Go Back   Forum 4Tuning > www.4tuning.ro > ARHIVA > Arhiva evenimente > Alte evenimente > SERRES-CUP - weekend race track - 27-30 septembrie 2007

Reply
 
Thread Tools
Old 25-08-07, 20:18   #1
ZoliaT
Administrator

Stage 5
 
ZoliaT's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 3,316
Member of:
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[Echipa de sprijin]
Default Descriere eveniment SERRES-CUP - weekend race track

SERRES CUP
Weekend Race Track




In perioada 27-30 septembrie 2007, clubul sportiv Fire Motorsport impreuna cu Rally.ro organizeaza la Serres – Grecia un eveniment unic in motorsportul romanesc: Weekend comun de curse moto si auto pe circuit.

Circuitul de la Serres – Grecia este locul cel mai potrivit pentru organizarea unor competitii auto-moto, fiind construit conform ultimelor standarde FIA. Aflandu-se in nordul Greciei, circuitul de la Serres este cel mai apropriat circuit omologat, fiind la doar 630Km de Bucuresti.

Daca pentru sectiunea moto este cea de-a treia etapa din acest sezon, pentru sectiunea auto se poate spune ca este o mare premiera. Niciodata in istoria sportului auto nu s-a mai organizat o competitie 100% romaneasca pe un circuit strain.

Cursele auto pe circuit au reprezentat o ramura sportiva foarte indragita de piloti si de public. In perioada interbelica se desfasurau etape europene de Grand Prix, iar pana in 1989 a existat chiar un campionat oficial cu etape desfasurate pe circuite stradale, campionat care a fost intrerupt din lipsa unor piste omologate.

Odata cu intrarea in spatiul european, dezvoltarea infrastructurii rutiere, desfiintarea vizelor si aparitia unor circuite noi foarte aproape de Romania, iubitorii sportului cu motor asteapta relansarea acestei discipline sportive de mare succes in Europa.

Etapa de la Serres reprezinta o etapa pilot ce va consfinti, incepand cu sezonul 2008, infiintarea Campionatului de Viteza pe Circuit si a Campionatului de Accelerare.

Atat la sectiunea moto, cat si la auto, sunt programate curse pentru piloti licentiati, curse pentru amatori, curse monomarca si curse de accelerare. Etapa va gazdui deasemenea sesiuni de cursuri de initiere in arta pilotajului si sesiuni de free practice cu masini si motoare de curse inchiriate. Weekendul va gazdui si o lansare in premiera a unei masini de vis si o sesiune de viteza maxima ireala atinsa vreodata de un pilot roman pe 2 si 4 roti.

Campionul national de raliuri din 2003, Mihai Leu, scoate in evidenta impactul unei curse de circuit asupra publicului: “M-as bucura sa se tina pentru ca ar fi ceva interesant. Circuitul este oricum mai spectaculos decat raliul pentru ca toti spectatorii isi doresc sa vada depasiri si cat mai mult din traseu. La raliuri, majoritatea spectatorilor vad masina pentru cateva secunde, dupa care a disparut. Cred ca o intrecere in care masinile sa mearga una langa alta ar fi foarte bine venita. As merge cu mare placere!


Fiind un eveniment unic in motorsportul romanesc, speram sa starneasca interesul atat al pilotilor, cat mai ales al publicului larg iubitor al sporturilor cu motor.
__________________
| www.4tuning.ro | Masini de vanzare | Bazar Auto | Piese Auto ||
ZoliaT is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -