Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

Reply

Thread Tools
Old 16-11-06, 01:08   #1
mmneg

Stage 5

mmneg's Avatar

Member of:
[VW]
Default sfat onectare sub cu 2 bobine la amplif mono cu 2 iesiri

se da un sub cu 2 bobine
se da un amplif mono cu 2 iesiri. pe manual scrie ca acestea sunt puse in paralel
din sub ies doar un set de + si -

simptome: se aude prea incet fata de ce ar trebui sa fie
cauza: sub-ul (bobinele legate in paralel) este legat la o singura iesire de pe statie.

cum leg pe statie avand doar un set de + si - ? + la o iesire si - la a doua iesire?

mai exista si varianta sa desfac difuzorul de pe cutie (asta e mai dificil) si sa mai trag un set de fire ca sa fie:
+ bobina 1 => + intrarea 1
- bobina 1=> - intrarea 1
+ bobina 2 => + intrarea 2
- bobina 2=> - intrarea 2
corect?
mmneg is offline   Reply With Quote
Old 16-11-06, 12:13   #2
mmneg

Stage 5

mmneg's Avatar

Member of:
[VW]
Default Re: sfat onectare sub cu 2 bobine la amplif mono cu 2 iesiri

nici o parere?
Old 16-11-06, 15:18   #3
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Ce impedanta au bobinele difuzorului?

Care este impedanta minima la care e stabil amplifcatorul?
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
Old 16-11-06, 17:27   #4
mmneg

Stage 5

mmneg's Avatar

Member of:
[VW]

ampliful 1 ohm
difuzorul 2x6 ohmi
Old 17-11-06, 09:25   #5
taz21

Stage 5

taz21's Avatar

Daca sub-ul are bobinele in paralel inseamna ca mere in 3 ohm. Inseamna ca statia trebuie sa aiba o impedanta apropiata, iar 1 ohm este prea putin.
Parerea mea.
Old 17-11-06, 11:45   #6
bulu

Stage 5

1.Ampliful are 2 iesiri stabile in 1 ohm?2.Stie sa faca bridge?3.Sau bridge in 1 ohm(cu toate ca sunt mai rare amp stabile in 0.5 pe canal)?
Daca 1+2 atunci vei merge cu ampul in 2ohm(1+1 bridge)si subul in paralel in 3 ohm si vei obtine un rezultat bun(teoretic 67% in puterea amp)
Daca 2+3 atunci amp 1 ohm dif 3 ohm (v-a merge la 33% din puterea amp)

Daca doar 1 e complicat ca vei avea 6ohm pe sub si 1 ohm pe amp ... il v-a mangaia pe sub .

Daca ai putea sa dai si alte spec gen firma/model/ sau mai multi parametrii cum ar fi puterile la diverse impedante ...
bulu is offline   Reply With Quote
Old 17-11-06, 19:28   #7
mmneg

Stage 5

mmneg's Avatar

Member of:
[VW]

Old 17-11-06, 20:16   #8
bulu

Stage 5

Deci cele 2 iesiri sunt de fapt aceeasi iesire doar ca e alt mode de conecatare.
Puteau la fel de bine sa fie doar o singura pereche + - si puteai sa legi 2 sub (+ de la fiecare sub la + si - la fel).Ori ca legi subu in paralel si legi la o iesire de statie sau ca iei fiecare fir separat de la sub e exact acelas lucru.

In faza asta problema este foarte complicata.Inseamna ca vei merge in 3 ohm iar puterea scoasa in 3 ohm este undeva pe la jumatea dintre 500-870 deci cam 2000W/3 ... undeva pe la 667 probabil 650 ca nu creste linear
Ampul este capabil de 1200 ... eventual mai iei un sub la fel daca nu vrei sa renunti la el si mergi in 1.5 ohm ... astfel relaxezi putin ampul ca nu v-a fi la full ci v-a fii pe la 1000W.

Ce sub este ala pe care-l ai : firma ,putere,
Si inca ceva verifica cum e conectat subul - poti si cu un multimetru si il setezi pe ohm-mi ... daca da 3 sau aproximativ ... de obicei putin sub pt ca RDC e deobicei mai mica decat impedanta nominala inseamna ca e pus in paralel si tu nu poti scoate mai mult din sis actual.
Old 17-11-06, 22:24   #9
mmneg

Stage 5

mmneg's Avatar

Member of:
[VW]

w15gti 800w rms bass reflex
Old 17-11-06, 22:58   #10
pesteimputit

Stage 5

pesteimputit's Avatar

puteam sa jur ca e un 15gti
leaga-l linistit in paralel., vezi ca teoretic ar trebui sa aiba niste tablite care se pun intre borne, ca sa nu mia pleci cu 4 cabluri din el si nici sa nu faci taranii pe acolo
pesteimputit is offline   Reply With Quote
Old 18-11-06, 01:06   #11
bulu

Stage 5

Din pacate peste JBL GTI nu este ca JBL gto sa aiba bornele de la bobine pe aceeasi parte ca sa pui tablite serie/paralel furnizate de ei.
De obicei sunt puse pe o parte si pe alta a subului ... o fi al lui o exceptie
Old 18-11-06, 03:31   #12
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

bulu....sunt in curs sa-ti raspund pe PM.

AICI si la faze de genul acesta se observa lipsa ta de experienta. Fata de tine, pesteimputit si eu stim foarte bine acest difuzor si iti putem spune ca are bornele de + pe o parte si cele de - pe cealalta parte. Tocmai de aceea se folosesc acele tablite pentru bridge. Te rog ultima data, crede-ma ca nu sunt rau voit, informeaza-te si fi 100% sigur de un lucru inainte sa postezi sau sa dai un sfat.

mmneg...cu o incinta bas reflex adecvata difuzorul acesta ar trebui sa sune destul de bine. Din experienta iti spun ca de pe undeva de la 7-800W difuzorul acesta nu mai prea face fata. Ma refer la bobina... Cu bobinele in paralel amplificatorul tau are rezerve suficiente sa controleze acest difuzor, sa sune tare si daca incinta este realizata corect, sa sune chiar foarte bine. Si difuzorul si amplificatorul se preteaza la asa ceva.

Parerea mea e ca daca vei adauga inca un difuzor le vei avea pe ambele putin sub-alimentate, in acelasi timp, lucrand la impedanta mica, amplificatorul pierde din capacitatea de a controla bine difuzoarele.

In cazul de fata impedanta difuzorului nu are aproape nici o importanta in relatie cu amplificatorul.

Ce masina ai? Cum se prezinta sistemul tau de alimentare? Cablaj, baterie, etc. Ce incinta ai? Tip, litraj intern, dimensiuni port (daca e cazul), etc.
Old 18-11-06, 09:56   #13
mmneg

Stage 5

mmneg's Avatar

Member of:
[VW]

mersi de raspunsuri.

incinta e facuta dupa specificatiile cu care a venit difuzorul.
-litraj intern 114 litri
-port de 15cm diametru interior si 38cm lungime.
-nu pot sa fac o cutie mai mare pentru ca nu mai incape in portbagaj. (am nevoie si de putin portbagaj)
-materialul incintei este MDF de 22mm

-masina este golf 4 (normal nu variant)
-cablajul este 2AWG
-baterie normala de 74 pe duca
Old 18-11-06, 10:57   #14
bulu

Stage 5

@Rellaxx - PAREREA MEA - cred ca ori la amp ii lipseste tensiune ori la sub ii lipseste curent ... cred ca ar fi fost mult mai bine sistemul daca ar fi avut GTI 2X4 ohm ... eu stiu ca exista si aceasta versiune.

EDIT:

Daca un amp este sub-alimentat este LOGIC ca difuzorul nu are curent la dispozitie. Ca dovada ca daca pui un bec pe masa departe de sursa de curent acesta se va aprinde....nu. Deci logic.

Cred ca ar fi fost mult mai bine sa traim in tari straine cu 'jdemii de oiro pe luna din partea Zanului de la BT. Dar.... nu e asa. Ne limitam la ce avem.

W15 Gti a fost produs in masa cu o singura configuratie de bobina, si anume 2 x 6Ohm. Pentru aplicatii particulare au mai fost produse cu 2 x 8Ohm, 2 x 3 Ohm si 2 x 4Ohm. S-ar putea sa fie si altele dar asta e tot ce am gasit.

Last edited by ReLLaXX; 18-11-06 at 22:49.
Old 18-11-06, 20:35   #15
pesteimputit

Stage 5

pesteimputit's Avatar

schimba bateria si leaga subul in paralel cu ajutorul jumperilor (placutele alea)
un spv35 ar fi ok ca baterie secundara, dar de preferat un spv44 in fata
pesteimputit is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -