26-09-06, 14:55
|
|
 Stage 5
Member of: [FOTO]
|
Sonorizare pentru Pejo 107
Un prieten ar fi interesat de sonorizare pentru aceasta masina:
"Vreau sa-mi iau si eu un sistem audio pentru un Pejo 107 . Fiind o masina mica, ma gandesc la un HU, boxe de 10cm pe fata (am locasuri si fire trase) si de 13cm pe spate.
Pentru HU m-am oprit la 3 modele Pioneer DEH-30MP, BLAUPUNKT Santa Cruz MP36 si VDO CD 2304 MP3. Pentru boxele de fata am de ales intre: Magnat Car Fit 102,DLS Classic 224, JBL CS2104 si Pioneer TS-G1049.
M-ar interesa ceva impresii (gen HU X nu merge bine cu boxele Y, etc..) si sugestii pentru boxele spate. Astea trebuie sa indeplineasca o singura conditie: sa nu necestie amplificare.
Bugetul TOTAL (inclusiv instalare) trebuie sa nu depaseasca 1000 RON.
De asemenea, as vrea sa stiu daca a cumparat si eventual instalat careva dintre voi la ********."
Last edited by Vyk; 26-09-06 at 15:00.
|
|
|
26-09-06, 15:58
|
|
|
Speed Daemons Member
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Speed Daemons] [DAEWOO]
|
Re: Sonorizare pentru Pejo 107
eu, personal, as merge pe HU pioneer, e de departe cel mai bun din ce ai enumerat iar pe boxe, preferinta personala pe JBL, again, din ce ai enumerat... am cumparat de la ******** dar nu am instalat la ei; mi se par cam neseriosi cu dead-line-urile de livrare si cu actualizarea stocurilor iar instalarea se face nu de ei ci in colaborare cu instalatori de la alte firme, dar care in mare sunt mai slabi ca mine din ce am intalnit  ... preturile totusi sunt ok...
|
|
26-09-06, 17:26
|
|
 Stage 5
|
fereste de Be loud.
iti recomand un clarion DXZ368RMP pret 510 ron tva inclus si hertz dieci 10 coaxiale fata si 13 coaxiale spate 350 ron tva inclus ambele.
si cu montaj iesi pe unde ai spus.
Last edited by alex MG ZR 160; 26-09-06 at 17:31.
|
|
|
26-09-06, 17:37
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [Opel] [Colectionar Machete]
|
de ce sa se fereasca de ******** ? e ceva ce nu stiu eu ? inafara ca sunt cam neseoriosi ... ?
|
|
|
26-09-06, 17:41
|
|
|
BMW Driver
 Stage 5
Member of: [Moderators] [Design Team] [Virtual Tuning] [BMW]
|
Eu pentru ca am cumparat de vreo 15 milioane de la ei, la urmatoarea comanda mi-au trimis in loc de DLS RA25 un DLS RA20 care costa cu 3.200.000 mai mult. Tot timpul s-au tinut de cuvant, le stiu adaosul si e unul foarte normal chiar daca pt unii pare ieftin. Am respect pt oamenii aia deci sa nu generalizam.
27-09-06, 01:22
|
|
 Stage 5
|
Daca vrei ceva sa sune cat de cat clasr si sa nu distorsioneze ia un MP3 cu HPF reglabil pe el(taie basu din boxe si astfel distorsioneaza mai putin=>se aude mult mai clar-si asa boxele de 10 si 13 nu prea scot ele bass)
Aveau la mediagalaxy mp3 pioneer deh5630(echivalent cu 5800 dar in loc sa dai 8 mil dai doar 5 pt ca e model de anu trecut,bine asta daca mai il au ca eu l-am vazut acum 2-3 sapt).
Iar la boxe nu trebuie sa te arunci la ceva pretentios, suna mai prost boxele puternice care au nevoie de amplificator daca sunt puse pe HU- de obicei se merge pe boxele de cel mai mic nivel la fiecare firma.Niste pioneer coaxiale de 10 si 13 fac impreuna vre-o 3 mil.
|
|
|
27-09-06, 01:38
|
|
|
Speed Daemons Member
 Stage 5
|
decat hpf, mai bine recomand o preparare a usilor k lumea si o sa fii uimit cand o sa realizezi ca nu ai nevoie de hpf si pentru oamenii de rand cu 17 in usi fata subul pare un "moft"... ca idee o usa facuta cu aluband e max 100 ron... desi am linie pioneer si sunt fan pioneer, seria cs este peste ts-g
|
|
|
27-09-06, 04:09
|
|
 Stage 5
|
o preparare ca lumea a usilor nu se face cu aluband (material de constructii) . risti sa se ridice pe geam la caldura vara.
oricum cum a spus tico_rs insonorizarea e importanta.
https://forum.4tuning.ro/384-sistemul-audio-masina-mea/17494-mg-zr-160-sq-car.html uitate cum se face o insonorizare ca exemplu.
referitor la be loud multora le a intarziat comenzile sau au trimis altceva in loc de comanda.e posibil sa fie dupa noroc .
|
|
|
27-09-06, 08:35
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by alex MG ZR 160
o preparare ca lumea a usilor nu se face cu aluband (material de constructii) . risti sa se ridice pe geam la caldura vara.
https://forum.4tuning.ro/showthread.php?t=17494 uitate cum se face o insonorizare ca exemplu.
referitor la be loud multora le a intarziat comenzile sau au trimis altceva in loc de comanda.e posibil sa fie dupa noroc .
|
Aici nu sunt de acord.
Insonorizarea e importanta dar cand ai difuri sa sune.Difurile de 10 cm nu-s facute pt mid-bass ci doar pt mid.Banuiesc ca omu a cerut 10 si 13 cm ca nu vrea sa-si demonteze/modifice usile.
|
|
|
27-09-06, 08:55
|
|
Stage 1
|
Quote:
Originally Posted by alex MG ZR 160
https://forum.4tuning.ro/showthread.php?t=17494 uitate cum se face o insonorizare ca exemplu.
|
Aluband-ul nu se topeste contrar ce sustine lumea. Tocmai datorita faptului ca e folosit in constructii este foarte rezistent la intemperii. Daca s-ar scurge, de ce l-ar folosi la sarpante si izolatii pe acoperis (ca pentru asta e pana la urma), unde vara clocoteste? Am luat personal o bucatica de Aluband si am incalzit-o concentrat cu o bricheta si desi devenise foarte maleabil la caldura extrema, nu s-a pus problema sa curga. Sunt sigur ca daca mai tineam cateva secunde incepea sa fuga bitumul, dar si scrie pe el pana la urma ca isi pastreaza proprietatile doar intre -20 si 80 grade celsius, mult sub ceea ce facusem eu dar la fel de mult peste caldura din masina vara.
Ca nu se compara cu Dynamat-ul e altceva, nu te contrazic. Am vrut doar sa clarific partea cu temperatura.
Am ascultat masina facuta cu Aluband si erau diferente usor sesizabile. Nu mai zanganea usa, difuzoarele se auzea mai bine. Sunt convins ca s-ar fi auzit si mai bine cu Dynamat, dar pentru o solutie de buget eu zic ca in functie de exigentele fiecaruia, merge si Alubandul.
Pe de alta parte, presupun ca ar fi cam inutil sa vorbim de insonorizare cand in usi nu pune nimic din cate am inteles, doar in bord si in spate. Si chiar daca ar pune in usi, difuzoarele alea de 10cm sunt prea mici ca sa aiba pretentii...
|
|
|
27-09-06, 13:10
|
|
 Stage 5
|
si eu am auzit masina facuta cu aluband, kiar am facut una. nu zic ca nu e bun , exista diferente notabile la sunet dupa ce am aplicat aluband , dar din pacate m-am trezit cu o bucata lipita de geam si cand ridicai geamu aparea si ea la suprafata. este bun in general pe suprafete plane sau cu mici inclinati , dar nu rezista pe vertical.
eu i-am aratat cum se face si ce inseamna, nu i-am spus sa faca la fel.
|
|
|
27-09-06, 13:38
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by MindBlank
Pe de alta parte, presupun ca ar fi cam inutil sa vorbim de insonorizare cand in usi nu pune nimic din cate am inteles, doar in bord si in spate. Si chiar daca ar pune in usi, difuzoarele alea de 10cm sunt prea mici ca sa aiba pretentii...
|
din pura curiozitate... uite-te ce se poate face cu 2 miduri de 3" intr-o usa... click
Last edited by bad_boy2k; 27-09-06 at 13:42.
|
|
|
27-09-06, 15:06
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by bad_boy2k
din pura curiozitate... uite-te ce se poate face cu 2 miduri de 3" intr-o usa... click
|
Si daca face tot nu stiu cum suna.Bine acum ar putea fi 2 dif subwoofer care sa sune ca daca nu nu vad rostul a super incinte.Alea de 3" nu cred ca ajung nici la 100HZ so why the trouble.
Mai ales ca difurile de masina sunt facute pt a suna in free air.
Daca vrea intradevar ceva notabil din 10cm eu le-am pus in niste pahare din plastic (dalea de 250 ml max) si suna basu in ele.
Intradevar rigidizarea difului de usa il face sa sune dar sa-l ajutam pe cine intreaba nu sa-l incurcam si mai mult.
Daca tot ii raspundem sa-i zicem ca ar fi bine difuri de 17 in usi si usa facuta dar, daca nu considera ca e necesar sau nu vrea sa-si demonteze masina sa-i propunem si varianta de 10 si 13 de care ne-a intrebat.
Si mai ales sa-i zicem omului ca e scump sa-si faca usile(mai ales daca are airbaguri in usi ca nu e ca la alte masini de n-au si desfacem usile noi, iar daca se duce la un centru jumate din buget l-a spart pe usi deja)
|
|
|
27-09-06, 15:46
|
|
|
Speed Daemons Member
 Stage 5
|
oarecum off-topic: la aluband depinde si cum l-ai nimerit. cu ala de 30 cm nu am avut nicio problema se lipeste f f bine si ar sta si pe "tavan" dar am mai avut rateuri cu ala de 10 cm care parca era vechi sau expirat pt ca nu statea lipit nici de podea, daramite de usa... eu cred ca face bine si mla difuri de 10 cm pentru ca ala practic face o incinta din usa oprind vibratiile de afara in acelasi timp... chiar daca sunt gandite free air, multe suna mult mai bine cand se face o incinta din usa...
|
|
|
27-09-06, 18:40
|
|
|
BMW Driver
 Stage 5
Member of: [Moderators] [Design Team] [Virtual Tuning] [BMW]
|