Va salut pe toti !
Am achizitionat de curand un Espero si vreau sa pun si ceva sunet pe el pentru ca acum este 0. Vreau cumva sa imbin SQ cu SPLul, asta evident la volume mici, nu de competitie si sa obtin un sunet curat dar care sa aiba si boomul necesar si beatul puternic. Asta, repet, nu la volum pentru exterior ci pentru interior. De obicei HU meu statea cu bolum pe la 22-24.
Pe Cielo am avut Hertz HCXuri de 10 in bord si de 16,5 in spate care ulterior le-am upgradat la 6"/9" ( sincer imi placea mai mult cum se aud 16,5 urile ) si am ramas placut impresionat. Este adevarat ca nu prea am avut auditii si pe alte frime dar... am ramas patat pe Hertz.
Am mai facut "greseala" la un mom. dat sa ascult sistemul de pe Subaru de la Tottal si odata intrat in acea masina, uiti ca mai exista si alte firme producatoare de sunet ( evindent in cadru acelorasi sume de bani ).
Intrebarile mele pentru voi cei mai avizati ca mine sunt :
1. Vreau sa iau un HU SH Alpine, Pioneer sau Clarion in max. 5-6 milioane. Ce recomandati si mai ales de ce fata de omonimul lor ( care este el ? ) de la celelalte marci ?
__________________________________________________ ____________
2. In usile din fata vreau sa pun Energy sistem de ... ? intra de 16 ?? sigur intra de 13 dar as vrea de 16 si sunt dispus sa fac orice modificare ( ce se poate face hand made ) mai putin sa tai tabla exterioara a usii. Trebuie eviednt si antifonate usile. Ceva mai ieftin decat Dyamant dar cu rezultate apropiata ?? De unde, cat am nevoie si cat costa ?
3. Inteleg ca in cazul sistemului e bine ca tweterul sa nu fie foarte distantat de main dif. Gresesc ? Eu initial vroiam sa pun tweetweul langa stalpul de la bord dar acum am dubii.
4. Inteleg ca e bine ca sunetul sa se indrepte pe cat posibil spre ureche si deci membrana difurilor din usi sa nu fie verticala ci putin orientata in sus. E adevarat ?
5. Pe spate ma gandeam la 2 difuri Energy ES200. Credeti ca ajunge unul ? Sa pun in loc de 2 X ES200 un ES 250 ?? Intra ?? E mai bine asa ??
6. Alegerea de la punctul 5 va fi pusa in policioaa/ haion , NU in portbagaj. O recomandare cum sa fac sa ii fac si incinta ?? ( evident portbagajul are un volum mult prea mare fata de cat ii este recomandat difului ). Cam care ar fi volumul recomandat ( o sa o fac din pal de 2 cm grosime ) si dimensiunile ??
7. Tot pe spate, vreau sa pun si niste Energy de 16,5. Stiu ca voi de obicei recomandati sa nu se puna nimic pe spate ca n-ar avea sens dar vreau sa poata asculta si pasagerii ( sotia si fetita ) muzica nu doar vuietul de la bas. Ce recomandati dintre ESK 165, ESK 163s si ECX 165? La fel, care ar fi volumul recomandat si dinmensiunile cutiilor ??
8. Evident ca la toate astea, sau macar la cele de pe spate va trebuii pusa si o statie, ce recomandati ??? Nu vreau sa fie super scumpa dar nici ceva care sa strice sistemul.
9. Va trebuii si schimbata bateria ?? Condensator ?? Cablaje ??
Astea de la punctul 9 le las pentru mai tarziu pentru ca ceea ce am scris mai sus vor fi achizitionate in luni consecutive in ordinea de mai sus ( HU, boxe fata, sub spate cu sistem spate, statie, abia apoi schimbate cablajele )
Sper ca am reusit sa ma fac inteles si astept cu nerabdare raspunsurile voastre. Sper sa se constitue intr-o tema de discutii concrete si care sa poata ajuta si pe altii .
PS :P daca era vorba de sisteme de casa va puteam invata eu cate ceva, asa.. pentru masina, astept invataturile voastre ! Multumesc !