Re: Siab 2007
Una peste alta a fost ce vedea la SIAB. Dincolo de aglomeratia de pe DN1 si in general din zona nordica a Bucurestiului, ignorand inflatia de hostese ( e drept, majoritatea frumoase, dar de multe ori cu tinute de bun gust si inspiratie indoielnice) care m-au impiedicat sa pozez asa cum as fi vrut masinile si care nu stiau nimic dspre "fierul" langa care se afisau, surd la afirmatii ultratehniciste ale vizitatorilor de 40-60 de ani care eventual viseaza la un logan ca pot sta la volan cu palaria-n cap au fost cateva premiere si, dpdv al expunerii, participantii au fost peste nivelul anului 2005.
Am citit ca SIAB-ul nu se compara cu saloanele vestice. Nici nu se va compara. SIAB-ul este un TARG de masini, nu o expozitie care sa anunte lumea de noile aparitii, de intentiile constructorilor de automobile si sa le ofere acestora un feedback al pietei vis a vis de proiectele lor. La noi, in primele zile au fost vandute aproape toate automobilele de lux ( pe care probabil le veti putea saptamana viitoare mergand pe A1 sau A2 cu 90 la ora, pentru consum). Intr-o participare la un salon gen Frankfurt un producator auto baga mult mai multi bani decat la unul gen Bucuresti. Daca ar veni la Bucuresti cu o investitie similara, i s-ar justifica? Nu cred! Si atunci de ce sa se agite, cand e destul sa vina cu niste masini scumpe pe care in mod normal le-ar vinde cu greu (vezi superbele AMG-uri de la Mercedes, care datorita faptului ca "nu e dizel si ia mult, frate" ar fi riscat sa stea cam multicel prin showroom).
Ce feedback puteau da romanii la SUV-urile concept de la Renault si Volvo? "Sa apara domn'e ca daca e gip cu porbagaj mare e bun de mers la shioping".
Eu m-am dus la Metro Otopeni pentru a vedea masini noi, a compara stiluri, performante si preturi. Asta am gasit, asa ca am considerat ca mi-am atins obiectivul. Daca voi dori candva altceva, voi merge la Detroit sau prin alte parti.
Numai bine tuturor!