Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 08-09-13, 10:43   #76
scrisit

Stage 5
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 560
Default Re: opel astra g vs dacia logan

Daca are un "5er" mai nou are bani sa-si cumpere cel putin un Papuc sau sa inchirieze pe altcineva. Si cara TONE nu saci.
scrisit is offline  
Old 08-09-13, 11:37   #77
ekofresh

Stage 4
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 250
Default Re: opel astra g vs dacia logan

Iulica, stii cum esti tu?
Ceva de genu', cu ce e mai bun Nike decat Mike, Adidas decat Adibas?
Referitor la accident, nici nu-mi pasa de masina, am casco si chiar daca n-as avea tot nu mi-ar pasa atata timp cat eu si cei care sunt cu mine iesim pe picioare.
O masina mai scumpa iti ofera confort, pana la urma asta ne este scopul, sa ne simtim bine, sa ne dezvoltam si sa tindem catre mai bine. Aici sunt multe exemple, dar daca facem cum zici tu ar trebui sa stam in garsoniere cf3 ca si acolo putem trai, intretinere mica, sau sa nu stam la casa ca mai trebuie sa muncim si prin curte, mai ales iarna.
Dupa cum vezi nimeni nu ti-a contestat Loganul, fara doar si poate e cea mai buna alegere pentru o masina noua, ieftina, pentru familie. Dar nu il poti compara cu o masina mai scumpa doar din perspectiva a ceea ce vezi si la ce poti renunta, adica, piele, lemn, scaune, oglinzi, geamuri, portbagaj,etc electrice, faruri, trapa, clima si multe altele la care poti renunta sau poti trai si fara ele ca doar nu am trait cu ele dintotdeauna. Adevarat Olcitu' lu' taicamiu nu avea asa ceva si ne-am bucurat de el mult si bine, cu toate neplacerile lui. Dar o masina mai scumpa vine cu un alt motor, alt sasiu, alta constructie a suspensiei, tabla si antifonare mai bune, aerodinamica cel putin diferita pentru ca acele masini, sa luam seria 5, sunt gandite sa-ti ofere tot ce ai acasa, sa nu simti lipsa canapelei din sufragerie cand pleci la drum. In schimb la masinile lowcost toate cele de mai sus nu mai sunt valabile, de ce, pentru ca trebuie sa fie ieftina sa si-o permita oricine.
Referitor la spatiu si incarcare, tocmai de aceea sunt masini diferite, daca am nevoie sa car saci sau in activitatea mea, trebuie sa iau si graul de la asociatie si cum nu am doua camioane ci 10 saci sa ii pot lua in masina, sau merg la tara si vin incarcat, car lemne pe nu stiu unde, da, imi iau o masina sa le faca si pe astea, dar cand eu nu am nimic din ce ai tu si tara mea e in I.O.R. la iarba verde, pentru ce imi trebuie o masina sa car graul? Si chiar daca as avea , poate i-as da lu' Gica 30lei sa vina cu caruta.
Faptul ca folosesti masina pentru ce nu a fost construita nu este un plus sau un argument pentru ce buna e ea.
ekofresh is offline  
Old 08-09-13, 12:16   #78
silviu.o

Stage 5
 
silviu.o's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 559
Member of:
[VW]
[Fiat]
[Competitor CNCA]
Default Re: opel astra g vs dacia logan

Degeaba ii spunem ceva despre logan, el are parerea lui ca e ceea mai tare masina din lume, ca are ceea mai comoda suspensie, si ca masinile considerate limuzine de marii producatori sunt vrajeala pe langa Logan. Dar peste cativa ani o sa isi dea seama ca nu e chiar asa, ca o sa vrea sa mearga la mare cu prietena, si cand ajunge acolo o sa fie fiert din cauza confortului oferit de suspensiile de logan, si a scaunului superconfortabil, plus climatronicul din acesta. Cand o sa compare consumul cu alte masini si o sa vada ca logan consuma mult mai mult decat o masina de doua ori mai grea. Cand o sa se apuce de 400 de metri si o sa vada ca masini de 1000 de euro stock, bat loganul lui cu compresor de 3000. Mai intai ar trebui sa conduci si alte masini si vezi ce ofera si astea inainte de a ridica in slavi loganul. Pun pariu ca daca iulica se urca intr- seria 5 de orice generatie zice ca e intr-un avion fata de logan

Last edited by silviu.o; 08-09-13 at 12:18.
silviu.o is offline  
Old 08-09-13, 12:35   #79
maverick1508

Stage 5
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 4,315
Member of:
[Fiat]
[RENAULT]
[2 Roti]
[SEAT]
Default Re: opel astra g vs dacia logan

De ce nu inchideti prostia asta de topic ? Sau macar mutati-l la categoria SF.
Maine il auziti ca loganul e mai bun decat 458 pentru ca consuma mai putin si are spatiu si pentru mers toata familia la mare.
Nu va mai chinuiti sa-l treziti. Poate peste vreo 5 ani cand o sa aiba alta gandire, cunostinte, carnet, cateva mii de km urban si extraurban o sa reusiti sa discutati.
Iar tu, inainte sa mai lauzi loganul ala dute la un video de la testul ncap (imaginandu-ti ca in fata stai tu cu taicatu) si te linistesti instant.
PS. Te faci de ras cu textul ala din semnatura.

Last edited by maverick1508; 08-09-13 at 12:39.
maverick1508 is offline  
Old 08-09-13, 13:41   #80
omaigadlol

Stage 3
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 138
Default Re: opel astra g vs dacia logan

gabi04 zice ca vrea o ieftina si fiabila, voi veniti cu 5are, motoare turbo, decapotabile

Cam ce rost au "recomandarile" astea pt cineva care spune din capul locului ca n-are bani pt scoala de soferi?
omaigadlol is offline  
Old 08-09-13, 13:45   #81
Radu_Toretto93

Stage 4
 
Radu_Toretto93's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 196
Member of:
[2 Roti]
Default Re: opel astra g vs dacia logan

Quote:
Originally Posted by iulica097 View Post
La capitolele consum , garda la sol , spatiu interior si de depozitare , costuri de achizitie , piese , taxe etc. , capacitatea de a transporta mai multe persoane , suspensie mai confortabila se compara si cu ferrari . Si daca pui intr-o parcare un enzo langa un logan care se fura primul sau de la care masina iti fura jantele , oglinzile , benzina ? Acum o sa spuneti ca e blasfemie , ca vad loganul ca pe un zeu dar asta e adevarul , loganul este o masina foarte practica pe care si-o poate permite oricine , o masina normala si este exemplul de masina in adevaratul sens al cuvantului , care face exact lucrul pentru care a fost fabricata adica sa te duca din A in B si cu costuri de intretinere mici . Cand pleci de acasa la serviciu te intereseaza ca ai vanos , multitronic (si tot iti consuma 6l/100 diesel) , te intereseaza ca ai leduri in loc de bec normal , ca ai bi-xenon in loc de philips h4 (nu vezi bine si cu alea ?) , ca ai geamuri electice (ce te doare mana sa dai la manivela ?) , ca ai lemn de nu stiu ce fel pe bord , ca ai display cu eispe mii de functii (si tot nu poti vedea cati litri ai in rezervor) , ca țiuie daca nu iti pui centura , ca iti porneste clima singura cand tu nu ai nevoie sau ca se deschide portbagajul din telecomanda si tot cu mana il inchizi ? Pana la urma da'le incolo de fiare , dai zeci de mii de euro si doamne fereste ai accident , nu iti pui mainile in cap cand vezi cat platesti asigurarea ?

Quote:
Originally Posted by iulica097 View Post
Nu stiu ce sa zic...poate ca aveti dreptate dar mie tot nu mi-ar conveni sa dau 20.000e pe o masina , sau poate daca as avea bani sa o cumpar nu as avea sa o intretin . Asigurarea e vreo 20e pe an sau ceva de genu' si iti asigura 3900e . Alex.panciu atunci or sa fie masini mai avansate decat acum si poate eu nu fac cu loganul ce pot sa fac cu aia dar tu poti sa faci cu loganul ce fac eu acum ? Luna trecuta am scos bancheta si am umplut masina cu saci de tarate , matale ai curaj sa faci asa ceva cu un 5er ?
Pai bun prietene, dar in momentul de fata te contrazici singur si dovedesti ca nu stii ce vrei (stiam deja asta, no problem).

In primele posturi spuneai ca vrei sa bati nustiu ce Audi, in acest scop vroiai modificari la motor.
Acum spui ca masina ta e mai buna ca altele pentru ca poti cara tarate, grau, poti lua mai multe persoane ca pasageri, ai consum mic, e ieftina si fiabila.
WTF !?! Pai ala care isi face modificari la motor, asa cum doresti tu, ii mai pasa de consum si de piesele de schimb ? Cine face asemenea modificari, le face pentru performante, nu pentru mers la servici in fiecare zi cu un consum mic.

Tu visezi. Ti-am mai spus, eu la varsta ta ma uitam la Fast and Furious si visam si eu la asa ceva. Nu ma zic cum rupeam NFS-ul.

O sa realizezi mai tarziu ca bati campii, o sa vezi.
Salut.
__________________
Daca Ai Cap Ia-ti Altceva !

"- Nu avem carburatoare, dar poate doriti o cravata !"
Radu_Toretto93 is offline  
Old 08-09-13, 14:33   #82
JDV
VW Driver

Stage 5
 
JDV's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 794
Member of:
[VW]
Default Re: opel astra g vs dacia logan

La 16 ani si eu umpleam forumurile cu idei si topicuri paralele cu viata....si cand imi mai spunea lumea ca nu am dreptate si ca gresesc...mai aveam putin si faceam spume la gura de nervi......dar dupa ce mi am luat carnetul, am facut ceva kilometrii, si am mai imbatranit nitzel...mentalitatea mi s a schimbat radical.
Te poti da cu curu` de pamant cat vrei acum...ca dupa ce iti iei permisul o sa ai alta gandire...iti garantez.
JDV is offline  
Old 08-09-13, 15:49   #83
alex.panciu

Stage 5
 
alex.panciu's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,481
Default Re: opel astra g vs dacia logan

Quote:
Originally Posted by iulica097 View Post
Nu stiu ce sa zic...poate ca aveti dreptate dar mie tot nu mi-ar conveni sa dau 20.000e pe o masina , sau poate daca as avea bani sa o cumpar nu as avea sa o intretin . Asigurarea e vreo 20e pe an sau ceva de genu' si iti asigura 3900e . Alex.panciu atunci or sa fie masini mai avansate decat acum si poate eu nu fac cu loganul ce pot sa fac cu aia dar tu poti sa faci cu loganul ce fac eu acum ? Luna trecuta am scos bancheta si am umplut masina cu saci de tarate , matale ai curaj sa faci asa ceva cu un 5er ?
un a6 avant a carat toate materialele pentru a face o casa la urziceni......
timp de 1 an de zile a carat in fiecare week-end.....plin cu saci de ciment,etc....
de ce nu ar cara orice alta masina,ce cara loganul????ca nu e loganul vreo duba,iar cel care cere o parere aici nu cred ca isi ia masina sa care tarate sau ciment......sau sa se plimbe cu ea pe drumuri de tara,fara asfalt etc.....
__________________
OPEL ASTRA GTC 1.9 CDTI OPC LINE 2-2008----SOLD!!!
OPEL VECTRA C 3.0 CDTI-2007--SOLD!!
OPEL ASTRA J 1.7 CDTI-2011--SOLD!!!
alex.panciu is offline  
Old 08-09-13, 17:54   #84
omaigadlol

Stage 3
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 138
Default Re: opel astra g vs dacia logan

gabi04 ia-ti un 530d, A6 sau un Ferrari. Sa nu rada baietii de tine.
omaigadlol is offline  
Old 08-09-13, 18:21   #85
ryoraul

Stage 4
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 285
Default Re: opel astra g vs dacia logan

Nu te asigura nimeni ca o masina sh care este de fabricatie mai noua are mai putini km decat una de fabricatie mai veche.Aici gresesti.
ryoraul is offline  
Old 08-09-13, 19:36   #86
lord_wader

Stage 5
 
lord_wader's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,379
Default Re: opel astra g vs dacia logan

Quote:
Originally Posted by iulica097 View Post
=))) nici nu meritati replica . Pai cum la ce e bun inafara de x , y , z ? X y z nu sunt imbunatatiri ? Designul , volanul de piele , oglinzile electrice si incalzite , ceasuri si calculatorul de bord , limitarea de turatie , motor mai silentios , rezolvarea problemei din caseta de directie , prinderile bordului , abs si alte dotari ce tin de siguranta in standard , norma de poluare e4 cu aceleasi performante ceea ce inseamna o tehnologie mai avansata si taxa de poluare mult mai mica , motor mai nou , an de fabricatie mai recent decat ph1 adica mai putini kilometri cand iei unul sh . Nu vedeti ca va luati de mine degeaba , nu aveti ce face ? Prima data uitati-va in curtea dumneavoastra . Vedeti gunoiul din ochiul altuia dar parul din ochiul dumitale nu .
Mare parte din ceea ce ai enumerat tu se numesc DOTARI nu lucruri care tin de calitate. Ca asa ai zis ca ph2 e mai calitativ de cat 1.
Volan din piele poti sa iti pui, oglinzi electrice la fel, ABS au si ph1 de la sfarsitul generatiei. Caseta de directie tine de probleme tehnice nu de calitate. Motorul se aude la fel si la un logan din 2005 si la unul din 2011. Cat priveste "performantele" ia si verifica si ai sa ai un soc cand o sa constati ca odata cu ph2 si mai apoi Euro5 masinile au devenit mai lente ca sa zic asa. Motorul ala de 90CP al lui taica-tu are defapt 86 parca odata cu ph2. Deci mai slab. Oricum slabe argumente, se vede ca esti in plop, da nici nu stiu de ce imi pierd vremea cu tine. Credeam catu chiar stii despre ce vb. si ca iti cunosti masina. Da tu n-ai o treaba....ti- am zis du-te jos la masina si incerca sa desfaci macar putin filtrul de ulei sa vezi daca reusesti, sau incearca sa dai jos o placuta de frana. daca reusesti ai o bomboana si te asigur ca esti pe drumul cel bun cu proiectul tau.

Last edited by lord_wader; 08-09-13 at 19:39.
lord_wader is offline  
Old 08-09-13, 22:21   #87
iulica097

Stage 4
 
iulica097's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 248
Default Re: opel astra g vs dacia logan

Bine da-mi cheia de filtru si iti desfac filtrul de ulei . Da-mi imbus de 6 , cheie de 17 sau 19 , si cheie de 13 . Este ca de uneltele astea am nevoie ?
__________________
iulica097 is offline  
Old 09-09-13, 10:50   #88
ekofresh

Stage 4
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 250
Default Re: opel astra g vs dacia logan

Quote:
Originally Posted by omaigadlol View Post
gabi04 zice ca vrea o ieftina si fiabila, voi veniti cu 5are, motoare turbo, decapotabile

Cam ce rost au "recomandarile" astea pt cineva care spune din capul locului ca n-are bani pt scoala de soferi?
Atunci ca sa punem capat discutiilor inutile, ii recomandam baiatului sa-si gaseasca un loc de munca si sa foloseasca transportul in comun. Nu e musai sa ai masina daca nu ti-o permiti.
ekofresh is offline  
Old 09-09-13, 10:58   #89
omaigadlol

Stage 3
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 138
Default Re: opel astra g vs dacia logan

Logan si Astra G nu sunt masini?
omaigadlol is offline  
Old 09-09-13, 11:03   #90
ekofresh

Stage 4
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 250
Default Re: opel astra g vs dacia logan

Quote:
Originally Posted by omaigadlol View Post
Logan si Astra G nu sunt masini?
Pai or fi, dar daca nu ai bani de ele, iti cauti un loc de munca si mergi cu autobuzul pana pui ceva de-o parte sa ai bani de scoala de soferi, nu?
Pana atunci raman si astea la stadiul de vise sau vise taica!
ekofresh is offline  
- Copyright 2024 4Tuning -