Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > ROVER - MG

ROVER - MG Forum Rover & MG - dedicat posesorilor de Rover & MG: Masina mea, Tuning, Anunturi vanzare-cumparare, Zona Tehnica

Reply

Thread Tools
Old 29-03-11, 09:42   #1
diducu

Stock

Exclamation ABS Rover 200

Buna ziua.
Sunt nou pe acest forum si am o mica nelamurire.De cateva luni mi-am cumparat un Rover 200 RF din 1996.Vanzatorul mi-a spus atunci ca are ABS,geamuri electrice..etc.Asi dori sa stiu daca aceste modele au ABS deoarece mie nu mi-a intrat niciodata, si nu stiu daca e o problema cu el sau daca exista .Mi-ati putea indica unde sa ma uit sa vad daca are ABS?In bord nu se aprinde becul de ABS dar nu stiu daca ma pot lua dupa becurile din bord deoarece nici cel de la frana de mana nu se aprinde si nici cel de la centuri.Cred ca becul de la centura a fost dezactivat pt ca am vazut niste cabluri sub scaun care duc pana la centura, dar nu stiu de unde s-au dezactivat.Sper sa ma puteti ajuta cu un mic sfrat asa pentru cei neinitiati in ale mecanicii inainte de a ma duce la un service doarece vreau sa stiu dinainte daca are sau nu ABS.Va multumesc anitcipat.
diducu is offline   Reply With Quote
Old 23-09-11, 06:59   #2
bibanu78

Stage 2

bibanu78's Avatar

Member of:
[PEUGEOT]
Default Re: ABS Rover 200

In primul rand Salut!
Daca ai ABS nu stiu dar cum deschizi capota la motor in partea stanga pe langa pompa de frana trebuie sa ai un fel de distribuitor ceva mai mare , iar in legatura cu firele pe care le ai vazut tu pe sub scaune alea nu sunt becurile de la centura pentru ca nu are asa ceva ci sunt senzori de la SRS airbaguri!
Old 23-09-11, 08:57   #3
Rekinu

Stage 4

Default Re: ABS Rover 200

Salut si bine ai venit printre roveristi. Ca sa verifici daca ai ABS poti incerca urmatoarele:
1. Sub capota, daca te uiti bine, exista un "calculator". din el pleaca 4 conducte metalice, daca ai ABS ar trebui sa il gasesti destul de usor, arata cam asa

Click image for larger version

Name:	4540295028_edc1b19392.jpg
Views:	98
Size:	53.7 KB
ID:	2161776

2. Pune contactul si vezi daca se aprinde martorul de abs, un cerc portocaliu in care scrie ABS ( desi ai spus ca nu ti se aprinde nimic in bord, poti sa verifici sigurantele, sa fie toate la locul lor si sa nu fie arse, poate fi ars si becul de la martor)
3. mergi intr-un loc unde exista pietris pe asfalt si pune o frana mai lunga, ar trebui sa simti cand intra abs-ul in pedala ( e un fel de masaj la talpa )
Rekinu is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -