Nu este cu suparare..

Am spus mai sus, spoilerele sunt facute din plastic de cartela telefonica gsm orange, un material care suporta deformari plastice- adica isi pastreaza forma data prin indoirea cu grija si se muleaza perfect pe o zona rotunda.
Cum le-am prins? Dupa ce am avut plasticul format incat sa se muleze perfect pe bara originala a masinii, dupa ce am slefuit ambele suprafete si am lipit cu "picatura". S-a lipit f.bine, dar pentru siguranta lucrarii, am legat-o cu sarma subtire de cupru, astfel: la jumatate, unde aveam deja gaurile date (era numarul original prins acolo) si la capete, unde am gaurit cu un spiral finut. Am avut grija ca sarma sa se ingroape putin intr-un santulet iar restul ce iesea la suprafata, sa fie slefuita la acelasi nivel cu bara. Apoi toate rosturile au fost umplute cu poxipol. Mai pleaca undeva de aici?

Cum am facut usa? Am taiat balamaua usii, am montat-o invers, am intarit-o cu poxipol (anterior gaurisem zona unde avea sa calce balamaua pe usa, pt a avea poxipolul aderanta maxima). In partea cu noul stalp al usii am "scobit" cu bormasina, pana am facut loc noului bolt conic al balamalei. Deocamdata este doar lipit dar se va intari si el cu poxipol. Mult de munca, nu cade din prima, trebuie ajustari, ce sa mai zic.. ? Dar tocmai asta este tuningul, ajustari repetate pana atingi maximul de performanta, nu-i asa?
Ideea cu usa am luat-o tot de aici, va atasez si poza.
Usa Lambo de la Opel este facuta dintr-un ansamblu surub-piulita, ce-i permite rotirea. Acesta este inclus intre usa si balama, desigur, dupa ce am taiat in prealabil o bucata din ea, ca sa fac loc ansamblului. Floarea surubului vine lipita pe usa, piulita lipita in capatul balamalei. La inceput am lipit cu picatura apoi am imbracat totul cu poxipol. Atentie la usa stanga: trebuie ingreunata cumva rotirea filetului, pt ca atunci cand se lasa usa in jos, surubul se desfileteaza si usa poate sa cada pana loveste pamantul! Eu am facut asta cu o ata infasurata pe surub. Mi-ar fi trebuit un surub piulita cu sens invers de infiletare.
La stanga este in schimb perfect: se desfileteaza cand se ridica si se infileteaza cand se lasa. Iarasi atentie, pozitia infiletat maxim trebuie fie cand usa este in pozitia 0, adica se poate inchide perfect. Daca se strange mai mult, se lasa mai mult spre pamant si loveste pragul. V-am atasat o schema.
Stiu, este foarte complicat. Mai bine folositi niste lagare simple, fara filet si care sa se roteasca putin mai greu dar le poti aseza tu cu mana, in pozitia care o doresti.