Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Subwoofere

Reply

Thread Tools
Old 30-09-05, 03:26   #1
dragosul

Stage 2

Default cu ce pot inlocui un subwoofer?

am si eu o intrebare...cam ce boxe as putea pune p spate la un cielo (de preferabil 6 x 9, ca sa nu ma apuc sa decupez) pentru a inlocui cat de cat un subwoofer (stiu ca nu e posibil...da macar asa... la o prima auditie). nu am nici o sansa sa bag sub in portbagaj din motive de spatiu...si caut de ceva timp un \"inlocuitor\" pentru el. m-am cam oprit la infinity KAPPA 693.7I, mai ales din cauza impedantei,fiind pe 2 ohmi as putea sa le dau 2 x 75w... iese ceva?

specificatii infinity kappa 693.7I:

difuzoare coaxiale pe 3 cai
dimensiune 6\" x 9\"
putere: 110W RMS, 330W max
sensibilitate: 95dB
raspuns in frecventa: 35Hz - 25kHz
impedanta: 2 ohmi

astept si alte idei,sugestii sau pareri!

multumeeeesc
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	infkappa6937i_13_321.jpg
Views:	75
Size:	68.1 KB
ID:	44004   Click image for larger version

Name:	infkappa6937i_15_138.jpg
Views:	82
Size:	41.3 KB
ID:	44005  
dragosul is offline   Reply With Quote
Old 30-09-05, 03:57   #2
vpower16v

Stage 5

Member of:
[Competitor CNCA]

de auzit bine cred k se va auzi,mai ales pt ce vrei tu ,dar sa stii ca sunetul produs de un subwoofer este inconfundabil!asa ca pe ce i c are ii auzi zicand \"frate mi am luat niste ovale si se aude ca un subwoofer....\"

gen muzical cautat : manele
vpower16v is offline   Reply With Quote
Old 30-09-05, 04:03   #3
dragosul

Stage 2

stiu ca este inconfundabil sunetul sub-ului...dar eu intrebam cum pot sa ma apropii cel mai mult de acel sunet. cu acele kappa nu o sa fie probleme cu claritatea daca sunt p 2 ohmi?
Old 30-09-05, 10:50   #4
Wheels

Stage 1

Dar crezi ca n-o sa sune tare daca le lasi in 4 ohmi si le pui pe un amp serios ? Totusi sunt 95dB. Eu mai degraba mi-as face probleme pt placa aia pe care le montezi,ar trebui schimbata cumva cu una din PAL sau MDF.
Wheels is offline   Reply With Quote
Old 30-09-05, 12:31   #5
fuscobal

Stage 5

Depinde de placa. La mine au stat 3 ani pe placa fara probleme. Daca ar fi fost DLS R-1070, se schimba treaba. Si eu zic ca ar trebui sa mergi pe 4ohmi. Sensibilitatea e destul de mare pentru a se auzi tare cu un amplif decent. Cat da ala de-l ai tu in 4 ohmi ?
Mk5 GTI | K04 turbo | S3 injectors | Custom 3" decat exhaust | Evoms CAI | AP Racing pro 5000 front + S3 rear brakes + Pagid RS29/Carbotech XP8 pads | THS FMIC | S3 camshafts | Autotech HPFP | Je pistons + IE rods | BSH 27mm RSB + H&R 28mm FSB| BSH pendulum engine mount | BSH PCV | Forge short shift | Bilstein PSS10 coilovers | Peloquin LSD | Sachs SRE clutch | 235/40/ZR18 R888 on Team Dynamics 18x8" | Stage 3 Revo
fuscobal is offline   Reply With Quote
Old 30-09-05, 12:34   #6
fuscobal

Stage 5

Aaa, ATENTIE : daca 693.7 suna similar cu 693.5, atunci au o mare problema cu joasele. Au ceva dinamica dar nu coboara jos deloc. La urechea mea, nu scad sub 100Hz !!! Cu alte cuvinte, chiar e nevoie de un subwoofer, altfel basul va fi mai mult un pacanit !
Old 30-09-05, 13:23   #7
dragosul

Stage 2

in 4 ohmi amp meu scoate 2 x 50w,si nu sunt sanse sa il schimb in curand. fuscobal, tu ai avut 693.5? asa slabe sunt pe partea de bass? e grav atunci...ma gandesc ca nici astea .7 nu sunt mult mai potente! cu dls alea care e treaba? cam la cati bani le gasesc pe la noi? se aud oare mai frumos? aaaa...sa nu uit...lamuriti-ma si pe mine care e treaba cu sensibilitatea aia! am inteles ca e mai bine sa fie mai mare...dar ce inseamna ea mai exact?
Old 30-09-05, 15:42   #8
fuscobal

Stage 5

DLS sunt cu totul altceva. R-1070, desi sunt din gama de mijloc a DLS ( ei nici nu au ovale in clasa de varf ), sunt mult peste Kappa ! Problema e ca una cantareste cat 2 Kappa !!! Acum aproape un an cand m-am interesat eu de ele erau cam 7 mil ! In ce priveste sensibilitatea, treaba e cu 2 fete :

- sensibilitate mare = nu e nevoie de un amplif foarte puternic pentru a suna tare dar au un raspuns in frecventa mediocru
- sensibilitate mica = au nevoie de amplif puternic dar au raspuns in frecventa mult mai bun ( reproduc mai bine extremele spectrului )

In general, difuzoarele high-end inclina catre sensibilitate mica dar sunt si exceptii !
Old 30-09-05, 17:20   #9
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

In special difuzoarele de bas cu sensibilitate mare sunt difuzoare rapide, cu dinamica foarte buna dar care, asa cum spune si fuscobal, nu coboara foarte bine in frecventa (vezi difuzoarele profesionale-PA). Chiar daca graficul le arata capabile, Fs-ul este de obicei relevant si de cele mai multe ori in incinta optima acele difuzoare reproduc un sunet rapid si dinamic dar nu coboara neaparat JOS.

