Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Consiliere achizitie audio

Reply

Thread Tools
Old 09-04-08, 23:24   #1
Ryan

Stage 3

Ryan's Avatar

Default Inlocuire sistem Harman Kardon, cu ce???

Salut

Am un M3 e46 Cabrio si am pe el Harman Kardon. Nu pot sa zic ca se aude rau, dar nici f bine nu se prea aude.

As vrea sa ii fac ceva modificari, printre care o insonorizare cu dinamat a usilor si mai departe am nevoie de sugestii. Nush insonorizarea cat de mult va schimba calitatea sunetului, de aceea apelez la voi si vreau niste sfaturi.

Fiindca am navi mare pe masina, asta o sa fie si playeru in continuare, doar ca vreau sa il pot lega la un iPod ca e enervat sa deschid portbagaju sa pun un cd, plus ca nu e mp3.

Bun, de aici incolo incepe greul, subwoferul care il am e mai mult degeaba, si vreau sa imi iau un subwoofer bun, de 8'' care sa il pot monta in locul cotierei din bancheta spate, am gasit cativa producatori, dar nush pe care sa aleg, eu vreau o incinta sealed la woofer, ce sa aleg : Hertz Hi-Energy HX 200, Focal Polyglass 21 V2, Kicker ceva, Pioneer TS-SW841D, Rockford Fosgate P38D2, Ground Zero GZHW 20X.
Pe partea de amplificare vreau ceva slim, si din ce am vazut doar la Alpine PDX am vaz amplif slim. Merge un Alpine din asta cu ceva din ce am enumerat eu mai sus??

De aici incolo practic ma blochez, in sensul ca pana la urma subwoofer si statie gasesc, de insonorizat o sa insonorizez, dar ajung la partea cu difuzoarele.

Daca montez pe Naviul masinii un procesor de sunet gen JL CleanSweep CL-441DSP cat de mult o sa ma ajute??

Marea mea indecizie consta in faptul ca nu vreau sa cheltuii mai mult de vreo 1000-1300 euro pe muzica, deci si prin urmare sistemul de difuzoare pe care ar urma sa il achizitionez ar fi undeva la in jurul la 1000 RON, ceva Hertz, Focal,DLS sau Mb Quart si plus amplifu pt ele.

Deci, vreau si eu o parere generala despre tot, si daca se merita sa fac investitia si sa inlocuiesc HK cu ce am enumerat mai sus

Astept parerile voastre

Merci
Ryan is offline   Reply With Quote
Old 13-04-08, 01:45   #2
Bogdan YBR
Opel Driver

Stage 5

Bogdan YBR's Avatar

Member of:
[Opel]
Default Re: Inlocuire sistem Harman Kardon, cu ce???

cauta la prezentari sisteme M3 install.
este un proiect fff frumos si aspectuos dar din pacate mai scump decat esti tu dispus sa cheltui dar yo zic ca rezultatul este mult peste asteptari.
insonorizarea la un m3 ar venii vreo 8-9 mil in care intra 2 usi.
un amplificator decent pleaca de la 10 mil in sus
o pereche se difuzoare decente sar de 5mil deci 25 mil deja ai "cheltuit"
acum mai raman vreo 10-15 in care sa te incadrezi cu 10mil un sub + statie si inca 5manopera.
la 10 mil pt sub iti recomand un monoblock pe la 5-6 mil bunicel poate chiar un alpine care sunt destul de puternice pt banii pe care-i platesti pt ele <5-6mil> si un subwoofer destul de bun zic yo daca tii neaparat sa fie de 8".
Bafta

PS: daca tot esti din buc de ce nu te duci la un centru specializat sa-ti ofere consultanta in domeniul asta ca sigur vei iesi mult mai bine la sunet decat cu o configuratie gandita de tine pe net cautand specificatii si preturi.

Come to the DDark side..... We have cookies!
Bogdan YBR is offline   Reply With Quote
Old 21-04-08, 13:53   #3
Loop

Stage 5

Loop's Avatar

In primul rand iti urez succes ca o sa ai mare nevoie de el, masina fiind foarte pretentioasa. Mai ales ca tu ai coupe, in spatele difuzorului vei da de o banda metalica care nu iti usureaza munca. Cica nu ar avea o importanta in rezistenta usii / masinii si poate fi taiata. Mai e si cabrio si probabil nu ai mult loc in portbagaj. Solutia ta cu un difuzor in spatele cotierei este probabil cea mai buna alegere ... nu stiu cat de simplu e de facut. Sfatul meu e sa intri pe forum.e46fanatics.com si documenteaza cat de multi poti. Chiar gasisem acolo pe cineva cu un cabrio care isi pusese un kicker cu difuzor patrat exact unde vroiai tu (si chiar arata foarte bine). Iar ca sa schimbi difuzoarele si sa se mai auda si bine, e jale (asta daca nu ai mila de masina). Poate pare simplu cand te uiti la poze pe acolo (unu isi pusese un difuzor morel de 9" in usa), cu siguranta nu e simplu, dar cu banii necesari, timp, si fara mila fata de masina se poate face mai orice (asta asa de incurajare )
Loop is offline   Reply With Quote
Old 22-04-08, 20:15   #4
Ryan

Stage 3

Ryan's Avatar

Mercic, o sa ma duc si pe la ceva firme specializate sa vad ce zic
Ryan is offline   Reply With Quote
Old 23-04-08, 11:36   #5
dragosv

Stage 4

daca vrei ceva mai deosebit du-te la marinu
dragosv is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -