Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

Reply

Thread Tools
Old 22-11-05, 16:35   #1
77aty

Stage 3

Default Ce se regleaza cu BassRemote la un amplificator?

Am si eu o intrebare:
Unele amplificatoare au un modul Bass Remote cu care se poate modifica niveleul bassului, deci as vrea sa stiu ce anume modifica acest potentiometru? Adica regleaza Bass Boostul cumva? Pt ca la ampliful meu de GZ am dat Bass Boostul mai jos aproape la min si acum acest potentiometru nu prea mai face efectul. Deci daca la amplif dau la max BassBoost-ul atunci cu acest BassRemote pot sa reglez boostul dupa gust intre min si max?
77aty is offline   Reply With Quote
Old 22-11-05, 17:44   #2
viperu

Stage 5

viperu's Avatar

Member of:
[Moderators]

Deobicei un bass remote regleaza de la distanta sensibilitatea intrarii amplificatorului.
viperu is offline   Reply With Quote
Old 22-11-05, 23:20   #3
Ground Zero
Guest

Stage 4

Ground Zero's Avatar

Salut 77aty,
Pentru a regla un amplificator in vederea amplificarii semnalului catre un subwoofer este recomandat sa procedezi astfel>>>
0. setezi filtrul subsonic nu mai jos de frecventa de rezonanta a portului de bas reflex... sau de frecventa de rezonanta a subwoofer-ului atunci cand folosesti incinta inchisa
1. setezi potentiometrele de la GAIN, BASS BOOST, PHASE, inclusiv potentiometrul de la BASS REMOTE... la minim.
2. setezi volumul head unit-ului la nivelul maxim la care il vei folosi ocazional, dar fara sa intri in distorsiuni!
3. incepi sa rotesti potentiometrul de la GAIN, catre max, pana in momentul in care simti ca subwoofer-ul nu se mai aude CLAR, apoi il rotesti inapoi foarte putin.
4. acum poti sa reglezi BASS BOOST-ul, adica poti sa amplifici semnalul intr-o anumita banda de frecventa cuprinsa de obicei intre 30-80hz, cu punctul de amplificare acolo unde il setezi din potentiometru... nu este indicat sa folosesti in excess aceasta functie deoarece amplificand cu cativa decibeli semnalul in aceasta portiune, risti sa fortezi amplificatorul sa lucreze in distorsiuni, adica sa amplifice un semnal pe care el s-ar putea sa fie limitat fizic sa il amplifice... folosind aceasta functie vei obtine o accentuare a frecventelor cuprinse in portiunea spectrului audio in centrul careia ai setat potentiomentrul
5. incepi acum sa rotesti de potentiometrul PHASE, ascultand cu atentie... si il lasi in pozitia in care semnalul produs de subwoofer este in faza cu semnalul produs de restul difuzoarelor, ma refer aici la acelea care reproduc si frecvente joase.
6. potentiometrul de la BASS REMOTE il poti folosi atunci cand doresti sa maresti amplificarea pe subwoofer, optiune disponibila prin intermediul modului pe care il instalezi in fata, la indemana
Ground Zero is offline   Reply With Quote
Old 23-11-05, 16:35   #4
77aty

Stage 3

Mersi mult maine ma apuc sa reglez amplifu
Old 23-11-05, 16:46   #5
77aty

Stage 3

Am uitat sa te mai intreb ceva Ground Zero:
Quote:
0. setezi filtrul subsonic nu mai jos de frecventa de rezonanta a portului de bas reflex... sau de frecventa de rezonanta a subwoofer-ului atunci cand folosesti incinta inchisa
In cazul meu, un amp GZRA 2200X, am inteles bine ca filtrul lui de joase lucreaza de la 30Hz in sus? Deci pot sa incep direct cu punctul 1, fara sa mai fac grija de setarea filtrului LPF?
Old 23-11-05, 22:52   #6
Ground Zero
Guest

Stage 4

Ground Zero's Avatar

In cazul meu, un amp GZRA 2200X, am inteles bine ca filtrul lui de joase lucreaza de la 30Hz in sus? Deci pot sa incep direct cu punctul 1, fara sa mai fac grija de setarea filtrului LPF?

GZRA2200X
Filtrul LPF intradevar lucreaza de la 30Hz in sus... si este recomandat sa il setezi undeva in jur de 80Hz, dar numai in functie de celelalte difuzoare din sistem, mai exact de capabilitatea acestora de a cobora cat mai jos pentru a nu apare o atenuare in spectrul audio in banda de frecventa 60-120Hz... adica trebuie ca subwoofer-ul sa completeze extensia in banda de frecventa care coboara catre infrasunete... din punctul in care difuzoarele nu sunt capabile! Cu riscul de a ma repeta, subwoofer-ul trebuie sa reproduca partea de sub-bas... iar difuzoarele, in functie de frecventa lor de rezonanta si de modul cum sunt instalate in masina sa preia fara probleme partea de bas(joase)-medii.joase-medii-inalte!
Totul intr-o perfecta armomie...
Pentru mai multe informatii nu ezita sa ne contactezi pe e-mail.
Ground Zero is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -