Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

Reply

Thread Tools
Old 25-12-08, 13:32   #1
victorash00
Guest

Wink Upgrade sistem audio BMW E46 - linie Pioneer

salut,

dupa cum spune si titlul am un bmw e46 si as dori sa ii fac un upgrade la sistemul audio, mai exact o linie pioneer dupa cum urmeaza :

HU: Pioneer DEH-P6800MP
DF: Pioneer TS-E136C
DS: Pioneer TS-E1076
AMP: Pioneer GM-5300
SW: Pioneer TS-W307F
Condensator: poate in timp daca o sa simt nevoia
Cabluri : nimic special....un kit simplu sa sustina ampu respectiv

acum ... eu am urmatoarele nelamuriri :
-daca se potrivesc difuzoarele respective fara sa fie nevoie de eventuale modificari fiindca nu vreau sa tai/mut/demontez nimic... totul sa ramana original..
-daca poate cineva sa estimeze cum o sa se comporte sistemul la aproximativ 60-70% din volum avand in vedere puterile si rapoartele semnal/zgomot ale difuzoarelor si amplasarea acestora;
-ar mai trebui luat in calcul si gain-ul pe care il au difuzoarele in functie de locasele acestora fiindca am mai citit pe forum pe aici si am vazut ca difuzoarele de pe fata stau foarte prost la capitolul asta ... si de aici se naste alta intrebare
-daca respectivul sistem este capabil sa reproduca intreaga plaja de frecvente in cazul in care difuzoarele nu sunt capabile sa coboare in frecventa...

asadar, sper ca nu am zapacit pe nimeni cu problema mea si astept raspunsuri si sugestii din partea acelora care au habar de cele pomenite mai sus

ps:scuze daca am greseli gramaticale sau de exprimare
  Reply With Quote
Old 25-12-08, 17:08   #2
Loop

Stage 5

Loop's Avatar

Default Re: Upgrade sistem audio BMW E46 - linie Pioneer

E greu de spus daca difuzoarele alea se potrivesc.
Sa iti dau un exemplu practic si anume cazul meu. Cand am fost sa montez noile difuzoare am incercat 3 perechi. Hertz dieci, care erau prea mari ca diametru si trebuia sa mai tai putin din niste stalpi din plastic ca sa intre; Hertz energy care au intrat perfect ca diametru iar ca adancime la fix (poate chiar prea fix), dar au intrat fara modificari. Hi-energy-u nici nu l-am mai incercat pt ca avea magnetu prea mare si era clar ca nu intra.

Ar fi bine sa nu le cumperi dinainte si cand sa le montezi sa iti dai seama ca nu intra.
Daca vrei sa iti iei hertz energy iti spun sigur ca intra dar iti trebuie amplificator pentru ele.
Loop is offline   Reply With Quote
Old 26-12-08, 11:39   #3
victorash00
Guest

mersi pentru raspuns
daca poti sa imi spui te rog si un model exact care il ai de la hertz si se potriveste ,astfel eu sa pot sa caut un model de la pioneer cu aceleasi dimensiuni de montare
  Reply With Quote
Old 26-12-08, 13:51   #4
Loop

Stage 5

Loop's Avatar

hertz energy esk 165
Old 26-12-08, 16:01   #5
Bogdan YBR
Opel Driver

Stage 5

Bogdan YBR's Avatar

Member of:
[Opel]

pe e46 ai 10,13 si 16,5 cm (hk).
desfa inainte sa cumperi si masoara difuzoarele ca sa nu le vinzi apoi la jumatate de pret.

esk 165 , daca iti intra sunt f ok ca difuzoare dar au nevoie de un minim 2x80 ca amplificare. cu cat mai mult cu atat mai bine.

Come to the DDark side..... We have cookies!
Bogdan YBR is offline   Reply With Quote
Old 26-12-08, 22:00   #6
victorash00
Guest

eu stiam ca sunt 13 pe fata si 10 pe spate ,cel putin asa citisem pana acum pe site`urile alea de la pioneer unde iti arata care difuzoare ti se potrivesc...dar acum am cautat pe realoem si am vazut ca difuzoarele stoc au 1639mm,deci mai mult ca sigur se potrivesc undele de 16.5 sau 17cm cu chiu cu vai ) un lucru e sigur... maine cobor cu ruleta la masina )

LE : job done... toate difuzoarele au 16.5(163mm mai exact)

Last edited by victorash00; 28-12-08 at 22:30.
  Reply With Quote
Old 16-01-09, 00:27   #7
victorash00
Guest

intrebare intrebatoare.... pe unde imi trag cablul de alimentare de la bateria mea situata in compartimentul motor la e46 pana in portbagaj unde am amplificatorul
  Reply With Quote
Old 16-01-09, 00:28   #8
victorash00
Guest

repede careva cu un raspuns ... ca maine ma apuc de treaba si poate aflu ceva folositor intre timp..
  Reply With Quote
Old 16-01-09, 09:43   #9
Loop

Stage 5

Loop's Avatar

esti sigur ca bateria este la motor ? eu am tot e46 si bateria e in portbagaj.
Old 16-01-09, 21:56   #10
rila

Stage 2

rila's Avatar

salut scoti bateria de pe masina si vezi ca an partea stanga a bateriei este un loc special pe unda poti trage cablul ( este ceva ca un manson de cauciuc daca ami aduc bine aminte ) trebuie sa dai jos si torpedoul ca sa poti lucra comod desfaci pragurile(de preferat in incapere incalzita sa nu se rupa sistemele de prindere ) practic tragi cablul pe unde ar trebui sa treaca daca ai avea bateria an spate spor la treaba
rila is offline   Reply With Quote
Old 16-01-09, 22:19   #11
victorash00
Guest

mersi foarte frumos pentru ajutor rila... dar am apucat sa o montez astazi pana sa citesc postul tau.... si ce crezi ... am facut exact cum ai descris tu
  Reply With Quote
Old 16-01-09, 22:21   #12
rila

Stage 2

rila's Avatar

ma bucur ca ai rezolvat si singur
Old 16-01-09, 22:25   #13
victorash00
Guest

maine o sa postez si niste poze cu locurile exacte pentru restul oamenilor care au asa ceva in plan... sa mearga la sigur..
  Reply With Quote
Old 16-01-09, 22:30   #14
rila

Stage 2

rila's Avatar

ar fi ceva fain poate mai are cineva nevoie eu nu am avut posibilitatea sa fac poze cand am lucrat la o masina asemanatoare , daca vrei sa ati montezi ceva cu 2 din te pot ajuta cu ceva poze ( pentru e46)
Old 16-01-09, 22:33   #15
victorash00
Guest

nu stiu la ce te referi cu 2din ?

eu am montat HU ala de l`am scris mai sus Pioneer DEH-P6800MP si a fost destul de banal doar ca a fost nevoie de 3 adaptoare...(rama,mufa,antena) care au costat vreo 80 lei in rest nimic special..
  Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -