Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

Reply

Thread Tools
Old 08-10-05, 22:15   #1
danaila_catalin

Stock

danaila_catalin's Avatar

Default Ajutor Conectare Amplificator in punte + 2X Subwoofer jbl

Salutare.
Am si eu nevoie de mai multe sfaturi.
Am urmatoarele scule: cd mp3 Wmp wav pioneer cu rca out si vreau sa-l leg la un amplificator de 4 canale, dar in punte, ca sa-i sporesc putereea.
ar veni cam 2x200w rms pe 4 ohm.
ca subwoofere am 2 jbl gto 804 de 200W rms si 800 w peak.
vreau sa mai leg si 2 inalte, si ce am gasit eu, tot Jbl, au nominala de 4 ohm, ori daca le leg in seris sau in paralel cu subwooferul, numai 4 ohm nu-mi dau... si 2 ohm in punte nu merge\"specificat\" ar ramane 8 ohm, dar scade puterea?
Ar trebuii sa pun un filtru ceva??? Cam ce filtru mi-ar trebuii si unde gasesc? daca se poate tot jbl
Ce sa fac, cum sa fac?
Si ce-a de-a doua problema : in manualul amplificatorului, cred ca s-au comis niste erori mare ori eu sunt varza.
Manualu e tradus si apare in 2 limbi : engleza si franceza
El e luat din franta, ori la sectiunea legare in punte (partea cu conectica RCA), varianta in engleza difera de cea in franceza desi e acelasi amp.
MERSI MULT si sper s-o scoatem la capat
Si inca o problema...cu ce sa tai tabla in spate la luneta Loganului?
Sau exista firma care decupeaza? Eu sunt din BV
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	dsc07259_306.jpg
Views:	167
Size:	74.5 KB
ID:	45305   Click image for larger version

Name:	dsc07225_257.jpg
Views:	146
Size:	64.2 KB
ID:	45306   Click image for larger version

Name:	punte_-eng_322.jpg
Views:	311
Size:	46.7 KB
ID:	45307  

Click image for larger version

Name:	punte_-_fr_164.jpg
Views:	219
Size:	51.5 KB
ID:	45308   Click image for larger version

Name:	dsc05339_231.jpg
Views:	213
Size:	156.8 KB
ID:	45309  
danaila_catalin is offline   Reply With Quote
Old 09-10-05, 02:08   #2
pesteimputit

Stage 5

pesteimputit's Avatar

e clar ca instalarea in franceza e gresita....
asa ca urmeaza explicatia in engleza...
inca o chestie de ce ai 3 amplificatoare acolo?
pesteimputit is offline   Reply With Quote
Old 09-10-05, 03:01   #3
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

Pai uita-te tu inainte sa vezi daca statia merge s-o pui in punte, ca daca nu, degeaba te chinui. Dupa care... nu face tziganie sa pui si inalte si woofere pe acelasi canal ca nu iese nimic. Pune tu frumos pe fiecare canal facut in punte cate un woofer si lasa inaltele pentru amplificatorul intern al unitatii pe care o ai. Nu pune filtre, cross-overe sau alte chestii pe aceeasi statie cu cea pe care pui wooferele ca iese caca di vaca. Lucru amestecat candeste a c a c a t. Deci fa ceva frumos si leaga fiecare woofer la cate un canal facut din 2 in punte, daca merge. Sper sa mearga. Si vezi sa fie la aceeasi sensibilitate cu wooferul ca altfel degeaba, nu scoti tot din statie sau woofere.
Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 09-10-05, 19:26   #4
danaila_catalin

Stock

danaila_catalin's Avatar

Default merci Hondarul

Da, amp-ul merge in punte si e k.
Dar corecteaza-ma te rog daca nu am inteles bine:
Deci sa pun sub-urile pe cele 2 canale punte facute din cele 4 si inaltele sa le pun la iesirea mp3-playerului pe spate si pe fata alte difuri?
Merci
Old 10-10-05, 00:50   #5
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

Deci... daca ai doua boxe, ar fi de preferat sa fie cele de pe fata, nu cele de pe spate. Daca ai 4 boxe, le legi pe toate la cd-player direct. Si wooferele le legi separat, asa cum ai zis si tu, cate unul pe fiecare canal facut din cate 2 in bridge.

Deci statia care o ai acum o lasi pt woofere si boxele le lasi pe cd-player. Simplu ca buna ziua. Daca vrei sa scoti ceva mai mult, iti iei 4 boxe de peste 45 W rms si le amplifici.

Deci, DA, corect ce ai intrebat tu, ai inteles bine, numai sa pui boxele pe fata (daca nu ai si pe spate).
Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 10-10-05, 20:21   #6
danaila_catalin

Stock

danaila_catalin's Avatar

Default da

pai subwooferele vreau sa le pun pe spate sub luneta, iar Hu are 4 iesiri, in usa am 2 difuzoare iar pt spate...nu mai pot sa pun nimic altceva decat niste inalte, caci pe spate vreau sa pun JBL-urile cu amplificatorul in punte...deci tweetere pe spate.
Sper ca va iesi bine...
O sa revin cu ceva poze mai tarziu, cat despre faptul ca subwooferele sunt pt bassreflex sau pt close box si nu 4 free air, am eu ac de cojocul lor sa sune bine...
Mersi mult
- Copyright 2026 4Tuning -