Un exemplu la indemana mie, Hertz ES 380 D. Difuzor de 15 toli, deci nu tocmai mic. In incinta bas reflex recomandata de producator difuzorul lucreaza liniar de pe la 50 Hz (95 db). La 30 Hz avem deja o cadere de aprox. 13 db.... Difuzorul are 95 db sensibilitate, bobina simpla de 4 Ohm. Fs-ul dat la 24,2 Hz..... si totusi, in functionare e putin altfel. Gama de frecvente reproduse dupa specificatii, 20-200 Hz. In incinte cu design diferit se pot obtine performante mai bune. NU e vorba de un exemplu negativ. Ci doar un exemplu care arata ca paremtrii T/S conteaza, dar nu sunt relevanti in cazul sound-ului final.
Old 30-09-05, 20:15   #10
dragosul

Stage 2

sa inteleg ca ar fi indicat sa renunt la infinity (care apropos, sunt mult mai ieftine decat dls alea de 10 x 7)??? si ce sa aleg? pioneer,jbl? astea infinity pareau ceva mai...potrivite pentru ce vreau eu! vreau boxe ovale care sa se descurce binisor cu 2x50 w rms si sa coboare cat mai muuult...spuneti-mi si mie marci...modele...! ar fi de preferat ca sfaturile sa vina din propria voastra experienta,nu din specificatiile date!
Old 01-10-05, 04:09   #11
fuscobal

Stage 5

Stai linistit, am ascultat si noi cate ceva la viatza noastra. In general, cat dai, atat primesti deci nu te astepta sa gasesti la aceeasi bani ceva mai bun decat Kappa pentru ca nu prea exista. daca vrei mai sus, trebuie sa platesti ! Poti incerca si un R-964 tot de la DLS. Nu stiu exact ce pret au alea dar tre sa fie putin mai jos decat 1070 !
Old 01-10-05, 17:44   #12
dragosul

Stage 2

m-am uitat p site la dls si nu exista 964. doar 962. astea sunt vreo 3,3 milioane,cu un milion mai putin decat infinity. am observat ca la dls firele pentru tweeter trec direct prin membrana de la woofer,nu ca la jbl..infinity si restul.conteaza asta?aia de la jbl zic ca au firele prin centru pentru \"increased reliability and better sound through improved piston behavior\". e adevarat? am ajuns la dls 962 vs kappa 693.7... care o cobora mai mult? help...
Old 01-10-05, 18:36   #13
fuscobal

Stage 5

Ba exista 964. DLS > speakers > reference series > coaxial speakers ( nu merge cu link direct )

962 sunt la classic series. Clasic series sunt intrare in gama iar reference series sunt mediu de gama ! Am ascultat si 962 si asta pe acelasi sistem cu kappa 963.5i deci comparatia este foarte obiectiva. Surprinzator dar chiar si alea coboara mai jos decat kappa, au mediile mai naturale dar...inaltele nu sunt asa placute ca la kappa, suporta putere mult mai mica( apareau distorsiunile mai repede ca la kappa...totusi sunt intrare in gama > sunt convins ca la 964 se schimba treaba ) ! Ti-am dat PM si ti-am spus unde sa mergi. Acolo poti vorbi si eventual chiar testa niste DLS la fata locului ca sa vezi comparatia !
Old 01-10-05, 18:45   #14
dragosul

Stage 2

zici ca suporta putere mult mai mica...cat de mica? eu oricum nu am de unde sa le dau mai mult de 2x50w rms...se descurca cu atat?sau e deja prea mult?
Old 01-10-05, 21:59   #15
sfigmo

Stage 5

sfigmo's Avatar

Member of:
[Moderators]
[TIME SQUAD]
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"ReLLaXX\"
Un exemplu la indemana mie, Hertz ES 380 D. Difuzor de 15 toli, deci nu tocmai mic. In incinta bas reflex recomandata de producator difuzorul lucreaza liniar de pe la 50 Hz (95 db). La 30 Hz avem deja o cadere de aprox. 13 db.... Difuzorul are 95 db sensibilitate, bobina simpla de 4 Ohm. Fs-ul dat la 24,2 Hz..... si totusi, in functionare e putin altfel. Gama de frecvente reproduse dupa specificatii, 20-200 Hz. In incinte cu design diferit se pot obtine performante mai bune. NU e vorba de un exemplu negativ. Ci doar un exemplu care arata ca paremtrii T/S conteaza, dar nu sunt relevanti in cazul sound-ului final.
Probabil este vorba de ES380, fara D... iar pentru o cutie de doar 60litri, caci vorbim de performantele unei cutii+difuzor, cred ca rezultatele sunt decente...
sfigmo is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -