Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

Reply

Thread Tools
Old 11-05-09, 13:06   #1
zambarici

Stage 3

Default intrebari despre sistemul meu audio

am urmatoarele chestii instalate pe masina : kit de cablu de 50mm2, statie hifonics txi 6000 ( 600w la 4 ohmi in punte ) si subwofer hifonics brutus b2d2 ( 600 w la 4 sau 1 ohm). cu toate astea la volum mare farurile imi palpaie.

cand am scos cablurile vechi aveam un condensator hifonics de 1 farad instalat si l-am scos fara sa-l descarc.

masina este golf 4 scurt, an 2003, 1.9 tdi 101 cai.

trebuie sa imi ajunga o statie pe 4 canale de 4 x 85 w la 4 ohmi hifonics titan, si doua sisteme de boxe pe componente brutus de 125 w bucata.

mp3-ul este un alpine cu rca pentru boxele din spate, si rca shared , pentru subwoofer/boxe spate ( cand din HU subwoofer este ON iesirea e pentru subwoofer, cand e OFF e pentru boxele din spate).

vreau sa le instalez pe toate, dar am cateva intrebari :

trebuie neaparat sa descarc condensatorul daca vreau sa-l instalez inapoi?
o sa impinga statia cat de cat sistemele alea de boxe?
condensatorul e suficient pentru ce am eu?
cum sa fac cu rca-urile? scot cele 4 rca-uri pentru statia pe 4 canale si din ea cuplez inca un rca pentru subwoofer, sau scot boxele din spate prin statia de la subwoofer?
daca instalez tot ( inclusiv condensatorul ) tot o sa-mi palpaie farurile?
puteti sa imi sugerati de unde as putea cumpara un bloc de distributie mai ieftin, ceva de genul o intrare de 50 mm2, doua iesiri de minim 20mm2?
imi trebuie bloc de distributie si pentru masa? sau pot sa scot masa separata de la fiecare statie?

as prefera raspunsuri de la cineva care s-a mai confruntat cu astfel de chestii si chiar stie despre ce vorbeste ...
zambarici is offline   Reply With Quote
Old 12-05-09, 17:38   #2
zambarici

Stage 3

Default Re: intrebari despre sistemul meu audio

chiar nimeni nu poate sa-mi raspunda la oricare dintre intrebari?
zambarici is offline   Reply With Quote
Old 20-05-09, 22:36   #3
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]
Default Re: intrebari despre sistemul meu audio

Quote:
Originally Posted by zambarici View Post
am urmatoarele chestii instalate pe masina : kit de cablu de 50mm2, statie hifonics txi 6000 ( 600w la 4 ohmi in punte ) si subwofer hifonics brutus b2d2 ( 600 w la 4 sau 1 ohm). cu toate astea la volum mare farurile imi palpaie.

cand am scos cablurile vechi aveam un condensator hifonics de 1 farad instalat si l-am scos fara sa-l descarc.

masina este golf 4 scurt, an 2003, 1.9 tdi 101 cai.

trebuie sa imi ajunga o statie pe 4 canale de 4 x 85 w la 4 ohmi hifonics titan, si doua sisteme de boxe pe componente brutus de 125 w bucata.

mp3-ul este un alpine cu rca pentru boxele din spate, si rca shared , pentru subwoofer/boxe spate ( cand din HU subwoofer este ON iesirea e pentru subwoofer, cand e OFF e pentru boxele din spate).

vreau sa le instalez pe toate, dar am cateva intrebari :

trebuie neaparat sa descarc condensatorul daca vreau sa-l instalez inapoi?

Nu trebuie NEAPARAT. O sa faca o mica scanteie la conectare, in principiu. Nimic fatal.

o sa impinga statia cat de cat sistemele alea de boxe?

Teoretic o sa fie suficient, decent. Se poate si mai bine, normal. Dar e ok.

condensatorul e suficient pentru ce am eu?

Condensatorul are utilitate limitata, el nu produce curent. Ai nevoie de baterie si alternator bune. In cazul de fata nu o sa faca mare branza. Din motivul deja descris.

cum sa fac cu rca-urile? scot cele 4 rca-uri pentru statia pe 4 canale si din ea cuplez inca un rca pentru subwoofer, sau scot boxele din spate prin statia de la subwoofer?

Daca ai iesire de semnal din amplificatorul de subwoofer, poti sa incerci sa "iesi" de acolo pentru boxele spate, dar sunt sanse ca in momentul in care activezi subwoofer ON din player sa ai in functiune si un filtru LPF, motiv pentru care o sa auzi doar joase si in boxele spate. Plus ca ai toate sansele sa faci niste bucle interesante de semnal, cu sau fara urmari. Ideal ar fi sa folosesti un splitter pentru boxele spate si subwoofer (sau sa iesi din ampliful pe 4 canale cu semnal pentru subwoofer, daca poti) si sa setezi filtrul LPF pentru sub din amplif. Asta daca nu poti sa schimbi playerul.

daca instalez tot ( inclusiv condensatorul ) tot o sa-mi palpaie farurile?

Cel mai probabil ca da. Din motivul mentionat mai sus.

puteti sa imi sugerati de unde as putea cumpara un bloc de distributie mai ieftin, ceva de genul o intrare de 50 mm2, doua iesiri de minim 20mm2?

Sigur se gasesc, inclusiv on-line. Asta e o intrebare mai grea.

imi trebuie bloc de distributie si pentru masa? sau pot sa scot masa separata de la fiecare statie?

Nu iti trebuie dar nu iti strica. Ideal ar fi sa ai un singur punct de masa pe caroserie de unde "alimentezi" toate componentele. Cu sau fara distribuitor, importanta e sectiunea cablurilor (cat incap) si contactele cat mai bune (curatat de vopsea inainte, degresat, utilizat conectori de calitate, prindere mecanica f buna, etc).

as prefera raspunsuri de la cineva care s-a mai confruntat cu astfel de chestii si chiar stie despre ce vorbeste ...

Sper ca ma incadrez.
Daca mai ai si alte intrebari....
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -