Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

View Poll Results: Cum trebuie sa se auda muzica intr-o masina ?
Trebuie sa ma doara urechile 0 0%
Trebuie sa vibreze tot 24 17.52%
Trebuie sa se auda masina de la doua semafoare distanta 23 16.79%
Trebuie sa pot asculta muzica la maxim fara sa ma doara urechile 53 38.69%
Trebuie sa se auda ca la concert 37 27.01%
Voters: 137. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
Old 23-06-05, 14:47   #1
viperu

Stage 5
 
viperu's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 386
Member of:
[Moderators]
Default Cum trebuie sa se auda muzica intr-o masina

Am auzit multa lume care zice \"Mama ce tare se aude masina x sau y\"

Deci, cum trebuie sa se auda muzica intr-o masina ?
viperu is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 16:47   #2
cls21b_EVO

Stage 5
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,266
Default

Mediile si Inaltele ...cat mai clare...si BASUL sa rupa tot...eventual sa ti faca super masaj la spate oriunde ai sta...PAREREA MEA....
cls21b_EVO is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 16:48   #3
dj81bas

Stage 5
 
dj81bas's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 877
Default

salut Radu. interesanta intrebare dar aici depinde si de gustul fiecaruia. am intalnit o gramada pe care ii interesau mai mult cum se aude din afara masinii dacat in interior . asa ca, ce pretentii poti sa ai . parerea mea este ca un sistem bun este acela care isi pastreaza calitatea sunetului indiferent de putere si asta o spun fiind un fan inrait al muzicii puternice in masina. Calitatea o poti obtine si cu un HU bun si doua difuri de interior pe masura. dupa cum spuneam e vorba de gusturile fiecaruia.
__________________
Civic EG
A4 B7
Accord CL7
dj81bas is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 16:56   #4
BabyBlue_EVO

Presedinte Evolution Crew

Stage 5
 
BabyBlue_EVO's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 504
Member of:
[Moderators]
[Evolution Crew]
Default

eu vreau sa se auda cand vin : atunci cand pornesc motoru din curte de pe dacia la mine aia din romana sa zica deja frate vine radu
__________________
BabyBlue_EVO is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 17:05   #5
sfigmo

Stage 5
 
sfigmo's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 908
Member of:
[Moderators]
[TIME SQUAD]
Default

SQL...pt mine...imi place LOUD si CLEAN...sunt un fan al SPL si imi place sa fac masuratori...adrenalina...desi LOUD se spune ca duce la lipsa potentei la barbati, imi asum riscul...pana vom fi noi batrani sa nu mai putem se vor inventa si alte treburi care sa ne tzina in forma...asadar tare si bine...bafta
__________________

Uischi...I'll never forget you...
sfigmo is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 17:09   #6
dj81bas

Stage 5
 
dj81bas's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 877
Default

BabyBlue_EVO: pai asta ai putea sa o rezolvi si cu doua sirene anti-aeriene puse pe plafon
dj81bas is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 19:18   #7
DaciaMustang

Stage 4
 
DaciaMustang's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 227
Default

eu nu m-am axat nici pe sql,nici pe spl, am facut o combinatie care pe mine ma multumeste: un headunit, 2 amplificatoare si 7 difuzoare; e mai mult decat destul, dau volumul la 3 sferturi si se aude clar, iar de afara se aude binisor cu toate ca nu urmaresc sa-i acopar pe manelisti la padure de 1 mai
__________________
small guy, small ride...
DaciaMustang is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 19:49   #8
ReLLaXX

Stage 5
 
ReLLaXX's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,977
Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]
Default

viperu... ca tot ai pornit discutia, da-mi voie sa-mi aprind o tigara dupa ziua asta plina de lucru si sa-ti raspund pe larg, fara loc de interpretari, cu o varianta pe care Poll-ul tau nu o contine.

Ca sa o luam de la baza, cand vorbim de sunet in masina spunem muzica. Cand spunem muzica spunem ingineri de sunet care isi pun fiecare la randul lor amprenta asupra materialului final. Acum 30-40 de ani inginerii de sunet contau, mijloacele tehnice fiind infinit inferioare celor de astazi. Atunci, un inginer de sunet facea diferenta intre o inregistrare buna si una proasta. Acum fiecare X sau Y isi face studio la el acasa cu maxim 5000 EU si scoate piese care suna bine. Si ca sa fiu la obiect iti spun doar atat. Muzica in masina trebuie sa sune bine. Si d.p.d.v. tehnic si pe placul gusturilor personale. Dar trebuie sa sune BINE.

Si acum vreau eu sa te intreb ceva, asta ca sa-mi dau seama cati din cei ce citesc si raspund la acest poll sunt intr-o pozitie de unde pot contribui cu un raspuns.

Cati dintre cei ce monteaza la ora actuala sunet in Romania au experienta in lucrul la propriu cu sunetul, daca nu de la inregistrari si masterizari, macar la auditii capabile sa educe auzul in timp?

Cati dintre ei au urechea educata in adevaratul sens al cuvantului ( si aici nu ma refer la 5 ani de munca in domeniu....este irelevant) ? Nu de alta dar prin munca educi gusturile personale mai mult decat urechea.

Cati dintre montatori au avut macar interesul sa faca asta, cautand astfel sa-si imbunatateasca lucrarile?

Cati dintre montatori prezinta sisteme pe piese de larga auditie si cati dintre ei prezinta sistemele pe teste dedicate? Si de ce fac asta?

Cati dintre cei ce vor sunet in masina stiu sa aprecieze corect calitatea in discutie, mai ales cand vine vb de un sistem de SQ?

Viperu... cati dintre fanii acestui domeniu ai vazut sa se urce intr-o masina sonorizata performant fara sa intrebe cat de tare merge basu' sau fara sa dea volume maxime ca sa simta scaunu' miscandu-se sub el?

Cat de usor crezi ca ii este unui montator sa faca un sistem complicat si scump pentru un client paralel cu subiectul ? (fara suparare si risc de ofensa, dar uneori acesta este adevarul.. ) Nu de alta dar 4 basi, 6 amplifuri si 10 difuzoare impresioneaza oricum. Nu trebuie sa sune si BINE.

Cati dintre clienti crezi ca sunt interesati de calitate SQ fara volum? Si cati clienti stiu ca masuratorile la SQ se fac la volum mic inainte de a li se monta 2 Kw in masina? In cazul acesta, o fi buna intrebarea ta sau ar trebui sa intrebi cat de tare trebuie sa sune muzica?

Cati dintre cei ce vor citi aceste randuri crezi ca imi vor da dreptate si cat timp crezi ca trebuie sa mai treaca sa vezi mai multi oameni raspunzandu-mi sincer la intrebarile astea? Toti vrem tare si bine... si stim toti cum se traduce asta in practica? Fiindca in fata unei masini cu sonorizare de calibru care NU suna bine, un cunoscator sincer in fata a 20 de necunoscatori plini de admiratie va fi intotdeauna un paria blamat pentru prostie si inconstienta.

Sincer, nu cred ca la ora actuala exista in Romania o masina de SQ in adevaratul sens al cuvantului. Si nici nu cred ca cineva competent a incercat cu adevarat sa faca asta. Sincer sper sa aud ceva ce merita in perioada urmatoare si sa-mi schimb parerea.
__________________
www.melodix.ro
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 19:50   #9
ReLLaXX

Stage 5
 
ReLLaXX's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,977
Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]
Default

PS: Dati cu pietre ca e gratis si se practica.
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 20:26   #10
sfigmo

Stage 5
 
sfigmo's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 908
Member of:
[Moderators]
[TIME SQUAD]
Default

Ceea ce spui e perfect adevarat...nu exista multa cultura in domeniu...invatam...cheltuim bani...cine sa ne invete???numeste tu un om capabil sa ne invete ce inseamna un sistem SQ in masina...sau numeste o masina care nu are defecte...numeste tu un proprietar de masina facuta care sa nu dea muzica tare si care sa nu vrea sa aiba putere, astea toate dupa o investitie mare...din pacate problema e la nivel national...cred ca stii si tu problema competitiilor in Romania...nu se tin pur si simplu...acum este anuntata una la Arad in week-endul din 3 iulie...si vom vedea ce si cum stam...multe masini vor veni...asta e important...nu poti educa urechea asa cum spui...dar poti face diferenta...eu spun din punct de vedere al instalatorilor care incearca sa faca ceva...incercam si facem...nu suntem multi...cheltuim si bani sa ducem masinile in concursuri anuntate aiurea...vom afla nivelul la care suntem si in competitii internationale...pana una alta daca stii tu niste cursuri de montaje audio in masini te rog spune-ne si noua...ceva ce sa garanteze calitatea ma refer...nu conteaza pretul...vrem sa invatam...vrem...mersi si bafta...
sfigmo is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 20:42   #11
ReLLaXX

Stage 5
 
ReLLaXX's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,977
Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]
Default

Vlad... apreciez sinceritatea ta si totusi nu inteleg de unde vine sarcasmul. Eu am pus niste intrebari, nu am ignorat realitatea. Da, este asa cum am spus si asa cum ai recunoscut. Stiu si eu ca nu sunt multe de facut pentru a imbunatati situatia si stiu si eu ca pana la urma clientul si banul lui conteaza. Asta am invatat la modul cel mai serios.

Vorbeam de educat auzul (si este posibil, da la cursuri te pune sa lasi orgoliul si \"firma\" la intrare ca altfel bruiezi informatia vitala ) si nu de invatat montaje auto. Acum sa zicem ca o fi fost gluma, indiferent de tipul ei. Respect si admiratie pentru orice incercare. Faceam un apel la realism, si nici decum nu blamam pe nimeni si nimic. Nu inteleg pozitia ta de opozitie atata timp cat am fost poate printre primii care au reactionat de fiecare data cand a fost vb de o competitie anuntata aiurea sau dupa batai de joc mai bine spus, ca altfel nu se pot numi. Interesul acordat subiectului nu se masoara in numarul masinilor montate. Si in ceea ce ma priveste, nu mi-a placut niciodata sa joc rolul de opozitie, chiar daca a fost cazul. Nu am spus niciodata nimic din rautate si cand am vorbit, am vorbit in cunostinta de cauza. Intr-o vreme ai apreciat asta. Acum inteleg ca au disparut motivele. Dar punctul meu de vedere este acelasi. Nu pune nimeni la indoiala calitatea montajelor facute de montatorii din tara. Ar fi altele de spus, dar prefer sa ma opresc aici.

Mersi si eu....si bafta mare si voua.
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 20:42   #12
viperu

Stage 5
 
viperu's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 386
Member of:
[Moderators]
Default

Deja impartim discutia in doua....

Primul subiect ar fi \"cum ar trebui sa sune muzica\"... si este o discutie care zic sa o atacam separat... nu de alta dar se pot confunda multe chestii...

Al doilea subiect este cum trebuie sa sune o masina... eu am pus mai multe optiuni dar poll-ul nu le-a dus pe toate... in versiunea urmatoare stim ce si cum...

Acuma SQ - sunet de calitate in masina ... pai la 60Km/h avem un zgomot de fond de 60-70dB cel putin la cea mai mare parte a masinilor... ceea ce face foarte grea incercarea de a auzi fiecare sunet de pe o melodie ascultata la nivel de 90dB...

Din punct de vedere al industriei car hi-fi, trebuie sa educi piata si in acelasi timp sa impresionezi... si ajungi la SQL-ul ala...

Eu personal cred ca SQ se poate doar pentru competitii... acolo unde masinile stau cu motorul oprit si se asculta la 85-90dB... am avut o tentativa de masina de SQ care a placut doar la cei care se pricepeau la sunet... ceilalti spuneau ca nu se aude \"tare\"...

Hai sa vedem cum putem sa impartasim din experientele noastre si cu ceilalti pentru ca pana la urma avem toti numai de castigat...
__________________
Arguing on the Internet is like competing in the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
viperu is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 20:48   #13
sfigmo

Stage 5
 
sfigmo's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 908
Member of:
[Moderators]
[TIME SQUAD]
Default

Eu dau prima bere ...fara alcool sau cu...ideea e de fapt carei categorii te alaturi...si daca e sa discutam de SPL suntem departe...vom vedea in curand pe unde suntem...mie imi place LOUD and CLEAN...bafta
sfigmo is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 20:49   #14
ReLLaXX

Stage 5
 
ReLLaXX's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,977
Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]
Default

Eu personal cred ca SQ se poate doar pentru competitii... acolo unde masinile stau cu motorul oprit si se asculta la 85-90dB... am avut o tentativa de masina de SQ care a placut doar la cei care se pricepeau la sunet... ceilalti spuneau ca nu se aude \"tare\"...

Mi-ar fi placut sa aud masina. Am auzit de acel montaj dar nu stiu daca el mai exista.

Acuma SQ - sunet de calitate in masina ... pai la 60Km/h avem un zgomot de fond de 60-70dB cel putin la cea mai mare parte a masinilor... ceea ce face foarte grea incercarea de a auzi fiecare sunet de pe o melodie ascultata la nivel de 90dB...

Fie vrei SQ, fie vrei SPL, fie vrei SQL sau un sistem capabil de auditie cand masina este folosita in mod normal. In 99% din cazuri e ultima varianta. Dar cand sistemul nu face bine nici una din ele, atunci nu e loc de discutii?


Din punct de vedere al industriei car hi-fi, trebuie sa educi piata si in acelasi timp sa impresionezi... si ajungi la SQL-ul ala...


Si o sa am parte de o recunoastere generala ca TOTUL se reduce la vanzari, publicitate si bani? Si ca momentan asta primeaza in fata calitatii, tocmai fiindca oferta pe piata este mult mai mare decat cererea?

Sper sa avem parte de o discutie constructiva. Altfel incep sa recitesc motto-ul lui viperu.
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 20:49   #15
DaciaMustang

Stage 4
 
DaciaMustang's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 227
Default

\"Nu de alta dar 4 basi, 6 amplifuri si 10 difuzoare impresioneaza oricum. Nu trebuie sa sune si BINE\"
wooo! relax, vad ca tu dai cu pietre! as fi putut sa-mi pun 20 de difuzoare, ca sa fiu cel mai dotat dar mi-am pus 2 in usi, 4 in spate si una in portbagaj

nu-i asa ca tu, ca specialist, poti sa dai din cap afirmativ cand te-ntreb daca 4 difuzoare bune suna mai bine decat 2 mai bune? dar 6 difuzoare suna sau nu mai bine decat 4?

daca n-am dreptate, astept o noua replica, dar tine cont ca vorbim de masini de zi cu zi, nu de masini de competitie, ca n-a venit xzibit peste noi sa ne \"pimp\"-uiasca
DaciaMustang is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -