Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

Reply

Thread Tools
Old 17-04-07, 19:07   #1
muntos

Stage 3

Default Cum se regleaza sunetul din HU si din amplificatoare ?

Salutare la toti, daca s-a mai discutat despre acest lucru atunci scuzele de rigoare:
Deci: HU Pioneer 5900MP, boxe sistem pe fata Focal 165 A1 amplificate de MTX X502, pe spate Focal 130CA1, in portbagaj sub Infinity ref 1000B amplificate de un Infinity 7520A.
Din HU este activata iesirea de sub, dar filtrele HPF si LPF nu sunt active.
Trebuiesc si acestea activate pentru o mai buna calitate audio? Si daca da, presupun ca trebuiesc setate niste frecvente de prag.Cum le aflu, uitandu-ma la specificatiile boxelor sau prin auditie (unde nu am urechea formata).
La fel si amplificatoarele stiu ca au reglaje, ele trebuiesc coordonate cu reglajele din HU, lucreaza independent sau nu mai conteaza odata ce am facut reglajele din HU?
Multumesc!
muntos is offline   Reply With Quote
Old 17-04-07, 19:56   #2
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]
Default Re: Cum se regleaza sunetul din HU si din amplificatoare ?

Poti sa folosesti doar filtrele din HU, doar cele din amplificator sau ambele. De cele mai multe ori ultima varianta e cea mai buna si cea mai folosita.

Incearca sa setezi HPF la 50-80 Hz si LPF la 50-80Hz din HU.

Acelasi lucru din amplificatoare, fara sa folosesti nici un fel de boost. Exclus si LOUDNESS din HU.

Setarea volumului poti sa o faci astfel. GAIN-urile din amplificatoare se reduc la minim, dupa care urci cu volumul din HU aproape de max, preferabil cu cateva unitati sub maximul constructiv, ca sa fi sigur ca aparatul nu distorsioneaza semnalul. In acest timp restul setarile de gen EQ din HU trebuie sa fie la 0 sau in cel mai rau caz, setate pentru auditie (dupa gusturile tale) fara a exagera vreo frecventa.

Dupa ce ai ajuns cu HU la un nivel (considerat max) incepi sa urci GAIN-ul din amplificatoare pana cand obtii volumul dorit pe difuzoare, si mai apoi pe subwoofer pentru un echilibru optim. Pentru reglaje de finete apeleaza la cineva care stie si are rabdare.

Bafta!
Old 19-04-07, 19:04   #3
muntos

Stage 3

Multumesc pentru explicatii !
Acum, stiu ca ceva trebuie sa-mi scape, dar daca setez valorile LPF si HPF diferit, asta n-ar insemna ca o plaja de frecvente n-o sa mai fie redata deloc ?
muntos is offline   Reply With Quote
Old 19-04-07, 21:52   #4
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Pai ideal ar fi sa alegi acelasi prag pentru ambele, sau chiar sa le suprapui. In principiu playerele taie cu aprox 12 db pe octava, deci gaura nu ar trebui sa fie sesizabila si mai mult, usor de corectat. Poti sa incerci combinatii, de ex. sa tai LPF la 80 si HPF la 50. Cu putina rabdare, iese bine.

Bafta!
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
Old 25-01-09, 01:16   #5
mihuxviii

Stage 2

sal, tocmai ma gandeam sa deschid un topic asemanator... :d bine ca l-am gasit pe al tau, si as avea si o intrebare legata tot de aceasta problema, pentru rellaxx, care vad ca stie super bine despre ce e vb, un adevarat expert, care sper sa ma ajute si pe mine...
am un HU alpine 9812rb (sunt f multumit de acest aparat, dar are prea multe reglaje si nu stiu cum ar tre sa-l reglez, are si o functie t-corp sau ceva de genu, acolo chiar nu stiu cum ar tre, sau la bass are 3 reglaje, la fel si la inalte:2...), difuzoare fata hifonics zeus MK2, cu crossover, 16.5 cm, 125W rms, boxe spate stoc (mentionez ca masina este un vw golf 4 variant, deci sunt philips, dar nush ce putere au si park sunt tot de 16.5...), in portbagaj sub hifonics titan, 30 cm, 400W rms, amp hifonics 400W rms in punte la 4 ohmi, si as vrea sa stiu cum sa-mi setez HU si statia pt a scoate un sunet de calitate si tot ce-i mai bun din acest sistem? daca nu am fost destul de precis sau am omis ceva intreaba-ma... multumesc!
mihuxviii is offline   Reply With Quote
Old 24-02-09, 23:56   #6
slaps

Stage 2

slaps's Avatar

Member of:
[DACIA]

si eu am acelasi sistem in portbagaj si cam greu cu setarile.....trebuie sa ajung la cineva kre stie bn sa le seteze
slaps is offline   Reply With Quote
Old 25-02-09, 00:00   #7
mihuxviii

Stage 2

pai daca ajungi la cineva care se pricepe sa ma anunti si pe mine, sa-mi zici cum se aude dupa, ca poate o sa ma duc si eu...
mihuxviii is offline   Reply With Quote
Old 25-02-09, 11:55   #8
slaps

Stage 2

slaps's Avatar

Member of:
[DACIA]

t anunt
slaps is offline   Reply With Quote
Old 25-02-09, 13:16   #9
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Genul asta de setari nu pot fi facute teoretic, pe net sau in scris. Trebuie facute pe viu, cu urechile in masina. Asa ca trebuie pana la urma sa va si intalniti cu cineva care sa va ajute.
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -