Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

Reply

Thread Tools
Old 19-09-06, 17:53   #1
24din24

Stock

Default nelamuriri cu niste Hertz-uri.....

salut!

citesc 4tuning de o gramada de timp dar nu m`am inregistrat pan` acum.

am luat acum 2 zile niste componente Hertz de 13 cm din seria Dieci, k doar astea imi intra in usa. am legat wooferul cu tot cu filtru la un amplificator de 17W RMS, din kre cred ca doar 13-14 maxim sunt curati. problema, daca e intr`adevar o problemaa, e ca la volum 2 din 10 dat din acest amplificator practic scuipa wooferul, adica se simte ca deja de la 3 in sus isi atinge limitele mecanice.
ca sa fie klar, nu vorbim de amplificatoare priciopsite, care pe hartie au 30W RMS si de fapt ele trag din reteaua electrica 300W prin traf, ca sa putem spune k producatorii amplifului au fost modesti cu capabilitatile produsului lor . vorbim de un amplificator pt un sistem audio 2.1, mia exact Creativ p380.

e normal sa se intample asha ceva? eu zic k ele sunt originale...vin cu toata documetiatia, cutia, abtibild, sistem de prindere pt tweetere, tot tot. plus ca ele in sine arata bine, nu ca si cum ar fi contrafacute.

asha, si eu le voi lega direct la un HU, ca nu am amplificare pentru ele momentatn... din kte vad, pe site si pe ele si peste tot in documentatie scrie ca au 60W "continuos program". cum naiba daca mie imi faca asha la 3-4W cat am bagat in ele?!

edit : cata povestea
24din24 is offline   Reply With Quote
Old 19-09-06, 18:08   #2
blak
Banned

Stage 5

blak's Avatar

Default Re: nelamuriri cu niste Hertz-uri.....

Ce HU ai?...
blak is offline   Reply With Quote
Old 19-09-06, 18:16   #3
24din24

Stock

momentan un Clarion DXZ468RMP
Old 19-09-06, 20:02   #4
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Sistemul tau de calculator s-ar putea foarte probabil sa fie conceput pentru difuzoare pe 8 ohmi si nu 4 cit au difuzoarele auto.
Difuzoarele Dieci sunt concepute sa funcioneze direct pe HU. Apropos, de unde le-ai luat ?
Old 19-09-06, 20:15   #5
24din24

Stock

am fost si le-am schibmat cu cele de 16,5 cm - DSK165, ca am sperat sa fie diferente intre ele, dar acelasi lucru. absolut la fel. acum trebuie sa ma si gandesc sa vad cum le prind in usa.

@ saxo : din cate vad, pe difuzorul pe care l-am scos din subwooferul sistemului 2.1, scrie 4 ohmi...

zici ca sunt concepute sa functioneze direct pe HU, si da, asa am vazut k scrie si pe cutie, dar spune-mi te rog ce diferenta ar fi, k eu nu imi dau seama? poate imi scapa ceva......

le-am luat de la o firma mica - m`am mirat ca aveau asa ceva sincer sa fiu, pentur ca stiu ca tottal sunt cei care le importa, si doar ei (voi in caz ca lucrezi la ei, conform bannerului de jos . ^

Last edited by 24din24; 19-09-06 at 20:17.
Old 19-09-06, 21:02   #6
bad_boy2k

Stage 5

bad_boy2k's Avatar

hmm... problema e alta la tine. e constructia in sine a amplificatorului creative, nu difuzoarele. sistemul 2.1 e creeat unitar, sa functioneze cum il iei si numai asa. cat despre dieci, leaga-le cu incredere la HU ca o sa fii surprins de performantele lor...
bad_boy2k is offline   Reply With Quote
Old 19-09-06, 22:12   #7
24din24

Stock

sper! de abia astept :>

mi se pare insa ciudat...foarte ciudat. sper sa gasesc o explicatie totusi!!
Old 19-09-06, 22:46   #8
24din24

Stock

mai astept si alte pareri, btw...
Old 19-09-06, 23:20   #9
xxdadixx
BMW Driver

Stage 5

xxdadixx's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Design Team]
[Virtual Tuning]
[BMW]

Pai ia-le pe eliminate. Pana la urma vezi ce e de vina.
xxdadixx is offline   Reply With Quote
Old 22-09-06, 08:31   #10
24din24

Stock

le-am legat la HU, si supriza, cu volumul dat la maxim unde nu distorsioneaza, ce-i drept cu bas`ul mai jos decat il tin eu de obicei, se miscau rezonabil. defapt, as putea spune k avea o cursa mica. incomparabil cu ce am vazut eu in casa. ca sa nu mai vb ca melodia era una din cele mai pline de joase pe care le-am ascultat.

sa fie oare diferenta asa de mare intre un difuzor de masina si unu` "de casa"?
Old 22-09-06, 09:39   #11
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

O posibilitate ar fi sensibilitatea foarte mica la acele difuzoare de casa sau calculator. Pe cind la Dieci e de 91 dB pentru cele de 13 cm si de 93 dB la cele de 16,5
saxo is offline   Reply With Quote
Old 22-09-06, 13:07   #12
bad_boy2k

Stage 5

bad_boy2k's Avatar

Quote:
Originally Posted by 24din24 View Post
le-am legat la HU, si supriza, cu volumul dat la maxim unde nu distorsioneaza, ce-i drept cu bas`ul mai jos decat il tin eu de obicei, se miscau rezonabil. defapt, as putea spune k avea o cursa mica. incomparabil cu ce am vazut eu in casa. ca sa nu mai vb ca melodia era una din cele mai pline de joase pe care le-am ascultat.

sa fie oare diferenta asa de mare intre un difuzor de masina si unu` "de casa"?
u vrei sa spui ca dieci, pus pe HU, se misca mai putin decat pus la ampul de la calculator? sau...
Old 22-09-06, 20:59   #13
24din24

Stock

saxo - se poate. apropo, maine discut cu repsectivul de treaba de care am vorbit. pe pm...

bad_boy - exact asta vreau sa spun. de la inceputul threadului. chiar si fara egalizatorul din winamp si cu bas-ul la minim din amplif tot il scuipa de la volum 5-6 in sus, in functie de melodie.

in masina, cu bas`ul redus fata de cum ascult de obicei, se misca semnificativ mai putin decat legat la amplificatorul de la sistemul 2.1. eu asa am constatat...
Old 22-09-06, 21:52   #14
bad_boy2k

Stage 5

bad_boy2k's Avatar

aha... e, asta e din cauza constructiei ampului. ampul de la sistemul de casa are inclus in el corectii de sunet pentru a compensa designul incintelor si slabiciunile ansamblului incinta-difuzor. de aici cred ca rezulta asa ceva.
bun, si puse pe HU, nu te multumesc?
Old 23-09-06, 21:27   #15
24din24

Stock

nu ca nu ma multumesc...nu le-am ascultat inca

inca le montez... maine sper sa termin, dsa vedem ca e inca mult de munca...
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -