Dupa o perioada indelungata in care am privit ce fac altii cu machetele, m-am decis sa incerc si eu un asa-zis tuning la una din machetele mele.
Macheta pe care m-am decis sa o modific este un
BMW seria
6 de la Welly, la scara 1/24.
• In primul rand vreau sa ii schimb culoarea, sa il fac fie alb/rosu cu plafonul negru, fie negru complet. Din cate am citit pana acum, dau caroseria cu decapant, astept sa se cojeasca vopseaua, o indepartez si apoi ma apuc de vopsirea propriu-zisa. Right?
• La exterior as vrea sa ii fac niste prelungiri, ca alte bari nu ma vad in stare sa le fac

. Deja am inceput la praguri prin a lipi niste scobitori

, le-am dat cu smirghel pentru a le aduce la acelasi nivel cu pragul. Ma gandesc ca apoi sa dau cu Poxilina sau chit auto peste prag si apoi sa mai dau inca o data cu smirghel. Stau in dubii ce sa folosesc: Poxilina sau chit auto. Nu am mai lucrat vreodata cu Poxilina, iar daca, sa zicem se intareste intr-o forma care nu imi place, o pot indeparta? Si inca un lucru: intai dau jos vopseaua si apoi aplic chitul/P sau invers?
• Jantele cred ca o sa le las pe aceleasi, pentru ca imi plac.
• La interior nu cred ca o sa lucrez sau sa il vopsesc, poate o sa il mochetez .
• Acum va cer parerea in legatura cu manerele usilor: credeti ca macheta ar arata bine fara ele (ma refer la un aspect "clean"). Cat despre locurile unde sunt puse emblemele BMW: sa le las asa sau sa le acopar si pe ele?
•° Orice sfat e bine-venit

.°•