Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

Reply

Thread Tools
Old 01-12-09, 14:15   #1
gtigabi

Stage 3

gtigabi's Avatar

Default Golf.5 Vs. Astra.H Vs. Megane Hatch Vs. Kia Ceed ??!!

Am creeat acest topic sa vad parerile userilor de pe acest forum legate de aceste masini, am vrut sa introduc si Hyundai i30 si Mazda.3 dar am zis ca e suficient, cu cele 4 ! Un amic m-a intrebat ca doreste sa isi ia masina si ca ezita intre Golf 5 si Astra H dar ca ii place si Kia Ceed.

Care e parerea voastra legata de ele, si mai ales legata de achitionarea uneia SH, putere, design, consum, mai multi parametrii, pt care din ele voi puteti sa spuneti ca e o masina buna ?!

Eu am un Golf 5 [1.9 tdi] pot spune ca sunt multumit de ea ca si spatiu, ca si intretinere, consum, mici probleme rezolvate cu vag-com-ul dar per ansamblu nu sunt deloc nemultumit ca am ales vw. Cand am luat-o am testat si Astra H si mie ca si forma mi-a placut dar intreband la acel moment mecanici mi-au zis ca e mai slab calitativ pe partea de motor decat G-ul, nu ma pricep la mecanica si l-am crezut, dar nu mi-a parut rau nici o clipa ca am optat un Golf.
Consumul e unul f bun din punctul meu de vedere, la un Golf, mai ales pt greutatea ei are in jur de 1,4 tone, greierasi nu am, articulatia e ok, sunetul din el e cam slabut, insa e buna pe tinuta de drum, sta bine pe viraje.

Eu i-am zis sa isi ia Golf 5, dar poate sunt subiectiv, asa vreau sa aud parerea si altor useri posesori ale celorlalte marci.
Multumesc

Last edited by gtigabi; 01-12-09 at 14:27.
gtigabi is offline   Reply With Quote
Old 01-12-09, 15:50   #2
edyopel

Stage 5

edyopel's Avatar

Default Re: Golf.5 Vs. Astra.H Vs. Megane Hatch Vs. Kia Ceed ??!!

zii sa cumpera astra
edyopel is offline   Reply With Quote
Old 01-12-09, 16:00   #3
Divatz86

Stage 1

Daca are niste banuti sa isi cumpere un GOLF V GTI sh din germania
Divatz86 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-09, 16:16   #4
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Trebuia sa introduci Mazda 3, si sa le scoti pe toate. Este singura care merita comparativ cu aceste masini. Golf 5 si Astra H (in afara de GTC) sunt niste masini insipide, lipsite de personalitate, construite pe platforme mai slabe decat predecesoarele lor, Golf 4 si Astra G. Ce ti-a spus mecanicul de motor e mai mult poveste, cdti-urile fiind motoare destul de bunicele, iar tdi-urile scazand din punct de vedere al fiabilitatii fata de cele montate pe golf4. Kia cee'd e o masina pe care eu mi-as cumpara-o decat de noua, pentru ca are ca atu pretul mic. Megane Hatch... mai bine sedan, e mai elegant, hatch-ul arata chiar nasol...
Eu zic ca Mazda 3 e singura care merita - am condus-o, mi-a placut, nu se compara cu niciuna din aceste 4, si este si foarte bun adin punct de vedere tehnic.
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 01-12-09, 16:20   #5
Bryan

Stage 5

Bryan's Avatar

g5 sau ford focus
Bryan is offline   Reply With Quote
Old 01-12-09, 16:27   #6
gtigabi

Stage 3

gtigabi's Avatar

baiatul are in jur de 10k euro cash si vrea sa se incadreze in acesti bani cu tot cu imp taxe si nu il deranjeaza o masina sh si cauta diesel, de accea am intrebat.

ford focus de ce , adica astept si un argument pro ford si contra celorlalte, un post mai plin de continut, ca asa e simplu sa zici dacia....si atat.

de ce sunt insipide, pe ce te bazezi cand spui asta , nu ma deranjeaza ca avem opinii diferite dar vreau sa vad de ce, adica vreau o opinie mai bogata in detalii tehnice ce are opelul si ii lipseste vw-ului sau ce are kia si are si mai bun megane-ul ...mai multe comentarii legate de ele.

multumesc

Last edited by gtigabi; 01-12-09 at 16:30.
Old 01-12-09, 16:51   #7
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Quote:
Originally Posted by gtigabi View Post
vreau o opinie mai bogata in detalii tehnice ce are opelul si ii lipseste vw-ului sau ce are kia si are si mai bun megane-ul ...mai multe comentarii legate de ele
Hai sa-ti spun de ce n-am argumentat: forumul asta e PLIN de comparatii Astra cu Golf, cu Focus, cu Kia; "rasfoieste-l" putin si ai sa gasesti tot ce te intereseaza.
De ce zic ca-s insipide (asta n-ai sa prea gasesti pe forum): pentru ca sunt lipsite de orice atractivitate, sunt niste masini banale, cu design banal. Nu au acel "vino-ncoa" pe care il are o Mazda, iar interioarele lor sunt atat de triste incat, cu toate ca stai confortabil, te plictisesti groaznic. Unora le place (ex. nemtilor, oamenilor plictisitori din fire), dar o fire activa nu prea inghite asa ceva.
Old 01-12-09, 16:54   #8
gtigabi

Stage 3

gtigabi's Avatar

pai si totusi ai 2 masini ...germane, vectra nu e ..banala.. eu zic ca da comparativ cu un passat !

adica am citit inainte de a posta dar zice de alte modele. nu inteleg banal... adica o masina e o masina ...ns ce vrei sa spui, ce are lipsa ai nevoie de joystick ,asa sunt ele, mie personal imi plac masinile simple, adica interiorul e f primitor si ok zic eu la vw, japonezele sunt altfel e drept, dar depinde ce vrei si cati bani ai .

la mazda 6 masina venita in service ca ...s-a rupt scaunul la vw n-am auzit.

nici de intretinere nu stiu nimic la mazda ?!

Last edited by gtigabi; 01-12-09 at 16:59.
Old 01-12-09, 16:56   #9
Divatz86

Stage 1

Quote:
Originally Posted by amphetamine View Post
Hai sa-ti spun de ce n-am argumentat: forumul asta e PLIN de comparatii Astra cu Golf, cu Focus, cu Kia; "rasfoieste-l" putin si ai sa gasesti tot ce te intereseaza.
De ce zic ca-s insipide (asta n-ai sa prea gasesti pe forum): pentru ca sunt lipsite de orice atractivitate, sunt niste masini banale, cu design banal. Nu au acel "vino-ncoa" pe care il are o Mazda, iar interioarele lor sunt atat de triste incat, cu toate ca stai confortabil, te plictisesti groaznic. Unora le place (ex. nemtilor, oamenilor plictisitori din fire), dar o fire activa nu prea inghite asa ceva.
ce are banal un Golf GTI ?? Mai ales cu scaune scoica navigatie, comenzi volan ??? Zi si mie ca sunt p cale sa achizitionez un GTI ???
Divatz86 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-09, 17:10   #10
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Quote:
pai si totusi ai 2 masini ...germane, vectra nu e ..banala.. eu zic ca da comparativ cu un passat !

adica am citit inainte de a posta dar zice de alte modele. nu inteleg banal... adica o masina e o masina ...ns ce vrei sa spui, ce are lipsa ai nevoie de joystick ,asa sunt ele, mie personal imi plac masinile simple, adica interiorul e f primitor si ok zic eu la vw, japonezele sunt altfel e drept, dar depinde ce vrei si cati bani ai .

la mazda 6 masina venita in service ca ...s-a rupt scaunul la vw n-am auzit.

nici de intretinere nu stiu nimic la mazda ?!
Pentru cei pasionati de masini, o masina nu e doar o ...masina, intelegi? Multi dintre noi vedem masina ca pe o persoana, ca si cum ar putea comunica cu noi. Pentru noi unele masini inspira placere de a conduce inca dinainte sa te urci in ea. La asta ma refer. Daca nu esti pasionat, da, e simplu, iti iei golf 1.9tdi sau astra 1.7cdti si ai o masina cu 4 roti care te duce de la puntul a la punctul b si nimic mai mult. Nici macar nu e nevoie sa se apropie de masini de genul Mazda 3, pentru ca oricum nu le-ar intelege.
Cand am spus astea nu m-am referit la masinile de la semnatura mea, pentru ca nu-s luat pe banii mei (evident, doar am 20 ani), deci nu eu am avut decizia finala. Si Vectra nu e banala in comparatie cu unul din regii banalitatii - Passat-ul, implicit VW, sunt amandoua extrem de ... banale.
"Masina venita in service ca s-a rupt x" - e o expresie tipic romaneasca. Normal ca se rupe. E un fier/plastic. Si la Mercedes se rupe. Si la Maybach se rupe. Nu-nseamna ca daca unei Mazda 6 i s-a rupt scaunul, intregului stoc de Mazda 6 produse li se va rupe. La fel, nu inseamna ca daca unui VW nu i s-a rupt scaunul nu mai exista nici un VW caruia sa i se rupa. De curiozitate: arunca un ochi la sectiunea de Mecanica - defectiuni a forumului, numara tdi-urile defectate - deci se strica si VW. Toate se duc, de-aia cand iti cumperi o masina nu te intereseaza ce se duce, ce nu se duce, te intereseaza sa-ti placa si sa te simti bine.
Old 01-12-09, 17:19   #11
gtigabi

Stage 3

gtigabi's Avatar

pai si ce exp ai tu in 2 ani de condus masini , ca m-ai lamurit mai mult de cat e cazul.
deci passatul e mult peste la ce inseamna si la ce se preteaza ea , vectra e mai slabuta, mult mai slabuta.
un om cumpara o masina pe mai multe criterii, am mai vazut persoane care si-au luat masini de 20 k , si toti banii lor au fost 19 k , apoi si-au dat seama ca nu o pot intretine
consumul e mare si altele, si eu visez la all road ,dar sunt constient ca nu am bani si nu o pot intretine....masina se ia dupa fiabilitate, masinile germane tin mai mult in timp decat altele vezi italienesti sau provenienta franta...

imi place patosul cu care vb despre o masina ca si cum are suflet, dar e o masina e un fier, oamenii care chiar iubesc masinile sunt rari, adica au una si o tin mult dar nu la din astea care sunt acum....si mie imi plac masinile gen mustang din 68 , si o consider o masina ..pe care o poti iubi si e simpla dar sunt inebunit dupa ea.

iti doresc sa iti poti cumpara cand o sa ai bani exact masina pe care ti-o doresti si la care visezi . bafta
Old 01-12-09, 17:37   #12
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

Quote:
pai si ce exp ai tu in 2 ani de condus masini , ca m-ai lamurit mai mult de cat e cazul.
deci passatul e mult peste la ce inseamna si la ce se preteaza ea , vectra e mai slabuta, mult mai slabuta.
un om cumpara o masina pe mai multe criterii, am mai vazut persoane care si-au luat masini de 20 k , si toti banii lor au fost 19 k , apoi si-au dat seama ca nu o pot intretine
consumul e mare si altele, si eu visez la all road ,dar sunt constient ca nu am bani si nu o pot intretine....masina se ia dupa fiabilitate, masinile germane tin mai mult in timp decat altele vezi italienesti sau provenienta franta...
Masina se ia dupa ce consider eu relevant la momentul respectiv, nu dupa fiabilitate. E o aberatie sa spui ca ai cumpara absolut orice masina, atata timp cat e mai fiabila decat alta. Bullsh!t!

Si ca sa nu termin in aer, Vectra e o masina foarte faina, usor de condus, usor de intretinut, adica o masina cu care te impaci bine si traiesti ok, cat timp nu ai alte pretentii de la ea. Despre Passat am mai scris, e o masina cu pretentii esuate de premium, nu tare fiabila, nu tare durabila, dar isi face treaba bine, e o masina corecta, spatioasa, pe care te poti baza cateodata.

Ca sa nu fiu total off-topic: as sari instant din discutie kia si golf. kia pentru nu-i o masina tocmai frumoasa si nu ma atrage pe mine personal, iar golful pentru ca nu e masina, e uniforma. banala, anosta, lipsita de orice appeal fata de persoanele sub 50 de ani, urata ca dracu la interior.

Ramanem cu Astra si Megane, aici as merge pe Astra, megane deja si-a cam trait viata.

As mai baga in discutie Focus, Volvo C30 si Fiat Bravo. Toate exceleaza la capitolul design, toate sunt fiabile si rezistente, "tin mai mult in timp", vorba colegului

Official Porsche hater.
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 01-12-09, 17:44   #13
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

In plus, fiabilitatea nu e prestabilita pentru fiecare masina, e asa cum o face proprietarul. Daca respecti toate intervalele de service, folosesti consumabile de calitate foarte buna, si imediat ce observi o problema mica te duci s-o remediezi, orice masina poate fi fiabila. Poti sa iei o masina laudata pentru fiabilitatea ei si sa stai cu ea in service mai mult decat pe strada.
Old 01-12-09, 17:52   #14
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:

imi place patosul cu care vb despre o masina ca si cum are suflet, dar e o masina e un fier, oamenii care chiar iubesc masinile sunt rari, adica au una si o tin mult dar nu la din astea care sunt acum....si mie imi plac masinile gen mustang din 68 , si o consider o masina ..pe care o poti iubi si e simpla dar sunt inebunit dupa ea.

iti doresc sa iti poti cumpara cand o sa ai bani exact masina pe care ti-o doresti si la care visezi . bafta

Mazda 3 clar la fiabilitate bate concurenta, Mazda aia 6 care o pomeneai tu anterior a iesit cea mai fiabila masina sh in 2008 in Europa departe de ce poate oferii Passat si sa nu mai vb de slabuta Vectra si aproape aceeasi diferenta este si cu o clasa mai jos.

1.Fiabilitatea Mazda este peste fiabilitatea VW, Opel
2.Intretinerea Mazda este sub intretinerea VW
3.Design Mazda clar peste aman2.
4.Deprecierea Mazda mai mica decat VW si Opel.

Deci amphetamine cam are dreptate.
GTR is offline   Reply With Quote
Old 01-12-09, 17:59   #15
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]

cu 10.000 euro iti iei Mercedes Cklasse din 2005
dolb is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -