salut, din păcate pentru tine, DA trebuie plătit timbru de mediu. Partea cu talonul declarat pierdut nu prea mai tine deoarece dacă deja ți-a dat și certificatul fiscal el a radiat-o de la impozit iar tu ai obligatia, legal, sa o inmatriculezi in maxim 30 de zile, daca nu faci acest lucru din ce stiu e sanctiune contraventionala (amenda). Din momentul incheierii actelor de vanzare cumparare, tu esti propietarul si ca să circuli legal trebuie să platesti timbrul de mediu si să o inmatriculezi pe numele tau. Practic el s-a spălat pe mâini și a incheiat toate obligatiile lui legale si anume dupa incheierea actelor de vanzare cumpărare să-ti pună la dispozitie actele masinii(carte si talon in original) un exemplar al actului de vanzare cumparare si certificatul fiscal. Din acest moment el nu mai are nicio obligatie fata de tine. Pe talon se trece in momentul instrăinarii, numele noului proprietar si semnătura celui care a vandut masina pentru a justifica că masina nu e furatră de acea persoana si că a avut loc o tranzactie legală. Probabil el ti-a zis că e de acord să mergi cu actele pe numele lui pentru a te face să inchei tranzactie si el să scape de orice obligatie. Nu stiu ce om normal instrăineaza o masina altei persoane si sa primească tot el ca proprietar amenzi impozite de platit si asa mai departe. Nu mi-o lua in nume de rau insa asta e realitatea. Succes cu inmatricularea. Mai ai varianta de a inmatricula masina făra plata timbrului de mediu, daca dai in judecată statul(si sa ti se dea castig de cauza) sau treci masina pe la vecinii bulgari, asta ca varianta de rezerva te duce cam 300-350 euro la ei, dar aici ai grija la noile modificări ale legislatiei noastre.