Go Back   Forum 4Tuning > www.4tuning.ro > Despre 4Tuning.ro / Noutati / Sugestii / Reclamatii > Revista 4TuningRO > Articole revista 4TuningRO

Articole revista 4TuningRO Revista 4TuningRO : Articole si poze cu masini tunate din Romania

Reply
 
Thread Tools
Old 18-11-09, 09:20   #1
sunblease7

Stage 5
 
sunblease7's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 336
Member of:
[Super Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]
[Colectionar Machete]
Default Renault Megane II - "Merlot" Megane din '05

Pretentiosi ca intotdeauna, cautam exotismul prin meniurile barurilor din apropiere. Nimic nou sub umbreluta aceea pe care ti-o adauga la pahar, sa para mai cochet. Cocktailurile cunoscute iti ofera o gama variata de senzatii, care dispar insa destul de repede, ca si banii cheltuiti pe pretioasa bautura. Si cum rasfoiam noi asa, ne-am dat seama ca vis-a-vis se asezase un nene imbracat la patru ace, care ne privea insistent. Ne-am apropiat, ca sa cerem explicatii.


Fara sa ne spuna o vorba, ne-a intins un biletel, apoi s-a ridicat si a plecat in tromba cu o masina neagra. Pe aceasta era desenata o harta cu indicatia "spre un vin bun de calitate superioara". Aproape hipnotizati de ideea unei asemenea aventuri, ne-am instalat GPS-ul, ca sa gasim mai repede strada cu pricina.





La fata locului, ne-am intalnit cu un domn pe nume Johann, stapan pe sine, care ne-a prezentat un Merlot ... pardon, Renault Megane II din 2005, aromat cu grija si pastrat cu sfintenie. Au trecut trei ani din '05, si odata cu acestia Merlot Megane a crescut in calitate. Johann a decis sa nu tina un vin asa bun in crama, departe de ochii lumii. Ne-a dat fiecaruia "cate un paharel", nu mai mult, ca sa nu ne ametim si sa uitam scopul intalnirii.

Cat despre domnul Johann, putem spune ca e un tip complex. S-a nascut un Germania, unde a stat pana la varsta de un an, apoi a ajuns in America. In '94, "l-a prins dragul" de Romania. La 28 de ani, e directorul executiv al unei companii de publicitate si declara ca principala sa pasiune sunt masinile. Ca dovada, a pus ochii pe acest Megane II, pe care l-a modificat dupa bunul plac.


Exteriorul lui Merlot Megane a fost cosmetizat cu un body kit complet custom, alcatuit din bara fata, bara spate, pragurile, pleoapele, si alte elemente estetice. Toata tarasenia a durat trei-patru luni si s-a consumat anul trecut. Stopurile sunt stil black lexus si urmeaza sa fie "trecute pe leduri", ca si semnalele crystal black. Farurile black cu angel eyes ne spun ca acest Megane nu e un inger, iar semnalele din oglinda, pe sticla, sunt realizate chiar de Johann.


Pentru un gust mai acidulat, in sticla cu Merlot Megane s-a adaugat si un set de suspensii sport de H&R (-40mm). Cand desfaci un vin bun, trebuie sa auzi dopul sarind, altfel petrecerea risca sa se duca de rapa. Ati vazut cat se chinuie tipii aia se sparga sticla de sampanie pe o nava noua, ca sa nu se scufunde pe viitor? Avem nevoie de zgomot pentru a marca momentele inedite din vietile noastre. Evacuarea dubla a lui Megane vine de la Borla si e cat se poate se rebela, iar admisia directa este una OMP. Fara un set de jante potrivite, toata investitia s-ar dovedi inutila pentru un ochi obisnuit cu frumosul. Johann a facut alegerea corecta si in acest sens, "mergand" pe Wolfrace de 18 inci si distantiere de la aceeasi firma.

Pretentiosi din fire cand vine vorba de vinuri alese, am studiat si gradul de pasiune pe care ti-l poate oferi Merlot Megane. Tirbusonul a deschis cu succes capota, oferindu-ne o priveliste corecta asupra motorului. Acesta a trecut printr-o remapare efectuata de TCM Turbo si i-a fostschimbata rampa de injectie. De asemenea, s-a optat pentru o pompa de benzina cu debit marit.


Un vin ca acesta merge gustat pe un fundal sonor de exceptie, si domnul Johann s-a gandit la toate. Nu stim cum de au incaput atatea arome intr-o singura sticla, din moment ce Merlot Megane nu e mai mare sau mai mic decat unul obisnuit. Cert este ca isi gasesc toate locul fara sa se inghesuie una pe alta, ingloband un harem electronic in care nicio boxa nu e invidioasa pe cealalta, ci prefera sa lucreze in echipa.


Reteta a necesitat o jumatate de pagina, dar a meritat tot efortul, mai ales ca pe viitor o putem incerca si noi. Se ia un DVD 2 din all-in-one, cu intrare in ipod/iphone. Rama custom a acestuia n-o putem imita, pentru ca a realizata chiar de Johann si nu vrem sa fim acuzati de plagiat in tuning.

Dupa aceea, se adauga un tv-tuner digital, ceva ornamente argintii custom (silver trim) si leduri/lumini de ambianta (aici Johann a folosit in locul vehiculului portocaliu combinatia albastru/rosu). E obligatoriu sa-ti montezi trei ceasuri OEM look pe stalpul masinii, pentru turbo, presiunea uleiului si temperatura uleiului.


La navigatie, Johann a lucrat in mare parte singur. A montat un LCD intre ceasurile originale ale lui Megane si ansamblul arata cat se poate de curat. Cum in zilele noastre, distanta dintre masini e tot mai mica si risti la orice pas sa iti julesti vopseaua, Johann a instalat si o camera video care sa-l asiste la marsarier.


Muzica e asigurata de un ansamblu hotarat: BandPass Woofer System Jensen USA 400 RMS - 2000 W muzicali, statie DLS mono 400 RMS, boxe fata Hertz, boxe spate Infinity, in total 8 + 2 incinte acustice. Savoarea e completata si rotunjita de un Incar PC multimedia cu ecran custom made de 7'', acces la internet, idrive control si alte "arome" de calitate.


Planurile lui Johann in privinta lui Megane II nu se opresc aici. Urmeaza un sistem complet de franare BREMBO si cel mai important, montarea unui motor 2.- T "urcat" pana la 300 de cai putere.


In loc de clinchetul paharelor si clasicul "Noroc!", va bucuram prin cuvinte de o evacuare Borla "in calduri", care ne anunta ca francezul Megane nu mai e langa noi. In urma sa au ramas doar "tatuajele" de cauciuc de pe asfalt si un miros de-ncins pe care incercam sa-l pastram intr-o sticluta pana data viitoare. Cheers!
sunblease7 is offline   Reply With Quote
Old 18-11-09, 21:15   #2
Geo_DXG

Stage 4
 
Geo_DXG's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 252
Member of:
[VW]
Default Re: Renault Megane II - "Merlot" Megane din '05

f frumos...ce ti-e si cu pasiunea asta....te face sa-ti "consumi" toate ideile si placerile...dar totul pt un scop bine definit.....sa te simti mandru si fericit cand esti la volan
__________________
Leave the world behind you, because THE WORLD IS MINE

Seat Leon 2.0 TDI Sport-Up
ex Vw Golf V 2.0 TDI SportLine
Geo_DXG is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -