Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

View Poll Results: Ce masina ati alege ?
Mitsubishi Colt Ralliart 17 34.69%
Suzuki Swift Sport 12 24.49%
Mini Cooper S 20 40.82%
Voters: 49. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools
Old 19-05-10, 20:14   #1
plictisit

Stage 5

plictisit's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[Inferno Motorsport]
[Echipa de sprijin]
[4Rally]
Default Mitsubishi Colt Ralliart vs Suzuki Swift Sport vs Mini Cooper S

Mitsubishi Colt Ralliart
Motor: 1.5 turbo
Cuplu: 210 nm
Putere: 150 cp
Greutate: 1130 kg
0-100 in 7.4 s
Pret: 16634 €

Suzuki Swift Sport
Motor: 1.6 aspirat
Cuplu: 148 nm
Putere: 125 cp
Greutate: 1070 kg
0-100 in 8.9 s
Pret: 14500 €

Mini Cooper S
Motor: 1.6 aspirat
Cuplu: 240 nm
Putere: 175 cp
Greutate: 1205 kg
0-100 in 7.1 s
Pret: 23681 €

Din punct de vedere al calitatii/pret/fiabilitate/performante
Old 19-05-10, 20:57   #2
Dennis_TL

Stage 5

Default Re: Mitsubishi Colt Ralliart vs Suzuki Swift Sport vs Mini Cooper S

ai ceva informatii gresite pe acolo :
1) pretul unui colt ralliart este ~12k euro
2) mini cooper s este supraalimentat , motorul este 1.6T

eu am mers cu cooper s si este senzational , asta la bucuresti pe circuitul de la amkart acum 3-4 luni cand au avut o suita de testdrive uri. pe acelasi circuit am mers si cu ralliart.
mini cooper s este premium in clasa lui , suspensia si caracterul masinii pe viraje este de nota 10 in clasa lui si nu numai. ralliart ul ofera o putere foarte mare (eu am condus unul de 200cp cu soft ) pentru greutatea masinii (cantarit 1060kg ) si o manevrabilitate foarte buna dar sub potentialul unui cooper s .
swiftul este si el deosebit , in masura in care ofera frane bune , are scaune cu sprijin lateral, dotari bune etc dar la banii aia poti sa alegi altceva turbo din acceasi clasa si nu zic numai ce ralliart .

p.s. de ce nu ai bagat si un clio3 rs in poll?
deci pe scurt , performanta colt ralliart , calitate mini cooper s dar calitate/pret tot ralliart as alege.

Last edited by Dennis_TL; 19-05-10 at 21:02.
Dennis_TL is offline   Reply With Quote
Old 19-05-10, 21:03   #3
plictisit

Stage 5

plictisit's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[Inferno Motorsport]
[Echipa de sprijin]
[4Rally]

la colt sigur nu am gresit .. ca m-am uitat de multe ori pentru ca s-ar putea in viitor sa achizitionez unul, e 16993€ in 5 usi ( berlina ) si 12506€ cu 3 bonuri de remat, si in 3 usi ( coupe ) e 16634€ si 12186€ cu bonurile de la remat, informatii luate de pe site de la mitsubishi, check for yourself, la mini cooper e posibil sa ai dreptate m-am uitat ultimul si mai in graba, si mai cautasem si inainte ford fiesta st si fiat 500 abarth care nu cred ca se mai vand noi ca am gasit numai informatii incomplete si etc ..
plictisit is offline   Reply With Quote
Old 19-05-10, 21:08   #4
Dennis_TL

Stage 5

iti spun 10000% sigur ca un colt ralliart in 3 usi a fost 11800+ tva si asta in decembrie 2009. eu personal am vazut actele cu ochii mei , este visiniu si este in Tulcea , omul a oscilat intre fiat 500 abarth si colt ralliart si a ales ralliartul .

am dat un telefon e <14.000 euro 100% sigur. poti obtine un pret de 13,500 euro maine la bucuresti , mcar expozitiei.

mai poti baga si corsa opc si repet clio rs de luat in calcul ! nu stiu dc ai cum sa faci un testdrive dar daca iti place sa mergi extrem de agresiv pe viraje clio rs e the one in clasa asta .
Dennis_TL is offline   Reply With Quote
Old 19-05-10, 23:09   #5
lord_wader

Stage 5

lord_wader's Avatar

Quote:
Originally Posted by plictisit View Post
la mini cooper e posibil sa ai dreptate m-am uitat ultimul si mai in graba, ...
mai mult ca sigur ca e gresit, e imposibil un motor de 1.6 aspirat sa dezvolte 240Nm chiar si pt. un diesel ar fi fost mai greu
lord_wader is offline   Reply With Quote
Old 19-05-10, 23:14   #6
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:
Originally Posted by lord_wader View Post
mai mult ca sigur ca e gresit, e imposibil un motor de 1.6 aspirat sa dezvolte 240Nm chiar si pt. un diesel ar fi fost mai greu
Cum vine asta "chiar si pt. un diesel ar fi fost mai greu"???
GTR is offline   Reply With Quote
Old 19-05-10, 23:23   #7
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

In mare parte a descris foarte bine Dennis_TL, doar ca la concluzie nu sunt de acord cu el.

Sasiul este mai bun si la Mini si la Swift decat cel da la Colt.
Mini este premium, mult mai frumos, mult mult mai bine finisat dar si pretul este pe masura.
Swift este foarte ok, dar sufera la capitolul tuning.

Daca suporta portofelul Mini este super alagere, daca nu, sunt foarte bune si celelalte 2 dar Colt are avantajul motorului turboalminetat.
Old 20-05-10, 17:42   #8
lord_wader

Stage 5

lord_wader's Avatar

Quote:
Originally Posted by GTR View Post
Cum vine asta "chiar si pt. un diesel ar fi fost mai greu"???
In sensul ca un motor diesel de capacitate mica, in cazul nostru 1.6(desi nu imi trece prin cap nici un producator in afara de Ford care sa faca 1.6 ci mai degraba 1.5 sau 1.7) nu prea reuseste asa de usor sa dezvolte un cuplu asa mare, de 240, ma refer la motoare stock din fabrica desi chiar si remapat un 1.6 disel ar scoate mai greu aceasta cifra. Daca ma insel da-mi tu exemple ca eu nu am de unde sa le stiu pe toate
Old 20-05-10, 21:25   #9
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:
In sensul ca un motor diesel de capacitate mica, in cazul nostru 1.6(desi nu imi trece prin cap nici un producator in afara de Ford care sa faca 1.6 ci mai degraba 1.5 sau 1.7) nu prea reuseste asa de usor sa dezvolte un cuplu asa mare, de 240, ma refer la motoare stock din fabrica desi chiar si remapat un 1.6 disel ar scoate mai greu aceasta cifra. Daca ma insel da-mi tu exemple ca eu nu am de unde sa le stiu pe toate
Din expresia ta intelegeam ca pentru 1.6 aspirat ar fi imposibil sa scoata cuplul ala si ca nici un diesel aspirat nu poate sa-l scoata si ma amuza, dar este interpretabila declaratia ta, de fapt tu vorbeai de un turbo diesel ca nu scoate cuplul ala.

Numai bine!
Old 21-05-10, 00:47   #10
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Eu aleg Swift-ul Sport pentru că în cei mai puţini bani ai parte de cea mai distractivă maşină (Mini mi se pare prea fiţă, prea must-have pentru o maşină din clasa ei iar cu designul Coltului nu mă împac deloc).
Unul din plusurile majore ale Swiftului este cutia de viteze foarte interesant etajată, reprizele fiind excelente şi explozive ca la un turbo, iar senzaţia generală pe care o ai la volanul lui e că tocmai ai primit pe mână o motocicletă cu 4 roţi
Indiscutabil, merg pe Swift.
aleks is offline   Reply With Quote
Old 21-05-10, 19:50   #11
lord_wader

Stage 5

lord_wader's Avatar

Quote:
Originally Posted by aleks View Post
.
Indiscutabil, merg pe Swift.
Nu am condus nici una dintre cele 3 masini, Colt nu imi place deloc seamana a matiz cu facelift, serios, iar Mini e masina pitipoance pline de bani.
Din ce am vazut din filmulete, Swift este cel mai impresionant, la fel si pe strada, nu degeaba in diferite competitii vezi Swift si nu Mini
Old 21-05-10, 19:53   #12
plictisit

Stage 5

plictisit's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[Inferno Motorsport]
[Echipa de sprijin]
[4Rally]

in competitii nu cred ca se foloseste mini din acelas motiv din care nu se foloseste si mercedes-ul, o avea cu ce dar este si masina de lux, nu mai mult sport, nu vad mercedes-uri la drift/liniute desi sunt unele cu motoare mari+ tractiune spate
plictisit is offline   Reply With Quote
Old 21-05-10, 22:20   #13
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:
Nu am condus nici una dintre cele 3 masini, Colt nu imi place deloc seamana a matiz cu facelift, serios, iar Mini e masina pitipoance pline de bani.
Din ce am vazut din filmulete, Swift este cel mai impresionant, la fel si pe strada, nu degeaba in diferite competitii vezi Swift si nu Mini
De cand o masina de 164 de CP cu cel mai bun sasiu din categorie e de pitipoance, poate confunzi cu Peugeot CC, Beetle sau A1.
Old 21-05-10, 23:36   #14
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Quote:
Originally Posted by GTR View Post
De cand o masina de 164 de CP cu cel mai bun sasiu din categorie e de pitipoance, poate confunzi cu Peugeot CC, Beetle sau A1.
Nu e, ce-i drept, unii prin ţărişoara noastră se străduiesc însă din greu să-i creeze o astfel de aură, din păcate...
aleks is offline   Reply With Quote
Old 22-05-10, 00:48   #15
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:
Originally Posted by aleks View Post
Nu e, ce-i drept, unii prin ţărişoara noastră se străduiesc însă din greu să-i creeze o astfel de aură, din păcate...
Eu nu iau niciodata drept etalon tarisoara noastra, unde BMW si Audi au ajuns preferatele cocalarilor, ba mai nou am vazut in plin centru in mijlocul intersectiei niste tigani care dansau pe manele in jurul masinii lor LEXUS, deci nici asta nu a scapat.

Mini fiind o masina mai scumpa pentru Romani este aleasa de o catgorie cat de cat instarita care in Romania in mare parte este alcatuita din parveniti si neamuri proaste care au facut ceva bani peste noapte, deci ce pretentii sa avem?

Cred ca adevaratul spirit al Mini se vede foarte bine in reclame lor.
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -