Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Consiliere achizitie audio

Reply

Thread Tools
Old 08-08-07, 13:52   #1
sensation

Stock

sensation's Avatar

Default Vreau calitate, ce hu sa cumpar?

Salut.

In primul rand, masina este o Solenza, dar nu prea conteaza asta pentru ca vreau sa-mi cumpar alta si voi muta sistemul audio.

Vreau sa achizitonez un mp3player performant, avand un buget intre 1200-1400RON. Dupa hu, voi cere sfaturi si pentru boxe.

Cele mai importante caracteristici pe care le urmaresc sunt: calitatea sunetului. posibilitatea conectarii la hu a unui stick USB si a playerelor mp3 portabile (preferabil si telefon) deoarece am foarte multa muzica si as inota in CD-uri cand sunt in masina si posibilitatea conectarii unui sistem audio complet la el (fata, spate, sub).

Eu am pus ochii pe urmatoarele 3 playere (am ales cele mai bune firme):

Clarion - DXZ778RUSB

http://www.clarion.com/ro/ro/product...373047458.html
Alpine - IDA-X001
http://www.alpine-europe.com/index.p...uctcatalog_pi1[show]=features#ridercontent
Pioneer - DEH-P7900UB
http://www.pioneer.eu/eur/products/2...0UB/index.html

Pe care dintre acestea sa le cumpar, tinand cont de cerintele mele de mai sus? ...sau ce alte propuneri aveti? (firmele sa fie aceleasi)
sensation is offline   Reply With Quote
Old 08-08-07, 14:14   #2
alex MG ZR 160

Stage 5

alex MG ZR 160's Avatar

Default Re: Vreau calitate, ce hu sa cumpar?

ida este numai pt ipod.

eu am montat in Pioneer - DEH-P7900UB si e destul de bun aparatul.
alex MG ZR 160 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-07, 15:37   #3
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Muzica in format MP3 nu are nimic in comun cu muzica de calitate. Daca vei asculta altceva decit CD-audio, nu conteaza prea mult ce HU cumperi.
saxo is offline   Reply With Quote
Old 08-08-07, 18:20   #4
sensation

Stock

sensation's Avatar

Saxo, totusi, nu particip la competitii sa am super sistem ca pentru asta trebuiesc bani multi, vreau doar ceva sa sune cat mai bine la banii astia. Deci ce sa aleg (excluzand alpine-ul)? ca stau cu banii in fata si ma uit la ei...

Am auzit despre Clarion ca s-ar auzi putin mai bine ca Pioneer-ul, ca are un sunet specific, insa 7900 arata mai bine...
Old 08-08-07, 18:28   #5
sensation

Stock

sensation's Avatar

imi cer scuze, am inteles altceva din postul lui saxo mi s-a mai spus asta, dar momentan raman la mp3 pentru ca asta am.
Old 08-08-07, 18:53   #6
alex MG ZR 160

Stage 5

alex MG ZR 160's Avatar

deci lasand la o parte faza cu calitatea sunetului care pe format mp3 nu are ce cauta, ambele playere sunt bunicele.

dupa parerea mea clarionul ar un sunet mai cald si mai transparent.Nici pioneerul nu suna rau dar aici depinde de urechea ta , de ce asculti si de gusturile tale legate de sunet si in ultimul rand de ce boxe si ce sistem vei vrea sa-ti faci in continuare.

Mie personal imi place mai mult pioneer la sunet.
alex MG ZR 160 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-07, 19:22   #7
Jailbird

Stage 4

Jailbird's Avatar

Ce gen de muzica asculti ? Dupa parerea (urechea) mea Clarion e cam lesinat ca sa fiu plastic (nu vb de HX D2), as alege intre Pioneer si Alpine dupa ce le-as asculta pe amandoua. Nu toate HU suna la fel. Cel putin nu pentru mine.

Pe masina mea am ales un Alpine pentru + de "agresivitate" pe care acum il regret. Pioneer ar fi, din nou dupa urechea mea, alegerea dpdv personal. Iar daca bugetul tau s-ar ridica putin peste 1400 RONI iti recomand P88 si sa-ti zic de ce:

1. A ajuns pe acest forum si vei mai intra
2. Te va cuprinde microbul.
3. Fa-ti un bine si ia-ti un player bun din prima. Te va scuti pe viitor de cautari si revanzari la care in mod perfect normal PIERZI. Asta se traduce in acceptiunea mea prin PIONEER P88.
4. Este destul de versatil si "destept" incat sa poti construi incepand de la el un sistem asa cum vei ajunge sa iti doresti
Jailbird is offline   Reply With Quote
Old 08-08-07, 20:41   #8
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Aveti TOTI dreptate !
- Nu trebuie sa mergi la concursuri sa poti asculta muzica de calitate.
- Muzica, indiferent de genul ei, va fi redata mai bine de un HU bun in care bagi CD-audio, decit unul mediu. Si la MP3 se va simti diferenta, dar nu asa de mare.
- MP3 e un sistem de asa zisa comprimare, care nu este altceva decit INLATURARE a informatiei dupa anumite reguli foarte bine gindite.
- Fiecare brand suna in felul lui. Este total gresit sa consideram ca un brand suna "lesinat" ( mai "cald" cred ca ar fi mai corect ). In schimb, unele chiar au inaltele si basii impinsi evident.
- Un HU bun e bine sa fie luat -cum spune jailbird- din "prima". Daca aparatul e de calitate, vei "descoperi" sunete foarte placute pe CD-audio, sunete care nu le vei auzi pe aceeasi melodie, dar MP3.
- Tot el zice ca ai toate sansele sa te cuprinda microbul. Are dreptate, si daca ai un HU istet, vei putea dezvolta sistemul cum vei dori, pastrind HU-ul.
Old 09-08-07, 22:28   #9
sensation

Stock

sensation's Avatar

Eu ascult numai house/techno/dnb/electro etc etc etc, deci am nevoie de ceva bun (mai ales la boxe).

D-aia si vreau sa cumpar ceva bun din prima, ca sa scap de complicatii pe viitor si da vreau ceva bun de la care sa pot extinde un sistem complet.

Nu mai are ce microb sa ma prinda. Eu de la varsta de 7 ani colectioam reviste auto si cu anii devin din ce in ce mai infocat in toate tipurile de tunning auto (chiar am vrut sa intru la poli sa pot ajunge sa modific masini cu mana mea, dar n-a fost sa fie, visul ramane, poate pe viitor mi se va indeplini)

M-am uitat la P88 dar nu stiu sigur daca pot face acest efort de al cumpara (pentru ca aman si mai mult cumpararea boxelor si inafara de asta cam raman fara bani).
Pana la urma cred ca voi cumpara P7900 (probabil odata cu un set de boxe spate, urmand ca pe urma sa achizitionez si setul pe fata si subwooferul). Si acesta este destul de performant, la fel ca p88 cu 3 iesiri.

Despre calitatea formatului audio, imi voi transforma in audio melodiile preferate si restul sa ramana mp3. Dupa cum stiti, melodiile house pot avea si pana la 20 minute, asa ca imi incap foarte putine pe un CD. La fel si seturile, cele care imi plac foarte mult le pun pe cd-uri (cred ca-mi incape 1 set/ CD - depinde cate ore are).

Spuneati voi sa le ascult inainte, problema e ca nu cunosc pe nimeni care sa aiba asa ceva pe masina...

Intrebarea mea acum este, voi regreta pe viitor ca am cumparat P7900UB si nu p88-ul de exemplu?

Last edited by sensation; 09-08-07 at 22:30.
Old 09-08-07, 23:35   #10
Jailbird

Stage 4

Jailbird's Avatar

Hoooooooooooooooooooooooold your horses.

Nu prea poti face comparatie intre P7900 si P88. E un fel se sacrilegiu ...

Deschide in 2 pagini separate descrierile celor 2 si compara. O sa vezi singur diferenta ENORMA.

Boxele le pui direct pe HU? Sau le amplifici? In ambele cazuri HU mai performant, P88 isi va spune cuvantul.

La boxe e alta poveste si nu sunt persana 100% avizata.

Neamplificate Hertz Dieci, Focal Access si m-as opri aici. E povestea cu si restul...Niste Dieci duse de un Alpine de mijloc poti asculta la mine.

Amplificate... Saxo & Alex... sunteti invitati dar ia in calcul antifonarea strict necesara.

Revenind la HU, sa iti spun o poveste:

Ma decisesem sa imi cumpar HU. PIO, Alpine, Clarion. Clarionul a iesit repede din schema, inafara de HX D2 si generatia anterioara ... restul gamei m-a lasat rece. Am ascultat PIO, in 4-5 masini , atat top P9 cat si mai slabute. Ai am ascultat un Alpine care suna excelent in urechea mea in combinatie cu un set Focal Access. Avea exact ce nu aveau PIO si Clarion, un dram de violenta ... scuze de exprimarea plastica

Bun. Cumparam Alpine, o combinatie fericita face sa-l iau la un pret promotional. Cumparam si boxe, Hertz Dieci si iata-ma dupa 4 luni, convins ca sunt un dobitoc ca nu am facut un mic efort sa iau P88 - ul. Violenta care ma incantase la inceput a devenit enervanta... am o tona de inalte in masina si nu imi mai place... ma deranjeaza.

As vrea sa te intreb ceva. Tu conduci de pe bancheta din spate ?

Uite, banii pe care i-ai da total INUTIL pe difuzoarele de pe spate, punei langa cei pentru HU. Nu vei regreta. Nu iti pot explica teoretic insa am avut acelasi plan ca si tine si practica mi-a demonstrat ca imi pun difuzoare pe spate doar ca sa fie acolo. Sunt inutile. Pe demonstrate.

Exemplu practic. Dance for life - Faihless & Tiesto. Exista un pasaj dupa jumatatea melodiei ceva mai special ca un bazait pe frecvente foarte joase.
Acolo P88 - ul va face diferenta, chiar daca este un MP3, chiar pe un set de componente neamplificate (dar capabile) gandindu-ma la un MP3 cu bitrate decent.

Nu este un motiv penu care sa iei P88 insa daca mai gasesti 4-5 similare... de aduna.

Si pe final ca ma ia sotia pe sus.

P88 va face oricand tot ce face P7900 (I-pod si cine mai stie ce chestii de genul) insa ca P7900 sa ajunga la performantele lui P88 va trebui sa-l vinzi si sa-ti iei un P88 sau, varianta hilara, sa-l secondezi de un procesor de sunet care costa cat un P88 .

revenind la intrebarea initiala: Vreau calitate, ce hu sa cumpar?

Raspunsul meu: P88 punct.

PS. Cred ca e cel mai lung post personal, jeez cat am scris...
Old 10-08-07, 01:07   #11
bezz

Stage 5

bezz's Avatar

ca un posesor de p 880 {sta pe raft, l-am ascultat foarte putin pe masina pentru ca am altceva si mai bun} iti spun ca jailbird are dreptate ... poate e un pic radical in a exclude modelele clarion.
eu iti spun la fel: nu te grabi sa iei un HU fara DSP {digital sound processor}, ca e p 88 sau alpine 9855/9887 {apropo jailbird, ce HU ai tu momentan, ca ti-ai abandonat thread-ul} sau clarion DXZ 778 RMP sau kenwood KDC W8534 asta TU DECIZI! si decizi numai ascultand fiecare model si apoi uitandu-te bine si la eticheta lui.
modelele de mai sus au toate crossover-e "full", sa stii cum sa-ti impaci difuzoarele cu subwoofer-ul si cu tweeter-ele {sa n-ai suprapuneri de banda sau efecte neplacute cauzate de anumite frecvente}
au toate digital time alignment - cerinta de baza pentru obtinerea unui adevarat sunet de calitate {in functie de pozitia ta in masina iti estimeaza intarzierea pe fiecare difuzor a semnalului pentru ca urechea ta sa perceapa sunetele uniform, scuze daca n-am explicat ca la carte}
au toate 3 way network - adica in loc sa-ti trateze sistemul ca front rear si subwoofer, ai in schimb High {tweetere} Mids {woofer} si Low {subwoofer}, configuratie in care poti sa-ti amplifici si sa-ti reglezi fiecare componenta a sistemului in parte, cam dupa cum iti pofteste inima; 3 way network este singurul mod in care poti de exemplu "imblanzi" inaltele criminale ale unui alpine sau bass-ul prea profund al unui pioneer {desi la pio umbli si din LPF}.

pio 7900 are din ce am spus mai sus doar crossover-e, daca tu consideri ca ti-e de ajuns doar acest feature pentru un sunet de calitate ... go for it, mai ales ca are niste gadgeturi de genul usb si conectare directa la Ipod {utile, dar minusuri la calitatea auditiei}...nu te va dezamagi, este un player foarte bun dar nu de TOP.

cu boxele spate iar are dreptate jailbird, am ascultat N sisteme, si amplificate si chiar neamplificate doar cu boxe {sistem} montate in usile fata cu insonorizare. si crede-ma, nu se mai simtea nevoia vreunor difuri in spate.
daca-ti iei un player de top cu time alignment si selector de pozitie, cu atat mai bine, boxele spate devin inutile si chiar o povara cand vine vorba de reglaje.

cu cd-urile audio, degeaba o sa scrii cd audio din mp3-uri, calitatea va fi dictata de compresia mp3-ului, cel mai bine suna cd-urile originale.ca impatimit al muzicii house insa iti spun ca este aproape imposibil sa strangi cd-uri originale cu ce-ti place...si apoi mai sunt liveset-urile.deci nu te chinui, pastreaza-ti mp3-urile asa cum sunt insa de fiecare data cand iti pica un cd audio bun in mana nu rata ocazi de a-l copia, nu ripui.

na ca am batut si eu campii cu gratie good night romania .

bezz is offline   Reply With Quote
Old 10-08-07, 01:18   #12
bezz

Stage 5

bezz's Avatar

In legatura cu boxele spate iata alt argument:
cea mai simpla metoda de a imbunatati sunetul la pio middle level se cheama FIE {front image enhancer} si iata ce presupune:
"Front image enhancer (F.I.E.)
The F.I.E. (Front Image Enhancer) function is a
simple method of enhancing front imaging by
cutting mid- and high-range frequency output
from the rear speakers, limiting their output to
low-range frequencies. You can select the frequency
you want to cut."

deci ca sa-ti sune bine front-ul {acolo unde stai tu si asculti} iti baga in difurile spate doar frecvente joase, pe care insa ti le poate oferi si subwoofer-ul, deci boxele spate=inutile.
bezz is offline   Reply With Quote
Old 10-08-07, 06:56   #13
bogdan2670

Stage 5

bogdan2670's Avatar

Exista o vb romaneasca......
SUNT PREA SARAC SA-MI IAU UN LUCRU PROST.....
Merita sa asculti sfaturile de mai sus....
Bafta
bogdan2670 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-07, 14:20   #14
sensation

Stock

sensation's Avatar

Am vorbit azi pe la 3 dimineata cu un prieten care e la Las Vegas si i-am cerut sa se uite la preturi la Pioneer p88, clarion 958 si alpine 9887 (parca), sa vada daca am garantie in romania si cat costa aceasta garantie. Pe site la Pioneern p88-ul costa la ei 450$ > 11mil deci mult mai ieftin, repet, nu stiu cum e cu garantia.

Din prostie, am uitat ca in SUA modele de la noi se cheama altfel, asa ca nu cred ca la noapte imi va da niste preturi. O sa-i dau iar lista sa vad cu ce oferte vine (macar doar informativ, daca nu voi cumpara de acolo).
Old 11-08-07, 14:52   #15
Jailbird

Stage 4

Jailbird's Avatar

Nu uita adaptor de frecventa radio + transport + Taxe vamale, cam tot pe acolo iesi
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -