SEAT]
[Unknown Racers]
Default Re: VW Vento vs. Honda Civic ?

astia cu honde sau japoneze....voi chiar vreti sa fie civicurile ca pisicile?....
sfaturi de genu honda e mai buna, fiabila....le dai rudelor, nu necunoscutilor...eu chiar nu vreau sa se umple orasu de eg'uri!!!
__________________

B01UXD-Oltcit 1.3 air cooled boxer engine runin' on nitro
B02UXD-Seat Leon 1m (EX) 1.6 16v gone but not forgotten
B02UXD - Honda Civic EJ6 Black Widow b18T
B03UXD-AlfaRomeo 147 (EX) bella donna
B03UXD-Honda Civic EG3 (EX) Red Rocket b20 VTEC
B03UXD-AlfaRomeo Giulietta 2.0 JTDM Snow White
B100UXD-Dacia Logan 2 Prestige DCI daily mule
B101UXD-Oltcit Club 11 RM New old school
B102UXD-Seat Leon Cupra R 1m (EX) Red Pig
B103UXD-Seat Leon Cupra 1p Stage 2+ White Comet

Last edited by b01uxd; 07-11-13 at 12:52.
b01uxd is offline   Reply With Quote
Old 07-11-13, 15:33   #30
franz34sm
Banned

Stage 5
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 718
Default Re: VW Vento vs. Honda Civic ?

Vw si Bmw are toata lumea, da japoneze mai putin. Nici n-ar fi rau sa fie toata Romania cu japoneze, am fi ca in Tokio Tiganii si cocalarii cu Bmw-uri si ceilalti cu japoneze.
franz34sm is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -