11-12-08, 15:08
|
|
 Stage 5
Member of: [RENAULT]
|
Upgrade audio Laguna 2
Pe masina am Cabasse 4x40w si magazie cu 6CD,integrat in consola centrala.
Fara sa pun subwoofer as vrea sa fac un mic upgrade in sensul introducerii in sistem a unui amplificator si a unor perechi de boxe care sa se potriveasca in locurile actuale,fara alte modificari.Asta e si motivul pentru care nu doresc subwoofer.
Ce marci imi recomandati care sa aiba asemenea componente dar sa nu dubleze pretul masinii?Rog sa posteze doar cei care cunosc dimensiunile difuzoarelor de pe Laguna sau cei care pot recomanda o configuratie de succes.
|
|
|
12-12-08, 08:23
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
Member of: [VW] [PARTICIPANT CURSE]
|
Re: Upgrade audio Laguna 2
Pai de ce bani dispui pentru asa ceva pentru ca recomandari se pot face multe depinde si de ce bani dispui tu...
|
|
|
12-12-08, 08:28
|
|
 Stage 5
|
Bani intotdeauna se gasesc insa in primul rind vreau sa stiu daca asta e o solutie buna,sa pun amplificare fara subwoofer ci doar cu drivere mai bune in locul celor puse de Renault.
Prefer sa ascult in casa daca vreau auditie de calitate,in masina oricum e un compromis iar un subwoofer nu face decit sa ocupe loc in portbagaj si nu e cazul meu,avind familie.
Asadar,sa o luam de jos,am spus ca nu vreau sa bag mii de euro.
Cu alte cuvinte,doresc sa vad cum ar arata o configuratie minima pentru masina mea cu conditia ca toate componentele sa fie compatibile cu RCDul integrat in bord,in ceea ce priveste in principal dimensiunile boxelor,sa intre fara sa jeneze in locurile actuale.In functie de pretul rezultat incerc sa vad ce compromis pot face.
Repet,fara subwoofwer,si pentru sistemul 4x40w de pe Laguna (ar trebui sa stiti si voi specificatiile/dimensiunile/numarul boxelor),sa-mi spuneti ce tip de amplificator trebuie,pe cite canale,putere,etc.
Last edited by mikinina; 12-12-08 at 08:43.
|
|
|
12-12-08, 08:43
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
|
Pai atunci mergi pe difuzoare gen Helix Esprit E136, Focal Polyglass 165, Hertz Energy ESK 165, DLS Reference R6A sau DLS Reference MS6A, Digital Designs DDC6.5, JL AUDIO TR650-CSi...iar ca amplif..DLS CLASSIC CA23, Helix DB TWO Dark Blue, Focal - SOLID 2, Digital Designs DDA1..o instalare buna..insonorizant..si spor la treaba..
|
|
|
12-12-08, 08:53
|
|
 Stage 5
|
Tocmai citeam in semnatura ta despre sisteme audio.
Nu vreau cele mai ieftine modele puse pe masina ca-s ieftine.In primul rind vreau ca difuzoarele sa intre in locurile actuale.Apoi sa fie corect alese functie de puterea statiei.
Puterea statiei se alege in functie de ce anume?Repet,si nu vreau sa fiu inteles gresit,vreau ceva compatibil pt masina mea,nu in general.
Daca tot stii foarte multe despre sisteme audio te rog daca ai timp sa-mi faci o configuratie minima respectiv una recomandata.
Masina are acum 2 tweetere pe bord,2 difuzoare cu 2 cai in portiera fata si 2 cu 3 cai in cele spate.Multumesc anticipat.
Te mai rog ceva:crezi ca daca schimb doar difuzoarele cu unele foarte bune FARA sa pun si amplificare,se va schimba ceva?
Last edited by mikinina; 12-12-08 at 09:01.
|
|
|
12-12-08, 11:48
|
|
 Stage 5
Member of: [Competitor CNCA]
|
Daca schimbi doar difuzoarele nu se va schimba nimic in bine, pentru ca player-ul tau nu va avea putere sa controloze niste difuzoare mai potente.
Daca banii nu sunt o problema si apreciezi o auditie de calitate ,ar trebui sa stii ca si in masina poti obtine rezultate bunicele (sigur cu diferite compromisuri si nu cu bani putini).
Fara antifonarea portierelor ,eu consider ca nu merita sa te apuci de nimic .
CDA-7990R F#1 Status CD Tuner + PXA-H900 F#1 Status Multimedia Manager , BRAX Matrix 1.1 , BRAX Matrix 2.1 , 2*BRAX Matrix 6.1 PP , 4*BRAX X 2000.2 Graphic Edition platinum ,2* BRAX Matrix 10.1

|
|
|
12-12-08, 12:25
|
|
 Stage 5
|
Masina are deja 3 ani si in maxim 2 ani o voi schimba.Nu vreau sa fac investitii amjore care posibil sa nu fie apreciate...in plus nu cred ca gasesc vreun expert care sa lucreze ca pentru el asa ca evit pe cit posibil "a cincea roata la caruta".
De aceea am renuntat initial la amplificator pentru ca un set de drivere e mai usor de montat si nu implica multa munca.
In acest caz,fara amplificare (si in alt caz cu amplificare) daca postez specificatiile RCDului si dimensiunile driverelor fata/spate te ajuta cu ceva in a-mi recomanda ceva?
Nu sint ferm convins ca voi gasi un loc pentru amp in asa fel incit sa nu se vada ori asta implica banuiesc si alte modificari (fire trase,panouri usi desfacute,etc).
Chiar nu se schimba nimic daca inlocuiesc difuzoarele cu altele,de putere apropiata (sau usor mai puternice) dar cu plaja de frecvente mai buna?
|
|
|
12-12-08, 12:42
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
|
Man plaja de frecvente de care zici tu degeaba o poate reproduce difuzorul daca nu ai si unitate pe masura si mai ales amplif. Sunt foarte multi factori de luat in calcul care pot ajuta la performantele sistemului..dar atat timp cat nu stii ce vrei si nu esti convins ca merita investitia nu vad sensul explicarii lor..Daca ai vreodata drum in Bucuresti si vrei sa asculti niste sisteme bune pe masini te astept oricand si te vei si convinge oricand ca sunt oameni care fac treaba buna si pe partea de instalare..Cat despre componente nu-ti face probleme ca sunt multiple moduri de integrare astfel incat sa nu derajeze la utilizarea zilnica a masinii.
|
|
|
12-12-08, 13:13
|
|
 Stage 5
|
Cam toti cei care tin la masina sunt ingroziti cind trebue sa desfaca panourile de usi , praguri sau alte ornamente (asa am fost si eu la inceput).
E o falsa problema iar partea cu revinzarea si ca nu merita investit pentru ca nu stii daca o sa-ti mai scoti banii , mi se pare un mod gresit de a pune problema , e ca si cum ai spune nu merita sa imi cumpar cutare masina pentru ca atunci cind o sa o vind nu o sa mai imi scot banii .
Da dar te vei bucura de ea , asa este si cu sistemul audio + ca difuzoarele si amplificatorul le poti pastra cind vinzi masina.
Nu stiu ce dimensiune au difuzoarele tale din usi dar in general folosind un inel de mdf poti pune difuzoare de 16 cm .
Eu sunt de parere ca merita investitia intr-un sistem audio in masina ,daca iti petreci o parte imortanta din zi in masina.
Sunt multi pe aici care nu au ascultat sfaturile celor care au probat diverse sisteme pe propria masina si pe urma le-a parut rau.
O intrebare playerul tau site time alignment?
Functia asta practic intirzie semnalul difuzoarelor care sunt mai aproape .
|
|
|
12-12-08, 13:37
|
|
 Stage 5
|
Are balans si fader si astea sint singurele functii care regleaza ceva intre difuzoare.
Nu stiu,termenul imi este necunoscut dar voi citi in carte sa vad daca aminteste asa ceva.
Din cite imi amintesc pe fata am difuzoare de 13 sau 13,5 iat pe spate de 16,5 ambele cu 2 cai.Tweeterel sint ca la vw,la capetele bordului la baza prbrizului.
Nu prea merg cu masina si doream sa stiu daca un simplu upgrade al driverelor ar imbunatati calitatea sunetului.Daca folosesc drivere de marca,de aceeasi putere (sau usor mai mare) dar cu alte frecventa de lucru (putin mai jos/sus) este suficient?Nu vreau discoteca in masina,pentru asta as fi ales din start amp si SU.
Vreau sa ramina HU original si cu minim de interventie sa imbunatatesc ceva.Nu e problema banilor ci a timpului petrecut pe drum pina rezolv peoblema,in orasul meu neauzind de cineva pina acum (asta nu exclude faptul ca sint).
Deci:merita sa schimb driverele actuale cu cele mai bune pe aceleasi dimensiuni dar fara amp si cu o usoara izolare la nivelul difurilor sau renunt la ideea asta?
In tinerete aveam un magnetofon la care am 2 boxe facute de mine din 2 difuzoare ordinare.Dupa un timp am cumparat 2 incinte (sonosfere) si sunetul era mai placut desi difurile aveau acelasi diametru.Nici cursa nu s-a schimbat insa sunetul da.
Acelasi lucru caut eu sa-l obtin acum,si de asta tot intreb daca prin adoptarea acestei solutii se imbunatateste ceva.E cel mai simplu mod si de aceea cred ca o sa-l adopt.Ma intreb daca RCD are 40w pina la ce putere pot sa urc fara sa impietez asupra integritatii componentelor,fie ca e HU fie ca sint difurile.
|
|
|
12-12-08, 13:48
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
|
Da are rost..poti sa folosesti dif entry de la firmele de renume..Hertz Dieci, Helix Dark blue, Focal Access, DLS CLassic. din ce stiu e ecat invers la Laguna 16 fata si 13 spate. cat despre player nu sunt convins ca are 40W RMS..zic sa mai cauti..
|
|
|
12-12-08, 13:54
|
|
 Stage 5
|
Poate nu am inteles bine:te referi la faptul ca are rost (e corecta) o minima interventie de genul schimbarii doar a difuzoarelor cu unele mai bune?La cit am postat ultima data nu sint sigur la ce te-ai referit.
O sa scanez specificatiile HU si o sa le postez aici.
LE: poti sa-mi spui pina la ce putere RMS/max pot sa ma uit in cazul difuzoarelor?
N-as vrea sa aleg unul de 200wRMS si sa n-am ce face cu el.Plecam de la premisa ca HU are 40w maxim si nu RMS.Pina acum m-am orientat catre DLS din ce mi-ai spus dar vreau sa vad tot ce este expus in magazin.
Mi se pare ca pretul pentru Clarion este neverosimil de mic fata de alte marci in pofida faptului ca desi au doar 40w fata de 50w au plaja de frecventa mai mare iar joasele sint pina la 28Hz...fata de 55Hz la altele
Last edited by mikinina; 12-12-08 at 14:51.
|
|
|
12-12-08, 14:55
|
|
 Stage 5
|
Ma rog daca esti hotarit doar sa schimbi difuzoarele e bine sa faci inainte o proba, poate nu vor suna neaparat mai bine doar cu playerul.
E dificil sa-ti dea cineava un sfat, pentru ca tu esti deja hotarit sa schimbi doar difuzoarele si nu sunt convins ca stii ce anume doresti cind spui ca vrei sa faci un upgrade .
Upgrade la ce: vrei un bas mai bun, mai controlat , mai precis, o medie mai prezenta si mai autoritara, un tweter care sa urce bine , sa nu aiba distorsiuni ?
|
|
|
12-12-08, 15:13
|
|
 Stage 5
|
Tweeter am slava domnului,si asa merg cu corectia la 2 din 8.
As vrea o prezenta mai buna a basului sau mai corect spus,in momentul in care doresc sa merg putin mai tare sa nu apara zgomote neplacute si sa pot urca dintr-un maxim de 32 pina la 28 si nu pina la 22 ca acum (este doar un exemplu,valorile sint orientative).
Nu spun ca nu mi-as dori un sistem adevarat insa pentru cit merg eu cu masina nu e cazul,daca vreau ascult acasa.Problema e ca vreau cu minima interventie (si nu neaparat de bani) si cu putin timp sa aduc o imbunatatire a sunetului.Intotdeauna e loc de mai bine si cei care au sisteme performante vor sa aibe si mai peformante iar asa nu ajung nicaieri.
Doar o intrebare mai pun:daca HU are 40w maxim (el spune ca e 4x40w) pina la ce putere RMS/max pot merge in alegerea unor perechi de drivere de 16,5 respectiv 13cm inh asa fel incit sa aduc o ameliorare a calitatii sunetului fara sa dauneze HU sau driverelor?
Pot alege ca si criteriu de departajare pentru aceeasi putere si dimensiune plaja de lucru?Nu e de preferat un difuzor care coboara pina la 30Hz de ex in locul unuia care merge pina la 50?Daca nu,inseamna ca valorile astea nu au chiar nici un rost.Daca da,mai e un alt criteriu de care sa tin cont?(neaparat sistem si nu coaxiale,asta am priceput).
Nu am gasit specificatii in manualul RCD asa ca am desfacut un difuzor sa vad cum stau cu parametrii.Exact cum ma asteptam nimic scris pe ei,au diametrul de 12cm,sint foarte usori si nu prea adinci (6cm) si stupoare:am 4 bucati identice,2 fata si 2 spate.Mai sint 2 tweetere linga parbriz si 2 linga difuzoarele spate.
Pozele sint cele de mai jos:
Last edited by mikinina; 12-12-08 at 19:38.
|
|
|
12-12-08, 19:39
|
|
 Stage 5
|
Ce parere aveti acum?Ce difuri iau?Diametrul gaurii din panoul usilor e de 11,5cm.
PS:nu mi s-a permis sa inchid postul precedent dupa editare fara un comentariu,asa ca...
Pina la urma ce ma sfatuiti sa fac:sa las sistemul asa si sa nu schimb doar difurile pentru ca e inutil sau sa merg pe un compromis adica sistem fara SU?
Last edited by mikinina; 12-12-08 at 19:46.
|
|
|
|
|