16-07-07, 14:56
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
dif spate Cielo: coaxiale sau sistem?
Salutare tuturor,
Am un Cielo, nu conteaza anul si alte prostii, fiindca toate sunt la fel... si se stie problema acestor masini cu sunetul neperformant.
Ideea e ca vreau sa pun o pereche de difuzoare pe spate si am ajuns la Hertz. Totul bine si frumos, marca e cunoscuta si apreciata...
HU e un Sony gt 200s, iar pe fata am difuzoarele stock, care (intamplator) se aud mai bine decat coaxiale Sony sau stiu eu ce alte marci mediocre (in jurul a 100 ron perechea). Am probat niste pocnitori din astea colorate si am ajuns la concluzia ca cele din fabrica sunt f bune, fata de ceea ce am gasit in magazinele noastre. Bine-nteles ca ma refer la prostii de 100 mm, care sa intre in bord.
Intrebarea mea ar fi - ce se merita si e mai bun pt spate, si pt masina/HU pe care le am eu???
1. sistem Hertz Dieci DSK 165 dif bas + tweeter + filtru.
Size - 165mm (6.1/2") Woofer. 15mm (19/32") Tweeter.
Comp - 2 Way system: High density flux ferrite magnet, water repellent pressed paper cone woofer + DT16 tweeter.
Xover - Factory provided crossovers - DX100 (Tweeter) + DX200 (low pass)
Sensitivity - 93dB/SPL
Power - 160W Peak Power, 80W xontinuos Program Power
Frequency Range - 50Hz - 21kHz
Impedence - 4 Ohm
sau
2. dif coaxiale Hertz DCX 690
- 180 Watt Max.
- 90 Watt RMS
- 4 Ohm
Nu vreau un super sunet, nu ma intereseaza sa cada tabla de pe masina... doar sa se auda bine
|
16-07-07, 15:23
|
|
 Stage 5
|
Re: dif spate Cielo: coaxiale sau sistem?
dcx 690, sistemul nu prea vad unde o sa imprastii componentele si nu prea are rost sa te complici cu asemenea "fineturi" in spate...
|
|
|
16-07-07, 15:33
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
|
Ms de sfat, dar...nu am ce mari componente sa imprastii 
Sistemul contine 2x dif de bas 165 mm in diametru + tweeter 15mm + filtru.
Difuzoarele de bas pot fi montate in acelasi loc ca si cele coaxiale, Cielo are deja decupata dublura din tabla de sub polita spate, exact pe forma rotunda (dupa o masuratoare "ochiometrica" eu zic ca intra un magnet destul de mare acolo). Tweeterele pot fi puse oriunde...incepand cu lipirea lor pe stalpii spate si pana la montarea in usa spate (dar la asta m-asi coplica prea mult). Filtrele...vin prinse in portbagaj, pe partea interioara a politei spate.
Deci eu nu vad nici o complicatie in a monta asa ceva
Intrebarea mea e legata doar de perfomantele sonore...care e mai bun: sistemul sau coaxialele? Eu am deja o parere formata, dar astept niste sfaturi si idei de la cunoscatori (eu nu ma pot numi cunoscator, poate doar ascultator  ).
Nu se pune nici problema diferentei de pret, coaxialele fiind 230 ron, iar sistemul 245 ron
|
|
|
16-07-07, 21:39
|
|
 Stage 5
|
coaxialele sunt mai usor de montat, si in configuratia in care ai gandit tu sistemul se va auzi exact ca o pereche de coaxiale, deci nu cred ca merita efortul ...
|
|
16-07-07, 23:59
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
|
Nu e nici un efort  Deci daca asi pune sistemul, s-ar auzi la fel ca si cu coaxiale? Eu stiam ca e fidelitatea mai buna...
|
|
|
17-07-07, 01:57
|
|
 Stage 5
|
cand pozitionezi woofer-ele corect, intr-o incinta, jos, sa-ti cante cumva din lateral si tweeter-ele din fata, la nivelul fetei sau poate putin mai jos DA, ai un sunet corect, dar explica-mi cum obtii tu conditiile astea in habitaclul masinii tale, woofer-ele le-ai pune in spatele oricarui ascultator {unde de obicei stau numai ovalele sau sub-ul} iar tweeter-ele le plimbi si pe alea tot in spatele ascultatorului, deci obtii acelasi efect precum coaxialele, poate o ciorba si mai mare...
esti primul care vii cu asemenea idei, si nu zic ca nu s-ar putea sa se auda "bine" {atat cat se poate in conditiile date} dar teoretic ... sunt sceptic.
|
|
|
17-07-07, 08:48
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
|
Ok, pana acum nu prea intelesesem eu ce e cu depusul "efortului" si cu "complicatul" in a monta un sistem.... dar m-am lamurit acum 
Ramane DCX 690 pt spate.
Ramane in continuare problema difuzoarelor fata, care nu au loc de o schimbare... mai mult de 110 mm nu cred sa intre.
|
|
|
17-07-07, 10:21
|
|
 Stage 5
|
cu ceva efort si mici ajustari cred ca intra un 13 cm acolo {umbland la urechile de fixare ale dif-ului} dar un woofer nu va suna bine in bord {poate doar cu o incinta}
cred ca solutia de compromis sunt coaxiale de 10 sau 13 cm, altfel fete noi de usa cu incinta etc ...
daca tot ai pus dieci pe spate, poate o sa vrei sa ai difuzoare apropiate ca proprietati/caracteristici so ...DCX 130.
|
|
|
17-07-07, 11:32
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
|
Inca nu am pus nimic... in scurt timp. Pt fata, m-am mai uitat si eu pe site la Hertz si tot la coaxiale m-am orientat. Fetele de usa (inca) nu ma apuc sa le modific.
Pt moment, voi lua DCX 690 pt spate si o sa vad cum suna cu difuzoarele stock de pe fata. Cum am mai spus, sunt cat de cat multumit de ele... In functie de cum se vor auzi toate 4 impreuna, o sa ma hotarasc daca le schimb si pe cele de fata sau nu...
Cand pun difuzoarele pe spate o sa postez aici impresii 
Merci mult de sfaturi, mai invat si eu cate ceva nou...mici detalii
|
|
|
17-07-07, 11:35
|
|
 Stage 5
Member of: [Extreme Racing]
|
Dupa ce schimbi difuzoarele pe spate nici nu o sa le mai sesisezi pe alea de pe fata.
|
|
|
17-07-07, 11:37
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
|
Oooo, lume noua
Eu sper (si cred) ca voi fi multumit de sunetul Hertz-urilor de pe spate. Probabil ca ai dreptate ca nu le voi mai sesiza pe cele de pe fata, oricum puterea va fi spre spate mai mult... vedem dupa ce le montez.
|
|
|
17-07-07, 13:56
|
|
Stage 3
|
Cred ca stii ca DCX690 sant ovale, iar in Cielo poti pune in spate, fara modificari, doar boxe cu diametrul de 16.5 cm !
|
|
|
17-07-07, 13:59
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
|
Dap, stiu  Nu pun "galeti", stai linistit... si in cazul in care nu intra, le modific cumva. romanul e inventiv
|
|
|
17-07-07, 15:20
|
|
 Stage 5
|
poti incerca dcx 165, putere mai mica, "se impaca" mai bine cu HUD-ul, nu mai bricolezi la polita...etc
|
|
|
17-07-07, 17:02
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
|
Nu sunt mai slabe decat 690? eu cred ca o sa intre cele ovale, m-am uitat aseara la polita, unde e decupata dublura de tabla, si mi s-a parut destul de "generoasa"...plus ca are o distanta cam de 2-3 cm pana la polita.
|
|
|
|
|