Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Accidente

Reply

Thread Tools
Old 03-09-12, 09:50   #1
MariusDenis

Stock

Default Despagubiri accidente

In cazul unui accident care se soldeaza cu vatamari corporale sau deces sa stiti ca despagubirea se face din partea firmei de asigurari nu din partea soferului in mod expres ( deci daca da careva peste tine cu masina si iti rupi o mana in cel mai bun caz , ai zile de ingrijire medicala sa zicem 6-8 zile , in functie de cat de vinovat se stabileste ca ai fost si tu poti lua de la firma la care ala avea asigurare intre 5-si 20.000 euro, cu cat ai mai multe zile de ingrijiri medicale cu atat creste suma ce iti trebuie restituita , sumele maxime
Pentru anii 2010-2011:

• pentru pagube materiale 500.000 EUR/eveniment;

• pentru vatamari corporale si deces 2.500.000 EUR/eveniment;
din cate am vazut eu nu iei in nici un caz 2,5 mil dar daca este ceva destul de grav 6-700.000 poti lua )

deci daca aveti parte de un eveniment de genu sa nu aveti mila de sofer gandindu-va ca nu prea are bani, hai lasa-l ca ramane fara paine , ma vindec eu , imi repara masina etc. daca intereseaza pe careva mai multe detalii , cu cea mai mare placere.
MariusDenis is offline   Reply With Quote
Old 06-09-12, 09:19   #2
animalutz
VW Driver

Stage 5

animalutz's Avatar

Member of:
[Street Gambler]
[VW]
[Competitor CNCA]
[AUDI]
Default Re: Despagubiri accidente

Dar daca tu traversezi strada prin loc nepermis sau la culoarea rosie a semaforului si eu dau peste tine, tu trebuie sa platesti toate daunele rezultate. Asa ca eu spun sa renunti la indemnuri de genu : nu aveti mila ... bla bla bla ... Asa nu o ajungem niciodata la o societate civilizata si europeana.
///Alpine DVA-9965 , Micro-Precision 7.28MKIII , Micro Precision Z-170 MKIII , Brax Matrix X2400.2 Graphic Edition Chrome ,Phase Aliante SI 12 Limited, Brax X2000.2 Graphic Edition Platinum , Brax PowerCap , Aurix , STP , Dynamat , Exide PowerCell - VW Passat B6
AUDIOPIL - Echipamente Car-Audio.
[URL="http://www.audiopil.ro"]
animalutz is offline   Reply With Quote
Old 06-09-12, 22:03   #3
MariusDenis

Stock

Quote:
Originally Posted by animalutz View Post
Dar daca tu traversezi strada prin loc nepermis sau la culoarea rosie a semaforului si eu dau peste tine, tu trebuie sa platesti toate daunele rezultate. Asa ca eu spun sa renunti la indemnuri de genu : nu aveti mila ... bla bla bla ... Asa nu o ajungem niciodata la o societate civilizata si europeana.
nu ma refeream la cazurile in care este un tampit care nu se uita sau nu il intereseaza ce culoare are semaforul trece aiurea strada, ma refer la cazurile (numeroase) in care soferii neatenti sau perturbati( din diferite motive) omoara sau nenorocesc oamenii nevinovati pe trecerea de pietoni sau "colegii de trafic" pe carosabil, si ce mai e de adaugat este faptul ca in cazul in care un accident se soldeaza cu vatamari corporale despagubirea vine din partea RCA nu neaparat tu ca persoana fizica, deoarece daca s-a dat neinceperea urmariri penale multi renunta la o despagubire materiala. Si Animalutz ideea este sa nu ai mila de un sofer vinovat, in momentul in care s-a urcat la volan stia ce presupune, a gresit sa plateasca, ca si pietonul idiot care trece aiurea , daca s-ar schimba legislatia ar fii bine sa plateasca si ala daunele facute masini pentru ca a gresit.
MariusDenis is offline   Reply With Quote
Old 10-09-12, 19:05   #4
animalutz
VW Driver

Stage 5

animalutz's Avatar

Member of:
[Street Gambler]
[VW]
[Competitor CNCA]
[AUDI]

Se vede ca nu cunosti legislatia, pentru ca pietonul vinovat de producerea accidentului este obligat sa plateasca reparatia masinii.
animalutz is offline   Reply With Quote
Old 10-09-12, 19:54   #5
PrietenCuTine

Stage 5

PrietenCuTine's Avatar

Mai nou asa este...

animalutz +1
PrietenCuTine is offline   Reply With Quote
Old 07-03-13, 10:19   #6
alicerobert

Stock

Mulțumesc ... Îmi place foarte mult acest forum, deoarece este foarte informativ ...
alicerobert is offline   Reply With Quote
Old 07-03-13, 18:19   #7
kosfunny

Stage 3

kosfunny's Avatar

Quote:
Originally Posted by animalutz View Post
Se vede ca nu cunosti legislatia, pentru ca pietonul vinovat de producerea accidentului este obligat sa plateasca reparatia masinii.
Adevarul e ca nu cunoaste legislatia, dar sa ii laudam ideea ! Omul face lobby pentru obtinerea unor drepturi pe care multi nu le cer sau nu stiu cum sa faca asta.

Acum limitele sunt:
-1.000.000 euro pt daune materiale
-5.000.000 euro pt vatamari corporale si deces

Cine are nevoie de sprijin in vederea obtinerii de despagubiri sa ma contacteze !

http://amdauna.ro
kosfunny is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -