Quote:
|
Ce am observat interesant pe site-ul JBL este ca aproape la orice subwoofer arata aceleasi litraje la incinte. Ceva nu imi este clar. Oare JBL induce in eroare clientii ? hai sa zic ca ii induce in eroare cu puteri false dar si cu incintele ? cam ce interes ar avea ? OK. Pana la urma cum sa procedez ? Ma iau dupa BassBox sau ma iau dupa producator
|
In primul rand producatorul recomanda incinta optima(un fel de compromis), nu se aude nici tare, nici clar, un fel de combinatie, cam asa intalnim peste tot, producatorul nu are nici o vina, cine se pricepe sa-si faca boxa in functie de ce necesita are la dispozitie parametrii; in legatura cu ce-ti recomanda programul, nu are nici un sens, daca tu nu stii sa-i apreciezi calculele.
Pe scurt, NU EXISTA boxa speciala pentru fiecare difuzor, in functie de cum vrei tu sa asculti, iti calculezi daca ai posibilitatea boxa.
In cazul tau, daca vrei sa ai un boost intre 33-55 hz, raspuns maxim la 40hz, faci o boxa de 70 litrii + 10 litrii pentru reflex si difuzor = 80 total, acordata la 35 hz.
Din pacate nu va suna cum iti indica programul, daca vrei sa-ti calculezi exact dupa dorinte, mai trebuie sa iei in calcul frecventa de rezonanta a masinii, pierderile, sa ai de a face cu un difuzor potent (din pacate nu este cazul), impendanta etc. In final toate-si au un rol important daca ai pretentii, daca trecem insa cu vederea, fa ce boxa ti-am spus si va fi ok.