Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

Reply

Thread Tools
Old 17-08-05, 13:47   #1
cioli17

Stage 5

cioli17's Avatar

Member of:
[Moderators]
[RR]
Default As dori si eu niste pareri

Vreau sa imi montez muzica in masina si as avea nevoie de niste sfaturi de la persoane \"avizate\" sau cel putin cu mai multa experienta ca mine.
Am nevoie de un HU(mp3) nu foarte sofisticat si scump si de difuzoare.
In usile din fata intra 16,5 si in panourile spate ovale 6x9
Precizez ca nu am nevoie de amplif sau woofer
Pe fata nu stiu ce sa imi iau, componente cu filtre sau difuzoare pe 2 cai iar difuzoare ovale nu am avut niciodata si nu prea am incredere.(Bine,eu nu am avut incredere nici intr-o membrana patrata )
Avand in vedere ca nu pun woofer,difuzoarele ar trebui sa reproduca cat de cat si joase nu doar medii-joase.
Deci,ce imi puteti recomanda?
cioli17 is offline   Reply With Quote
Old 18-08-05, 15:20   #2
dj81bas

Stage 5

dj81bas's Avatar

incearca difuzoarele Hertz: suna bine in putere

Dcx165 coaxial 60w rms fata
http://www.hertzaudiovideo.com/default_en.htm
pret 197 ron

Dsk165 componente 80w rms fata
pret 265 ron (promotie)

Dcx690 ovale 6x9 90w rms spate
pret 250 ron (promotie)

Iar ca HU incearca un Alpine, Pioneer sau Kenwood. Fara subwoofer merg mai bine primele doua. gasesti intre 600 si 800 ron.
Bafta
dj81bas is offline   Reply With Quote
Old 18-08-05, 19:24   #3
WISE GUY

Stage 3

WISE GUY's Avatar

Salut!

Uite, o configuratie garantata ca suna beton si nici nu e prea scumpa!!

HU - PLANET AUDIO PCD2485 sau PCD 4895 LA 485 sau 618 RON( TVA inclus), ai la amandoua iesire subwoofer, intrare auxiliara, garantie 2 ani, mai multe in cele doua html-uri atasate.
Dif FATA- JENSEN JX365, coaxiale 3 cai, pret 166 RON ( TVA inclus)
Dif SPATE - JENSEN JX369, coaxiale 3 cai, pret 262 RON ( TVA inclus)
AMPLIF - JENSEN PS475, 4 x 75 RMS, standard CEA2006, 511 RON ( TVA inclus).
Pe langa, poti folosi accesorii si cabluri Stinger si vei avea un sunet mai mult bun la un buget rezonalbil.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ps475_y_282.jpg
Views:	79
Size:	67.4 KB
ID:	37675   Click image for larger version

Name:	jx369_255.jpg
Views:	93
Size:	62.9 KB
ID:	37676   Click image for larger version

Name:	jx265_279.jpg
Views:	90
Size:	107.3 KB
ID:	37677  

Name:	jx365_290.jpg
Views:	78
Size:	91.7 KB
ID:	37678  
Old 18-08-05, 19:25   #4
cioli17

Stage 5

cioli17's Avatar

Member of:
[Moderators]
[RR]

Multumesc mult pentru indicatie;ma gandeam si eu la Hertz,dar hu chiar nu stiu ce sa iau pana in vreo 200 euro
Old 18-08-05, 19:26   #5
WISE GUY

Stage 3

WISE GUY's Avatar

HU le poti viziona pe www.planetaudiousa.com!
WISE GUY is offline   Reply With Quote
Old 18-08-05, 19:31   #6
cioli17

Stage 5

cioli17's Avatar

Member of:
[Moderators]
[RR]
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"WISE GUY\"
Salut!

Uite, o configuratie garantata ca suna beton si nici nu e prea scumpa!!

HU - PLANET AUDIO PCD2485 sau PCD 4895 LA 485 sau 618 RON( TVA inclus), ai la amandoua iesire subwoofer, intrare auxiliara, garantie 2 ani, mai multe in cele doua html-uri atasate.
Dif FATA- JENSEN JX365, coaxiale 3 cai, pret 166 RON ( TVA inclus)
Dif SPATE - JENSEN JX369, coaxiale 3 cai, pret 262 RON ( TVA inclus)
AMPLIF - JENSEN PS475, 4 x 75 RMS, standard CEA2006, 511 RON ( TVA inclus).
Pe langa, poti folosi accesorii si cabluri Stinger si vei avea un sunet mai mult bun la un buget rezonalbil.
Unde as putea sa aud si eu Jensen?
Nu sunt familiarizat cu marca.
Precizez ca sunt din Timisoara
Old 18-08-05, 19:33   #7
WISE GUY

Stage 3

WISE GUY's Avatar

La Logimaetics, pe calea Buziasului!Si chiar poti vedea si PLANET!
WISE GUY is offline   Reply With Quote
Old 18-08-05, 23:37   #8
cioli17

Stage 5

cioli17's Avatar

Member of:
[Moderators]
[RR]

10x
Old 19-08-05, 20:40   #9
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Am butonat ieri un Planet Audio PCD2485. Acum...cine se asteapta ca iesirile amplificate sa sune ca si cele a unui player de peste 10 mil, asteapta degeaba. Are un sunet suficient de corect, poate putin prea liniar in medii. Corectiile il ajuta destul incat sa sune ok sau peste. 3 iesiri de 5 V. Asta ajuta mult cand vrei sa faci un sistem de buget care include amplificatoare dar sa te bucuri totusi de ceva atac si definitie pe partea de semnal amplificat. Sub-ul (Directed Audio 215d + Directed Audio D600) suna chiar bine de pe iesirea asta. Calitatea constructiei pare mult mai buna decat la playere entry-level de la marci mult mai cunoscute. Telecomanda este inclusa in pachet, chiar daca este ea mai urata si putin depasita. Dar e acolo si isi face bine treaba. Eu zic ca la banii astia, cu putina incredere, playerul ofera destul de multe. Si daca pun si garantia de 2 ani, s-ar putea sa fie o solutie interesanta. Ar mai fi multe de spus despre el, dar nu vreau sa para ca fac reclama sau promovare voalata.
Old 20-08-05, 01:00   #10
cioli17

Stage 5

cioli17's Avatar

Member of:
[Moderators]
[RR]

Planet Audio din care stiu eu sunt relativ recent aparuti pe piata si nu stiu cat de bine stau la capitolul fiabilitate.N-as prea vrea sa fiu printre primii care constata nivelul fiabilitatii
No offence dar ma gandeam la Kenwood,Alpine sau Pioneer pana la limita de 200 euro
Am avut ocazia de a cumpara Sony 7750 la 160 euro aproape nou dar .....\"It's a Sony\" ;probabil acum inrelegeti de ce sunt refractar la Planet Audio!
Old 20-08-05, 01:05   #11
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Iti dau dreptate si nu te contrazic. Dar sunt 2 ani garantie. Si daca ai stii cate Pioneer-uri pica zilnic, ai sta pe ganduri. Si eu sunt fan Pioneer si in acelasi timp iti spun ca la un anumit nivel de pret, mai ales in gama entry level, calitatea este extrem de discutabila. Sa nu ma leg de firme mai mari pe bani mai multi care dezamagesc. Nu de alta dar nu vreau sa risc polemici. Probabil ca peste ceva timp vom afla daca Planet Audio merita ca si player entry level de buget. Dar momentan, la raportul pret/calitate/aspect/garantie, e printre primele. Ramane sa vedem cum sta cu fiabilitatea.

Cu Sony...se stie... :P
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
Old 20-08-05, 01:23   #12
cioli17

Stage 5

cioli17's Avatar

Member of:
[Moderators]
[RR]

Multumesc de apreciere
Ce parere ai de Alpine in special si in particular de modelul 9851r daca cumva ai ascultat(In magazin se comercializeaza la aprox. 11 mil)
Daca cumva stii modele similare(la acelasi buget) de la Kenwood sau Pioneer te rog sa nu eziti sa imi spui
PS: In masina difuzoarele pe spate sunt Kenwood KFC-6964
Pe ele scrie 100w maxim(presupun ca is vreo 25 RMS)
Is de aruncat sau nu?
Mutumesc anticipat
Attached Thumbnails

Name:	cda-9851r_315.jpg
Views:	82
Size:	22.7 KB
ID:	37864  
Old 20-08-05, 01:32   #13
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Alpine-urile sunt ok si suna bine. Si au unele functii pe care alte marci nu le ofera in gama entry-level, cum ar fi search&scroll in timp real prin fisiere si printre piese, fara ca playerul sa se opreasca. Si stiu eu pe unii care nu accepta un player fara asta. Nu stiu daca sunt mai bune decat Pioneer, dar sunt o alegere buna si cu factor mic de risc. Au raportul semnal/zgomot mai bun decat ca la Pio deci merita difuzoare cat de cat bune. Kenwood face \"comerciale estetice\", nu neaparat difuzoare BUNE. Dar au avut si serii ok. Eu iti recomand sa iti faci timp sa te interesezi despre aproape tot ce ti-ai dori in masina. Fa-ti un plan de montaj si vezi exact unde incerci sa ajungi si ce componente din sistem iti intra in buget acum. Fa in asa fel incat sa cumperi difuzoare ce nu trebuie schimbate ulterior, chiar daca asta inseamna sa-ti iei 2 in loc de 4. Player si 2 seturi component pe fata. Asta ar trebui sa fie prioritate. Restul, pe parcurs. Cand o sa te gandesti serios sa te apuci de treaba, cere o parere pe aici. O sa vezi ca lumea te ajuta cu placere....chiar daca nu ai carnet inca. Cat despre preturi, foloseste orientativ magazinele si vezi ce-ti place, dar intreaba si pe aici cand vrei cu adevarat sa cumperi. S-ar putea sa gasesti variante mai bune.
Old 20-08-05, 01:52   #14
Ova

Stage 4

Ova's Avatar

Imi cer scuze,am postat cu nick-ul lui frate-miu.
Eu nu mai intru pe forum de ceva timp si a fost mai comod sa postez cu user-ul lui(el se logheaza automat).
Sunt dezorientat in privinta difuzoarelor si HU dar trebuie sa imi cumpar cat de curand,doar ca nu stiu ce
Cred ca pun Hertz pe fata(componente) si hu care ti-am aratat;pe spate pastrez kenwood.
Masina e hatchback(uita-te la semnatura)
ps:am mai pus muzica pe o masina(tot a mea);un seria 5 dar a fost mai usor:componente MB Quart,amplif. Alpine+Woofer Alpine 300 rms(Type-R).
In asta mica parca e mai grea alegerea
Old 20-08-05, 02:03   #15
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Vezi daca poti sa te intinzi pana la un Pioneer 6700. Daca nu...cat mai aproape de el. Sau Alpine in bugetul tau. Cum spuneam, oricare dintre ele sunt ok. Daca alegi sa mergi pe o marca de difuzoare, incearca sa gandesti tot sistemul cu aceeasi marca. Si cerceteaza bine piata. Nu se stie niciodata ce pierzi din vedere.
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -