Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

View Poll Results: Oltcit sau Dacia
Oltcit Power 78 48.45%
dacia 83 51.55%
Voters: 161. You may not vote on this poll

Closed Thread

Thread Tools
Old 07-03-05, 14:55   #631
Bytzu
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

Bytzu's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

ba cu parere de rau...dacia arata si se pate tuna intr-un fel la mare arta...ai vazut gordiniurile...
Bytzu is offline  
Old 07-03-05, 20:22   #632
DnI

Stage 5

DnI's Avatar

Member of:
[Moderators]

gordini e gordini tuningul anilor 70` 80`

parerea mea despre dacie este ca o repari mai repede decat oltcitul, chiar si \"pe genunchi\"
DnI is offline  
Old 07-03-05, 21:10   #633
SEBASTIAN

Stage 5

SEBASTIAN's Avatar

Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]

La un targ international, standul romanesc Oltcit, s-a nimerit sa fie vecin cu standul japonezTOYOTA. In delegatia romaneasca erau numai olteni. In fiecare dimineata, japonezii se sculau la ora 5, faceau curat si trebaluiau pana noaptea tarziu.
Oltenii se sculau la pranz si-o tineau tot intr-o petrecere.
Intr-o buna zi, un oltean intreaba un japonez:
-Ba, ochienatule, de ce munciti ba, voi toata ziua ca niste draci ?
Japonezul:
- Muncim pentru Toyota. Dar voi de ce va sculati la pranz si-o tineti tot intr-o petrecere ?
Olteanul:
- Pentru ca pe noi ne doare-n c** de Toyota

In conditile astea chiar e tare Oltcitul.

SEBASTIAN is offline  
Old 08-03-05, 09:12   #634
Toto - BOD

Presedinte Insane Racers

Stage 5

Toto - BOD's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]

Nu vad ce relevanta are bancul asta in discutia noastra!! Ai idee cate bancuri pe seama Daciei exista? Itzi garantez ca mai multe decat pe seama oltcitului!
Toto - BOD is offline  
Old 08-03-05, 17:16   #635
LaMishto
Crazy Drivers Members

Stage 5

LaMishto's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]
[Mitsubishi]

Oltcit rullez! daca prima mea masina nu va fi un renault 5, atunci cu siguranta va fi oltcit!
LaMishto is offline  
Old 08-03-05, 22:27   #636
catalin rs4

Stage 5

catalin rs4's Avatar

parca vroiai rs6...
catalin rs4 is offline  
Old 09-03-05, 08:48   #637
Toto - BOD

Presedinte Insane Racers

Stage 5

Toto - BOD's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]

Toata lumea vrea rs6
Toto - BOD is offline  
Old 09-03-05, 10:31   #638
LaMishto
Crazy Drivers Members

Stage 5

LaMishto's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]
[Mitsubishi]
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"catalin rs4\"
parca vroiai rs6...
rs6 era un vis, cataline.. pana am intrat pe mobile.de si am vazut cay costa oricum, chiar daca aveam bani nu cred ca mi`as fi luat imediat dupa ce as obtine permisul.. l`as face varza, poate m`as face varza si eu..
Latest News on Supercars
Romanian Mitsubishi Enthusiasts
LaMishto is offline  
Old 09-03-05, 10:53   #639
Kunzite

Stage 1

Azi am scos Oltcit-ul la plimbare... nene, un lucru n-am reusit sa pricep la masina asta: cum se accelereaza incet? Ca abia ating acceleratia si o si zbugheste (la semafor tre' sa fiu atent sa nu intru in masina din fata).
Intr-a treia deja trebuie sa fiu tare atent sa nu depasesc viteza legala... stresant rau. Si mai e si motorul ala care te roaga sa-l turezi.
Kunzite is offline  
Old 09-03-05, 11:24   #640
DnI

Stage 5

DnI's Avatar

Member of:
[Moderators]

cu motorul de oltcit mersul economic este la 3000 de ture, necesita turatie mare si pentru buna ungere a axei cu came.

daca se merge cu ea subturata tipic mentalitatii romanesti, schimbatu la 2000 de ture merge oribil si consuma mult.
DnI is offline  
Old 09-03-05, 12:31   #641
Kunzite

Stage 1

O dacie o tin la 3000 ture, dar un Oltcit? Masinuta vrea cel putin 4000... altfel nu-i prea vesela, se simte dupa sunetul motorului
La scoala (in fine, Dacie cu GPL si instructor cu \"las-o mai incet\" - se simte diferenta fata chiar de Dacie pe benzina, ca am mers nitel si cu d-asta si era mult mai \"zglobie\") nu prea treceam de 40km/h (moment in care schimbam a 4-a), deci m-am obisnuit sa subturez la greu, sa nu accelerez tare samd - ba chiar in cateva situatii mi-a spus instructorul \"calc-o!\". Insa cu Oltcit-ul m-am trezit ca am 60km/h in a treia si nici n-am accelerat cine stie ce. Daca nu-s atent o sa iau la amenzi...

Asa ca luati-va Dacie, oameni buni - e mai sigur asa
Kunzite is offline  
Old 09-03-05, 17:30   #642
Laurentiu

Stage 2

Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"SEBASTIAN\"
La suprasoloicitari motorul de Oltcit chiar si de Citroen ceda usor in special vara.
Mergand si schimband des la 7000 cam 30 min in continu de forja maxima motorul obosea repede, iar dupa cateva mi nu-si mai revenea pastrand zgomote specifice motorului de Olcit.
La drum tinut la 160-170 riscai calarea si oricum can o lasai in ralanti becul de ulei iti mai facea cu ohiul din cand in cand daca nu mereu,
Astea sint SF-uri sau vorbesti din \"auzitele\" posesorilor de dacia. Nu a existat Dacie care sa iasa pe piata larga de consum si sa atinga turatia de 7000 rpm. 5000 rpm e deja o turatie destul de mare pt o dacie care-si poate lasa in orice moment pistoanele prin marginea santurilor iar daca totusi motorul rezista citeva minute, e posibil ca tabla sa curga de pe ea.

Vorbesti de calare. Te intreb: stii ce inseamna termenul

Calarea, este lipsa racirii unui motor iar la turatia de 6-7000 rpm, motorul de oltcit are o racire destul de buna. Turbina este cuplata direct pe vilbrochen - trage si tu concluzia intre racire si turatia motorului .

Cred ca te gindeai la gripare iar acest fenomen inseamna lipsa ungerii. In functie de uleiul folosit in motor poti avea sau nu parte de cunoasterea acestui fenomen. Poti face un sondaj de opinie si apoi un procentaj intre posesorii de dacie si cei de oltcit in legatura cu uleiul folosit in motor si vei observa ca 90% din posesorii de dacie folosesc ulei RO ca e mai ieftin si-l schimba mai des lucru ce nu-l vei intilni la posesorii de oltcit (poate doar la cei ce au motoarele duse si asteapta RK-ul).

Mai spui ca la un mers sustinut, motorul oltcitului oboseste. Miram-as de lucrul asta. Doar daca oltcitu era condus de un fost posesor de dacie care ar tine motorul subturat ingreunind astfel racirea. Dar chiar si asa, dupa un sfert de ora poti pleca linistit de pe loc pe cind la o dacie, deschizi santier pt inlocuirea garniturii de chiulasa dupa cel putin o ora de stationare. Am vazut mai multe dacii pe timp calduros cu garniturile de chiulase arse si nu au avut electroventilatorul defect sau cureaua pompei de apa rupta.

Quote:
...standul romanesc Oltcit, s-a nimerit sa fie vecin cu standul japonezTOYOTA. In delegatia romaneasca erau numai olteni.
Nu fi \"rasist\". Nu uita ca Bucurestiul e o adunatura de populatie din toata tara cu mentalitati si grade de civilizatie diferite.
Old 09-03-05, 18:33   #643
LaMishto
Crazy Drivers Members

Stage 5

LaMishto's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]
[Mitsubishi]

fratilor, aseara am trait o experienta unica.. am mers cu un cazan de dacie break.. cu 160 km/h.. ma grabeam sa ajung la vaslui si n`am luat camera.. regret enorm ca am pierdut..
LaMishto is offline  
Old 09-03-05, 21:52   #644
SEBASTIAN

Stage 5

SEBASTIAN's Avatar

Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"Laurentiu\"
Quote:
La suprasoloicitari motorul de Oltcit chiar si de Citroen ceda usor in special vara.
Mergand si schimband des la 7000 cam 30 min in continu de forja maxima motorul obosea repede, iar dupa cateva mi nu-si mai revenea pastrand zgomote specifice motorului de Olcit.
La drum tinut la 160-170 riscai calarea si oricum can o lasai in ralanti becul de ulei iti mai facea cu ohiul din cand in cand daca nu mereu,
Astea sint SF-uri sau vorbesti din \"auzitele\" posesorilor de dacia. Nu a existat Dacie care sa iasa pe piata larga de consum si sa atinga turatia de 7000 rpm. 5000 rpm e deja o turatie destul de mare pt o dacie care-si poate lasa in orice moment pistoanele prin marginea santurilor iar daca totusi motorul rezista citeva minute, e posibil ca tabla sa curga de pe ea.

Vorbesti de calare. Te intreb: stii ce inseamna termenul

Calarea, este lipsa racirii unui motor iar la turatia de 6-7000 rpm, motorul de oltcit are o racire destul de buna. Turbina este cuplata direct pe vilbrochen - trage si tu concluzia intre racire si turatia motorului .

Cred ca te gindeai la gripare iar acest fenomen inseamna lipsa ungerii. In functie de uleiul folosit in motor poti avea sau nu parte de cunoasterea acestui fenomen. Poti face un sondaj de opinie si apoi un procentaj intre posesorii de dacie si cei de oltcit in legatura cu uleiul folosit in motor si vei observa ca 90% din posesorii de dacie folosesc ulei RO ca e mai ieftin si-l schimba mai des lucru ce nu-l vei intilni la posesorii de oltcit (poate doar la cei ce au motoarele duse si asteapta RK-ul).

Mai spui ca la un mers sustinut, motorul oltcitului oboseste. Miram-as de lucrul asta. Doar daca oltcitu era condus de un fost posesor de dacie care ar tine motorul subturat ingreunind astfel racirea. Dar chiar si asa, dupa un sfert de ora poti pleca linistit de pe loc pe cind la o dacie, deschizi santier pt inlocuirea garniturii de chiulasa dupa cel putin o ora de stationare. Am vazut mai multe dacii pe timp calduros cu garniturile de chiulase arse si nu au avut electroventilatorul defect sau cureaua pompei de apa rupta.

Quote:
...standul romanesc Oltcit, s-a nimerit sa fie vecin cu standul japonezTOYOTA. In delegatia romaneasca erau numai olteni.
Nu fi \"rasist\". Nu uita ca Bucurestiul e o adunatura de populatie din toata tara cu mentalitati si grade de civilizatie diferite.

Cred ca esti in eroare cand vorbesti de CALARE a motorului se refera la o blocare imobilizare si nici decum la ce spui tu, aberezi de altfel nu prea ma mira.
A CAL//Á ~éz tranz. 1) (vehicule sau roţile lor) A imobiliza, cu ajutorul unei cale. 2) (piese mecanice) A pune în poziţie fixă. / Trimis de siveco, 21/08/2004. Sursa: NODEX
De aici s-a ajuns si la ase cala motorul adica a se bloca, desigur lipsa de ungere, racirea insuficienta ajuta la dilatarea pieselor in micare in mod exagerat fapt ce produce o ingreunare a miscarii urmata de blocare. Referindu-ne la GRIPA daca cumva nu erai racit si delirai cand vorbeai de calare se defineste corect cam asa:
GRIPÁ, gripez, vb. I. 1. Refl. şi intranz. (Despre piese de motoare şi despre motoare; la pers. 3) A (se) bloca în timpul funcţionării. ◊ Tranz. fact. Ungerea defectuoasă a gripat motorul. 2. Refl. şi tranz. fact. A (se) îmbolnăvi de gripă. – Din fr. gripper.
Trimis de gall, 30/05/2002. Sursa: DEX '98
Mi-ar placea daca nu as fi provocat tendentios de persoane care nu cred ca au demonstrat inca nimic in lumea curselor auto.
Oricum Oltcitul e cea mai infecta instalatie autorizata sa circule pe drumurile publice.

SEBASTIAN is offline  
Old 10-03-05, 05:52   #645
HolySoul

Stage 5

HolySoul's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]
[PARTICIPANT CURSE]

eu mergeam cu dacia des peste 5500 rpm ...
nush de unde SF-urile astea ca s-ar putea sa zboare motoru sa curga tabla de pe ea... .
si merge si la 7000 rpm dacia pe carburatie timp de cateva minute fara sa zboare pistoanele prin capota
(da nici nu mai ai ce face cu motoru pe urma)
da nu vad care oltcit sta in 7000 rpm fara probleme .

P.S. Am pus numai Castrol GTX3 in dacie .. . probabil si de asta
daca majoritatea pun ulei ELASTIC mai vrei si performante ?
ca sa nu mai zic de benzina indoita cu apa ...
si sincer sa fiu n-am vazut oltcit care sa prinda mai mult de 160 si dacii break sunt destule care ating fara probleme 150-160 .. asa ca nu vad de unde atata
tam-tam ca oltcitu e avion ..
in fine discutia oricum ma lasa rece
COMPARATI DACIA SPORT vs OLTCIT
nu masini din CLASE DIFERITE!
ca si cum as compara Mercedes Vito cu Oltcit si zic \"Da dom'le olticitu fuge mai bine .. e mai bun \"

Fiti obiectivi si recunoasteti ca o dacie sport da mucu la orice oltcit!
Daca nu vreti asa atunci recunoasteti ca o dacie pe injectie nu are ce fuma dintr-un oltcit
- Copyright 2026 4Tuning -