VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC |
View Poll Results: Ce masina ati alege?
|
Volvo C70
|

|
21 |
33.33% |
Mercedes CLK
|

|
42 |
66.67% |
28-05-10, 21:55
|
|
 Stage 5
|
Mercedes CLK 200 Kompressor vs. Volvo C70 2.0 T
CLK:
1998 cmc - 192 CP
C70:
1984 cmc - 163 CP
Cifrele sunt pur orientative, ma intereseaza care anume dintre cele doua ati alege, din orice punct de vedere va trece prin cap.

Official Porsche hater.
|
|
|
28-05-10, 22:27
|
|
Old School Cars
 Stage 5
Member of: [VW] [2 Roti] [Old School Cars]
|
Re: Mercedes CLK 200 Kompressor vs. Volvo C70 2.0 T
As alege Volvo-ul din simplul fapt ca nu-mi place "botul" mercedesului , e prea ciudat si forma caroseriei pare foarte ciudata cu fata de e-classe
Last edited by JunKer_hP; 28-05-10 at 22:30.
|
|
|
28-05-10, 22:43
|
|
Stage 3
|
Votez CLK pentru ca interiorul e mai frumos fata de cel de pe C70.
|
|
|
28-05-10, 22:57
|
|
Stage 2
|
tocmai am vindut c70 si am luat mb is bune amindoua acum trebuie sa vezi la bani ce si cum si cum arata masina pt ca daca trebuie sa schimbi ceva la ele te rupe volvo pt ca nu se prea gaseste pt ea mai nimic doar prin comanda ex:un cheder la usi480 euro la o usa eu am intrebat pt ca facea zgomot la viteza si o revizie completa nu la reprez.700 eur(inclusiv distributia)nu prea sint meseriasi pt volvo iar in reprez is prastie apoi la vinzare ii o pierdere enorma pt ca la noi nu are cautare cu toate ca sint destul de bune ca masini,de mb nu prea pot sa iti zic multe ca o am numai de o luna si deocamdata ii ok apoi doar pot sa sper numai ca ramine asa ,iti doresc bafta ori care ar fi alegerea ta
|
|
|
28-05-10, 23:23
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by romyc
tocmai am vindut c70 si am luat mb is bune amindoua acum trebuie sa vezi la bani ce si cum si cum arata masina pt ca daca trebuie sa schimbi ceva la ele te rupe volvo pt ca nu se prea gaseste pt ea mai nimic doar prin comanda ex:un cheder la usi480 euro la o usa eu am intrebat pt ca facea zgomot la viteza si o revizie completa nu la reprez.700 eur(inclusiv distributia)nu prea sint meseriasi pt volvo iar in reprez is prastie apoi la vinzare ii o pierdere enorma pt ca la noi nu are cautare cu toate ca sint destul de bune ca masini,de mb nu prea pot sa iti zic multe ca o am numai de o luna si deocamdata ii ok apoi doar pot sa sper numai ca ramine asa ,iti doresc bafta ori care ar fi alegerea ta
|
Exceptand intretinerea, cum se comporta masina? Cum se simte? Cum trage?
|
|
|
28-05-10, 23:26
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by ionut_cluj
Exceptand intretinerea, cum se comporta masina? Cum se simte? Cum trage?
|
deci eu am avut 2,3 t5 260 cai si nu pot sa iti spun de alta iar mb ii 200 komp nu ii asa de tare dar is multumit
|
|
|
28-05-10, 23:37
|
|
 Stage 5
|
Exact asta voiam sa zic, ca unii aleg pe aici ca femeile, aia ca este mai frumoasa, la Volvo este cel putin de 2 ori mai scumpa intretinerea si ceva mai putin fiabil ca Mercedesul, nu cred ca o sa-mi mai cumpar toata viata Volvo din propria experienta si alte triste experiente, nu ma mira ca au ajuns la faliment si nu ma bucur, pe vremuri faceau masini.
|
|
|
28-05-10, 23:43
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by GTR
Exact asta voiam sa zic, ca unii aleg pe aici ca femeile, aia ca este mai frumoasa, la Volvo este cel putin de 2 ori mai scumpa intretinerea si ceva mai putin fiabil ca Mercedesul, nu cred ca o sa-mi mai cumpar toata viata Volvo din propria experienta si alte triste experiente, nu ma mira ca au ajuns la faliment si nu ma bucur, pe vremuri faceau masini.
|
deci eu nu am avut prea mari probleme cu ea si masina mergea bine dar si eu cred ca a fost ultimul volvo pe care l-am avut apoi la vinzare nici nu vreau sa povestesc pierdere enorma si nu cred ca se datoreaza in totalitate vremurilor traite
|
|
|
29-05-10, 00:24
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by GTR
|
Ai experienta directa cu vreuna dintre ele? M-ar interesa foarte mult ce ai de spus, pentru ca vreau un coupe elegant, un fel de mini GT (profan vorbind) si esti unul din putinii useri care stiu ce vorbesc.
Altfel, initial mai erau in "comparatie" si BMW E46 Coupe si Saab 9-3 Coupe, dar la BMW am renuntat pentru ca nu-mi place interiorul, se simte artificiala si nu ma simt deloc comod in asa ceva. Saab-ul a cazut pentru ca am deja si stiu cum e, vreau sa incerc si altceva.
|
|
|
29-05-10, 02:49
|
|
 Stage 5
|
Nu stiu cum este 200komp, eu am avu 3.2 benzina dar CLK-ul ca si masina este extraordinara, alea pre 2000 ma refer. Eu sunt mare fan si al design-ului, si interior si exterior. Foarte confortabile,elegante si bullet proof, in materie de siguranta sunt de 5 stele indiferent ce scrie pe site la Ncap. De intretinere nu am idee ca nu am avut de-a face decat ulei si filtre.
|
|
29-05-10, 09:31
|
|
 Stage 5
|
In primul rand clk 200k nu are 192 de cai, am avut un 2.3k ~40k km , de la 140k la 180k, am schimbat un rulment stanga fata .
Iti recomand 2.3k , am mers cu 2.0 si nu este stralucit, oricum sa nu iei cutie manuala sub nici o forma, in rest ce pot sa spun, este printre ultimele MB fara electronica inutila.
|
|
|
29-05-10, 12:19
|
|
 Stage 5
|
Cred ca doar variantele pre-2000 au 192 CP, iar cele de dupa 2000 au 163. N-am fost niciodata pasionat de Mercedes, si in mod normal mi-as fi luat Lancia Kappa Coupe, dar mi-a cazut cu tronc CLK asta...
Despre consum stie cineva ceva?
|
|
|
29-05-10, 12:55
|
|
 Stage 5
|
La un Audi a4 cabrio nu te-ai gandit?  ))
Dintre cele doua as alege CLK-ul este mult mai elegant si mai frumos. De asemenea tehnic este o masina impecabila, poate avangarde-ul sa fie putin mai rigid fata de cum ar trebui sa fie un Mercedes dar in rest... numai de bine.
Cat despre Volvo... sunt de aceeasi parere cu colegul GTR, nu imi inspira nimic marca asta(doar modelele vechi sau ce inseamna camioane)
|
|
|
29-05-10, 12:55
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Ai experienta directa cu vreuna dintre ele? M-ar interesa foarte mult ce ai de spus, pentru ca vreau un coupe elegant, un fel de mini GT (profan vorbind) si esti unul din putinii useri care stiu ce vorbesc.
Altfel, initial mai erau in "comparatie" si BMW E46 Coupe si Saab 9-3 Coupe, dar la BMW am renuntat pentru ca nu-mi place interiorul, se simte artificiala si nu ma simt deloc comod in asa ceva. Saab-ul a cazut pentru ca am deja si stiu cum e, vreau sa incerc si altceva.
|
Volvo atat in Romania cat si prin Europa a avut o politica de preturi foarte proasta, pretul intretinerii unui Volvo este cam de 2 x cat la Mercedes, BMW, Audi din aceeasi categorie iar piata aftermarket este ceva mai saraca in privinta lui.
Daca am vorbi de masina noua s-ar trece cu vederea cat de cat, tinand cont de garantie si casco-ul necesar, dar cand vorbim de sh problemele sunt grave, sunt piese greu de gasit pe piata aftermarket si multe au un pret inimaginabil pt. o masina de gen. In Suedia am inteles ca sta altfel treaba cu pretul pieselor dar este si normal intr-un fel.
Referitor la motoare nici acolo nu stralucesc, ei au tot preluat atat sasiuri cat si motoare de la un producator sau altul pe care le-au mai dezvoltat, au avut si motoare proprii parca dar intodeauna au cam fost cu un pas su doi in urma competitorilor.
Ca masina Volvo au un stil mai de Mercedes, sunt confortabile, placute condusului, finisaje ok, materiale ok dar nu chiar premium si un design placut iar in cazul de fata chiar foarte frumos.
Experiente avute sau apropiate:
1. S40 1.6 an 2000 109 CP - luat de nou - placut la condus, cu ceva probleme de nou dar din cauza pachetului de Romania, departe de a fi premium cu toate ca era full, puturos, consum foarte mare, iar dupa iesirea din garantie pe la 80 k de km au aparut si problemele de fiabilitate, nu multe dar greu de rezolvat piesele noi fiind ff scumpe.
2. Volvo 850 2.5i, 170 CP 1997 - Ha, ce masina, o barca comoda, usor de condus dar puturoasa putin spus, parca avea 100 CP nu 170, consuma enorm si a avut si ea ceva probleme de fiabilitate mai ales pe elctrica-electronica. Intretinerea totf. scumpa.
3. S80 2004 2.4 D5, tot foarte comoda, consum relativ bun, motor preluat de mult de la Audi parca si redezvoltat de ei, a avut un mic accident din vina lui, nu a avut Casco si l-au nenorocit piesele.
mai sunt exemple dar de masini noi si sunt neelocvente.
Mie personal mi-a placut brand-ul Volvo si imi place si acum doar ca sunt departe de concurenta, sa speram ca noul propietar va face o treaba mai buna decat rahatii aia de la Ford.
Mercedes CLK 200 Kompressor nu este asa tineresc si dragut ca C70 dar fiabilitatea, materialele si motorizarea sunt superioare Volvo. Piesele sunt mult mai usor de gasit si mai ieftine, iar valoarea de revanzare va fi mai buna.
|
|
|
29-05-10, 13:11
|
|
 Stage 5
Member of: [MERCEDES]
|
Quote:
Cred ca doar variantele pre-2000 au 192 CP, iar cele de dupa 2000 au 163.
|
sa nu existe confuzii
W208 ("ochiosul")
200K = 2.0L - 163 cp
230K =2.3L - 192 cp
W209 (urmatorul model)
200K = 1.8L = 163 cp
|
|
|
|
|