Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

Reply

Thread Tools
Old 20-06-05, 15:03   #1
BabyBlue_EVO

Presedinte Evolution Crew

Stage 5

BabyBlue_EVO's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Evolution Crew]
Default Problema legata de condensator si amplificator

E vreo regula sau ceva de genu care zice ca amplificatoru trebuie sa fie langa
condensator adik nu se poate pune un condensator undeva iar amplificatoru mai departe un pic de el?? unii zic ca daca il pun mai departe parca nici nu ash avea condensator ci condensatorul trebuie sa stea langa amplificator ??? conteaza??
MUltumesc anticipat
Old 20-06-05, 19:20   #2
Iuiu

Stage 3

Iuiu's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]

Din ce am invatat eu prin liceu si la facultate curentul electric face bucla pe unde are traseu mai scurt si rezistenta mai mica. Logic ar fi sa fie mai aproape de amplificator dar nu este o regula asta. Se poate pune mai departe , dar trebuie obligatoriu sa folosesti cabluri f. groase.
Parerea mea.
Old 21-06-05, 07:37   #3
sfigmo

Stage 5

sfigmo's Avatar

Member of:
[Moderators]
[TIME SQUAD]

Cu cat distanta e mai mare intre bornele condensatorului si bornele amplificatorului cu atat cablurile folosite trebuie sa fie mai groase...cablurile de masa ( - ) de la amplificator cat si de la condi e bine sa fie legate direct pe caroserie, pe un traseu cat mai scurt posibil si daca se poate in punct comun pe o suprafata fara vopsea...poti sa il pui si putin mai departe de amplif in principiu daca respecti unele reguli...bafta

Uischi...I'll never forget you...
sfigmo is offline   Reply With Quote
Old 22-06-05, 00:10   #4
BabyBlue_EVO

Presedinte Evolution Crew

Stage 5

BabyBlue_EVO's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Evolution Crew]

deci pot ce distanta vreau eu prin masina numai sa fie cablul gros da?
BabyBlue_EVO is offline   Reply With Quote
Old 22-06-05, 00:13   #5
blak
Banned

Stage 5

blak's Avatar

Da poti... dar pierzi curent ....cu cat cablul e mai lung... si rezistenta creste... deci pierzi curent.. cu cat e mai lung cablul..iar cu cat e mai lung..trebuie sa folosesti cablu mai gros...
blak is offline   Reply With Quote
Old 22-06-05, 00:19   #6
blak
Banned

Stage 5

blak's Avatar

Dar mai bine te-ar preocupa problema cu alternatorul...si ultima problema sa fie condensatorul..ca din ce am inteles de la tine vrei muzica puternica..deci mai intai intereseazate de unde il alimentezi.... ca pe cielo..nu cred ca ai mai mult de 65A pe alternator..iar daca tu vrei vreo instalatie de 1500W ... ar veni c-am asa... 1500/12=125A consum...
Si gandestete ca mai ai si alti consumatori in afara de muzica....
blak is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 11:38   #7
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

La o instalatie de putere mare,ordinea importantei ar fi urmatoarea:
-Baterie deep cycle
-Cabluri de alimentare corect alese
-Alternator
-Condensator
saxo is offline   Reply With Quote
Old 23-06-05, 12:05   #8
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

La inceputul anilor 80 prin State conceptia era alta. Se mergea pe alternatoare relativ mari, pe baterii relativ capabile si pe baterii enorme de condensatoare de capacitate mica care erau capabile sa sustina ore intregi sistemul la putere maxima cu motorul oprit. NU a fost niciodata demonstrat ca un capacitor digital de 10 F sustine consumul mai bine decat 10 condensatoare conventionale de 1 F. Si cel putin teoretic, nici nu ar avea cum. Eu cred ca orice sistem de putere trebuie gandit de la alternator incolo. Cu head-room suficient in toate aceste puncte ai cele mai mari sanse sa scapi de toate neajunsurile unei alimentari defectuoase. Bateriile deep-cycle au avantajul ca suporta mult mai bine consumul instantaneu de curenti mari in timp. De cele mai multe ori nu au un amperaj superior dar prin constructia lor reusesc sa ofere o rezistenta mai mare in timp. Si probabil ca cel mai mare avantaj al lor sunt dimensiunile relativ reduse. Exista si variante mai bune d.p.d.v. tehnic dar care ocupa mult mai mult spatiu si adauga greutati considerabile masinii. \"Unii stie\".