Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

Closed Thread

Thread Tools
Old 02-04-06, 09:46   #1
dayman

Stock

Default Peugeot 307 vs Golf IV

Am cautatat la sectiunea de versus si am gasit un topic general peugeot vs vw. Nu este suficient de aceea am deschis acest topic.
Eu vreau sa iau un peugeot 307 sau un golf IV din 2001-2002 ca ani cu motorizare pe motorina hdi sau tdi. Mentionez ca masina aleasa va fi luata din Franta si ca vreau sa o folosesc in Bucuresti. Inca sunt nehotarat si as vrea sa ma ajutati sa aleg. Vreau sa purtam discutiile pe urmatorul format:

1. Care motor este mai fiabil ? (consum + rezistenta in timp). Pt mine 90 de cai sunt suficientei momentan.

2. Care masina este mai rezistenta la drumurile noastre (in special Bucuresti), in sensul ca as vrea sa stiu pe care masina rezista mai bine bucse, pivoti, suspensii, directie (tot in afara de motor) ?

3. Care masina are pretul pieselor mai mic si poate puteti sa imi dati niste exemple prin comparatie.

Mie personal imi place mult mai mult un peugeot 307 ca design + spatiu interior dar mi-e frica sa nu ma aduca la sapa de lemn cu intretinerea lui (tot mai putin motor care cred este bun HDI-ul).

Va rog sa imi raspundeti pe cat de mult puteti punctual la intrebarile mele pt a evita certurile si discutiile inutile. Nu as vrea sa ajunga acest topic ca cel de peugeot vs vw.
Multumesc !
dayman is offline  
Old 02-04-06, 22:06   #2
The_Mask

Stage 5

The_Mask's Avatar

Default Re: Peugeot 307 vs Golf IV

dayman in ziua de azi nu prea mai poti face comparatie intre masini, 307 are si "+" si "-" la fel si golful. Ca fiabilitate nu stiu ce sa zic, depinde ce vrei tu sa faci cu masina, adica doar sa te plimbi sa te cari la seriviciu,sau vrei sa o fugaresti? Si HDI si TDI sunt destul de performante si fiabile insa balanta se inclina spre peugeot care sunt renumiti pentru durabilitate motoarelor diesel. Ca piese de schimb/service nu ma pronunt ca nu stiu cum sunt la peugeot, insa la WV sunt acceptabile in comparatie cu alte firme din grupul WV.
Un prieten a adus din germania un Golf IV TDI de 90cp si avea 160.000km si mergea foarte bine pentru o masina cu atatia kilometrii, dar pe la 200.000km urma sigur o segmentare a motorului acum depinde ce masina ai gasit tu.
The_Mask is offline  
Old 04-04-06, 20:34   #3
zGb

Stage 5

zGb's Avatar

Member of:
[Insomnia]
[Honda]
[SUBARU]
Default Re: Peugeot 307 vs Golf IV

urma segmentare a motorului? n-am auzit pana acu de vreun tdi de la vag mai ales de 90 sa-l segmenteze...am vazut bora de 90 de cai cu 500.000km in bord cu turbina originala!!!!!!! in afara de faptul ca HDI-urile sunt fiabile dar nu stiu nimic mai ales cat rezista la forja si eventual tuning!

in rest poti sa faci o comparatie care iti place mai mult exterior si interior...sau masina frantuzeasca vs masina nemteasca ... etc ... mie imi place si una si alta!
- Copyright 2026 4Tuning -