Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

View Poll Results: Cum trebuie sa se auda muzica intr-o masina ?
Trebuie sa ma doara urechile 0 0%
Trebuie sa vibreze tot 24 17.52%
Trebuie sa se auda masina de la doua semafoare distanta 23 16.79%
Trebuie sa pot asculta muzica la maxim fara sa ma doara urechile 53 38.69%
Trebuie sa se auda ca la concert 37 27.01%
Voters: 137. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
Old 23-06-05, 20:56   #16
ReLLaXX

Stage 5
 
ReLLaXX's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,977
Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]
Default

DaciaMustang....nu vorbeam de tine. Am specificat ca nu vizez direct pe nimeni si nimic. trebuia sa subliniez cu rosu.

Pune-ti cate difuzoare vrei, unde vrei si de care vrei. Daca tie iti place si daca pe tine te multumeste, eu te felicit din 2 motive. Primul fiindca ti-ai facut sistemul singur si al doilea fiindca l-ai facut asa cum iti place.

Lasa sarcasmul la o parte ca nu e cazul. Nu-mi cunosti pregatirea si experienta in domeniu si nici nu vad motivul reactiei tale. 2 difuzoare slabe montate optim suna mai bine decat 4 difuzoare bune montate prost. Asta ca sa te lamuresc. Si exemplele pot continua.

Masinile de zi cu zi incep sa poarte in ele montaje de competitie de mii de euro. Despre ele vorbeam in primul rand. Nu cred ca Emtiviul e demn de luat ca si etalon in discutie.
__________________
www.melodix.ro
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 21:09   #17
DaciaMustang

Stage 4
 
DaciaMustang's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 227
Default

din ce ai postat prima oara mi-am dat seama ca ai cunostinte in domeniu, de aceea n-am pus <<profesionist>> in ghilimele (deci nu eram sarcastic); iar in partea aia cu 10 difuzoare, 5 statii etc... te refereai indirect la ce am scris eu, dar nu conteaza, am cam deviat de la topic...si sincer, pe mine nu ma intereseaza (si nici pe altii, cred) sa-mi masor decibelii din masina, ma intereseaza doar sa sune clar la volume mari (de unde rezulta ca suna bine si la volume mici) si sa \"bubuie\" bine in masina, nu in cartier (si cred ca totusi un sistem axat pe sql are si el nevoie de joase) ->ceea ce se incadreaza in topic
__________________
small guy, small ride...
DaciaMustang is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 21:14   #18
viperu

Stage 5
 
viperu's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 386
Member of:
[Moderators]
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"ReLLaXX\"
Fie vrei SQ, fie vrei SPL, fie vrei SQL sau un sistem capabil de auditie cand masina este folosita in mod normal. In 99% din cazuri e ultima varianta. Dar cand sistemul nu face bine nici una din ele, atunci nu e loc de discutii?
Sa realizezi un sistem bun pe o masina este cel putin la fel de greu cum este sa faci o sonorizare buna intr-o discoteca... Spatiul este aiurea si se comporta diferit in functie de nivelul de auditie... zgomotul de fond la fel, s.a.m.d.

Iti dau un caz concret... o persoana careia ii place sa asculte muzica incet in timp ce merge cu masina, dar ii place sa asculte si tare din cand in cand... la volum mic nu are bas, si trebe sa umble la setari, iar la volum mare are prea multe medii...

Cea mai buna solutie ar fi un dsp care in functie de volum si zgomot de fond sa schimbe setarile de egalizare... insa la masini nu sunt foarte accesibile aceste dsp-uri

Quote:
Originally Posted by \"ReLLaXX\"
Si o sa am parte de o recunoastere generala ca TOTUL se reduce la vanzari, publicitate si bani? Si ca momentan asta primeaza in fata calitatii, tocmai fiindca oferta pe piata este mult mai mare decat cererea?
Piata car audio seamana foarte mult cu piata pro audio, si cu asta cred ca am ajuns la un numitor comun... exista firme si oameni cu tot felul de interese... dar in nici un caz nu as baga pe toata lumea in aceeasi oala... ar fi mult prea simplu...
__________________
Arguing on the Internet is like competing in the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
viperu is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 21:23   #19
ReLLaXX

Stage 5
 
ReLLaXX's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,977
Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]
Default

DaciaMustang....cand am zis ca nu m-am referit la tine, nici macar indirect, am fost foarte serios. Intial purtam \"discutia\" cu viperu. Acum cu tine si nu numai. Intelege te rog ca am generalizat in tot ceea ce am scris, fara sa vizez ceva anume. Daca poti.

Viperu... No comment. Asta a fost ceea ce numesc eu un post clar si la subiect. Si din pacate, cand vine vorba de oameni si oameni si mai ales de interese, ai dreptate. Am generalizat cand a fost vorba de probleme, nu de oameni. Ma bucura micile exceptii in domeniu. Si sper sa continuam discutia in aceeasi nota. Macar atata placere sa am.

Gata cu off-topic-ul. Ignorati post-urile mele si ziceti la subiect.
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 22:42   #20
saxo

Stage 5
 
saxo's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,302
Member of:
[Moderators]
Default

Hai sa-mi spun si eu parerea....
Cred totusi ca e o diferenta MARE intre \"cum trebuie\" si \"ce-i place clientului\"
Cum trebuie e foarte simplu: Ca intr-o sala de concert !!Totul natural,imagine naturala,etc...
S-o spunem p'aia dreapta,ca putini am mai trecut ( daca am fost vreodata pe acolo ) printr-o sala in ulti mii ani....
Asa ca termen de comparatie nu prea exista,in concluzie NU stim cu adevarat CUM ar trebui sa sune muzica pe care o ascultam.
Problematica topicului,cred eu ca se doreste sa trateze modul in care trebuie abordata realizarea un sistem auto pentru a putea sa se apropie intr-o oarecare masura de un sunet curat si natural.
La intrebarea \"cum trebuie sa se auda\",fiecare va spune de fapt ce-si doreste sa auda BINE,adica medii sau bass sau inalte,decibeli,etc...sau pur si simplu ce intelege prin BINE.
Aici va aparea partea interesanta a posturilor si anume cei care stiu vor raspunde cu sfaturi si indrumari de ordin PRACTIC in primul rind,pentru obtinerea a ceea ce-si doresc cei ce intreaba.
NU cred ca adeptii SQ sunt mai presus de cei SPL sau invers.Sunt 2 lucruri complet diferite precum formula 1 si WRC.
Singurul lucru in comun este acela ca sistemele de calitate fie ele SQ sau SPL nu vor da randament decit daca sunt executate corect.
Ei aici intervine problema cea mare pentru TOTI.NU prea se stie CUM e bine...
Topicul nu cred ca va prezenta interes decit pentru cei cu adevarat pasionati de audio de calitate,fie ca asculta House sau Vivaldi, fie ca vor sa obtina cit mai multi dB.In ambele cazuri rezultatele depind 100% de calitatea instalarii si evident a COMPONENTELOR acestora.Nu in ultimul rind setarea sistemelor pot face diferenta intre victorie sau catastrofa totala.
Sa nu-i uitam totusi pe cei care-si doresc un sistem CIVILIZAT,de calitate,dar care n-au de gind sa participe in veci la vreun concurs,si care in final reprezinta MAREA majoritate !!!!!.
Ar trebui,dupa parerea mea,sa incercam sa-i facem sa inteleaga pe cei care nu stiu ca un sistem civilizat NU se poate realiza cu \" atita am si vreau ceva BUN de banii astia\"...
\"Bun si ieftin\" e o notiune inventata de romani dupa revolutie odata cu aparitia turcismelor si chinezariilor.
In plan competitional,evident ca nu pot aparea peste noapte sisteme care sa se bata cu competitori din vest care fac asta de ani de zile.Pai nu competitia determina progresul ????
Nu sunt de acord cu ideea ca nu exista preocupare in domeniul SQ.Atita doar ca Nu au existat competitii,prin urmare fara termen de comparatie NU pot evolua !!
In mod categoric vor veni si vremuri mai bune pentru pasionatii de car-audio.
__________________
Quality first !
saxo is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 23:45   #21
BabyBlue_EVO

Presedinte Evolution Crew

Stage 5
 
BabyBlue_EVO's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 504
Member of:
[Moderators]
[Evolution Crew]
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"dj81bas\"
BabyBlue_EVO: pai asta ai putea sa o rezolvi si cu doua sirene anti-aeriene puse pe plafon
:P :P m-am gandit la asta dar in schimb am o melodie genu asta shi gen politie iar cand fac caterink cu tovarashii dau la maxim...
culmea ca o data am facut asta shi faceam unui tovarash sa treaca pe dreapta shi au trecut shi cele din spatele lui... asta da caterink
__________________
BabyBlue_EVO is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 23:56   #22
DaciaMustang

Stage 4
 
DaciaMustang's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 227
Default

corect,saxo.
cel mai bine ar fi ca aceia care stiu cum sa se execute un sistem audio astfel incat sa fie exploatat la maxima performanta sa impartaseasca din experienta lor si celor care nu se pricep si care judeca dupa ureche.
in discutii ar trebui tratat:
-unde si cum trebuie amplasate difuzoarele
-ce fel de materiale fonoizolante se folosesc in sql si mai ales cum se aplica (multi considera ca nu este necesara o antifonare dynamat si ca pretul - 250 mii per bucata - este prea mare)
-pentru masinile ale caror usi nu sunt prevazute cu incinte acustice in portiere - ce solutii alternative exista, stiindu-se ca o portiera \"stock\" nu e o incinta buna (o nelamurire de-a mea - de ce mai trebuie incinta la difuzoarele din portiere acolo unde exista subwoofer?)
-importanta condensatorului din punct de vedere al calitatii sunetului
-cum se prelucreaza mdf si de unde se poate cumpara
-foarte important, unii dau banii pe amplificatoare bune si considera ca nu e nevoie de cablaj profesional; cunosc cateva cazuri
-concordanta dintre puterea unui amplificator si puterea difuzorului legat la el (o alta nelamurire de-a mea: un difuzor de 100 w rms se aude mai bine pe un cd-player de 4x27w rms decat pe un amplificator de ~2x80w rms - toate pioneer - de ce?)
-in concluzie, sunt multe solutii care fac un sistem audio mediu sa sune bine (asa cum un sistem audio prost montat poate fi \"o catastrofa\", cum spunea cineva mai devreme; \"micile amanunte\" fac diferenta; care sunt \"micile amanunte\"?
DaciaMustang is offline   Reply With Quote
Old 24-06-05, 00:21   #23
saxo

Stage 5
 
saxo's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,302
Member of:
[Moderators]
Default

\"-concordanta dintre puterea unui amplificator si puterea difuzorului legat la el (o alta nelamurire de-a mea: un difuzor de 100 w rms se aude mai bine pe un cd-player de 4x27w rms decat pe un amplificator de ~2x80w rms - toate pioneer - de ce?)\"

E foarte ciudat ce spui....
Orice amplificator face aceleasi difuzoare sa suna mai bine decit orice HU.
Regula la amplificatoare e foarte simpla:mai putenice decit difuzoarele !
Cu cit un amplificator e mai puternic cu atit controleaza mai bine difuzorul.
In cazul tau,primul lucru la care ma gindesc e fixarea difuzoarelor.
Daca nu sunt intzepenite bine pe o suprafata rigida e normal sa zbirniie cu atit mai tare cu cit sunt atacate mai mult....
Vezi in primul rind asta.
saxo is offline   Reply With Quote
Old 24-06-05, 00:45   #24
DaciaMustang

Stage 4
 
DaciaMustang's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 227
Default

nu e problema cu fixarea, erau puse pe o incinta de pal dubla si separata...difuzoarele si cd-player-ul sunt ale mele, nu au nici o problema; amplificatorul il avea cineva la vanzare (cand am montat amplificatorul, am observat ca suprasolicita difuzoarele, si asta nu la volum mare... m-am gandit ca era vreo problema cu amplificatorul, dar totusi pe alte difuzoare se auzea mai bine (jbl de 20 cm ~100 W rms);
si culmea! momentan le am montate pe un amplificator no-name de 2x60w rms (sau naiba stie cat are, ca pe el scrie 160w) si se aud foarte bine, mai bine ca la cd-player, mai bine ca amplif-ul ala pioneer...
DaciaMustang is offline   Reply With Quote
Old 24-06-05, 00:54   #25
saxo

Stage 5
 
saxo's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,302
Member of:
[Moderators]
Default

Verifica amplificatorul la un specialist.Mai mult ca sigur acolo e buba...Surse,finali neoriginali,etc.
Riscurile aparatelor \"second\"......
saxo is offline   Reply With Quote
Old 24-06-05, 01:34   #26
DaciaMustang

Stage 4
 
DaciaMustang's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 227
Default

a trecut episodul, probabil l-a si vandut tipul...o sa caut un amplificator care sa faca fatza (asa m-am gandit si eu, ca e vreo problema cu ampliful lui, dar totusi pe difuzoarele lui se auzea bine...hmmm )
problema ramane cu celelalte \"detalii\"...nu vorbesc de cazul meu, eu stiu cam ce-ar trebui sa fac, dar unii n-au idee (de unde si topicurile de genul \"ce boxe sa-mi iau pt ferrari\", \"care subwoofer e mai bun\" sau \"ce masina sa-mi iau pentru difuzoarele sony de 47 de inci\" -> le scapa unele \"detalii\"...poate se gaseste cineva sa faca o lista, ar fi de mare folos multor persoane
DaciaMustang is offline   Reply With Quote
Old 24-06-05, 08:10   #27
Heparu_Boy
PARTICIPANT CURSE

Stage 5
 
Heparu_Boy's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 929
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]
Default

Eu am pus un subwofer pe o statie pioneer \"second\" si pe unu no name si la pioneer a sarit porbagajul de la o dacie !!! si la no name fasaia un pic subwofer tot pioneer !!! Nu va luati de pioneer ca va ......
__________________
Audi S3 400+ ---------
Heparu_Boy is offline   Reply With Quote
Old 24-06-05, 10:10   #28
blak
Banned

Stage 5
 
blak's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 783
Default

Heparu_Boy...imi pare rau..dar exagerezi..pt ca nu e posibil asa.... auzi sa sara portbagajul la dacie...
blak is offline   Reply With Quote
Old 24-06-05, 15:31   #29
DaciaMustang

Stage 4
 
DaciaMustang's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 227
Default

iar eu nu m-am luat de pioneer, ca pe asta ma axez...
DaciaMustang is offline   Reply With Quote
Old 24-06-05, 20:07   #30
NILS_BUCURESTI
Midnight Racers Member

Stage 5
 
NILS_BUCURESTI's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 757
Member of:
[Moderators]
[Midnight Racers]
Default

Cum i mi place mie: tare si CLAR mor cand aud la unii cum iau din bass sa dea mai tare si tot distorsioneaza.Eu ascult hip-hop si club si astea inseamna bass.Eu consider ca bassul arata calitatea sistemului audio in cea mai mare parte,sa ne gandim cat costa o pereche de tweetere si cat costa un difuzor de bass+incinta.Ce plaja mare de calitate este la difuri de bass si cat de putine sunt tweeterele.(eu sunt adeptul ideii...cat dai atat face si nu cred ca niste difuzoare proaste plasate bine or sa se auda mai bine dacat altele mai bune chiar si amplasate \"mai prost\" ,nu cred ca niste domotecuri or sa se auda mai bine daca niste jbl uri chiar daca nut prinse pe mdf si au si Dynamat in spate)Sa nu se inteleaga acum ca sunt ascultator de trance si la mine in masina nu o sa se auda decat bum bum si sa trebuiasca sa te concentrezi sa auzi ce canta aia Reglajele facute in service ul audio dupa urechea celui de acolo consider ca nu sunt foarte ok(cel mai bine e sa le faca el dar dupa cum zici tu nu dupa cum i se pare lui ca se aude mai bine),sa zicem ca eu ascult hip-hop iar el dance si deja sunt mari diferente dar daca asculta manele ??? Cheia succesului??? : scule cel putin de nivel mediu,realism de partea posesorului(sa ceara de la scule atat cat pot ele duce),montaj de calitate,si reglaje facute de un specialist dar dupa urechea posesorupui,dupa gusturile lui.
NILS_BUCURESTI is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -