| VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC |
28-02-06, 20:56
|
|
 Stage 5
|
Honda Accord vs. Mazda 6
Honda Accord:
-2,354 cc 2.4 liters in-line 4 front engine with 87 mm bore, 99 mm stroke, 9.7 compression ratio, double overhead cam, variable valve timing/camshaft and four valves per cylinder
-Unleaded fuel
-Fuel economy EPA highway (mpg): 34 and EPA city (mpg): 24
-Multi-point injection fuel system
-17.1 gallon main unleaded fuel tank
-Power: 119 kW , 160 HP SAE @ 5,500 rpm; 161 ft lb , 218 Nm @ 4,500 rpm
Mazda 6:
2,968 cc 3 liters V 6 front engine with 88.9 mm bore, 79.5 mm stroke, 10 compression ratio, double overhead cam, variable valve timing/camshaft and four valves per cylinder AJV
-Unleaded fuel 87
-Fuel economy EPA highway (mpg): 26 and EPA city (mpg): 19
-Multi-point injection fuel system
-18 gallon main unleaded fuel tank
-Power: 164 kW , 220 HP SAE @ 6,300 rpm; 192 ft lb , 260 Nm @ 5,000 rp
-------------------------------------------------------------------------------------
Este evident ca la putere e mai buna Mazda,dar sper sa tineti cont si de celelalte caracteristici...

Anyway....Chernobyl....here i come...I love Chernobyl!!!
|
|
|
01-03-06, 10:59
|
|
|
Audi Driver
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [AUDI]
|
pune o poza si cu pachetul sport de la honda accord .... ca la mazda ala nu e spoilerul obisnuit
|
|
|
01-03-06, 12:28
|
|
Stage 1
|
Re:
Quote:
|
Originally Posted by \"SFW\"
pune o poza si cu pachetul sport de la honda accord .... ca la mazda ala nu e spoilerul obisnuit
|
Pai nu stiu daca ai observat dar Mazda 6 e modelul MPS, care in Europa se comercializeaza cu motor de 2.3i 260 CP (turbo +injectie directa), cel prezentat este modelul pentru America 3.0 l V6
|
|
|
01-03-06, 12:33
|
|
|
Audi Driver
 Stage 5
|
aham, si de ce trebuia sa sesizez asta ?
eu am sesizat ca nu e mazda 6 obisnuita ... nu prea ma pricep la mazda ... si ca dpdv al exteriorului ar merge si o poza cu acordul cu prelungirile fata si spate (de la honda) ...
Ca la motor nu are rost comparatia.
|
|
|
01-03-06, 15:34
|
|
Stage 1
|
Re:
Quote:
|
Originally Posted by \"SFW\"
aham, si de ce trebuia sa sesizez asta ?
eu am sesizat ca nu e mazda 6 obisnuita ... nu prea ma pricep la mazda ... si ca dpdv al exteriorului ar merge si o poza cu acordul cu prelungirile fata si spate (de la honda) ...
Ca la motor nu are rost comparatia.
|
Intentia mea nu a fost sa iti atrag atentia  , dar modelul asta la MAZDA vine cu acest tuning din fabrica, dar e langa bara mai are si alta capota,praguri, bara spate etc.Nu stiu daca Honda Acord are din fabrica ceva de genul asta  ,poate doar tunata dupa
|
|
|
01-03-06, 16:41
|
|
|
Audi Driver
 Stage 5
|
e pachet optional ... adik ... cum e sline la audi ... iti alegi optional ... si iti pun cei de la honda.
|
|
|
01-03-06, 17:44
|
|
Stage 2
|
Honda Accord este cu totul alta masina in toata lumea..in afara de Europa.
Dupa cum poate stiti, voi de fapt vorbiti de Acura TSX care are 205 cp. Parerea mea este ca modelul acesta poate fi comparat cu Mazda 6 Sport de 220cp.
Cat despre Mazda 6 turbo de care ati pomenit mai sus, mai degraba o comparati cu Acura TL de 280cp..
|
|
|
02-03-06, 08:20
|
|
 Stage 4
Member of: [Honda]
|
daca vrei sa faci comparatie apples to apples (motorizari de puteri asemanatoare), de ce nu ai luat Honda Accord Euro-R? Scoate dintr-un motor aspirat de doar 2 litri, 162KW (220HP).
Oricum, nu stiu de unde ai luat cifrele de mai sus, dar Accord-ul 2.4 are 140KW (190PS) la 6800rpm, in varianta sa europeana, si 200 (respectiv 205 pentru modelul 2006) in variantele japoneza si americana (Acura TSX in state). Net superior fata de datele prezentate de tine.
|
|
|
02-03-06, 08:22
|
|
 Stage 4
|
unde naiba e butonul de edit?
o precizare: numerele 200 si 205 pentru Accord-ul JDM / Acura TSX se refera la cai putere, nu KW.
|
|
|
02-03-06, 14:51
|
|
 Stage 4
|
triple posting, dar asta e.... pana se repara butonul de edit..
Quote:
|
Originally Posted by \"catharsis3k\"
|
Nu chiar. Honda Accord e diferita doar in US, in rest arata la fel in tot restul lumii (Japonia, Europa, Australia)
Honda are o politica de marketing interesanta: nu exista o piata pe care sa fie disponibile toate versiunile de Accord. Fiecare din cele 3 piete (JDM, USDM, Euro) are o particularitate. Exemplu: Accordul 2.2 CTDI (dieselul) este disponibil DOAR pe piata europeana. Accordul Euro-R, in ciuda numelui, e disponibil DOAR pe piata japoneza.
Unele modele sunt disponibile pe celelalte piete sub un alt nume. Exemplu: Honda Accord US este disponibila in Japonia sub numele Honda Inspire. Honda Accord JDM/Euro este disponibila in US ca Acura TSX.
Exista diferente intre modelele de pe cele 3 piete, dar sunt minore. Acura TSX-ul se deosebeste de Honda Accord Euro/JDM prin dotari mai bogate si un plus de 10-15 CP. Accordul Euro se deosebeste de TSX prin farurile \"clear corner\". Accordul JDM are unele accesorii (faruri de ceata, bodykit) diferite de modelul european sau de TSX. Au facut in asa fel incat fiecare sa doreasca ceva care nu e disponibil in acel loc, o strategie interesanta pentru a tine viu interesul
|
|
|
02-03-06, 17:47
|
|
|
Super Moderator
 Stage 5
Member of: [Moderators] [4 Speed Squad]
|
Bagati si Toyota Avensis la socoteala...
Zeci de reviste auto si posturi de tv au facut aceasta comparatie, inclusiv Discovery si DW. Intre cele 3 masini Accord, Avensis si Mazda 6 a iesit castigatoare Honda, ca un bun compromis intre pret/performante/fiabilitate/confort/tinuta de drum. Deci degeaba ne dam noi cu parerea... ca nu le-am testat  Dar cei care le-au testat asta zic.
|
|
|
02-03-06, 18:05
|
|
 Stage 5
Member of: [Mitsubishi] [PARTICIPANT CURSE] [SUBARU]
|
HONDA 100%
|
|
|
02-03-06, 18:51
|
|
Stage 2
|
Re:
Quote:
|
Originally Posted by \"cryo\"
Quote:
|
|
Nu chiar. Honda Accord e diferita doar in US, in rest arata la fel in tot restul lumii (Japonia, Europa, Australia)
Honda are o politica de marketing interesanta: nu exista o piata pe care sa fie disponibile toate versiunile de Accord. Fiecare din cele 3 piete (JDM, USDM, Euro) are o particularitate. Exemplu: Accordul 2.2 CTDI (dieselul) este disponibil DOAR pe piata europeana. Accordul Euro-R, in ciuda numelui, e disponibil DOAR pe piata japoneza.
Unele modele sunt disponibile pe celelalte piete sub un alt nume. Exemplu: Honda Accord US este disponibila in Japonia sub numele Honda Inspire. Honda Accord JDM/Euro este disponibila in US ca Acura TSX.
Exista diferente intre modelele de pe cele 3 piete, dar sunt minore. Acura TSX-ul se deosebeste de Honda Accord Euro/JDM prin dotari mai bogate si un plus de 10-15 CP. Accordul Euro se deosebeste de TSX prin farurile \"clear corner\". Accordul JDM are unele accesorii (faruri de ceata, bodykit) diferite de modelul european sau de TSX. Au facut in asa fel incat fiecare sa doreasca ceva care nu e disponibil in acel loc, o strategie interesanta pentru a tine viu interesul 
|
este foarte interesant ce spui dar totusi nu inteleg de ce nu exista marca Acura in Europa. Sincer imi plac foarte mult modelele Acura gen TL si MDX care nu cred sa aiba vreo corespondenta in marca Honda Europeana.
Sau ma insel ?
|
|
|
02-03-06, 19:47
|
|
 Stage 5
Member of: [Mitsubishi] [PARTICIPANT CURSE] [SUBARU]
|
Re:
Quote:
|
Quote:
|
Originally Posted by \"cryo\"
Quote:
|
|
|
este foarte interesant ce spui dar totusi nu inteleg de ce nu exista marca Acura in Europa. Sincer imi plac foarte mult modelele Acura gen TL si MDX care nu cred sa aiba vreo corespondenta in marca Honda Europeana.
Sau ma insel ?
|
ACURA este tot HONDA , dezvoltat pentru ceva mai mult lux in state si devenita o submarca a casei pentru anumite piete.
Sunt modele care insa apar doar sub una din denumirile marcii.
|
|
|
02-03-06, 20:36
|
|
 Stage 5
Member of: [Opel] [PARTICIPANT CURSE]
|
Honda fara a sta prea mult pe ganduri din mai toate punctele de vedere
|
|