Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > ROVER - MG

ROVER - MG Forum Rover & MG - dedicat posesorilor de Rover & MG: Masina mea, Tuning, Anunturi vanzare-cumparare, Zona Tehnica

Reply

Thread Tools
Old 25-06-12, 10:49   #1
Iulian mg

Stock

Default Prbleme la vasul de expansiune Mg

Am un Mg 1,6 benzina din 2002. Imi baga apa in vasul de expansiune si fierbe acolo. Apa nu ajunge tot timpul la radiator, iar cand nu isi face circuitul prin radiator creste temperatura si se aduna toata in vasul de expansiune. I-am schimbat termostatul dar la fel se intampla. Am scos termostatul si la fel. Cineva mi-a spus ca e garnitura de chiuloasa problema dar in baia de ulei nu am apa si nici in vas nu am ulei. Am desfacut surubul de la radiator, iasa aerul, imi vine apa calda, dar dupa 5-10 km iarasi nu mai trece apa prin radiator. Uleiul ajunge la 110 grade cand nu isi face racirea. Ce pot sa-i fac? Poate sa imi dea cineva un sfat?
Iulian mg is offline   Reply With Quote
Old 31-07-12, 12:38   #2
Rekinu

Stage 4

Default Re: Prbleme la vasul de expansiune Mg

Quote:
Originally Posted by Iulian mg View Post
Am un Mg 1,6 benzina din 2002. Imi baga apa in vasul de expansiune si fierbe acolo. Apa nu ajunge tot timpul la radiator, iar cand nu isi face circuitul prin radiator creste temperatura si se aduna toata in vasul de expansiune. I-am schimbat termostatul dar la fel se intampla. Am scos termostatul si la fel. Cineva mi-a spus ca e garnitura de chiuloasa problema dar in baia de ulei nu am apa si nici in vas nu am ulei. Am desfacut surubul de la radiator, iasa aerul, imi vine apa calda, dar dupa 5-10 km iarasi nu mai trece apa prin radiator. Uleiul ajunge la 110 grade cand nu isi face racirea. Ce pot sa-i fac? Poate sa imi dea cineva un sfat?
faza cu imi baga apa in vasul de expansiune e cat se poate de normala, in vas ai furtun de tur si retur nu? problema la tine este ca fierbe apa. ai incercat sa schimbi busonul? poate nu mai deschide si ramane blocat. la fel, de verificat termostatul, sa fie deschis.
daca ai avea probleme cu garnitura ( si sigur vei avea daca nu a fost inlocuita) ar trebui sa ai o crema in vas, formata de la amestecul apei cu ulei. verifica si busonul de la ulei sa nu ai acolo amestec.
Rekinu is offline   Reply With Quote
Old 31-07-12, 16:58   #3
Iulian mg

Stock

I-am schimbat termostatul, nu am rezolvat nimic. Acum e fara termostat si tot aceeasi problema, deci clar problema nu este termostatul. Nu isi face circuitul complet, fierbe in borcan iar radiatorul e rece. Nu am nimic in vasul de expansiune si nici in baia de ulei, deci clar nu e chiuloasa. Ce poate fi altceva?
Iulian mg is offline   Reply With Quote
Old 11-02-13, 13:25   #4
mihaisopa

Stage 1

Quote:
Originally Posted by Iulian mg View Post
I-am schimbat termostatul, nu am rezolvat nimic. Acum e fara termostat si tot aceeasi problema, deci clar problema nu este termostatul. Nu isi face circuitul complet, fierbe in borcan iar radiatorul e rece. Nu am nimic in vasul de expansiune si nici in baia de ulei, deci clar nu e chiuloasa. Ce poate fi altceva?
salut am un rover 400 si exact aceasi problema am avut ca tine schimba radiatorul este infundat apoi scoate termostatul si garantez ca nu mai ai problema niciodata cu motorul,iarna pui un carton in fata la radiator si ai caldura.eu am facut-o prin eliminare si in cele din urma am schimbat radiatorul pt ca am atunci cand se arde garnitura de chiuloasa baga ulei in sistemul de racire si se infunda si cu, curatatul e cam greunu da randament.succes
mihaisopa is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -