15-01-12, 17:24
|
|
Stage 1
|
Accident usor in parcare - zgarieturi
Salut,
Ma chinuiam sa parchez in parcarea unui Mall in spatiile alea mici si am atins usor masina cuiva. Practic am luat-o prea strans si i-am sters o aripa. Sunt cateva zgarieturi de vopsea si e foarte usor bagata inauntru, abia se vede.
Omu era foarte stresat, am stat vreo 30 de minute pe acolo pentru chestia asta minora. M-am oferit sa ii platesc reparatiile avand in vedere ca e o chestie mica, a stat la telefon o gramada sa poata sa afle niste preturi si pana la urma i-am dat o copie dupa RCA-ul meu fiindca n-a reusit sa afle nimic.
Care e procedura aici? Am facut schimb de telefoane si a ramas sa ne auzim. E primu accident si nu stiu cum se desfasoara treaba. Primesc ceva penalizari, trebuie sa platesc ceva daca mergem la asigurare, e mai bine sa ne intelegem separat, trebuia declarat la politie, etc?
Multumesc.
|
|
|
15-01-12, 18:18
|
|
 Stage 4
|
Re: Accident usor in parcare - zgarieturi
1. Nu trebuie mers la politie. La politie mergi doar daca exista victime, sau nu te intelegi cu el. Se merge doar la asigurari.
2. Nu platesti penalizari. Declari ca l-ai fi lovit in ziua respectiva, n-are nimeni treaba, nu trebuie sa stie nimeni ca de fapt a fost cu o saptamana in urma, sau cu o luna in urma.
3. Nu cred ca merita deranjul cu mersul la asigurare. (un vopsit complet de usa/aripa e undeva la 300ron maxim cu tot cu materiale, asta la un service mai de cartier). Vezi si tu cat iti cere respectivul. Daca nu ai banii, mergi la asigurator, si aia e. In schimb, nu stiu daca, si cu cat, iti va creste pretul asigurarii in viitor. Din pacate nu sunt in tema aici...
|
|
|
15-01-12, 18:54
|
|
 Stage 5
|
De ce sa dai 300 de lei lu' ala cand poti sa completezi formularul acela standard + o copie dupa asigurare si il lasi sa se spele cu ea pe cap.
Pentru ce Dumnezeu este asigurarea ? Sa fie tinuta in buzunar ?
Daca vezi ca vrea bani, mergi la politie si aia e.
|
16-01-12, 16:32
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [Opel] [4Rally]
|
Platesti RCA-ul ca sa-l folosesti. Niciodata nu accepti nicio intelegere cu bani, cum zice si TazMan, daca vrea bani pentru o zgarietura refuzi si-i spui clar ca te duci la politie.
Procedura normala ar fi sa completati un formular de constatare amiabila pe care ar fi bine sa-l ai la tine pentru orice eventualitate. Daca nu, va intalniti, mergeti la asiguratorul tau si completati acelasi formular.
Nu mai incerca sa rezolvi treaba cu bani, de-aia platesti asigurari. Pretul urmatoarei polite va creste nesemnificativ daca e vorba doar de o tamponare banala intr-un an.
|
|
|
16-01-12, 22:19
|
|
Stage 1
|
Apreciez raspunsurile. Multumesc. Il astept sa ma sune acum, vad ca pana acum nu a dat nici un semn.
O ultima intrebare: daca nu ma suna se poate intampla ceva? Nu stiu...sa ma raporteze la politie sau eu stiu ce? Intreb ca sa fiu 100% sigur, desi intuiesc raspunsul.
Multumesc.
|
|
|
17-01-12, 15:31
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [Opel] [4Rally]
|
Quote:
Originally Posted by Deusache_073
Apreciez raspunsurile. Multumesc. Il astept sa ma sune acum, vad ca pana acum nu a dat nici un semn.
O ultima intrebare: daca nu ma suna se poate intampla ceva? Nu stiu...sa ma raporteze la politie sau eu stiu ce? Intreb ca sa fiu 100% sigur, desi intuiesc raspunsul.
Multumesc.
|
Daca e nesimtit poate sa se duca la politie si sa declare incidentul, iar tu daca nu stii de asta si nu te prezinti te alegi cu permisul suspendat. Asta se poate intampla in primele 48h.
|
|
|
17-01-12, 16:06
|
|
Stage 1
|
Pentru cateva zgarieturi...ma indoiesc...dar am auzit si chestii mai nebunesti. Mai astept sa vad daca ma suna.
|
|
|
25-11-12, 21:31
|
|
Stage 2
Member of: [SKODA]
|
Quote:
Originally Posted by TazMan
De ce sa dai 300 de lei lu' ala cand poti sa completezi formularul acela standard + o copie dupa asigurare si il lasi sa se spele cu ea pe cap.
Pentru ce Dumnezeu este asigurarea ? Sa fie tinuta in buzunar ?
Daca vezi ca vrea bani, mergi la politie si aia e.
|
As vre-a sa-ti vad fata cand i-ti rupe 1 oglinda si iti atinge un pic aripa,,si la final dupa 20 min de injuraturi i-ti da asigurarea lui,,eu am masina de 2 saptamani cumparata (sh),am vrut sa-i rup capu cand l-am vazut ce calm era cu rahatu ala de asigurare in mana(azi dim mi-a lovito),,el se culca linistit si farieru(eu) maine se invoieste de la munca si se apuca de colindat
Last edited by gacero; 25-11-12 at 21:39.
|
|
|
25-11-12, 22:21
|
|
 Stage 5
|
Pentru asta exista constatare amiabila, sa vedem atunci cand o sa lovesti tu pe cineva si o sa vrea ala bani de la tine, sa vedem atunci reactia ta...
Culca-te linisitit, mai citeste o carte in timpul liber, poate pana atunci iti va fi gata si masina
|
|
|
25-11-12, 22:58
|
|
Stage 2
Member of: [SKODA]
|
Quote:
Originally Posted by TazMan
Pentru asta exista constatare amiabila, sa vedem atunci cand o sa lovesti tu pe cineva si o sa vrea ala bani de la tine, sa vedem atunci reactia ta...
Culca-te linisitit, mai citeste o carte in timpul liber, poate pana atunci iti va fi gata si masina 
|
mda,,cum zici u,,.........(m-ai lamurit de toti banii,).
Treaba e ca trebuie sa pierd o zi de la servici (pierd si banii pt ca sunt platit la cursa),din cauza unui chior care nu a belit ochii cand vre-a sa parcheze,si eu maine stau si ``pedalez`` toata ziua sa-mi pun oglinda,iar la felu in care ai pus tu problema ``sa respectam legea``,,ma duceam si eu la politie declaram k mi-a lovito in parcare,,o punea si el de-o amenda,,luam si asigurarea si eram satisfacut(ce-l putin stiam k a scos bani din buzunar pt prostia lui).
Tine minte asta,cand faci o prostie in trafic ,gandeste-te de 2 orii inainte sa scoti porumbelu pe gura(sa-i fluturi asigurarea in nas),poate d-ai de vr 1 care si-a investit jumatate din salariu pe 1 an in masina si nu sunt toate piesele omologate RAR(pe partea de tuning),,sterge asfaltu cu tine,poti sa ai mama asigurari, ai si tu dreptate in felu tau dar pune si problema ALTFEL
Last edited by gacero; 25-11-12 at 23:02.
|
|
|
|
|