Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Subwoofere

Reply

Thread Tools
Old 07-03-14, 08:12   #1
s0rynelu

Stage 1

Default Sfat subwoofer

Am si eu o intrebare,am o state care scoate in 1ohm,2ohmi si 4 ohmi...Cum ar fi mai bine sa achizitionez subwooferu in 2x2 ohmi sau 2x4homi??? stiu regula de baza a legari difuzorulu ( serie si paralel)ma intereseaza care difuzor se aude mai puternic
s0rynelu is offline   Reply With Quote
Old 07-03-14, 09:13   #2
suvi_xxx

Stage 5

suvi_xxx's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]
Default Re: Sfat subwoofer

cel de 2x2 ohmi se aude mai tare (teoretic) pentru ca intra mai multa putere in el
suvi_xxx is offline   Reply With Quote
Old 07-03-14, 10:24   #3
s0rynelu

Stage 1

Quote:
Originally Posted by suvi_xxx View Post
cel de 2x2 ohmi se aude mai tare (teoretic) pentru ca intra mai multa putere in el
adica daca il iau pe cel de 2x2 si dau cu statia in el cu 1 o sa se auda mai tare decat daca il iau pe cel de 2x4 ohmi si dau cu 2? ...multumesc anticipat
Old 08-03-14, 05:35   #4
suvi_xxx

Stage 5

suvi_xxx's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]

da, cu cat ohm-ii sunt mai putini, cu atat puterea care intra in subwoofer este mai mare. asta daca vorbim de acelasi amplificator.
suvi_xxx is offline   Reply With Quote
Old 13-03-14, 21:19   #5
dragos1111

Stage 3

Daca iei sub cu doua bobine de 2ohm, il poti lega in paralel si ai 1 ohm, sau in serie si ai 4 ohm.
Daca iei sub cu doua bobine de 4 ohm, il poti lega in paralel si ai 2 ohm, sau in serie si ai 8 ohm.
Pentru a folosi un amplificator intr-un omh iti cam trebuie o instalatie serioasa (alternator, baterie, cabluri), mai ales daca vb de puteri ceva mai mari.
Cei care au experienta mai multa pot sa confime daca este asa.
Acum alegerea este a ta.
dragos1111 is offline   Reply With Quote
Old 13-03-14, 21:45   #6
s0rynelu

Stage 1

Quote:
Originally Posted by dragos1111 View Post
Daca iei sub cu doua bobine de 2ohm, il poti lega in paralel si ai 1 ohm, sau in serie si ai 4 ohm.
Daca iei sub cu doua bobine de 4 ohm, il poti lega in paralel si ai 2 ohm, sau in serie si ai 8 ohm.
Pentru a folosi un amplificator intr-un omh iti cam trebuie o instalatie serioasa (alternator, baterie, cabluri), mai ales daca vb de puteri ceva mai mari.
Cei care au experienta mai multa pot sa confime daca este asa.
Acum alegerea este a ta.
ms pt raspuns...am instalat pana la urma cu 1omh...am disel ,baterie de 95ah...cabluri serioase...cu alte cuvinte se aude super bine...am un r-type de la alpine...3000 w cu 1000 rms =1omh...recomand la toata lumea ...nu este el un bas de competiti dar un bas mai muzical fara distorsiuni si oricum este destul de puternic in oglinda nu ma mai pot uita de vibratii
- Copyright 2026 4Tuning -