16-07-08, 17:41
|
|
 Stage 5
Member of: [VW]
|
subw+midd bass+ medii+ inalte pe un pioneer 880prs
Ma intereseaza parerea unor oameni care stiu despre ce e vroba la 3 way network pe un pioneer 880 prs dar cu pastrarea subwooferului. Adica sa zicem ca pe iesirea de bass din HU taiata la LPF de 500 hz, din statie sa ii pun un HPF pe midd bass la 50 hz sa zicem, iar pe statia de subwoofer sa ii mai aplic un LPF la 80 hz ( valorile sunt doar ca exemplu). Ma intereseaza daca o sa am probleme cu alinierea in timp ( tinand cont ca am si midd bass si subw pe aceeasi iesire din HU) si daca este influentat negativ sunetul datorita acestui lucru.
Momentan am doar Hertz esk-165 pe fata si subwoofer. iar mediile si cu inaltele am de gand sa le pozitionez pe un stalp din fibra.
|
|
|
19-07-08, 10:39
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
Member of: [VW] [PARTICIPANT CURSE]
|
Re: subw+midd bass+ medii+ inalte pe un pioneer 880prs
Pai frate daca ai PREMIER pe 3 cai pt ce mai folosesti filtrele de pe amplif cand poti face full activ din player, pune amplifurile pe full si reglezi doar volumul pe el. 3WAY= 3 cai cu posibilitate de reglare independenta din player a fiecarei componente in parte TW, MID sau MID-Bass si Sub.
Unitatea o treci pe 3 cai iar in setari la LOW tai si tu la 31.5 sau 40HZ (subul) vezi care sum se aude mai bine cu panta de 24db, la mid incerci si tu LPF de 50HZ cu panta de 18 HPF pe mid 3.5 cu panta de 6 sau de 12 , iar la High pui si tu 2.15khz cu panta de 6 reversed sau la fel vezi cum se aude mai bine.
Apoi treci la EQ.
Spor la tb!
|
|
|
19-07-08, 21:40
|
|
 Stage 5
Member of: [Competitor CNCA]
|
adari, daca bine am inteles tu vrei sa filtrezi activ 3 cai + subwoofer.
Daca vrei sa folosesti asa, o sa ai intarzieri diferite si in rca-urile care intra in amplificatorul de subwoofer. Eu unul as recomanda sa pui un splitter pe unul din rca-uri si atunci ai 2 semnale identice in amplificatorul de subwoofer. Ca exemplu, ai avea nevoie de 1 rca pentru dreapta (pentru midbass) si 3 pentru stanga (2 la sub, unul la midbass).
Nu e metoda cea mai fericita pentru a face o filtrare pe 4 cai, dar cu procesarea de care dispui eu zic ca e foarte buna ideea ta.
|
20-07-08, 16:21
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by AlexBanu
Pai frate daca ai PREMIER pe 3 cai pt ce mai folosesti filtrele de pe amplif cand poti face full activ din player, pune amplifurile pe full si reglezi doar volumul pe el. 3WAY= 3 cai cu posibilitate de reglare independenta din player a fiecarei componente in parte TW, MID sau MID-Bass si Sub.
Unitatea o treci pe 3 cai iar in setari la LOW tai si tu la 31.5 sau 40HZ (subul) vezi care sum se aude mai bine cu panta de 24db, la mid incerci si tu LPF de 50HZ cu panta de 18 HPF pe mid 3.5 cu panta de 6 sau de 12 , iar la High pui si tu 2.15khz cu panta de 6 reversed sau la fel vezi cum se aude mai bine.
Apoi treci la EQ.
Spor la tb!
|
Pe 3 way network merg mai bine de 1 an, doar ca pe iesirea de low am subwoofer, pe mid am middbassu iar pe high am tweeterele. Eu vroiam sa pastrez pe low subwooferul doar ca mai trebuia sa adaug si middbassul pe acceasi iesire iar pe iesirea de mid sa pun difuzoare de medii, care cred ca o sa fie DLS ca sunt mai accetabile la pret. Daca pe viitor nu o sa imi placa si o sa am mai multi bani poate o sa le schimb, problema cea mai mare este cum spunea si Lil'D cum impart semnalul catre middbass si subwoofer fara sa pierd calitate.
|
|
|
20-07-08, 17:00
|
|
 Stage 5
|
Foloseste un adaptor Y pentru a imparti rca-urile.
|
|
|
20-07-08, 23:21
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
Member of: [VW] [PARTICIPANT CURSE]
|
Quote:
Originally Posted by adari
Pe 3 way network merg mai bine de 1 an, doar ca pe iesirea de low am subwoofer, pe mid am middbassu iar pe high am tweeterele. Eu vroiam sa pastrez pe low subwooferul doar ca mai trebuia sa adaug si middbassul pe acceasi iesire iar pe iesirea de mid sa pun difuzoare de medii, care cred ca o sa fie DLS ca sunt mai accetabile la pret. Daca pe viitor nu o sa imi placa si o sa am mai multi bani poate o sa le schimb, problema cea mai mare este cum spunea si Lil'D cum impart semnalul catre middbass si subwoofer fara sa pierd calitate.
|
Poti sa pui pe iesirea de medii un amplificator destept pe 4 canale si sa faci filtrarea din el. pt medii si mid-bass. Problema o sa fie la alinierea in timp..
Scuze ca nu am inteles din prima ce vroiai sa faci.
LIL D are dreptate poti sa incerci si varianta lui..
|
|
|
21-07-08, 00:07
|
|
 Stage 5
|
Ms mult o sa incerc initial varianta lui ca e mai ieftina  iar chestia cu amplificatorul destept cred ca ar fi cea mai buna... bani sa ai.
|
|
|
21-07-08, 00:17
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by AlexBanu
Poti sa pui pe iesirea de medii un amplificator destept pe 4 canale si sa faci filtrarea din el. pt medii si mid-bass. Problema o sa fie la alinierea in timp..
Scuze ca nu am inteles din prima ce vroiai sa faci.
LIL D are dreptate poti sa incerci si varianta lui..
|
aici sunt de acord si recomand varianta lui alex,eu am mers pe varianta lui LIL D si am avut probleme relativ mari cu usile deoarece cand simteam nevoia de mai mult bas si cresteam volumul basului crestea si volumul la kick-uri,si de multe ori nu a fost un lucru bun pentru ele saracele mai ales ca din cauza volumului ridicat am simtit mai degraba mirosul de bobina decat sa aud distorsiile,deci poate e mai scump cu un amplif mai bun,poate e mai greu de setat dar din experienta mea(eu de pe clarion dzr 958 nu am putut face asta pentru ca nu puteam cobori mid-ul sub 200Hz daca nu ma insel si a trebuit sa trec la 4 way)recomand sa desparti din amplificator media si inalta daca le pozitionezi aproape si atunci nu ai nevoie de setari de timp separat pentru ele,bafta
scanspeak D2904/7100,15M ,21W/8554-00,jl12w7,d511r,h701,400bt,2xhollywood spv20,2xspv45
|
|
|
21-07-08, 00:31
|
|
 Stage 5
|
Am omis problema reglajulul de nivel de sub
Ramane ca optiune remote gain-ul de la amplificatorul de sub. Din ce am reusit sa testez eu, remote gain lucreaza ca un atenuator (nivel maxim din remote = atenuare 0, nivel minim = atenuare maxima).
|
|
|
21-07-08, 00:39
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Lil' D
Am omis problema reglajulul de nivel de sub
Ramane ca optiune remote gain-ul de la amplificatorul de sub. Din ce am reusit sa testez eu, remote gain lucreaza ca un atenuator (nivel maxim din remote = atenuare 0, nivel minim = atenuare maxima).
|
pe vremea aia nu aveam remote la gain-ul de la amplif si nici macar nu m-am gandit la asta atunci  )))))))))))))desi mi-ar fi rezolvat problema  e bun adi,omul crede ca le-a incercat pe toate dar uite ca la asta nu ma gandisem la vremea aia
|
|
|
21-07-08, 00:42
|
|
 Stage 5
|
La asta ma gandeam si eu sa reglez din remote, numai ca nu stiu in cazul in care din remote este la maxim daca semnalul este amplificat sau scade cand dau din remote spre min. Sper sa ma intelegeti dar cred ca e tarziu.
|
|
|
21-07-08, 00:55
|
|
 Stage 5
|
Am explicat mai sus, incerc sa explic mai clar. Remote gain reduce din semnal doar. Cand ai remote gain la maxim, semnalul o sa fie redus foarte putin fata se situatia cand nu ai remote gain montat.
Reduci nivelul din remote, se reduce nivelul semnalului.
Nu prea are nici un fel de treaba cu gain-ul amplificatorului.
Atentie sunt si amplificatoare la care remote-ul controleaza bass boost.
Last edited by Lil' D; 21-07-08 at 00:57.
|
|
|
|
|