27-04-09, 09:47
|
|
Stage 3
Member of: [AUDI]
|
Sfat Instalare sistem Audi A4 B8 2009
Va salut pe toti!
De curand am hotarat sa schimb sunetul d p masina mea.
Este vorba de noul sistem audi sound system cu 8 boxe in cele 4 usi o boxa centrala in bord si un subwoofer pe polita spate cu o statie in portbagaj. dupa cum se stie sistemele din fabrica nu sunt extraordinare cu exceptia celor extrem de scumpe, astfel am cumparat urmatoarele:
- 2 seturi Focal K2 Power 165 KR 80 W RMS
- statie Focal Solid 4 4 X 80 W RMS
- Procesor sunet MTX REQ5
- Kit cabluri amplificator de 35 mm2 DIETZ
Am urmatoarele intrebari:
1. In primul rand cablurile pentru difuzoare sunt suficiente cele de la dietz de 2,5 mm2 avand in vedere ca am 3,5 metri pt boxele fata si 2,5 pentru spate tinand cont ca in tabelul afisat de relu(saxo) scria ca intre 66 si 100 RMS cu lungimea de 4-4,5 sa fie 3mm2 sau sa ma orientez catre niste cabluri mai scumpe de 3,5 sau 5 mm2 (s-ar simti ceva la acest sistem?)
2. RCA-urile dintre procesor si statie trebuie sa fie f scumpe sau sunt bune unele medii tot de la dietz cele cu 4 canale (de fapt singurul cablu cu 4 canale care il au care e in jur de 80 ron)
In generla sa imi fac probleme de cabluri sau sa las baietii care monteza sa puna ce pun ei deobicei ?
3. Nu gasesc nicaieri inele adaptoare pentru modelul meu de masina dar cred ca se descurca service-ul, INSA sa caut sa pun inele de MDF?
4. Legat de antifonare credeti ca sunt suficiente 2 seturi de cate 10 foi 30x30 mm de la Hushmat?
5. Procesorul de sunet are iesiri de 4 boxe si sub dar as vrea sa pastrez subul de fabrica si boxa centrala pe statia originala, boxa centrala neavand iesire prin procesor si nevrand sa renunt la ea - credeti ca e vreo problema?
Va multumesc pentru rabdarea de a citi un post asa lung si va multumesc anticipat pt sfaturi.
PS: daca ar vedea si saxo si mi-ar da niste sfaturi ar fi excelent mersi mult.

AUDI A4 B8 2008 - ProLine Wheels - Bridgestone 245*40*18, Arcuri Eibach ProKit, Xenon proiectoare, Llumar all around, Praguri Sline, Bara fata Sline style, Difuzor bara spate Audi Sport Design, Spoler portbagaj, Etriere custom, Audi Original Sport and Design Accesories - Tips + Chrome Frontgrill, SQ FOCAL Sound System + Hertz Sub, VIPER 5902v SST HD
|
|
|
27-04-09, 14:05
|
|
 Stage 5
Member of: [Competitor CNCA]
|
Re: Sfat Instalare sistem Audi A4 B8 2009
Ma bucur ca apar oameni noi ,care isi doresc sisteme audio de calitate!
Incerc sa iti raspund punctual si pe cit posibil sa iti insir experientele prin care am trecut eu, poate te vor ajuta.
1.In primul rind tabelele sunt orientative (nici macar nu au toate valori identice , sunt doar valori apropiate) asadar dupa tabele te incadrezi ca grosime si lungime. In privinta calitatii cablurilor te poti orienta dupa pret , desi nu todeauna pretul e cel corect , eu zic ca este important la cablurile de difuzoare pentru masina sa fie din cupru ,sa aiba o izolatie buna (sa nu se rupa usor , sa fie cit mai flexibila pentru a le trage usor ...)
Din experienta iti spun ca o data intrat in domeniu , daca esti un pic perfectionist vei vrea in viitor sa mai imbunatatesti sistemul , mai schimbi un difuzor , mai adaugi o statie , caz in care e bine sa ai de la inceput niste cabluri bune (as zice suficient de groase ) pentru a nu fi nevoit sa le schimbi cind faci upgrade (daca banii nu sunt chiar o problema mai pune un milion doua in plus , poate in final vei iesi mai cistigat).
2.RCA-urile cred ca sunt mai importante decit cablurile de difuzoare (eu as zice ca e important sa fie bine ecranate , pentru a nu capta paraziti si sa fie solide , le mai scoti , mai tragi de ele , se mai misca bancheta , se pot rupe daca sunt lucrate prost.
Una peste alta conectica e importanta dar nu trebuie cazut nici in extrema de a cheltui pe conectica mai mult decit pe difuzoare sau pe statie .
3.Neaparat difuzoarele trebuiesc fixate bine , eu zic ca inelele de MDF sunt o solutie buna si la indemina ( atentie trebuiesc imprgnate cu rasina altfel in timp ,de la umezeala din usi se vor unfla si difuzorul nu va mai fi fixat rigid)
4.Despre anifonare pot spune ca teoretic orice antifonare este mai buna decit nimic . Dar practic am intilnit si cazuri unde o antifonare slaba nu a adus inbunatatiri considerabile in sunet. Concluzia daca tot dai un ban pe antifonare macar sa o faci bine (este important ca foliile de aluminiu cu bitum sa fie bine presate , contactul dintre bitum si tabla usii sa fie perfect , altfel rezonantele nu se vor atenua prea mult)
Ce sa-ti zic ,despre insonorizare se poate vorbi mult , in opinia mea cel mai important este instalatorul ,care face lucrarea si dupa aceia materialul , eu as merge pe Dynamat , Stinger ,Standartplast (nu prea cunosc Hushmat poate e bun si el).Te sfatuiesc sa nu fii zgarcit la plata manoperei (cel care cere putin de obicei face si putin)
Iti spun sigur ca un difuzor mai slab (ieftin) montat intr-o usa bine insonorizata va cinta mai bine decit unul mai bun si mai scump dar care e montat intr-o usa prost insonorizata!
5.Depre procesorul tau nu stiu nimic probabil ca aduce ceva inbunatatiri in sunet comparativ cu player-ul stok dar nu te astepta la minuni , atita timp cit nu schimbi si player-ul nu poti avea mari pretentii.
Bafta !
Alegeti cu grija instalatorul si nu te zgarci la manopera , e important!
P.S.
Sa iti zic si parerea mea legata de sculele achizitionate:
1.Difuzoarele cred ca sut ok (nu sunt cele mai bune in banii lor dar merg)
2.In privinta statiei am mari indoielei ca va "duce" difuzoarele iar calitatea sunetului lasa de dorit (cred ca va fi prima schimbare pe care o vei aduce sistemului)
Inca o data succes la instalarea sistemului si sa ne tii la curent!
CDA-7990R F#1 Status CD Tuner + PXA-H900 F#1 Status Multimedia Manager , BRAX Matrix 1.1 , BRAX Matrix 2.1 , 2*BRAX Matrix 6.1 PP , 4*BRAX X 2000.2 Graphic Edition platinum ,2* BRAX Matrix 10.1

|
|
|
27-04-09, 15:23
|
|
Stage 3
|
mersi mult pentru raspuns. astazi m-am hotarat sa schimb si subwooferul de fabrica asezat in pe polita deasupra portbagajului . voi lua o staie focal solid 2 pentru ca am o oferta care nu o pot refuza la ea si cu un subwoofer fie pioneer fie jl audio optand pentru acestea pentru ca imi trebuie un subwoofer free-air de 10''. cred ca voi opta si pt un condensator ce parere aveti?(puterea totala e de 600 rms dintr-un calcul am inteles ca ar fi cam 0,1 F pt suta de W) totodata am rams in pom adica pe statia originala a masinii cu boxa centrala pe care nu stiu de unde sa o apuc aveti vreo idee pt ea? mersi mult
|
|
|
27-04-09, 17:09
|
|
 Stage 5
|
Boxa centrala isi arerostul decit intr-un sistem 5.1 (3.1...)
Atentie un sistem 5.1 nu inseamna un sistem care reda sunetul stereo prin 5 difuzoare, un sistem 5.1 presupune o procesare in acest format , nu vad cum faci tu aceasta procesare.
Mare atentie si cu subwooferul free-air , am o banuiala ca locasul de fabrica nu este suficient de solid pentru sustine in conditii bune un difuzor mult mai puternic.
Vad ca mai adugi o statie , e posibil sa ai nevoie de o alimentare mai serioasa daca adugi alt cablu de curent pune unul mai gros , chiar daca acum crezi ca nu ai nevoie in viitor poate vei avea!
|
|
|
05-05-09, 17:23
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by ceachi
Boxa centrala isi arerostul decit intr-un sistem 5.1 (3.1...)
Atentie un sistem 5.1 nu inseamna un sistem care reda sunetul stereo prin 5 difuzoare, un sistem 5.1 presupune o procesare in acest format , nu vad cum faci tu aceasta procesare.
Mare atentie si cu subwooferul free-air , am o banuiala ca locasul de fabrica nu este suficient de solid pentru sustine in conditii bune un difuzor mult mai puternic.
Vad ca mai adugi o statie , e posibil sa ai nevoie de o alimentare mai serioasa daca adugi alt cablu de curent pune unul mai gros , chiar daca acum crezi ca nu ai nevoie in viitor poate vei avea!
|
revin cu o parte din intreabarea anterioara. lacasul subului este pe o polita metalica si e exact pe dimensiunea celui original deci ar tb sa tina. in ceea ce priveste puterea nu o sa iau ceva exagerat. am ales un pioneer special pentru free air si il voi am plifica cu o statie focal solid 2. intrebgarea mea este trebuie sa iau condensator? am 600 de w pe statiile astea si o sa am si statia originala a masinii pe care va ramane boxa centrala pentru ca deocamdata nu stiu ce sa fac cu ea. m-am gandit la ce ai spus legat de sistemul 5.1 si probabil voi lua semnalul dupa statie unde probabil se realizeaza si impartirea sunetului ca sa pastrez aceasta caracteristica urmand sa iau o boxa ma gandesc ca sa o inlocuiesc si pe cea centrala si din pacate nu stiu ce voi face cu amplificarea ei. oare o sa tb o statie numai pt ea?
 revin cel mai urgent este daca e nevoie de condensator ce parere ai? tin sa precizez ca nu mai bag banii in altceva mai tarziu. imi place sunetul dar nu atat cat sa bag si mai multi bani. deja ajung undeva la 1200 de euro si e suficient. voi mai baga banii doar in insonorizare. in concluzie condensator e parere aveti?
|
|
|
05-05-09, 20:35
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [Opel]
|
parerea mea este ca nu-ti va fi nevoie de condensator. mai bine un kit de cabluri mai gros 35mm-50mm si un distribuitor pt moment. daca ai pb dupa ce montezi amplificatoarele atunci iei in calcul montarea unui capacitor sau in cel mai bun caz inlocuirea acumulatorului de fabrica al masinii cu un deep-cycle.
 Come to the DDark side..... We have cookies!
|
|
|
07-05-09, 07:53
|
|
 Stage 4
|
salut.
nu mai te agita cu condensatorul, eu am avut si l-am dat jos, nici o diferenta. in schimb, am avut cablu de 20 cred, am pus cablu de 50, e diferenta. asa ca mai bine puneai banii de pe condensator direct peste cei de cablu
legat de boxa centru, sunt procesoare de sunet care au iesire speciala pentru boxa centru; nu multe, dar sunt. poate mai poti sa-l dai inapoi pe asta care l-ai luat.
personal nu am avut statia aceea, dar din ce statii am avut, cred ca ori se va auzi tare si fara bass, ori incet si cu bass, depinde cum vrei

08-05-09, 00:39
|
|
 Stage 5
|
Eu cred ca un condensator nu strica intr-un sistem audio dar poate in cazul tau nu e nevoie si chiar daca vei constata ca e nevoie il poti adauga si dupa.
Apropo de boxa centrala daca faci "time alignment" (bine) vocea solistului ar trebui sa se auda pe centru , de ce ar mai fi nevoie de boxa centrala cind asculti CD ?
Cind asculti un DVD audio inteleg , se face o altfel de procesare a sunetului (multicanal) dar cind asculti CD , sunetul este stereo .
Vad ca esti in continuare nelamurit cu boxa centrala. Nu stiu cum este la Audi dar iti pot spune cum era la Opelul meu. Aveam un Mp3 player de fabrica pe care am dat in plus 400 de euro , cica avea 7 canale , airea ,practic erau doar doua din care se lua semnal si pentru spate si pentru boxa centrala (care apropo este un difuzoras mic care la mine scotea numai bas dar foarte incet mai incet chiar si decit basul de la difuzoarele din usi , adica era pus degeaba)
Legat de subwoofer care zici ca va sta in locasul stoc , care este o polita metalica , aproape ca pot sa pariez ca asta nou va produce vibratii in acea polita , poate sa incerci sa o antifonezi cu Dynamat dar tot nu sunt sigur ca vei reusi.
Alta problema , daca zici ca pina acuma ai bagat in jur de 1200 de euro zic eu ca ar fi pact ca sistemul care va iesi ,sa sune mai prost decit cel stoc , mai bine nu te mai grabi cu achizitiile ,ascuta tot ce cumperi , asculta si alte masini si pe urma ia decizia corecta.
Legat de cablu ,ti-am zis ,pune de la inceput unul gros ,ca nu costa chiar o avere.
|
|
|
08-05-09, 12:43
|
|
Stage 3
|
am de 35mm2 pentru statia de 400 de w ceea ce e f bun zic eu dupa cate stiu iar pentru statia de 300 o sa pun altul.ce fac acum nu voi mai schimba. eu cu achizitiile ma opresc si inteleg ce spui cu ascultatul insa boxele care le am sunt multumit cu ele si altceva nu avea ce sa fac. am vorbit cu saxo si voi merge dupa montarea sistemului sa le reglezze cum stie mai bine si urmatorul pas este o antifonare. nu stiu la cat m-ar duce ceva facut calumea. despre ce am luat sa se auda mai prost decat ce aveam pe masina cred ca deja este o exagerare. nu sunt la prima masina si nici nu sunt un ageamiu care cumpara boxe sony si vrea sa aibe cine stie ce calitate. la montaj voi folosi inele de la dietz cel mai probabil urmand sa fac o antifonare asa cum trebuie insa nu imediat pentru ca presupun ca ma duce destulde mult. mai mult de 6 milioane cu tot cu materiale nu pot sa dau momentan. in afara de asta montajul nu il fac io in spatele blocului si se face de niste profesionisti si hai sa fim seriosi snt la a 3-a masina la care schimb sistemul complet si nu e o chestie fantastic de complicata. sa tinem minte ca nu vreau sa bat reorduri de fidelitate sau cine stie ce concurs. de ascultat voi asculta wma-uri transformate din flacuri ceea ce este cel mai bun la calitate ce pot baga pe masina in aceasta configuratie. un alt hu este imposibil si nu vorbesc teoretic. ecranul este separat de aparat si are si functiii ale masinii deci nu se poate renunta la el. legat de condesator voi astepta si la sfatul si al lui saxo voi renunta la statia de fabrica si voi opri boxa centrala.
|
|
|
13-05-09, 11:45
|
|
Stage 3
|
S-a rezolvat, montajul se va face la Tottal Motto la domnul Olaru. va multumesc de ajutor tuturor.
|
|
|
|
|