19-05-10, 03:00
|
|
 Stage 5
|
Putin Ajutor Pentru Fabricarea Unei Incinte Pentru Focal Polyglass 33 V2
Va salut , am si eu o problema in a fabrica o incinta pentru un subwoofer Focal Polyglass 33 V2 http://www.***********/produse/Subwo...lyglass_33_V2/. Sincer nu cunosc mai nimik in acest domeniu , doar ce am mai citit pe aici si pe alte siteuri , insa nu prea am treaba cu acest domeniu , de aceea a-si dorii si a-si avea nevoie de ajutorul cuiva care este in domeniu , cuiva care stie sa calculeze atat volumul cat si forma, marimea , inaltimea , latimea , cutiei .
A-si dorii daca cineva are sau cunoaste acest difuzor , sa imi spuna si mie ce incinta s-ar potrivi cel mai bine pentru el , si anume cum am specificat si mai sus , ce forma si ce dimensiuni , si exact cum am specificat , nu prea ma pricep , de aceea a-si dorii daca se poate sa imi fie specificate exact fiecare dimensiuni si daca se poate si un link cu un model orientativ . Am vazut ca sunt mai multe metode de tubulatura pentru bass reflex , de aceea a-si dorii sa mi se spuna ce s-ar potrivi cel mai bine , care s-ar auzii cel mai bine pentru acest difuzor si daca se poate si o mica poza / imagine orientativa .
Multumesc frumos si sper sa se gaseasca cineva cu timpul si rabdarea necesara de a ma ajuta .
|
|
|
19-05-10, 10:54
|
|
 Stage 5
|
Re: Putin Ajutor Pentru Fabricarea Unei Incinte Pentru Focal Polyglass 33 V2
http://www.focal-fr.com/catalogue-do...files/1268.pdf
Ai acolo la suggested application. Se recomanda incinta inchisa cu volum intre 30 si 50 de litri. Daca vrei bass mai adanc te duci cat mai aproape de 50 (depinde acuma si cat loc ai in portbagaj).
|
19-05-10, 10:56
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Loop
|
Multumesc frumos de link si de indicatii . Am vazut mai multe "idei" si modele de incinte pentru acest difuzor , de aceea m-am gandit sa postez aici , in speranta ca poate cineva cunoaste sau are un difuzor de genu si imi poate spune in ce "cutie" se aude cel mai bine , suna cel mai frumos .
Multumesc inca o data si mai astept si alte pareri .
|
|
|
19-05-10, 14:50
|
|
 Stage 5
|
Alea sunt recomandarile producatorului. Ce vrei mai mult ?
|
|
|
19-05-10, 14:55
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
Member of: [Street Gambler] [VW] [Competitor CNCA] [AUDI]
|
Pentru difuzoarele de genul acesta, nu prea exista alta varianta decat ce recomanda producatorul. Nu sunt woofere de duzina, precum JBL sau GZ. Drept urmare, foloseste ce iti da producatorul ca recomandat.
Btw, o incinta nu o faci la "idee" sau plesneala. Daca o faci asa, o sa sune ca o tigaie obosita. Acuma, alegi tu ce vrei, tigaie sau subwoofer.
///Alpine DVA-9965 , Micro-Precision 7.28MKIII , Micro Precision Z-170 MKIII , Brax Matrix X2400.2 Graphic Edition Chrome ,Phase Aliante SI 12 Limited, Brax X2000.2 Graphic Edition Platinum , Brax PowerCap , Aurix , STP , Dynamat , Exide PowerCell - VW Passat B6
AUDIOPIL - Echipamente Car-Audio.
|
|
|
19-05-10, 15:22
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Loop
Alea sunt recomandarile producatorului. Ce vrei mai mult ? 
|
Quote:
Va salut , am si eu o problema in a fabrica o incinta pentru un subwoofer Focal Polyglass 33 V2 http://www.***********/produse/Subwo...lyglass_33_V2/. Sincer nu cunosc mai nimik in acest domeniu , doar ce am mai citit pe aici si pe alte siteuri , insa nu prea am treaba cu acest domeniu , de aceea a-si dorii si a-si avea nevoie de ajutorul cuiva care este in domeniu , cuiva care stie sa calculeze atat volumul cat si forma, marimea , inaltimea , latimea , cutiei .
A-si dorii daca cineva are sau cunoaste acest difuzor , sa imi spuna si mie ce incinta s-ar potrivi cel mai bine pentru el , si anume cum am specificat si mai sus , ce forma si ce dimensiuni , si exact cum am specificat , nu prea ma pricep , de aceea a-si dorii daca se poate sa imi fie specificate exact fiecare dimensiuni si daca se poate si un link cu un model orientativ . Am vazut ca sunt mai multe metode de tubulatura pentru bass reflex , de aceea a-si dorii sa mi se spuna ce s-ar potrivi cel mai bine , care s-ar auzii cel mai bine pentru acest difuzor si daca se poate si o mica poza / imagine orientativa .
Multumesc frumos si sper sa se gaseasca cineva cu timpul si rabdarea necesara de a ma ajuta .
|
Ma repet si o spun inca o data , nu sunt in domeniu , nu prea am treaba cu asa ceva , de aceea a-si dorii daca se poate sa imi ofere cineva mai multe detalii despre construirea unei incinte , cum ar fii :
- Ce material sa folosesc (am vazut ca sunt foarte multe modele de "lemne"/"placi" folosite , unele absorb , unele ricoseaza sunetul...).
- Ce dimensiuni ar trebuii sa aiba cutia , si anume cati cm/mm ar trebuii sa aiba inaltime , cati cm/mm sa aiba latime , cati cm/mm ar trebuii sa aiba lungime , cati cm sus si cati cm jos (in caz ca este trapezoidala), etc .
- Ce forma sa aiba cutia , trapezoidala , cubica , dreptunghiulara , tub - ce s-ar potrivi si ar suna mai bine la acest difuzor , etc .
- Ce model de bass reflex sa ii fac , am vazut ca unele au "iesirea" de aer in fatza , altele in spate , altele au un traseu si trag aer de la jumatea cutiei , etc .
- Ce dimensiuni sa aiba "iesirea" pentru aer /bass reflex .
Cam la asta ma refeream . Acel link l-am gasit si eu , si aproape acelea detalii se gasesti si le beloud si pe multe alte siteuri ...
Ok , am inteles ca se recomanda o incinta de "N" litri , insa ce forma , ce constructie ... etc .
De asta am apelat la ajutorul altora mai experimentati si care cunosc , asa Google stiu si eu sa il folosesc , insa nu prea ma ajuta cu nimic findca nu ma face peste noapte expert doar din ce citesc intr-o seara sau doua pe net .
Nu vreau sa par nerecunoscator, dar unii dintre voi sunt cam acizi din vb si cred ca daca ceri ajutor in legatura cu ceva , inseamna ca esti prost sau picat din luna. Nu este vb de asta , pur si simplu fiecare stie cel mai bine ce face/cu ce se ocupa in domeniul lui si ce ii place , de aceea , eu am vrut putin ajutor din partea cuiva care are RABDAREA si bunavointa sa ma ajute cu cateva detalii/schite , nu ce se gaseste la un simplu search pe google , care le poate gasii oricine insa daca nu cunosti nu prea iti sunt de mare ajutor .
Poate pentru voi cei ce cunoasteti este intradevar un lucru simplu ceea ce cer eu si greu de inteles cum din acele detalii date de producator, cineva nu poate "scoate" ceva , insa pentru unul ca mine sunt cam necunoscute aceste lucruri.
Multumesc .
Last edited by Alfa 155; 19-05-10 at 15:30.
|
|
|
19-05-10, 15:58
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
Member of: [VW] [PARTICIPANT CURSE]
|
Sa inteleg ca vrei o incinta bass-reflex si nu una sealed?
Material MDF/Tego grosime minim 20 mm. Pe peretii interiori poti sa folosesti materiale pentru insonorizare si vatelina.
Din ce stiu difuzorul e acelasi cu cel V2 in incinta.
Specificatiile incintei (LxlXh) le ai aici http://www.focal-fr.com/catalogue-do.../files/742.pdf
Last edited by AlexBanu; 19-05-10 at 16:12.
|
|
|
19-05-10, 16:11
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators]
|
@Alfa 155
In afara de grosimea materialului din care faci incinta, ai toate indicatiile in acel pdf. Daca forma ar conta, ai fi avut indicatii si de forma in specificatii.
Pe forum s-a tot discutat. Ca sa nu mai cauti, poti alege MDF cit mai gros, 18mm de ex.
Spor la treaba !
|
19-05-10, 19:15
|
|
 Stage 5
|
AlexBanu , multumesc frumos de schitze .
Multumesc tuturor pentru interes si ajutor .
Eu am citit pe net si pe aici/4tuning (ca tot ai pomenit ca s-a tot discutat pe acest forum) cum ca sunetul si redarea de anumite frecvente este influentata de forma cutiei , de aceea am tot insitat asupra formei incintei .
Multumesc tuturor de ajutor , acum urmeaza sa pun si in practica ceea ce am aflat .
Last edited by Alfa 155; 19-05-10 at 19:20.
|
|
|
19-05-10, 19:23
|
|
 Stage 5
|
Incinta inchisa inseamna ca nu are bass reflex (gaura aia). Volumul incintei trebuie sa aiba 50 de litri. Stiind ca un decimetru cub este egal cu un litru, iti calculezi tu acuma dimensiunile in functie de portbagajul tau. Poate iti dau eu niste dimensiuni si nu sunt bune pentru aplicatia ta. Nu conteaza dimensiunile, volumul sa ramana constant. Nu conteaza forma incintei, totusi iti recomand sa fie dreptunghica si nu trapezoidala pt ca este mai usor de facut.
|
|
|
19-05-10, 19:41
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators]
|
Quote:
Originally Posted by Alfa 155
AlexBanu , multumesc frumos de schitze .
.........
Eu am citit pe net si pe aici/4tuning (ca tot ai pomenit ca s-a tot discutat pe acest forum) cum ca sunetul si redarea de anumite frecvente este influentata de forma cutiei , de aceea am tot insitat asupra formei incintei .
.........
aflat .
|
Citeste mai bine. Nicaieri nu scrie ca forma cutiei ar avea importanta !
|
|
|
28-05-10, 16:22
|
|
Stage 3
|
Eu am Focal polyglass 33v2, si singurul meu regret e ca inca nu am apucat sa-l ascult cu un amplificator pe masura lui.
Revenind la subiectul topicului spun ca il folosesc intr-o incinta sealed de care sunt multumit, coborand in frecventa bine. Legat de dimensiunile incintei verifica poza atasata, cu mentiunea ca masurile sunt cele exterioare iar incinta e mochetata si pe interior este aplicat un strat de dynamat.
Scuzati calitatea desenului dar l-am facut in graba in paint.
|
|
|
29-05-10, 14:45
|
|
 Stage 5
|
Multumesc mult gringo de dimensiuni , intradevar cea mai buna explicatie de pana acum , exact ceea ce doream , si anume un desen in care sa fie specificate fiecare dimensiune in parte .
Intradevar , un subwoofer destul de capabil si cu cereri de amplificator bun . Din pacate nici eu nu am cu ce sa dau in el pana la refuz insa se aude destul de bine si cu un amplificator mai slab daca nu dai foarte tare in el .
Multumesc inca o data si voi veni cu pareri dupa ce voi construrii incinta , insa se pare ca nu prea curand din pacate , datorita lipsei de timp .
Closed .
|
|
|
|
|