24-06-09, 19:18
|
|
 Stage 5
Member of: [RENAULT]
|
RE SE fi Q JL 12W7 RF t212d2 ?alegere
care ar merge mai bine? care coboara mai bine suna mai bine.. pareri
|
|
|
27-06-09, 04:05
|
|
 Stage 5
Member of: [Registered Users] [Moderators] [REDACTOR 4TUNING] [Competitor CNCA]
|
Re: RE SE fi Q JL 12W7 RF t212d2 ?alegere
RF T2 12D2 e un difuzor care, in montajul potrivit, canta bine. Probabil surprinzator de bine pentru unii.
JL 12W7 e un difuzor bun care iti place sau nu. Trebuie ascultat.
Re SE si Fi Q sunt difuzoare cu radacini comune, ambele foarte reusite dar, desigur, cu diferente care decid, in functie de gusturi.
Daca doresti un "piston" care sa faca joase multe (nu neaparat cu sens sau rost), ai si alte variante. Desi nu asta este menirea unui Subwoofer.
"Cantitatea" de subjoase sau prezenta sub 35 Hz este decisa si de incinta, amplificator, alimentare si masina. Sa zicem ca difuzorul rezolva doar 50 % din problema. Pe alt topic dadeai exemplu de difuzoare mai "agresive" prin Kicker. Lucru complet fals, fiindca in montajul potrivit acestea sunt foarte potente jos....si foarte jos. Agresivitatea interpretata de unii este capacitatea difuzorului de a lucra si in gama 45-80 Hz, cu atac si definitie (kick, cum spun multi) dar faptul ca difuzorul acopera cu brio o gama mai larga de frecvente este un plus, si in nici un caz un minus. Montajul decide rezultatul final. De putut....multe pot. Numai ca nu pot singure. Trebuie sa le ajute cineva.
PS: Unul dintre difuzoarele cu care am obtinut rezultate bune jos (25-40 Hz) a fost tocmai MNC-ul pe care l-ai dat.  Incinta pe care o foloseai nu prea avea legatura cu ceea ce-ti doreai tu.
Nu-i asa simplu cu basu' asta.
Nu ai cum sa gresesti cu nici una din alegeri. Dar ma repet, daca vrei exclusiv un generator de subjoase poti sa te uiti si la alte variante.
|
|
|
27-06-09, 10:06
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by ReLLaXX
RF T2 12D2 e un difuzor care, in montajul potrivit, canta bine. Probabil surprinzator de bine pentru unii.
JL 12W7 e un difuzor bun care iti place sau nu. Trebuie ascultat.
Re SE si Fi Q sunt difuzoare cu radacini comune, ambele foarte reusite dar, desigur, cu diferente care decid, in functie de gusturi.
Daca doresti un "piston" care sa faca joase multe (nu neaparat cu sens sau rost), ai si alte variante. Desi nu asta este menirea unui Subwoofer.
"Cantitatea" de subjoase sau prezenta sub 35 Hz este decisa si de incinta, amplificator, alimentare si masina. Sa zicem ca difuzorul rezolva doar 50 % din problema. Pe alt topic dadeai exemplu de difuzoare mai "agresive" prin Kicker. Lucru complet fals, fiindca in montajul potrivit acestea sunt foarte potente jos....si foarte jos. Agresivitatea interpretata de unii este capacitatea difuzorului de a lucra si in gama 45-80 Hz, cu atac si definitie (kick, cum spun multi) dar faptul ca difuzorul acopera cu brio o gama mai larga de frecvente este un plus, si in nici un caz un minus. Montajul decide rezultatul final. De putut....multe pot. Numai ca nu pot singure. Trebuie sa le ajute cineva.
PS: Unul dintre difuzoarele cu care am obtinut rezultate bune jos (25-40 Hz) a fost tocmai MNC-ul pe care l-ai dat.  Incinta pe care o foloseai nu prea avea legatura cu ceea ce-ti doreai tu.
Nu-i asa simplu cu basu' asta.
Nu ai cum sa gresesti cu nici una din alegeri. Dar ma repet, daca vrei exclusiv un generator de subjoase poti sa te uiti si la alte variante.
|
incinta pe care o folosesc... in continuare.. cu mnc nu cobora in schimb am pus un gz hidrogen suna grozav coboara canta frumos..deci nu stiu ce sa zic de incinta mea.. a fost proiectata dupa forma portbagajului eu nu ma plang de ea cu hidrogenu in ea suna chiar bine daca te uiti atent acea incinta ocupa fix jumatate de portbagaj cealalta jumatate urmeaza sa fie gata si ea...
oricum am auzit un difuzor care chiar imi place cum canta jos si daca nu o sa aud altul mai bun am sa iau aceste difuzoare
In legatura cu kicker..suna tare dar si proprietarul kickerului si in general al kickerelor recunosc ca de la 35-80 cat zici tu da merge bine dar eu is indragostit de basu mai jos de 35 e bestial si in concluzie kicker nu ma atrage.. si apropo de hidrogen suna foarte bine jos sub 35 dar suna bine si sus.Nu stiu de ce dar difuzoarele cu membrana mica gen kicker mnc care leam ascultat nu sunau jos cele cu membrana mare gen rockford gen hidrogen miau placut poate e o simpla coincidenta poate e acel GD(ground delay) ar fi mai lenese din cate am inteles... dar mie imi place asta vreau de la un difuzor.
Am atasat si 3 poze cu incinta.. daca te uiti atent acel colt face sa castig in inaltime implicit in volum cativa litri si parerea mea cu hidrogenu chiar se pupa
|
|
|
27-06-09, 11:00
|
|
 Stage 5
|
Fiecare difuzor are nevoie de o incinta specifica lui, in functie de aplicatie. Atata timp cat tu compari mere cu pere, nu o sa intelegi nimic din "sportul" asta. Eu nu am zis ca incinta nu e facuta pentru portbagajul tau. Ti-am spus doar ca in ea MNC-ul ala nu o sa faca ce vrei tu, adica sa coboare mult in frecventa.
Si Kicker poate mult sub 35 Hz in incinta potrivita. Nu raporta produsele Kicker la 2-3 masini pe care le-ai ascultat. Pe unele probabil ca le stiu. Majoritatea nu au loc pentru incinte, asa cum cer difuzoarele Kicker. De acolo si rezultatul.
Am obtinut 134.8 db la 24 Hz si 141.6 db la 39 Hz cu acelasi montaj, 2 x MNC The Rock si amplificare limitata, dintr-un portbagaj de Peugeot 307. O fi suficient de jos pentru un difuzor care zici tu ca nu coboara?
Ma repet, ce-ti doresti tu este foarte simplu de realizat. Cu multe difuzoare. Daca se pupa atat de bine cu GZ-ul, de ce nu-l iei si rezolvi povestea?
|
|
|
27-06-09, 11:30
|
|
 Stage 5
|
pai cam asta cred ca o sa fac astept sa ascult si type R ul si apoi iau decizia... in legatura cu kicker stiu ca are nevoie de incinta mare si eu am ascultat kickere doar in incinte mari.. undeva la 90 l cred ca avea un portbagaj de clio in 2 usi complet si inca 2 kickere de 15 nu zic ca suna rau dar poate nu e pe gustu meu .mie asa mi sa parut coboara dar nu da tare asta e strict parerea urechii mele subiective
mnc ul... mam gandit si eu ca are nevoie de incinta mai mare cel care a luat mnc ul de la mine a facut incinta mai mare si probabil o sa aiba efectul scontat dar mie atata mia permis spatiul si se pare ca in acest spatiu hidrogenurile lucreaza bine..si cred ca 2 hidrogenuri vor face destul scandal
|
|
|
27-06-09, 11:45
|
|
 Stage 5
|
Mie mi se pare ca tu cauti confirmari la ceea ce stii sau la ce iti doresti deja, nu informatie si sfaturi. In fine..
O incinta pentru un Kicker de 15 (una bucata L5 sau L7) incepe sa faca sens de pe la 130L volum util intern. Pentru MNC aveai nevoie de alta abordare ca sa cante jos, indiferent de ce-ti place sa crezi. Oricare dintre difuzoarele enumerate de tine sunt OK. Daca iti place GZ-ul mergi pe GZ.
Imi pare rau ca spatiul disponibil din portbagaj te-a fortat sa faci acea incinta. Cele doua GZ-uri vor ocupa acelasi spatiu? Probabil ca nu.
Sper sa te ajute cineva sa te hotarasti cand o sa stii si tu exact ce vrei. Multa bafta!
|
|
|
27-06-09, 12:06
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by ReLLaXX
Mie mi se pare ca tu cauti confirmari la ceea ce stii sau la ce iti doresti deja, nu informatie si sfaturi. In fine..
O incinta pentru un Kicker de 15 (una bucata L5 sau L7) incepe sa faca sens de pe la 130L volum util intern. Pentru MNC aveai nevoie de alta abordare ca sa cante jos, indiferent de ce-ti place sa crezi. Oricare dintre difuzoarele enumerate de tine sunt OK. Daca iti place GZ-ul mergi pe GZ.
Imi pare rau ca spatiul disponibil din portbagaj te-a fortat sa faci acea incinta. Cele doua GZ-uri vor ocupa acelasi spatiu? Probabil ca nu.
Sper sa te ajute cineva sa te hotarasti cand o sa stii si tu exact ce vrei. Multa bafta!
|
cele 2 gz uri daca vor fi vor ocupa inca o incinta identica cu cea din poze doar ca facuta in oglinda e exact cat latimea portbagajului si am zis sa castig in volum prin inaltime eu ma refeream la un l7 de 12 intro incinta cat tot portbagaju de la clio ca nu coboara chiar asa bine ca hidrogen mnc azi il testam in incinta de 70 si ceva de litri.. la baiatu la care lam vandut ma astept si eu la alte rezultate... se poate sa nu fi fost buna incinta pentru mnc incinta fiind proiectata pentru type R asa ma gandisem eu atunci sa pun.. dar ma razgandit vazand re si mai stiu eu ce.. dar acum ca am ascultat hidrogen si mia placut unu singur la 4 ohmi nu la 1 ohm... ma gandesc foarte serios ca 2 hidrogenuri la 0.5 ar face ravagii...
|
|
|
27-06-09, 12:24
|
|
 Stage 5
|
Quote:
|
dar acum ca am ascultat hidrogen si mia placut unu singur la 4 ohmi nu la 1 ohm... ma gandesc foarte serios ca 2 hidrogenuri la 0.5 ar face ravagii...
|
Diferenta de la 4 ohmi la 0.5 va fi sesizabila (mai ales la frecvente joase).
In legatura cu hydrogen, personal mi se pare un difuzor SUB cele enumerate mai sus, este parerea mea, strict la performantele care se pot obtine cu ceva cunostiinte si multa munca. Vorbim totusi de difuzoare mediocre, putin peste low budget, drept urmare DESIGUR performantele sunt obligatorii.
Dupa grosimea(marimea) suspensiei nu se stabileste capacitatea de redare a frecventelor joase a unui difuzor (exemplu poate fi un concert unde se folosesc difuzoare profesionale gen Eminence sau P.Audio, care sunt capabile sa redea cu peste 100% mai eficient frecventele joase la o presiune foarte mare comparativ cu cele de masina avand o simpla suspensie de 1cm latime capabila de o cursa de aproximativ aceeasi valoare, 1 cm)
Last edited by Stage1; 27-06-09 at 12:32.
|
|
|
27-06-09, 12:48
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Stage1
Diferenta de la 4 ohmi la 0.5 va fi sesizabila (mai ales la frecvente joase).
In legatura cu hydrogen, personal mi se pare un difuzor SUB cele enumerate mai sus, este parerea mea, strict la performantele care se pot obtine cu ceva cunostiinte si multa munca. Vorbim totusi de difuzoare mediocre, putin peste low budget, drept urmare DESIGUR performantele sunt obligatorii.
Dupa grosimea(marimea) suspensiei nu se stabileste capacitatea de redare a frecventelor joase a unui difuzor (exemplu poate fi un concert unde se folosesc difuzoare profesionale gen Eminence sau P.Audio, care sunt capabile sa redea cu peste 100% mai eficient frecventele joase la o presiune foarte mare comparativ cu cele de masina avand o simpla suspensie de 1cm latime capabila de o cursa de aproximativ aceeasi valoare, 1 cm)
|
am si spus mai sus ca poate fi o simpla coincidenta faza cu membrana .1 kicker e un dif ok dar nu ma incanat 2.hydrogen mia placut 3.marti ascult type R in aceeasi incinta aceeasi amplificare 4.daca o sa am destui bani iau ceva superior daca nu care ii place urechii mele poate o sa imi placa type R mai mult decat hidrogen vad marti oricum e enervant toata masina arata bine atata ca nu are woofere... e nasol
|
|
|
27-06-09, 13:03
|
|
 Stage 5
|
Eu te inteleg, dar trebuie sa ne intelegi si tu, testarea si comparatia mai multor difuzoare in aceeasi incinta din punctul meu de vedere este timp pierdut, explica si ReLLaXX, fiecare difuzor are specificatiile lui, necesita incinte diferite, acordaje diferite pentru obtinerea performantelor pe masura asteptarilor.
Sa-ti dau un exemplu mai ,,bleg", avem o persoana care-si iubeste masina si uraste trotineta, ei, din punctul tau de vedere acea persoana ar trebuii sa se multumeasca si cu trotineta  consum redus de combustibil
Last edited by Stage1; 27-06-09 at 20:05.
|
|
|
27-06-09, 21:27
|
|
 Stage 5
Member of: [Competitor CNCA]
|
Incinta in care am testat MNC-ul azi face ce trebuie, dar nu incape in spatiul disponibil, spatiu ce a fost initial destinat pentru 2 Type R sau 2 Hidrogene.
Last edited by Lil' D; 27-06-09 at 21:31.
|
|
|
|
|