Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

Reply

Thread Tools
Old 27-04-04, 21:05   #1
Kusa

Stage 2

Default CUTIE SUBWOOFER

Am pus topicu` asta pentru a va cere ajutorul in ceea ce consta o cutie pentru subwoofer . Stiu ca a mai fost un topic pe care s-a mai discutat despre aceeasi tema si s-au dat si niste programe . In legatura cu programele m-am chinuit cu amandoua sa fac o cutie dar nu prea reusesc sa inteleg totul . Am luat un subwoofer :
-Frecventa - 22-500 Hz
-Sensibilitate - 92 dB
-Max. muzical power - 600w
-Impendeanta - 4 si 8 ohmi
-Marime - 200mm
Firma care l-a facut se num. PRO WEST dar nici urma de ea prin cele doua progr. In legatura cu bassul eu vreau sa il fac cu bass reflex . In curand o sa pun si niste poze cu el . Multumesc mult .
Kusa is offline   Reply With Quote
Old 27-04-04, 22:06   #2
BigMac

Stage 3

BigMac's Avatar

Pentru a calcula o incinta pe masura pentru acest difuzor mai ai nevoie de cativa parametri, pe care trebuie sa ii obtii de la fabricant. Anume parametrii Thiele/Small urmatori: Qms, Qes, Vas si Fs.

P.S. impedanta n-are cum sa fie si 4 si 8 ohmi.
P.S.2 unele difuzoare sunt concepute pentru incinte inchise, si merg prost in bass reflex.
Old 28-04-04, 16:04   #3
Kusa

Stage 2

In cazul subwooferului asta se poate sa aiva impendeanta 4 si 8 ohmi pentru ca are bobinaj dublu . Mersi pentru ajutor mai astept idei .
Old 28-04-04, 16:35   #4
BigMac

Stage 3

BigMac's Avatar

Ba nu se poate sa aiba si 4 si 8 ohmi, chiar daca e dubla bobina. Daca ar fi de 2 x 4 ohmi, impedanta totala ar fi 2 (in paralel) sau 8 ohmi (in serie).
BigMac is offline   Reply With Quote
Old 08-05-04, 01:54   #5
ZooM-ZooM
Honda Driver

Stage 5

ZooM-ZooM's Avatar

Member of:
[4 Speed Squad]
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]
[Opel]

face tata incinte....ia intra tu pe www.incinte.go.ro si vezi acolo... momentan pagina e la modificat,dar gasesti ceva poze...la kil....
si daca esti interesat,suna la 0724306031,stefan sau pe mail : [email protected]
daca e si nu ti-ai facut inca,discutam si in functie de masina facem cu bas reflex sau fara,pt ca daca ii pui,trebuie sa o faci mai voluminoasa
respekt

Garare / parcare moto pe timp de iarna / frig ! pentru detalii click pe linkul de mai jos !

https://forum.4tuning.ro/567-moto/335...bucuresti.html

fuse si se duse... https://forum.4tuning.ro/127-masina-m...6y8-turbo.html
ZooM-ZooM is offline   Reply With Quote
Old 11-05-04, 20:21   #6
Kusa

Stage 2

Eu nu vreau incinte de masina eu vreau doar un sistem 2 cu 1 sau 4 cu 1 Cat despre cutia de subwoofer mi-o face cineva pe gratis dar are nevoie de volomul ei asa ca cine ma poate ajuta in leg cu volumul ei il rog sa posteze aici
Old 11-05-04, 21:22   #7
ZooM-ZooM
Honda Driver

Stage 5

ZooM-ZooM's Avatar

Member of:
[4 Speed Squad]
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]
[Opel]

am inteles.vezi ca pt volum iti tre parametrii difuzorului...pe care ii are in carticica lui...si daca nu ii are...cauti p net modelu...daca il stii....iar daca nu....nu poti decat sa il facu \"la ochi\"
intra si pe site-ul meu,poate gasesti ceva idei....desi de casa nu am facut prea multe....
respekt
Old 15-05-04, 18:13   #8
Kusa

Stage 2

In legatura cu cutia . Am facut-o din ochi si a iesit cam asa 35/35 cm fata si spatele si 50/35 lateralele si celelalte doua , oricum acum nu stiu cum sa explic prea bine dar am dus subwooferul la un tamplar si i-am explicat lui , cutia o fac din pal 1,8 cm si cam atat. Cand o sa fie gata o sa ii fac cateva poze si le pun aici .
Old 15-05-04, 21:09   #9
ZooM-ZooM
Honda Driver

Stage 5

ZooM-ZooM's Avatar

Member of:
[4 Speed Squad]
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]
[Opel]

mi-am dat seama.din fatza e patratzel iar adancimea e de 50.
asteptam poze si sa imi zici daca i-ai pus vatelina si tot ce ii trebuie.adica ce ai folosit la ea.
Old 15-05-04, 22:36   #10
Kusa

Stage 2

O sa ii pun vatelina aerisire si in rest o sa vedeti poze marti - miercuri cand o sa fie gata .
Old 16-05-04, 00:34   #11
MC Mate

Stage 5

MC Mate's Avatar

Member of:
[Moderators]
[NoSpeedLimit Romania Club]
[Nissan]

Din cate stiu eu la o cutie de woofer nu se pune vatelina.Yo am subwoofer Infinity 400w cilindru si nu are nmk in cutie.E luat din magazin,de la mama lui.Palul melaminat nu este bun pt cutii de woofere pt k nu are rezonanta.La cutiile originale e un fel de placaj sau carton presat asa k nu stiu cat de bine se va auzi.Respekt
MC Mate is offline   Reply With Quote
Old 16-05-04, 11:05   #12
EvLSant0S
BMW Driver

Stage 5

EvLSant0S's Avatar

Member of:
[BMW]
[Anonymous Motorsport ]
[FOTO]
[PARTICIPANT CURSE]

mai Kusa.. cum naiba sa aiba ma si 4 si 8 ohmi ??
EvLSant0S is offline   Reply With Quote
Old 16-05-04, 20:44   #13
Kusa

Stage 2

Eu cand l-am cumparat mi-a aratat catalogu de la firma aia si sub asta al meu scria impendeanta 4 si 8 ohmi mie inca mi se pare cam imposibil dar vanzatorul mi-a garantat ca daca il bag pe statie de 8 nu i se intampla nimik si in afara de asta mi-a aratat si cum sa il connectez la 8 ohmi .
Old 16-05-04, 21:24   #14
ZooM-ZooM
Honda Driver

Stage 5

ZooM-ZooM's Avatar

Member of:
[4 Speed Squad]
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]
[Opel]

Mc_Mate...sa stii ca te contrazic...eu fac din astea si iti zic eu ca se aude mai bine cu vatelina (cel putin la cele fara bass reflex,adica cele inchise).
Cat despre palul melaminat,da,iti dau dreptate.Eu folosesc PFL,adica din acela care nu e melaminat....ideal ar trebui sa fie din lemn de esenta tare...da cine are bani de asa ceva in fine,cum am zis Kusa,asteptam poze
Old 16-05-04, 23:22   #15
BigMac

Stage 3

BigMac's Avatar

Quote:
Originally Posted by \"Kusa\"
Eu cand l-am cumparat mi-a aratat catalogu de la firma aia si sub asta al meu scria impendeanta 4 si 8 ohmi mie inca mi se pare cam imposibil dar vanzatorul mi-a garantat ca daca il bag pe statie de 8 nu i se intampla nimik si in afara de asta mi-a aratat si cum sa il connectez la 8 ohmi.
Cum am zis mai sus.. are doua bobine de 4 ohmi fiecare. Cand le legi in serie obtii 8 ohmi, iar in paralel 2 ohmi.

Ce amplif vrei sa pui pe el?
Daca ampliful e de 2 canale pe 4 ohmi, pui o bobina pe un canal.

Cand pui un dif de 8 ohmi pe un amplif auto in punte, puterea pe care o va scoate ampliful va fi mai mica decat in cazul unui dif de 4 ohmi.
De ex. daca ai un amplif care scoate 2x75 de wati pe 4 ohmi si 2x100 de w pe 2 ohmi, puterea in punte va fi de 150 de w pe 8 ohmi si 200 de w pe 4 ohmi.

Putine amplificatoare auto merg 2 ohmi in punte ('bridged') - majoritatea, cand le legi in punte, au nevoie de minim 4 ohmi.
BigMac is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -