am mai achizitionat un Golf I si bineinteles ca a inceput munca la el!
lucrez cu mare drag, dat fiind faptul ca pur si simplu iubesc Golf-urile
acesta este un Fabbri 1/24, din metal, ce deschide tot, un GTI din 1977 si are detalii foarte faine, per total mai bune decat cel din plastic, maro...
masina trebuie vopsita in culoarea originala, manila green, culoare care face ravagii printre fanii de Golf-uri I restaurate
din moment ce il am pe cel maro facut (aproape gata) in stilul show & shine, asta va fi cat mai apropiat de masina originala, in sensul ca va pastra detaliile (manere usi, stergator spate, faruri si stopuri originale, nu clear look, etc)
bineinteles ca o sa aiba si modificari la nivel de detalii (crom, jante BBS RS

, garda joasa, etc)
dupa ce a fost achizitionat, l-am dezechipat si a intrat la o cura de decapant (fiind mic, trebuie sa isi pastreze detaliile)
imediat dupa curatire, l-am matuit cu smilgher 800 si l-am dat cu filler
am decupat motorul, deoarece aveam nevoie sa-i vopsesc si clopotele amortizoarelor
apoi, am fost sa ii fac vopseaua, si ieri a iesit de la cabina aratand adorabil, la fel ca acum 33 de ani, cu mult luciu si o vopsea de-ti vine sa-l mananci!
deja am inceput asamblarea (geamuri, chedere, stopuri, etc)
stand eu sa ma gandesc ce culoare de maro sa-i fac interiorul mi-am dat seama ca ar fi discriminare intre el si frate-sau sa nu ii pun piele
asa ca dupa ce am gasit nuanta potrivita, norocul a fost sa gasesc un vinilin prin stocul meu de "piei" care imita textura celui din anii Golfului
asa ca am trecut la treaba si am inlaturat manerele, cotierele si manivelele geamurilor de pe panouri in scopul de a le imbraca in piele (vinilin)
dupa primul strat, au urmat (dupa sablon) fasiile care ii creaza forma originala
apoi am lipit la loc detaliile
am mochetat intr-o culoare care sa se potriveasca sio acum lucrez la bancheta spate (am taiat bucatile dupa sablon, pt a creea lufturile)
apoi masina a cazut dramatic, fiind gata pt jantele de 17" BBS care vor fii aurii cu buza cromata
am inceput si lucrul la bara spate (am imbracat-o in crom sus si jos ca sa ramana banda neagra la mijloc) iar la grila fata am inlaturat dungulita rosie de GTI pe care o va inlocui cromul...
iata si ce-am realizat pana acum!