Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

Reply

Thread Tools
Old 01-01-07, 14:23   #1
Cumnatu

Stage 5

Cumnatu's Avatar

Default Sistem audio Hertz pe Espero

Va salut pe toti !
Am achizitionat de curand un Espero si vreau sa pun si ceva sunet pe el pentru ca acum este 0. Vreau cumva sa imbin SQ cu SPLul, asta evident la volume mici, nu de competitie si sa obtin un sunet curat dar care sa aiba si boomul necesar si beatul puternic. Asta, repet, nu la volum pentru exterior ci pentru interior. De obicei HU meu statea cu bolum pe la 22-24.

Pe Cielo am avut Hertz HCXuri de 10 in bord si de 16,5 in spate care ulterior le-am upgradat la 6"/9" ( sincer imi placea mai mult cum se aud 16,5 urile ) si am ramas placut impresionat. Este adevarat ca nu prea am avut auditii si pe alte frime dar... am ramas patat pe Hertz.
Am mai facut "greseala" la un mom. dat sa ascult sistemul de pe Subaru de la Tottal si odata intrat in acea masina, uiti ca mai exista si alte firme producatoare de sunet ( evindent in cadru acelorasi sume de bani ).

Intrebarile mele pentru voi cei mai avizati ca mine sunt :

1. Vreau sa iau un HU SH Alpine, Pioneer sau Clarion in max. 5-6 milioane. Ce recomandati si mai ales de ce fata de omonimul lor ( care este el ? ) de la celelalte marci ?
__________________________________________________ ____________
2. In usile din fata vreau sa pun Energy sistem de ... ? intra de 16 ?? sigur intra de 13 dar as vrea de 16 si sunt dispus sa fac orice modificare ( ce se poate face hand made ) mai putin sa tai tabla exterioara a usii. Trebuie eviednt si antifonate usile. Ceva mai ieftin decat Dyamant dar cu rezultate apropiata ?? De unde, cat am nevoie si cat costa ?
3. Inteleg ca in cazul sistemului e bine ca tweterul sa nu fie foarte distantat de main dif. Gresesc ? Eu initial vroiam sa pun tweetweul langa stalpul de la bord dar acum am dubii.
4. Inteleg ca e bine ca sunetul sa se indrepte pe cat posibil spre ureche si deci membrana difurilor din usi sa nu fie verticala ci putin orientata in sus. E adevarat ?
5. Pe spate ma gandeam la 2 difuri Energy ES200. Credeti ca ajunge unul ? Sa pun in loc de 2 X ES200 un ES 250 ?? Intra ?? E mai bine asa ??
6. Alegerea de la punctul 5 va fi pusa in policioaa/ haion , NU in portbagaj. O recomandare cum sa fac sa ii fac si incinta ?? ( evident portbagajul are un volum mult prea mare fata de cat ii este recomandat difului ). Cam care ar fi volumul recomandat ( o sa o fac din pal de 2 cm grosime ) si dimensiunile ??
7. Tot pe spate, vreau sa pun si niste Energy de 16,5. Stiu ca voi de obicei recomandati sa nu se puna nimic pe spate ca n-ar avea sens dar vreau sa poata asculta si pasagerii ( sotia si fetita ) muzica nu doar vuietul de la bas. Ce recomandati dintre ESK 165, ESK 163s si ECX 165? La fel, care ar fi volumul recomandat si dinmensiunile cutiilor ??
8. Evident ca la toate astea, sau macar la cele de pe spate va trebuii pusa si o statie, ce recomandati ??? Nu vreau sa fie super scumpa dar nici ceva care sa strice sistemul.
9. Va trebuii si schimbata bateria ?? Condensator ?? Cablaje ??
Astea de la punctul 9 le las pentru mai tarziu pentru ca ceea ce am scris mai sus vor fi achizitionate in luni consecutive in ordinea de mai sus ( HU, boxe fata, sub spate cu sistem spate, statie, abia apoi schimbate cablajele )

Sper ca am reusit sa ma fac inteles si astept cu nerabdare raspunsurile voastre. Sper sa se constitue intr-o tema de discutii concrete si care sa poata ajuta si pe altii .

PS :P daca era vorba de sisteme de casa va puteam invata eu cate ceva, asa.. pentru masina, astept invataturile voastre ! Multumesc !
Cumnatu is offline   Reply With Quote
Old 01-01-07, 15:06   #2
Cumnatu

Stage 5

Cumnatu's Avatar

Default Re: Sistem audio Hertz pe Espero

Scuze de post consecutiv dar nu mai pot edita. Intreb ca sa fiu sigur. La banii ce o sa ii dau pe aceste Hertzuri exista oare ceva cu raport calitate/pret mai bun ??
Old 01-01-07, 16:51   #3
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Sugestia mea e sa te focusezi in primul rind asupra prepararii masinii ( vezi: usile fata ). Urmind imediat dupa cumpararea unui amplificator de buna calitate.
La usi e mai dificil, insa nu e nimic imposibil. Andrei_suzuki si-a pus difuzoare pe niste usi care nici nu aveau locuri pentru difuzoare...
Folie mai ieftina decit Dynamat exista, se gaseste, si e foarte buna.
In privinta amplificarii, eu cred ca mai intii sa te gindesti sa amplifici fata.
Old 01-01-07, 18:44   #4
margineanu ovidiu

Stage 5

margineanu ovidiu's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]

si eu folosesc tot hertz energy,e drept pe trei cai dar nu are importanta,si sunt de acord cu saxo trebuie neaparat amplificate,e pacat sa le folosesti pe hu,si eu dupa un srx4 legat in punte pe ele am putut zice: oau astea da difuzoare,dupa ce iti prepari usile parerea mea e ca vei avea un sunet deosebit daca le amplifici,bafta
scanspeak D2904/7100,15M ,21W/8554-00,jl12w7,d511r,h701,400bt,2xhollywood spv20,2xspv45
margineanu ovidiu is offline   Reply With Quote
Old 01-01-07, 20:04   #5
Cumnatu

Stage 5

Cumnatu's Avatar

Atunci, tinand cont ca statia nu are alocati bani acum si ca initial o sa merg doar pe HU sa iau intai niste Dieci pentru fata dupa care apoi, la mom in care iau statia sa trec pe Energy ?? ( oricum ramane si intrebarea, de 13 sau de 16 cm intra in usi fara modificari structurale ?? )

Mai ieftin decat Dyamant si totul de calitate . Cum ii zice ?? Aluband cumva ?
Old 01-01-07, 20:17   #6
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Uitati de aluband. Nu are nici o legatura cu antifonarea. Exista de la Stinger, Caliber, etc. produse foarte bune.
Cu difuzoarele daca intra sau nu de 16,5 trebuie studiat sau poate stie cineva care a mai facut Espero.
saxo is offline   Reply With Quote
Old 01-01-07, 20:25   #7
Cumnatu

Stage 5

Cumnatu's Avatar

OK, pana una alta SIGUR intra de 13. Ramane de studiat la fata locului daca intra de 16.
Cat ar costa la Tottal o operatiune completa de antifonare si montare a difurilor de 13 cm in usi ?
Old 01-01-07, 20:39   #8
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Vorbim pe PM
Old 02-01-07, 18:27   #9
margineanu ovidiu

Stage 5

margineanu ovidiu's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]

Quote:
Originally Posted by Cumnatu View Post
Atunci, tinand cont ca statia nu are alocati bani acum si ca initial o sa merg doar pe HU sa iau intai niste Dieci pentru fata dupa care apoi, la mom in care iau statia sa trec pe Energy ?? ( oricum ramane si intrebarea, de 13 sau de 16 cm intra in usi fara modificari structurale ?? )

Mai ieftin decat Dyamant si totul de calitate . Cum ii zice ?? Aluband cumva ?
daca tot ai bani de energy atunci cumpara-le ca decat sa te chinui sa vinzi dieci sa le dai sub pret cu mult sa te scapi de ele,mult de lucru..... si energy merge la fel de bine pe hu pana le amplifici,nu tusesc de la 20w aproximativ cat le da hu si macar stii ca nu mai schimbi difuzoare pe fata,bafta.
margineanu ovidiu is offline   Reply With Quote
Old 02-01-07, 21:50   #10
Cumnatu

Stage 5

Cumnatu's Avatar

Asa am sa fac, am stat si m-am gandit si am ajuns la aceeasi concluzie. Sunt relativ in criza de timp cu decizia privind dimensiunea lor. Oare or intra ( cu 2 inele inaltatoare de peal de 5 cm ) cele de 16 cm ??
Old 02-01-07, 22:02   #11
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Diferenta de inaltime intre 13 si 16,5 e mult mai mica, poate 1,5-2 cm. In diametru sa vezi cum faci.
Old 02-01-07, 22:15   #12
Cumnatu

Stage 5

Cumnatu's Avatar

Da stiu ca nu e diferenta de adancime mare, sunt acum cu pdfurile deschise si studiez. O sa merg pe Energy, sper sa fac cumva ca masca originala a usii sa le acopere. Altfel, modificarile cu fibra o sa ma rupa. Acum am ajuns la urmatorul pas, ESK sau ECX.....hm
Old 02-01-07, 22:19   #13
GYM

Stage 5

Evident ca Esk pe fata....
GYM is offline   Reply With Quote
Old 02-01-07, 22:19   #14
Andrei Suzuki

Stage 5

Andrei Suzuki's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Street Gambler]
[Suzuki]

Dar nu e nevoie neaparat sa faci usa din fibra ca sa scoti boxele in afara.Pur si simplu iti decupeaza fata de usa a.i. sa iasa difuzorul,iar pe acesta il acoperi cu grila lui. Nu cred ca s-ar vedea prea urat.

Suzuki Club Romania
Andrei Suzuki is offline   Reply With Quote
Old 02-01-07, 22:22   #15
Cumnatu

Stage 5

Cumnatu's Avatar

Multumesc pentru impuls. O sa fac poze la intregul procedeu.
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -